Kışın Gidilecek Sıcak Ülkeler

Yıl içerisinde dört mevsimi birden yaşayan Türkiye’de kış ayları genellikle çetin geçer. Bu dönemlerde sıcak ülkelere gitmek, tatilcilerin ilk tercihi olur. Bilet Dükkanı olarak kışın tatile gidilecek sıcak ülkeleri sizin için seçtik.

2 Mart 2023 11dk okuma

Hazırladığımız bu blog yazısında, genellikle deniz, kum ve güneş tatili yapmak isteyenler için en uygun destinasyonları derledik. Bilhassa ekvatora yakın yerleri listemize eklemeyi de ihmal etmedik. Zira sizin de bildiğiniz üzere ekvator çevresi yılın hemen her dönemi sıcak iklim kuşağına sahiptir. 

Kış aylarında tatil yapmak için ideal sıcak ülkeler, muhteşem güzellikleriyle hayranlık uyandıran yerlere ev sahipliği yapar. Bu noktada Tayland’dan Maldivler’e, Karayipler’den Dubai’ye, Avustralya’dan Hawai’ye kadar seçenekler oldukça geniş… Bu ülkeler, eşsiz plajları, turkuaz sularda yüzme imkanı, egzotik bitki örtüsü, lüks tatil köyleri, etkileyici mimari yapıları ve yerel lezzetleriyle her yıl milyonlarca tatilciyi ağırlar.

Kışın Tatil Yapabileceğiniz Sıcak Ülkeler


Pek tabii kışın gidilecek sıcak ülkeler arasında Tayland’ın Phuket, Koh Samui ve Krabi gibi yerleri öne çıkar. Bununla birlikte Maldivler de berrak sularda şnorkelle dalış yapabilir olması da tatilcileri cezbeder. Ayrıca Dubai, modern şehir hayatının yanı sıra çöl safarileri ve kayak gibi heyecan verici aktiviteler sunduğundan, kışın yaz tatili yapmak isteyenler için öncelikli tercih haline gelir. Tüm bu saydıklarımızın yanı sıra Avustralya’nın büyüleyici doğal güzellikleri de yine kışın yaz tatili yapmak isteyenleri cezbedebilir. Son olarak, Hawaii’de volkanik manzaralara tanık olmak isteyen veya Seyşeller’de tropik cennetin tadını çıkarmayı düşünenler için de listemize mekanlar eklediğimizi belirtmek isteriz.

Bu blog yazısı, kış aylarında sıcak ülkelerde unutulmaz bir tatil yapma isteğinizi canlandıracak ve size seyahat planlamanız için adeta rehberlik edecek. Hazır olun, çünkü sıcak güneşin kucakladığı bu harika destinasyonları keşfetmeye başlayacağız!

 

 

Tayland


Listemizin başında tabi ki son yılların en popüler tatil destinasyonu Tayland var. Burası, özellikle yeni evli çiftlerin balayları için de ideal bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca balayı çiftleri için özel tatil paketleri bulunan Phuket Adası başta olmak üzere pek çok tatil noktası bulunuyor.

Tayland Gezilecek Yerler

Kışın gidilecek sıcak ülkeler kategorisinde yer alan Tayland, popülerliği her geçen gün artan bir ülke… Eşsiz plajları, muhteşem adaları ve tropik iklimiyle, kış aylarında tatilcilerin ilk tercihlerinden biridir. Phuket, Koh Samui ve Krabi gibi yerlerde güneşin tadını çıkarmak için Tayland uçak bileti satın alabilir, nefes kesici manzaralar eşliğinde şnorkelle dalabilir ve yerel lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Maldivler


Türkiye’de popülaritesini hiçbir zaman kaybetmemiş yerlerden biri de hiç kuşkusuz Maldivler. Kış aylarında gidilecek sıcak ülkeler listesinde adını sıkça duyduğumuz Maldivler, pek çok kişi tarafından “tatil cenneti” olarak nitelendiriliyor. Bu noktada berrak turkuaz suları, tertemiz sahilleri ve lüks tatil köyleriyle öne çıkıyor. 

maldivler-gezilecek-yerler.webp

Bir ada ülkesi olan Maldivler’de de şnorkelle dalış yapabilme olanağı bulunuyor. Rengarenk deniz mercanları ise adeta denizin altında tatilciler tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Kışın gidilecek sıcak ülkeler kategorisinin aranan yüzü olan Maldivler’deki beyaz kumsallar, tatilciler için oldukça sevilen ve değerlendirilen bir tatil destinasyonudur. Siz de hemen Bilet Dükkanı'nın avantajlı kampanyalarından yararlanarak Maldivler uçak bileti satın alabilir, rüya gibi bir tatil yapabilirsiniz. 

Karayipler


Gerek Hollywood filmleri gerekse de “Gezelim, Görelim” tarzı programlar sayesinde Türk insanının deniz, kum ve güneş tatili dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olmaya başlayan Karayipler de kışın gidilecek sıcak ülkeler kategorisinde yer alıyor.  

karayipler-gezilecek-yerler.webp

Aruba, Jamaika, Barbados ve Bahamalar gibi adalarıyla öne çıkan ve muhteşem doğasıyla kendine hayran bırakan bu ülke; eşsiz güzellikteki plajları, egzotik bitki örtüsü ve canlı gece hayatıyla adından söz ettiriyor. Karayipler uçak bileti alarak bu eşsiz coğrafyayı keşfedebilirsiniz. Öte yandan Karayipler, tropik ikliminin getirileri olan egzotik meyvelerden oluşan mutfak kültürünün tadını çıkarabileceğiniz bir yer olduğundan, dünya lezzetlerine meraklı olanlar için de bir hayli tercih edilesi tatil yerlerindendir.

Dubai


Birleşik Arap Emirlikleri’nin son yıllarda dünya çapında adından en çok söz ettiren yeri olan Dubai, kışın gidilecek sıcak ülkeler kategorisinde bulunur. Devasa modern mimari eserlerinin yanı sıra lüks şehir hayatı sunan da bir yerdir. Öte yandan Dubai’de çöl safarilerine katılabilir, kayak yapabilir ve dünyaca ünlü restoranlarda lezzetli yemekler de deneyimlenebilir. Akıllı seyahatin adresi Bilet Dükkanı'ndan Dubai uçak bileti satın alabilirsiniz. 

dubai-gezilecek-yerler.webp

Son yıllarda kış aylarında yaz tatili yapmak isteyenlerin en sık tercih ettiği yerlerden olan Dubai, Türkiye’deki tatilcilerin sıklıkla listelerine eklediği yerlerden biridir. 

Avustralya


Kış mevsiminde hem sıcaklık hem de macera arayanlar için Avustralya harika bir seçenek olacaktır. Zira Kışın gidilecek sıcak ülkeler kategorisinde yer alan Avustralya’nın Sidney, Melbourne ve Brisbane gibi şehirlerinde güneşin tadını çıkarabilir, harika plajlarda sörf yapılabilir ve büyüleyici doğal güzellikler keşfedilebilir. Öte yandan Büyük Bariyer Resifi’nde şnorkelle dalabilir, Ayers Rock (Uluru) gibi ikonik noktaları ziyaret edebilir ya da eşsiz vahşi yaşamıyla tanınan Kanguru Adası’nı ziyaret edebilirsiniz. Görkemli doğa güzelliklerine şahit olmak için Avustralya uçak bileti satın alabilirsiniz. 

avustralya-gezilecek-yerler.webp

Hawaii


Kışın gidilecek sıcak ülkeler kategorisinde bulunan Hawaii, tatilcilere unutulmaz bir deneyim vadeden yerlerdendir. Bir Pasifik adalar zinciri olan Havai; beyaz kumsalları, mavinin en göz alıcı tonlarını barındıran suları ve sörf noktaları ile öne çıkar. Alışılmışın dışına çıkmak isteyenler adresine Hawaii uçak bileti alarak gidebilirsiniz. Ayrıca volkanik manzaralarıyla da ünlü olan Hawaii’de, Oahu, Maui, Kauai ve Big Island gibi adalar da kışın gidilecek sıcak yerler kategorisinin en meşhur adresleridir. 

hawaii (1).webp

Hawai’de güneşin altında rahatlayabilir, şelalelere doğa yürüyüşleri yapabilir ve yerel kültürleri deneyimleyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra Hawai’deki mutfak kültürünün eşsiz lezzetlerini de deneyimleyebilirsiniz.

Seyşeller


Kış aylarında gidilecek sıcak ülkeler listesinin en sevilen yerlerinden biri de Seyşeller’dir. Ayrıca kumsallarının güzelliğiyle öne çıkan Seyşeller, lüks tatil imkanlarıyla da öne çıkar. Bilet Dükkanı'nın erken rezervasyon ayrıcalıklarından yararlanarak bu eşsiz doğa güzelliklerine Seyşeller uçak bileti alabilir, avantajlı fiyatlara tatilin tadını çıkarabilirsin.

seyseller-gezilecek-yerler.webp

Hint Okyanusu’nda konumlanan bu tropik tatil cenneti, beyaz kumlu plajlarıyla adeta deniz, kum ve güneş tatili yapmak isteyenlere unutulmaz anılar vadeder. Lüks tatil köyleriyle de ünlü olan Seyşeller, dalış yapmak isteyenler için uygun olduğu gibi, deniz kaplumbağalarının yumurta bıraktığı dünyadaki nadir sahillere de ev sahipliği yaptığından oldukça önemlidir. 

Meksika


Kışın gidilecek sıcak ülkeler listemizin son durağı Meksika… Tatilciler için deniz, kum ve güneşi bir arada sunan Meksika; tarihi değerleriyle de öne çıkan ülkelerdendir. Cancun, Playa del Carmen ve Tulum gibi şehirlerinde göz alıcı güzelliğiyle dikkat çeken denizinin yanı sıra Mayalardan kalan piramitleriyle tarihseverleri de tatmin eden Meksika; rengarenk festivalleriyle de ünlüdür. Ayrıca baharatın bol kullanıldığı mutfağındaki leziz yemek kültürüyle öne çıkan Meksika, dünya mutfağını merak eden ve keşfetmek isteyenler için Meksika uçak bileti satın almak oldukça doğru bir seçenek olacaktır.

meksika-gezilecek-yerler.webp

Bilet Dükkanı olarak ‘Kışın Gidilecek Sıcak Ülkeler’ başlıklı yazımızda sizler için sekiz farklı ülkeden bahsettik. Tayland’dan Meksika’ya kadar pek çok noktada öne çıkan özellikleri, tatilciler için öne çıkan aktiviteleri ve pek tabii yaz tatili yapılabilecek yerleri derlediğimiz yazımız, umuyoruz ki sizler için bir rehber niteliği taşıyacaktır. 

Türkiye’nin kış mevsimini yaşadığı dönemlerde gidilebilecek sıcak ülkeleri derlediğimiz yazımız dışında Türkiye’de tatil yapılacak yerlerden bahsettiğimiz blog yazılarımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz. Öte yandan, bir yarımada ülkesi olan Türkiye’de de ne kadar çok tatil destinasyonu bulunduğuna değindiğimiz yazılarımızda, keşfedilmeyi bekleyen ve saklı kalmış tatil cennetleri, eminiz ki sizi kendine hayran bırakacak.

2 Mart 2023 11dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
61 Yazı

Benzer Yazılar