İstanbul'da Piknik Yapılacak 5 Yer

‘Dünyanın En Güzel Şehri’ unvanına sahip olan İstanbul, iki kıtada birden bulunan tek il olma özelliğini taşır. Asya ve Avrupa kıtalarının kesiştiği noktada bulunan İstanbul aynı zamanda Türkiye’nin en kalabalık şehridir.

1 Ekim 2023 6dk okuma

‘Dünyanın En Güzel Şehri’ unvanına sahip olan İstanbul, iki kıtada birden bulunan tek il olma özelliğini taşır. Asya ve Avrupa kıtalarının kesiştiği noktada bulunan İstanbul aynı zamanda Türkiye’nin en kalabalık şehridir.

Ortalama 16 ile 20 milyon arasında değişkenlik gösteren bir nüfusa sahip olan İstanbul’un yüzölçümü ise 5 bin 461 bin metrekaredir. Öte yandan bu şehir, İstanbul Boğazı, ormanları, sahilleri ve ormanlarıyla da ayrı güzeldir.

Yoğun nüfusu yüzünden sıkışık trafiği ve adeta bir kaos ortamında yaşamın sürmesi, İstanbul’da yaşayanları bilhassa bahar ve yaz aylarında bolca kafa dinleyecek yerler arayışına sürükler. Bu noktada en fazla öne çıkan ise piknik alanlarıdır. Zira Türkiye’de çok köklü bir piknik anlayışı vardır. Piknik sevenler tarafından mangal yapılabilecek yerler de merak edilen konular arasında yer alıyor. İstanbul'da mangal için "İstanbul'da Mangal Yapılacak 5 Yer" başlıklı yazımızı inceleyerek, detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

İstanbul'da Pikniğe Nerede Gidilir?

Doğayla iç içe olmayı sevenler, şehrin kaotik ortamından uzaklaşmak isteyenler ve ailece ya da arkadaşlarla toplanıp vakit geçirmek isteyenlerin hafta sonları ilk tercihi piknik alanlarıdır. Peki İstanbul’da piknik yapılacak yerler listesinde nereler vardır? “Taşı toprağı altın şehir” diye nitelendirilen İstanbul’da piknik yapılacak 5 yeri sizin için seçtik. İşte İstanbul’un piknik alanları…

Belgrad Ormanı

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda konumlanan en meşhur piknik alanıdır. İstanbulluların bilhassa hafta sonları en fazla tercih ettiği dinlence mekanları arasındadır. Çatalca Yarımadası’nın en doğu ucunda konumlanan Belgrad Ormanı; kuzeyinde Karadeniz ve doğusunda İstanbul Boğazı’na komşudur. 

Sarıyer ilçesine bağlı olan Belgrad Ormanı, Osmanlı ve Bizans dönemlerinde İstanbul’a içme suyu sağlayan en önemli kaynaktı. Günümüzde rekreasyonel işlevi ağır basan Belgrad Ormanı, yeşilin bin bir tonunu barındırması, tertemiz havası, şehir içindeki kaotik ortamdan uzaklaşmayı sağlaması ve dingin bir dinlence ortamı sunmasıyla İstanbul’da piknik yapılacak yerler listesinin ilk sırasında yer alır.

Polonezköy Tabiat Parkı Piknik Alanı

İstanbul’da piknik yapılacak yerler listesi hazırlanıyorsa o listenin olmazsa olmazı Polonezköy Tabiat Parkı Piknik Alanı’dır. İstanbul’un Beykoz ilçesi sınırlarında yer alan Polonezköy Piknik Alanı, Anadolu Yakası’nda ikamet edenler için oldukça ideal bir dinlence mekanıdır. 1994 yılında Tabiat Parkı statüsünü alan bu alan, 3.000 hektarlık alanı kaplar. 

Fauna ve florası bir hayli zengin olan Polonezköy Tabiat Parkı, piknik yapılmasına olanak tanımasının yanı sıra doğayla iç içe yürüyüş ya da koşu yapmak, bisiklet sürmek veya kamp yapmak isteyenler için de ideal bir destinasyondur. Öte yandan, serpme kahvaltı hizmeti de bulunan Polonezköy Tabiat Parkı’nda, ailece pazar kahvaltısına da gidilebilir. 

Mangal yapılabilecek alanları bulunan Polonezköy Tabiat Parkı’nda, piknikçilere ayrılan özel noktalarda mangal yapma imkanı da bulunur. Girişin ücretli olduğu bu tabiat parkında hayvanat bahçesi, kültür evi, ağaç heykel sergisi, cam sanat merkezi ve konaklama imkanı da vardır.

Şelale Piknik Alanı

İstanbul’un az bilinen ancak en göz alıcı doğal güzelliğine sahip piknik alanı hiç kuşkusuz ki Şelale Piknik Alanı’dır. Özel araç ya da İETT otobüsleriyle ulaşımın sağlanabileceği Şelale Piknik Alanı, İstanbul’un Şile ilçesi’nde, Ağva’da bulunur. 

Piknikçiler için çardak, mangal ve semaver hizmetinin bulunduğu Şelale Piknik Alanı, huzur dolu atmosferiyle öne çıkar. Öte yandan piknik alanının ismi de içerisinde Değirmençayırı Şelalesi’ni barındırmasından gelir. 8 metre yüksekliğinde, 30 metre genişliğindeki bu şelalenin debisinin en yüksek olduğu zamanlar ise hiç kuşkusuz ilkbahar aylarıdır. 

