İstanbul’da Mangal Yapılacak 5 Yer

Bilet Dükkanı olarak İstanbul’un kaotik ortamından uzaklaşmak, sıkışık trafiğinin getirdiği stresten arınmak ve sevdikleriyle keyifli vakit geçirmek isteyenler için mangal yapılacak 5 yer listesi hazırladık. 

8 Ağustos 2023 6dk okuma

Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul, dünya üzerinde iki farklı kıtada birden toprağı bulunan tek şehirdir. Öte yandan İstanbul Boğazı ve on binlerce yıllık tarihiyle öne çıkan İstanbul, resmi olarak 16 milyona ev sahipliği yapar. Bununla birlikte İstanbul, yıl içerisinde milyonlarca turistin akınına uğrar. Zira İstanbul’da gezilecek yer sayısı gerek tarihi gerek sanatsal gerekse de doğal güzellik bakımından oldukça fazladır.

Bilet Dükkanı olarak İstanbul’un kaotik ortamından uzaklaşmak, sıkışık trafiğinin getirdiği stresten arınmak ve sevdikleriyle keyifli vakit geçirmek isteyenler için mangal yapılacak 5 yer listesi hazırladık. İstanbul’da yer alan pek çok mesire ve piknik alanı olsa da hepsinde mangal yapılmasına izin verilmediğinden, İstanbul’da mangal yapılacak yerler listemizi detaylıca araştırarak hazırladık. Zira mangal kültürü Türkler için oldukça önemli bir yer tutar ancak İstanbul gibi metropol bir şehirde mangal yapılacak yer bulmak da bir hayli zor olabiliyor.

İstanbul'u keşfetmek için İstanbul araç kiralama hizmetimizle tanışın!

İstanbul'da Mangal Yapabileceğiniz Yerler

Biz de stresten uzaklaşmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen siz İstanbullular için araştırma yapmanıza gerek kalmadan gidebileceğiniz noktaları belirledik.
İşte İstanbul’da mangal yapılacak 5 yer…

  1. Göktürk Göleti Tabiat Parkı

    İstanbul’un Avrupa Yakası’nda konumlanan Göktürk Göleti Tabiat Parkı, mangalcıların yanı sıra doğaseverlerin de mutlaka gezi noktası listesine eklemesi gereken yerlerden biridir. İstanbul’da mangal yapılacak 5 yer listemizin ilk sırasına aldığımız bu mesire alanı, içerisindeki göleti ve çevresindeki yemyeşil tabiatıyla birlikte huzur dolu bir dinlence vadediyor.

    Eyüpsultan İlçesi’nde bulunan Göktürk Göleti Tabiat Parkı, ismini de içerisinde bulunan göletten alıyor. Mangal yapma imkanı bulunan tabiat parkında doğa yürüyüşü, bisikletle gezi ve piknik yapma olanağı da bulunuyor.

    gokturk-goleti.webp

    Göktürk Göleti Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?

    İstanbul’un en sevilen piknik alanlarından biri olan Göktürk Göleti Tabiat Parkı’na toplu taşıma ya da özel aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Zaten alanda otopark da bulunuyor. Toplu taşıma ile gitmek isterseniz de 48-A Göktürk – Kazlıçeşme, 48 Göktürk – Mecidiyeköy, 48KA Kemerburgaz – Arnavutköy, 48E Göktürk – Eminönü ya da 48L Göktürk – 4. Levent otobüslerinden birini kullanabilirsiniz. 

  2. Beykoz Kaymakdonduran Ormanı

    İstanbul’da mangal yapılacak 5 yer listemizin ikinci sırasında Beykoz Kaymakdonduran Ormanı bulunuyor. İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan bu orman, mangal yapabilme olanağı sağladığı gibi; doğ yürüyüşü, koşu ve bisiklet sürüşü imkanı da sunuyor. Bu sayede gönlünüzde geçirebileceğiniz oldukça huzurlu bir ortamda piknik yapabilmeyi vadediyor. Ayrıca belirtelim ki ormanda mangal yakmak için özel alanlar bulunuyor ve yalnızca orada mangal yapılabiliyor.

    kaymakdonduran.webp

    Beykoz Kaymakdonduran Ormanı’na Nasıl Gidilir?

    İstanbul’un Asya Kıtası’ndaki kısmında, Anadolu Yakası’ndaki Beykoz İlçesi’nde konumlanan Kaymakdonduran Ormanı, Beykoz Sahili’ne yalnızca 5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bilhassa ilkbahar ve yaz aylarında tercih edilen Kaymakdonduran Ormanı’na ulaşım da oldukça kolay. 

    Beykoz Kaymakdonduran Ormanı’na toplu taşımayla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun için kullanmanız gereken İETT otobüsleri şu şekilde: 15-F, 136 ve 136-B. Öte yandan, mangal yapacağınız alana özel aracınızla da ulaşım sağlayabilirsiniz. 

  3. Taşdelen Mesire Alanı

    Anadolu Yakası’nda bulunan bir diğer mangal yapabileceğiniz alan ile listemize hız kesmeden devam ediyoruz. İstanbul’un Asya Kıtası’ndaki kısmında bulunan Çekmeköy İlçesi’nde konumlanan Taşdelen Mesire Alanı, bilhassa ilkbahar ve yaz aylarında pek çok mangalcının uğrak noktalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. 
    Çevresi meşe, kayın ve köknar (göknar) ağaçlarıyla çevrili olan Taşdelen Mesire Alanı, şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyenler için oldukça ideal bir piknik alanı. 2.000 dönümlük alana yayılı olan Taşdelen Mesire Alanı, geniş alanı sayesinde tanımadığınız insanlarla iç içe bir piknik geçirmenizden azade bir ortam imkanı da sunuyor. 

    tasdelen.webp

    Taşdelen Mesire Alanı’na Nasıl Gidilir?

    Biraz önce de söylediğimiz üzere, Taşdelen Mesire Alanı, İstanbul’un Çekmeköy İlçesi’nde ve bilhassa da Anadolu Yakası’nda oturanlar için ulaşım açısından oldukça rahat bir konumda bulunuyor. 

    Taşdelen Mesire Alanı’na ulaşım için özel aracınızla yolculuk yapabileceğiniz gibi; 14-ÇK, 11-ÇB, 14-ŞB, 9-Ç veya 9-Ş numaralı otobüsleri de kullanabilirsiniz.

  4. Büyükada Dilburnu Mesire Alanı

    ‘İstanbul’da Mangal Yapılacak 5 Yer’ yazımız için hazırladığımız listede şimdi de Adalar’dan bir gezi noktası bulunuyor. Özellikle baharın gelişiyle ziyaretçi sayısında büyük bir artış gözlemlenen Adalar’da piknik ya da mangal yapmak da İstanbulluları en çok cezbeden fikirlerden biri olarak öne çıkıyor. Zira Adalar, gerek göz alıcı manzarası gerek şehrin kaotik ortamı gerekse de egzoz dumanından azade bir konumda, kendine hayran bırakan gün doğumu ve batımı manzaralarına sahip olmasıyla biliniyor. Öte yandan, pek çok kişiye göre İstanbul’un en güzel manzarası da Adalar’dan izleniyor. 

    Büyükada’da bulunan Dilburnu Mesire Alanı, şehir merkezinden uzaklaşmak isteyen İstanbullular için oldukça ideal bir nokta. Girişin ücretli olduğu Dilburnu Mesire Alanı’nda 2023 yılı itibarıyla girişler kişi başı 21 Türk Lirası olarak fiyatlandırılıyor.

    dilburnu.webp

    İçerisinde çocuk parkı, yürüyüş ve koşu yolu ile mangal alanı bulunan Dilburnu Mesire Alanı, bilhassa çocuklu aileler tarafından sıkça tercih ediliyor. Bununla birlikte, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen piknikçilere sunduğu ihtişamlı manzarasıyla da göz kamaştırıyor. Ayrıca mesire alanında bulunan Büyükada Dilburnu Restoran’da mangal kiralama hizmeti de sunuluyor. 

    Büyükada Dilburnu Mesire Alanı’na Nasıl Gidilir?

    Büyükada Dilburnu Mesire Alanı’na ulaşım için ilk olarak Adalar Vapuru’na binmek gerekiyor. Avrupa Yakası’nda Eminönü, Kabataş ve Beşiktaş’tan; Anadolu Yakası’ndan ise Bostancı ile Kartal’tan kalkış yapan Adalar vapurlarından birine binerek, ortalama 1 saatlik deniz yolculuğu sonucu Büyükada’ya varış sağlanabiliyor. Adaya varış sağlandıktan sonra yeni nesil fayton kullanarak ya da bisiklet kiralayarak Dilburnu Mesire Alanı’na ulaşım sağlanabiliyor. 

  5. Gebze Ballı Kayalar Tabiat Parkı

    İstanbul’da mangal yapılacak 5 yer listemizin son noktasında yine İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan bir gezi noktası bulunuyor: Gebze Ballı Kayalar Tabiat Parkı…  Özellikle Pendik ve civarında bulunan İstanbulluların en sık tercih ettiği mesire alanlarından biri olan Ballı Kayalar, doğa tutkunları için de oldukça ideal bir destinasyon. Halihazırda bir tabiat parkı olan bu nokta, mangal yapabilme olanağı da sunduğu için piknikçiler tarafından çokça rağbet görüyor.

    balli-kayalar.webp

    Gebze Ballı Kayalar Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?

    İstanbul’da piknik yapılacak 5 yer listemizin son noktasında bulunan Gebze Ballı Kayalar Tabiat Parkı, ulaşım için özel araç gerektiren destinasyonlardan biri. Zira bu tabiat parkına İstanbul’un merkezi noktalarından ulaşım sağlamak için İstanbul – Ankara otobanı üzerinden ortalama 1 saatlik sürüş sağladıktan sonra Dilovası sapağından giriş yapmak gerekiyor. Ardındansa Gebze’deki Tavşanlı Köyü’ne doğru devam edilmesi lazım geliyor. Zira Gebze Ballı Kayalar Tabiat Parkı, Tavşanlı Köyü’ne bağlı bulunuyor.

    Bilet Dükkanı olarak İstanbul’un karmaşasından, korna seslerinden, kaotik ortamından ve bitmeyen trafiğinden uzaklaşmak isteyip, doğayla iç içe sevdikleriyle vakit geçirme planı yapacak olanlar için hazırladığımız İstanbul’da Mangal Yapılacak 5 Yer yazımızın burada sonuna geliyoruz. Mangalsız da piknik olur diyenlerdenseniz, İstanbul’da Piknik Yapılacak 5 Yer isimli blog yazımıza da göz atabilirsiniz.
    Hepinize şimdiden huzur, keyif ve eğlence dolu bir piknik dileriz.

8 Ağustos 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar