En İyi Kahvaltı Deneyimi İçin Van Kahvaltı Çeşitleri

Bu hafta sonu damaklarımız bayram etsin diye Van’a gidiyoruz! Dünyaca ünlü Van Gölü, Muradiye Şelalesi, Akdamar Adası, Van Kalesi ve Vanadokya gibi doğal ve tarihi zenginlikleri gezmeden önce karnımızı en lezzetli Van ürünleriyle doyurarak güne başlayalım. Bu lezzet cümbüşünü yerinde yaşamak için hemen Bilet Dükkanı’ndan Van uçak bileti satın al, en güzel Van otelleri ve Van araç kiralama işlemleri için de rezervasyon yaptırmayı unutma!

23 Ocak 2024 4dk okuma

Doğu Anadolu’nun en kalabalık şehirlerinden biri olan Van dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olarak kabul ediliyor. Peki Van'ı bu kadar kıymetli yapan tarihi ile ilgili neler biliyoruz? Tarihinin Milat’tan önce 51. Yüzyıla dayandığı düşünülen şehir yaşamaya elverişli bir yerleşim yeri olarak seçilmiş. Urartu medeniyetine yıllarca Tuşba ismi ile başkentlik ettikten sonra bölgenin önemli bir gücü haline gelen Van Persler, Makedonlar, Romalılar, Sasaniler ve Bizanslılar gibi farklı uygarlık ve imparatorluğa ev sahipliği yapmıştır. 

644 yılında Müslümanlar bölgeye gelmiş, ama ilk Türk devletinin buraya girmesi Osmanlı zamanında, Kanuni Sultan Süleyman döneminde olmuştur. Dünyanın en büyük sodalı gölü ve Türkiye’nin en büyük gölü olma özelliğine sahip Van Gölü 3713 km karelik bir alana yayılmıştır. 451 metre derinliğe sahip göl ülkemizin en önemli turistik yerlerinden, her sene binlerce turist Van’ın bu güzelliklerini görmeye geliyor.

Van Uçak Bileti Fiyatları


En güncel ve uygun fiyatlı Van uçak bileti için seni Bilet Dükkanı'na davet ediyoruz. Van uçak bileti fiyatları firmadan firmaya ve mevsime göre değişiklik göstermektedir. Farklı hava yollarına ait Van uçak bileti fiyatlarını Bilet Dükkanı’nda aynı sayfa üzerinde karşılaştırabilir, bütçe ve beklentine en uygun bileti sitemiz aracılığıyla satın alabilirsin.

van-gezilecek-yerler.webp

Van’a Hangi Mevsim Gidilir?


Yaz ve bahar ayları Van’a gitmek için en iyi zaman! Kışın soğuğuyla meşhur olan şehirde gezmek zorlaşabilir. Tipik karasal iklimin hakim olduğu Van’da kış ayları sert, soğuk ve kar yağışlı geçerken yazın sıcak ve kurak geçiyor. Ama yaz aylarında Van Gölü ve doğayı gezmek için hava oldukça elverişli. Üstelik Van Gölü’nde de yüzebilirsin. Yine ilkbahar ayları da baharın uyanmaya başladığı Van’ın en güzel zamanlarından.

En İyi Van Kahvaltısı Nerede Yapılır?


Türk kahvaltısının dünya çapında tanınmasında büyük bir rol oynayan Van doğal ve tarihi güzelliklerinin yanında en güzel kahvaltı salonlarında unutamayacağın bir lezzet şöleni vadediyor. Van uçak bileti ve Van otelleri için konaklama yaptıktan sonra, siz okurlarımıza özel hazırladığımız en iyi Van kahvaltısı nerede yapılır listesine göz atmadan seyahatine başlama!

van-golu-.webp

Sütçü Kenan Kahvaltı Salonu


Van şehir merkezinde, Kahvaltıcılar Sokağı’nda yer alan Sütçü Kenan Kahvaltı Salonu Van’a gelen misafirlerin kahvaltı etmeden geçmediği ilk duraklardan. Doğu Anadolu’nun en güzel mandıra ürünleriyle hazırlanan tabaklar çok lezzetli. 1946’dan beri organik ve katkısız ürünlerden hazırlanan sofralarda yok yok. Sütü, kaymağı, çeşit çeşit peyniri, kıymalı yumurtası, tırnak pidesi ve sucuğuyla burada zengin bir kahvaltı seni bekliyor. Üstelik fiyatlar da uygun.

Sütçü Fevzi


Van’da iki şubesi olan Sütçü Fevzi’nin Van Gölü kıyısındaki Edremit şubesine gitmeni şiddetle tavsiye ediyoruz! Mideye olduğu kadar göze de hitap eden zengin kahvaltının olmazsa olmazı menemen ya da kavurmalı yumurta. Sütçü Fevzi haftanın her günü saat 7:00 ve 16:00 arasında hizmet veriyor.

Bak Hele Bak Yusuf Konak


49 senedir yöresel ürünlerin en lezzetli şekliyle sunulduğu otantik bir yer burası. Misafirlerin tok karınlar ve gülen yüzlerle ayrıldığı Bak Hele Bak Yusuf Konak sınırsız çay ve süt hizmeti ile de gönüllerde taht kurmuş. Van şehir merkezinde Vali Mithat Bey Mahallesi İskele Caddesinde yer alan ve mesaiye erken başlayan kahvaltı salonu haftanın her günü 6:00 ve 17:00 saatleri arasında açık.

Van Kahvaltı Konağı


Eski Cami Mahallesi’nde büyük bir binanın içinde hizmet veren Van Kahvaltı Konağı Van Gölü manzaralı. 

Damak Kahvaltı Salonu


Şahane bir manzara eşliğinde Van kahvaltısı yapmak isteyenler buraya! Şehrin meşhur kahvaltı mekanlarından biri olan Damak Kahvaltı Salonu birbirinden lezzetli peynirleri, sahanda yumurta çeşitleri, reçelleri, zeytinleri, ezmeleri ve hamur işleriyle sık sık ziyaret edilen yerlerden. Merkez ilçenin Bahçıvan Mahallesi’nde Cumhuriyet 3. Sokak’ta yer alan restoran haftanın her günü 6 ve 17 saatleri arasında açık.

Matbah-ı Van


Birbirinden leziz hamur işleri ve otantik ortamıyla şehrin beğenilen mekanlarından olan Matbah-ı Van uygun fiyatlı olmasıyla biliniyor.

Van Kahvaltısında Hangi Çeşitler Var?


Yüzyıllar boyunca ticaretin ve tarım ürünleri faaliyetlerinin yapıldığı İpek Yolu üzerinde yer alan Van, bu sebeplerden ötürü son derece geniş bir kahvaltı geleneğine sahip. Semaverde demlenen taptaze çay kahvaltının baş tacı. Bunun dışında hakiki Van balı, yayık tereyağı, cacık, otlu peynir, Örgü peynir, beyaz peynir, yoğurt kaymağı, süt kaymağı, yumurta, menemen, zeytin, kavut, gencirun, murtuğa, kavurmalı sucuklu yumurta ve taptaze meyvelerden yapılmış reçeller kahvaltı sofralarının olmazsa olmazları. Tırnak pideyi andıran ve taş fırında pişirilen lavaş ekmeği, Van çöreği, çeşit çeşit börekler ve pişilerle daha da şahane bir hale gelen kahvaltıda sezonluk değişiklikler yapılabiliyor. Yazın piyaz ve yoğurt, kışın ise bal, pekmez ve tahin Van kahvaltısı menüsüne eklenir.

23 Ocak 2024 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar