Karadeniz'in En Gözde Yaylaları

Karadeniz yaylaları, nefes kesen manzaraları ve ferah atmosferiyle Türkiye'nin gözde turistik bölgesi haline gelmiştir. Huzurlu bir tatil için sizin için seçtiğimiz 8 Karadeniz yaylasına göz atmayı unutmayın. 

26 Nisan 2024 5dk okuma

Bu bölgede birbirinden farklı ve özel havası olan pek çok yayla bulunur. Bu yazıda, Bilet Dükkanı olarak Karadeniz yaylalarına dair en merak edilen detayları paylaşacağız.

Eğer huzur ve sakinliğin tadını doğanın kucağında çıkarmayı seviyorsanız, Karadeniz'in muhteşem yaylaları tam sizin için ideal bir tatil noktası olabilir! Karadeniz yaylaları, etkileyici doğal manzaralarıyla şehrin kaosundan ve karmaşasından uzak bir mola imkanı sunar. Bu sayede kendinizi dinleyebilir, iç huzurunuzu keşfedebilir ve temiz havanın ferahlığını doyasıya yaşayabilirsiniz. 

Doğa ile iç içe bir tatil arıyorsanız, Karadeniz'in enfes yaylalarını keşfetmeyi düşünebilir ve unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Karadeniz'in En Gözde Yaylaları: 8 Yayla


Yayla denilince akla ilk olarak Rize gelir. Ve Kaçkar Dağları’nın eteklerinde kalabalıktan uzak kalıp, doğanın eşsiz güzellikleriyle baş başa kalmak için ideal çok sayıda yayla bulunur.

Handüzü, Çağrankaya, Vaşa, Petran, Demirkapı (Homeze), Sivrikaya, Anzer, Ovit, Gölyayla, Sal, Pokut, Hazindağ, Samistal, Golezana, Palovit, Elevit, Amlakit, Çat, Verçenik, Hacivanak, Aşağı Kavron, Yukarı Kavron, Ambarlı, Kito… 

karadeniz-yaylasi.webp

Ayder Yaylası


Ancak en bilineni tabii ki de Ayder Yaylası’dır. Ayrıca zengin flora ve fauna türleriyle çevrili olan yayla, doğal güzellikleriyle göz kamaştırıyor. Fırtına Deresi'nin yanında yer alan bu yer ve doğal sesiyle insanı büyülüyor.

Ayder yaylası, Rize'nin en güzel yerlerinden birisidir. Popülerliği ve özellikleriyle dikkat çeken bu yer, gerçekten yaşanması gereken bir deneyim sunuyor. Ayder'e ulaşmak için Çamlıhemşin İlçesi'nin 19 km güneydoğusuna gitmek gerekiyor. 1218 m rakıma sahip olan bu yayla, Gürgendibi ve Gelintülü Şelaleleri'ne yürüyüş mesafesindedir. 

Rize uçak bileti ya da Rize otobüs bileti alarak yeşilin ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

ayder-yaylasi.webp

Bu şelalelerin yüksekten akan suları, göz kamaştırıcı bir manzaraya sahip. Doğa severler, dağcılar ve termal turizm meraklıları için ideal bir destinasyon olan Ayder’e geldiğinizde dünyanın en iyi balları arasında yer alan Ayder Balı’nı tatmadan sakın dönmeyin.

Anzer Yaylası


Rize’de uğramanız gereken ikinci yayla Anzer (Ballıköy) Yaylası olmalı. Geleceğin önemli turizm merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyen bu yayla dünyaca ünlü Anzer Balı’nın da anavatanıdır. Yaz aylarında yeşilin farklı tonlarına ve kış aylarındaysa sarı ve kırmızı ağırlıklı renklere bürünerek yaprak döken ağaçlarıyla özellikle doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılığı için de cezbedicidir.

Pokut Yaylası


Zengin biyolojik çeşitliliklerinin yanı sıra emsalsiz bir mimari yapıya sahip olan Pokut Yaylası’nda, sisli manzaralar ve otantik ahşap evler ile masalsı bir gezi sizi bekliyor olacak. Çamlıhemşin şehir merkezinden 4 saat mesafede bulunan Palovit Yaylası şehirde görmeniz gereken dördüncü destinasyon arasında bulunuyor. 

pokut-yaylasi.webp

Geleneksel taş yayla evleri dikkat çeken bu bölge Karadeniz’in en güzel yerleri arasında yer alıyor. 

Hazindağ Yaylası


Çamlıhemşine bağlı olan Hazindağ Yaylası ise otantik yapısı tamamen korunmuş olan bir bölgedir. Manzara arıyorsanız direksiyonunuzu bu güzel yaylaya doğru kırmalısınız.

Perşembe Yaylası


Ordu’da bulunan Perşembe Yaylası da kampçılık, safari veya yamaç paraşütü gibi doğa aktiviteleri için ideal bir Karadeniz yaylasıdır. Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde de adı geçen bu yayla, turizm merkezi haline gelmiştir. Olağanüstü manzaralar eşliğinde Perşembe Yaylası'nı keşfedebilir ve konaklama seçeneklerinden birini değerlendirerek bu güzel bölgede unutulmaz bir zaman geçirebilirsiniz.

persembe-yaylasi.webp

Bilet Dükkanı'nın avantajlı fiyatlarından yararlanarak uygun fiyatlı Ordu uçak bileti ya da Ordu otobüs bileti alarak seyahat edebilirsiniz. 

Sis Dağı Yaylası


Giresun Görele’de yer alan Sis Dağı Yaylası, mistik atmosferi ve sis bulutlarıyla çevresini sararak benzersiz bir doğa deneyimi sunmaktadır. 1950 metre yükseklikte bulunan bu yayla, bahar ve yaz aylarında ziyaretçilerine huzur dolu anlar yaşatır. 

Sis Dağı Yaylası'na ziyaretiniz sırasında doğanın güzelliklerine tanıklık edebilir, kamp yaparak unutulmaz bir macera yaşayabilirsiniz. Ayrıca, yaz aylarında düzenlenen Sis Dağı şenliklerine katılarak bölgenin kültürünü de yakından keşfedebilirsiniz.

Kafkasör Yaylası


Artvin'in 8 km uzağında bulunan Kafkasör Yaylası, 1250 metre yüksekliği ile dikkat çeker. Boğa güreşleri tutkunları için ideal bir bölge olan Kafkasör Yaylası, kamp yapmak için de uygundur. Geceleri muhteşem yıldızlar altında kamp yapabilir, tulum eşliğinde halk oyunlarına katılabilir ve bölgenin doğal sularının serinletici tadını çıkarabilirsiniz. 

Bilet Dükkanı'ndan Artvin otobüs bileti alarak bu güzel yaylayı doya doya gezebilirsiniz.

Ayrıca, Kafkasör Yaylası'nda düzenlenen festivallere katılarak bölgenin geleneksel kültürünü eğlenceli bir şekilde deneyimleyebilirsiniz.

Hıdırnebi Yaylası


En güzel Karadeniz yaylalarından olan ve Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bulunan Hıdırnebi Yaylası, şehir merkezine 1 saat uzaklıkta yer alıyor. Trabzon'un en sahil kesimine yakın ve 1600 metrelik bir yükseklikte konumlanan Hıdırnebi Yaylası, bölgenin en gözde yaylalarından biridir. Hıdırnebi Yaylası, ziyaretçilere bungalov yayla evlerinde konaklama veya kamp yapma imkanı sunar.

hidirnebi-yaylasi.webp

Yaylanın özel noktalarından biri olan Argalos Çimeni isimli alan, temmuz ayının sonlarına yakın her yıl düzenlenen kır şenliklerine ev sahipliği yapar.

Karadeniz'e Ne Mevsim Gidilir?


Karadeniz'e yapılacak geziler için en ideal mevsim genellikle ilkbahar ve yaz ayları oluyor. Bu mevsimlerde bölge, yeşilin en canlı tonlarıyla ve doğanın taze bereketiyle karşılıyor ziyaretçilerini. Şelaleler coşkulu bir şekilde çağlayarak, yaylalar mis gibi çiçek kokularıyla ve deniz masmavi dalgalarıyla büyüler insanı.

Yaz aylarında ise Karadeniz'in ılıman iklimi sayesinde sıcaklık diğer bölgelere kıyasla daha hoş bir seviyede seyrediyor. Yağışlarla birleşen güneş ışığı, doğayı canlı ve enerjik kılıyor. Doğa yürüyüşleri, yaylalarda kamp hayali kuranlar veya sahil kenarında huzur bulmak isteyen gezginler için yaz ayları tam bir hediye.

Son dönemlerde Karadeniz'in kış aylarının da keşfedilmeye başlandığı biliniyor. Karadeniz'in karla kaplı dağları, beyaz örtüyle natürel bir güzellik sergiliyor kış aylarında. Her mevsimi ayrı bir güzellik sunan Karadeniz'in, gezi planınızı kendinize en uygun tarihe göre yapabilirsiniz.

26 Nisan 2024 5dk okuma

YORUMLAR

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
221 Yazı

Benzer Yazılar