Kışın Uçabileceğiniz Sıcak Rotalar

Bilet Dükkanı olarak kışın uçabileceğiniz sıcak rotalar hakkında hazırladığımız bu yazımız, kışın Türkiye’deki en sıcak yer neresi, kışın nerelerde tatil yapılır ve kışın yaz tatili yapılabilecek ülkeler neresi gibi sorulara da cevap veriyor.

16 Ekim 2023 8dk okuma

Dört mevsim yaşanan Türkiye’de, bölge bölge değişmesine rağmen en az 3 – 4 ay boyunca kış mevsiminin çetin soğukluğu hissedilir. Bu durum da deniz kum ve güneş tatili sevenlerin kışın uçabileceği sıcak rotalar arayışında olmalarına neden olur. 

Bilet Dükkanı olarak kışın uçabileceğiniz sıcak rotalar hakkında hazırladığımız bu yazımız, kışın Türkiye’deki en sıcak yer neresi, kışın nerelerde tatil yapılır ve kışın yaz tatili yapılabilecek ülkeler neresi gibi sorulara da cevap veriyor.

Çoğumuzun bildiği üzere ekvator ve çevresi, güneş ışınlarını yıl boyunca dik bir açıdan aldığı için yılın hemen her dönemi yaz mevsimini yaşar. Bununla birlikte Türkiye’de kış mevsimiyken Ekvator Bölgesi dışında yaz mevsimini yaşayan ve tatilcilerin gitmeyi planladığı bölgeler de vardır. Bilet Dükkanı olarak kış mevsiminde gidilebilecek sıcak tatil beldelerini yazımızın devamında detaylıca anlattık. 

Kışın Türkiye'nin En Sıcak Yeri Neresi?


Yıl boyunca dört mevsimi birden yaşayan ender coğrafyalardan biri olan Türkiye’de kışın en az yaşandığı ve nispeten kış aylarında diğer yerlerine göre en sıcak olan yer Akdeniz Bölgesi’dir. Bununla birlikte rahatça söyleyebiliriz ki kışın Türkiye’nin en sıcak yeri neresi sorusunun en doğru cevabı; Antalya, Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin’dir. Zira yaz tatilinin en fazla rağbet gören noktaları da Antalya, Mersin ve Hatay’dır. Tabii Akdeniz dışında Ege Bölgesi’nde de yine kışı nispeten sıcak geçiren noktalar vardır ki bunların başında İzmir ve Muğla gelir.

kisin-gidebileceginiz-yerler.webp

Kışın Türkiye’nin en sıcak yeri neresi sorusuna spesifik olarak bir cevap vermek gerekirse kesinlikle Antalya’dan bahsetmek gerekir. Zira Antalya, Akdeniz Bölgesi’nin en önemli liman şehirlerinden biri olmakla birlikte, Ekvator Bölgesi’ne de en yakın konumdaki Türkiye şehirlerinden biridir. Bu nedenle kışın uçabileceğiniz Türkiye’deki sıcak rota önerilerine Antalya ilk sıradan girer. Antalya uçak bileti için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Kışın Nerelerde Tatil Yapılır? 


Kışın nerede tatil yapılır sorusunun pek çok değişken cevabı bulunur. Yapılmak istenen tatilin yaz mı yoksa kış tatili mi olacağı, yurt içi mi yoksa yurt dışı tatili mi yapılmak istendiği tamamen verilecek cevabı değiştirecek temel unsurlardır. Ancak belirtmek isteriz ki Türkiye’de kış mevsimi boyunca en ılıman iklim kuşağına sahip olan Antalya’da bile deniz, kum ve güneş tatili yapmak neredeyse olanaksızdır. Zira gerek deniz gerekse de hava durumu yaz tatili yapılmasına Akdeniz Bölgesi’nde dahi olanak sağlamaz. Bu nedenle kışın nerede tatil yapılır sorusuna kış tatilini baz alarak cevap vereceğiz. Bunun için Türkiye’de en çok öne çıkan kış tatili merkezlerini sizin için listeledik.

Palandöken Kayak Merkezi


Türkiye’de kar kalitesi en yüksek kayak merkezlerinden biri olan ve Erzurum şehrinde bulunan Palandöken Kayak Merkezi’nin kar kalitesi, Alp Dağları’nınkiyle neredeyse eşittir. Bu nedenle kayak tatili yapmak isteyenler için yurt içindeki en önemli noktalardan biri de Palandöken Kayak Merkezi’dir. Eğlenceli bir kış tatili geçirmek için Erzurum uçak bileti satın alabilir ve avantajlı fiyatlardan faydalanabilirsiniz.

Uludağ Kayak Merkezi


Türkiye’nin yarım asırdan fazla süredir kışın nerede tatil yapılır sorusuna verilen ilk cevaplardan biri olan Uludağ Kayak Merkezi, gerek ulaşımdaki kolaylığı gerekse de pek çok konaklama merkezine ev sahipliği yapmasıyla sıkça tercih edilen yerlerden biridir. Özellikle ara tatil döneminde Bursa uçak bileti alarak kayak keyfi yaşayabilir, ailenizle muhteşem bir tatil geçirebilirsiniz. 

kıs-tatili.webp

Abant


Göl kenarında kış tatili yapmak isteyen tatilciler için ilk akla gelen yerlerden biri olan Abant, Türkiye’de kışın nerede tatil yapılır sorusunun cevaplarından biridir. Oldukça huzurlu ve bir o kadar da romantik bir atmosfere sahip olan Abant’ta pek çok bungalov otel de bulunduğundan tatilcilerin adeta dört mevsim gözdesidir. 

abant (1).webp

Kapadokya


Yaz aylarının oldukça sıcak geçtiği Kapadokya ve çevresi, Türkiye’de kışın tatil yapılacak en güzel yerlerden biri olarak bilinir. Sıcak hava balonlarının ve peribacalarının oluşturduğu mistik atmosferin yanı sıra zengin mutfak kültürüyle de öne çıkan Kapadokya, Türkiye’nin en önemli kış tatili yapılacak yerlerinden biridir. 

kapadokya.webp

Kışın Yaz Tatili Yapabileceğiniz Ülkeler


Yazımızın başında da söylediğimiz gibi artık kışın uçabileceğiniz sıcak rotalar listesinden bahsedebiliriz. Türkiye kış mevsimini yaşarken, dünyanın pek çok noktasında yazın en güzel zamanları yaşanır. Bu durum da tatilcilerin aklına kışın yaz tatili yapılabilecek ülkelerin neresi olduğu sorusunu getirir. Kışın tatil yapılacak sıcak rotalar için detaylı bilgiye ulaşacağınız "Kışın Gidilecek Sıcak Ülkeler" başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz. Bilet Dükkanı olarak kışın yaz tatili yapabileceğiniz ülkeleri / şehirleri sizin için listeledik. 

Tayland


Hem kışın yaz tatili yapabileceğiniz hem de vizesiz hem seyahat edebileceğiniz ülkelerden biri olan Tayland, kışın uçabileceğiniz sıcak rotalar listesinin başında geliyor. Egzozit yemekleri, sahilleri, geniş kültürel zenginliği, doğal güzelliği ve daha pek çok artısıyla Tayland, adeta keşfedilmeyi bekliyor. Ayrıca belirtelim ki Tayland, son yıllarda Güneydoğu Asya’nın en çok parlayan tatil noktalarından biri olarak da öne çıkıyor. Bilet Dükkanı'nınn avantajlı kampanyalarından yararlanarak uygun fiyatlara Tayland uçak bileti satın alabilirsiniz. 

tayland.webp

Dominik Cumhuriyeti


Sayısız adası bulunan Dominik Cumhuriyeti, Türkiye’de kış yaşanırken iliklerinize kadar ısınabileceğiniz ve adeta kızgın kumlardan serin sulara atlayabileceğiniz bir yaz tatili vadediyor. Oldukça konforlu konaklama merkezleri bulunan Dominik Cumhuriyeti, dalış yapmayı sevenler için de ideal bir tatil noktası olarak öne çıkıyor. 

dominik.webp

Küba


Her ne kadar ekim ve nisan ayları bol yağış alsa da kışın uçabileceğiniz sıcak rotalardan en çok sevilen ve tercih edilenlerinden biri olarak Küba, listenin üst sıralarında yer alıyor. Küba, oldukça ferah ve bir yandan modern bir yandansa nostaljik unsurları bir arada barındırıyor. Farklı bir atmoferde kafa dinlemek isterseniz Küba uçak bileti tam size göre.

kuba.webp

Pek çok tarihi unsur ve tarihi figürün de simgesi haline gelmiş olan Küba, adeta tatilcilere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Lüks otelleriyle öne çıkan bu ülke, tatilciler tarafından oldukça fazla tercih ediliyor ve seviliyor. 

Güney Afrika


Kışın uçabileceğiniz sıcak rotalar listemizin bir diğer üst sıralarında yer alan noktası ise Güney Afrika, bir hayli bol alternatife sahip yaz tatili noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Üç birbirinden önemli şehriyle öne çıkan ülke; Johannesburg, Sun City ve Cape Town ile yaz turizminin deyim yerindeyse nabzını tutuyor. Türkiye’den giden vatandaşlara 30 güne kadar dolaşımın vizesiz olduğu Güney Afrika, gerek tatil köyleriyle gerekse de göz alıcı doğal güzellikleriyle adeta bir ömür boyu unutulamayacak tatil deneyimi yaşatıyor. 

guney-afrika.webp

Son olarak, özellikle belirtelim ki Güney Afrika’da yaz tatili yapmak isteyenler için özellikle Cape Town tavsiye ediliyor. 

Seyşeller


İsmini telaffuz etmek biraz zor olsa da kışın uçabileceğiniz sıcak rotalar arasında bulunan Selşeller, tatilcilerin en sevdiği yerlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Neredeyse hiç bozulmamış olan doğasının adeta ilham verici ve hayran bırakıcı oluşuyla öne çıkan Selşeller, kışın yaz tatili yapabileceğiniz ülkeler arasında bulunuyor. 

seyseller.webp

Bir ada ülkesi olan Selşeller, UNESCO tarafından korunan bitki ve hayvan türlerine de ev sahipliği yapıyor. Bilhassa balayına çıkan yeni evli çiftlerin en sık tercih ettiği yerlerden biri olan bu doğasıyla göz kamaştıran ülke, romantik bir atmosfere sahip oluşunun yanı sıra palmiyeleriyle de adından sıkça söz ettiriyor. 

Maldivler


2000’lerin başından bu yana Türkiye’de kışın uçabileceğiniz sıcak rotalar dendiğinde adı ilk geçen yerlerden biri Maldivler oluyor. Hint Okyanusu’nda bulunan ve adeta bir tatil cenneti olarak nitelendirilen Maldivler, yeşil ve mavinin en güzel tonlarını bir arada barındırıyor. 

maldivler.webp

Kışın yaz tatili yapabileceğiniz ülkeler kategorisinde üst sıralarda yer alan Maldivler, sayısı oldukça fazla olan adası, konforlu ve hatta lüks olarak tabir edilmesi abes kaçmayacak olan konaklama merkezleri ve Türkiye’den direkt Maldivler uçak bileti olması sebepleriyle Türk tatilciler tarafından sıkça tercih ediliyor. 

Dubai


Son yıllarda Türkiye’den ve dünyadan en fazla turist akınına uğrayan ülkelerinden biri olarak karşımıza çıkan Dubai, kışın yaz tatili yapabileceğiniz ülkeler kategorisinde bulunuyor. İhtişamlı konaklama merkezleri, çöl safarisi imkanı ve alışveriş alanında dünyanın en önemli markalarını barındırmasıyla meşhur olan Dubai, tatilcilerden tam not alıyor. 

dubai.webp

Marakeş


Fas’ın en mistik şehri olan Marakeş, kışın yaz tatili yapılacak yerler listesinde bulunuyor. Yaz tatilinin yanı sıra kültürel bir yolculuğa çıkmak isteyen tatilcileri de cezbeden Marakeş, oldukça iştah açıcı yemekleri ve zengin kültürüyle biliniyor. Yukarıda saydığımız yerler dışında kışın uçabileceğiniz sıcak rotalar arasında Filipinler’in en gözde tatil yeri Bora Bora, yine Tayland’da bulunan Bangkok, Pattaya ve Phuket de bulunuyor. 

merakes.webp

Bilet Dükkanı olarak kışın uçabileceğiniz sıcak rotalar listesinin yanı sıra kışın nerede tatil yapılır ve kışın yaz tatili yapılacak ülkeler hangileridir sorularına cevap vermeye çalıştık. Bahsettiğimiz kışın yaz tatili yapılacak yerler listemizden seçip, gitmek istediğiniz yerler için avantajlı uçak biletlerini Bilet Dükkanı mobil uygulaması ya da internet sitesi üzerinden saniyeler içerisinde alabilirsiniz.

16 Ekim 2023 8dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
65 Yazı

Benzer Yazılar