İstanbullu doğaseverlerin mutlaka uğraması gereken destinasyonlardan biri olan Şelale Piknik Alanı, unutulmaz bir doğa gezisinin ve piknik etkinliğinin yanı sıra, göz alıcı doğal güzelliğiyle sosyal medyanızı şenlendirecek fotoğraflar çekme imkanı da sunar. 

İstanbul’un kuzeyinde hem mesire hem de piknik alanı olarak değerlendirilen Şelale Piknik Alanı, çocuklu aileler için de uygun bir dinlence imkanı sunar. Girişlerin ücretli olduğu bu piknik alanında tuvalet, çocuk oyun alanları, hazır mangal, piknik masaları, otopark ve kahvaltı servisi imkanları da vardır.

Bentler Tabiat Parkı

Bentler Tabiat Parkı ya da Bentler Mesire Yeri… İki şekilde de isimlendirilen bu doğal güzellik, İstanbul’da piknik yapılacak yerler arasında kesinlikle ilk beşe girer. İstanbul’un Avrupa Yakası’nda, Belgrad Ormanı’nın içinde konumlanan ve Osmanlı Dönemi’nden kalma üç farklı bente ev sahipliği yapmasından kaynaklı tarihi dokusu da bulunan Bentler Tabiat Parkı, piknikçiler için ideal olacaktır.

Tuvalet, çeşme, çocuk oyun alanları, anıt ağaç noktaları, doğa müzesi, mescidi, yağmur barınağı, piknik alanları, bisiklet parkurları, yürüyüş ve koşu alanları, kameriyeleri, büfesi, piknik masaları ve en önemlisi de deresiyle ziyaretçilerine unutulmaz bir piknik vadeden Bentler Tabiat Parkı’na girişte kontrol noktasından geçmeniz gerektiğini de belirtelim. Ayrıca Bentler Tabiat Parkı’na girişin ücretli olduğunu da okuyucularımıza söylemek isteriz.

Mihrabat Korusu Mesire Alanı

“İstanbul’da Piknik Yapılacak 5 Yer” yazımız için hazırladığımız listenin son sırasında Mihrabat Korusu Mesire Alanı yer alıyor. Ve ayrıca belirtelim, listemizdeki en güzel manzaraya sahip olan piknik alanını sona sakladık. Çünkü neden olmasın! 

Enfes bir İstanbul Boğazı manzarasına sahip olan Mihrabat Korusu Mesire Alanı, Anadolu Yakası’ndaki Beykoz ilçe sınırları içerisinde konumlanır… Benzersiz bir İstanbul manzarası deneyimi sunan bu piknik alanı aynı zamanda İstanbul’a deyim yerindeyse kuşbakışı bakma olanağı da sunar. 

İstanbul’un piknik yapmak için en nadide doğal güzelliklerinden biri olan Mihrabat Korusu Mesire Alanı, yaklaşık olarak 200 dönümlük alana yayılıdır. Piknikçiler için hemen her imkanın bulunduğu koruda, İstanbullular haftanın tüm yorgunluğunu bir çırpıda bu alandaki dingin ve huzurlu ortamda atabilir.

Girişin ücretsiz olduğu Mihrabat Korusu Mesire Alanı’nda, piknikçiler için tuvalet, çeşme, piknik alanı ve piknik masaları, çöp konteynerleri, koşu ile yürüyüş parkurları, otopark ve çocuk oyun alanı yer alıyor. Öte yandan piknikçilerin mangal yapabileceği mesire alanlarından biri olan Mihrabat Korusu’ndaki piknikçiler, hazır mangal ve semaver hizmetinden de yararlanabiliyor.

İçerisinde restoran ve kafe de bulunan Mihrabat Korusu Piknik Alanı, İstanbul’un kendine hayran bırakan ve dahi adeta ilham kaynağı olan muazzam manzarasına karşı huzurlu ve bir o kadar da konforlu zaman geçirebiliyor. 

Hafta sonları yalnızca Anadolu Yakası’ndan değil, Avrupa Yakası’ndan da pek çok ziyaretçiyi ağırlayan ve İstanbul’da piknik yapılacak yerler arasında ilk sıralarda gösterilen Mihrabat Korusu Mesire Alanı, çocuklu aileler için de en uygun piknik alanları arasında gösteriliyor. 

BONUS:

İstanbul’da piknik yapılabilecek pek çok farklı yer de bulunuyor. İşte İstanbul’da piknik yapabileceğiniz diğer mesire ve piknik alanları;

Şelale Mesire Alanı, Kaymakdonduran Mesire Alanı, Elmasburnu Mesire Alanı, Poyrazköy Mesire Alanı, Günarlık Mesire Alanı, Taşdelen Mesire Alanı, Reşadiye Mesire Alanı, Çımar Ormanı Park Alanı, Yeşil Vadi Kır Evi, Saklı Dere, Kurnaköy Mesire Alanı, Gözdağı Korusu, Avcıkoru Tabiat Parkı, Saklı Göl, Dilburnu Piknik Alanı, Değirmenburnu Mesire Alanı, Salih Solman Piknik Alanı, Başıbüyük Çamlık Mesire Alanı, Sancaktepe Orman Parkı, Fatih Ormanı, Mehmet Akif Ersoy Mesire Yeri, Marmaracık Mesire Yeri

Bilet Dükkanı olarak sizler için İstanbul’da piknik yapılacak 5 yeri listeledik. Bonus olarak birçok farklı adresi de verdik. Şimdiden huzur ve keyif dolu bir piknik eğlencesi dileriz.

1 Ekim 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar