Şubat Ayında Sıcak Tatil Bölgeleri

Güney Yarımküre, Güneydoğu Asya ve hatta ABD'nin birçok bölgesi kış aylarında sıcak havalara sahiptir. Bu nedenle Şubat soğuğu geldiğinde kaçacak sıcak yer sıkıntısı yaşamayacaksınız. Güzel plajlara, açık havada şarap içmeye, yürüyüşlere ve kültürel etkinliklere hazır olun! Şubat ayında ziyaret edilebilecek en iyi sıcak yerlerin bu listesinin kış tatilinizi planlarken yardımcı olacağını umuyoruz.

27 Aralık 2023 8dk okuma

İhtiyacınız varsa Şubat ayı seyahat etmek için birçok neden sunuyor. Çocuklarla yarıyıl tatili, Sevgililer Günü kaçamağı ya da Kuzey Yarımküre’nin kış kasveti.

Ancak sebepten çok gezilecek yer seçenekleri daha da fazla… Hayvanseverler Meksika'nın Pasifik kıyısındaki balinaları veya Güney Afrika safarisinde büyük kedileri görebilirler. Kültür ve tarih meraklıları için Kamboçya, Abu Dabi ve Paskalya Adası en hoş hava koşullarını sunarken, İspanya'nın Kanarya Adaları yıl boyunca ılıman iklimi ile en iyi tatil imkanını sunar. Bilet Dükkanı okuyucuları olarak sıcak ve güneşli bir hava arıyorsanız, Şubat ayındaki en iyi tatil yerlerini sizin için burada topladık.

Şubat Ayında Gidilecek Sıcak Tatil Bölgeleri


Kışın soğuk havalarından kaçmak isteyen bir yaz insanıysanız sizin için hazırladığımız şubat ayında gidilecek sıcak tatil bölgelerine göz atın:

Tenerife - Şubat ayında ortalama sıcaklık en yüksek değerleri 22°C


Şubat ayında Avrupa'nın büyük bir kısmı soğukla ​​karşı karşıya kalırken, Kanarya Adaları ılıman ve güneşli havanın tadını çıkarıyor ve bu da Şubat kaçamağı için mükemmel bir zaman. Adaların tamamı bol güneş alıyor. Böylece Teide Dağı'nın ihtişamından adanın destansı lav alanlarına kadar Tenerife'nin eşsiz doğal güzelliği tüm yıl boyunca parlıyor. Burada çarpıcı manzarayı seyredebilir veya altın kumlu birçok plajdan birinde güneş ışınlarını içinize çekebilirsiniz. Bu eşsiz yere gitmek için İstanbul Barselona uçak bileti ya da Madrid uçak bileti almanız ve ardından aktarma yapmanız gerekiyor. 

Tenerife-ucak-bileti.webp

Ancak mesele sadece manzara değil! Ada aynı zamanda muhteşem Santa Cruz Karnavalı sayesinde Şubat ayında kültürel bir şölene de dönüşüyor. Canlı şenliklere ve rengarenk kostümlere kendinizi kaptırarak, İspanyol ve yerel kültürlerin eşsiz karışımını yakalayın. 
Lüks tatil yerleri, taze deniz ürünleri, çok çeşitli yerel şaraplar içeren enfes yemek mekanları ile ziyaretçiler cennetlerini burada bulacaklar. 

Meksika - Şubat ayında ortalama sıcaklık en yüksek değerleri: 29°C


Meksika, zengin kültürü, lezzetli mutfağı, olağanüstü doğal güzelliği ve antik tarihiyle övünen büyüleyici bir destinasyondur. Yoğun Noel döneminden sonra kalabalıklar azalırken, Şubat ayı karşı konulamaz derecede bol miktarda güneş ışığı sunuyor. Dahası, Meksika'nın çeşitli manzaraları, Riviera Maya boyunca uzanan el değmemiş Karayip plajlarından yaban hayatıyla dolu tropik ormanlardan Chichen Itza'nın mistik kalıntılarına kadar her zevke hitap ediyor.

meksika-gezilecek-yerler.webp

Kurak mevsim (Aralık'tan Nisan'a kadar), ister Yucatan'ın tatlı su cenotlarını keşfetmek ister Tulum'daki Maya arkeolojik alanı çevresinde dolaşmak olsun, açık hava maceraları için ideal koşulları sağlayan hoş sıcaklıklar ve minimum yağış ile Meksika'yı ziyaret etmek için en iyi zamandır. Bu eşsiz coğrafyayı yakından deneyimlemek için Meksika uçak bileti alabilirsiniz. 

Dubai- Şubat ayında ortalama sıcaklık en yüksek değerleri: 25°C


Kasvetli kış aylarını Dubai'nin ışıltılı gökdelenleriyle değiştirin! Lüks otelleri, lüks alışveriş mekanları ve tertemiz plajlarıyla ünlü Dubai, yıl boyunca ziyaretçilere sıcak bir hava sunuyor. Michelin yıldızlı restoranlarından birinde kendinizi şımartmadan önce ikonik takımada The Palm'da güneşlenin. Güneşin en eğlenceli ve heyecanlı halini deneyimlemek içinse Safari tutuna çıkarak çölde kum tepelerini aşın. Ya da şehrin siluetini farklı bir perspektiften görmek ve yıldızların altında Orta Doğu mutfağının tadını çıkarın. Hemen Bilet Dükkanı'nın avantajlı fiyatlarından yararlanarak Dubai uçak bileti satın alın ve ve muhteşem tatil anılarınıza yenisini ekleyin. 

dubai (1).webp

Tayland - Şubat ayında ortalama sıcaklık en yüksek değerleri: 32°C


Tayland, büyüleyici kültürü ve hayranlık uyandıran manzaralarıyla ünlü tropik bir cennettir. Aynı zamanda kışın ortasında karşı konulamaz bir destinasyondur. Şubat ayı bu Güneydoğu Asya mücevherini ziyaret etmek için en iyi aydır. 

Günde dokuz saat güneş ışığı alan Phuket, Krabi veya Koh Samui'nin muhteşem plajlarında rahatlayın. Kültür meraklıları için yerel olarak 'Ay Yeni Yılı' olarak bilinen Çin Yeni Yılı şenlikleri, geçit törenleri, havai fişekler ve lezzetli sokak yemekleriyle yılın bu zamanında ülkeye benzersiz bir çekicilik katıyor.

tayland-ucak-bileti.webp

Tayland'ın kurak mevsimi keşif için de mükemmeldir. Birbirinden avantajları kampanyalardan yararlanarak Bilet Dükkanı ile bütçenize uygun Tayland uçak bileti alabilir ve bu doğal güzelliklerde ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Kendinizi Chiang Mai'nin zengin tarihine ve yemyeşil ormanlarına kaptırın veya Bangkok'un zenginliğinin tadını çıkarın. İster derin bir rahatlama, ister macera, ister kültürel harikalar arıyor olun, Tayland'da lüks bir tatil, olağanüstü bir kış kaçamağı vaat ediyor.

Barbados - Şubat ayında ortalama sıcaklık en yüksek değerleri: 28°C


Karayiplerin yıldızı Barbados, kasvetli kış aylarında sakin bir kaçamak arayanların favori destinasyonudur. Bu cennet gibi ada platin kumlu plajlara, hoş kokulu çiçeklerle kaplı yemyeşil bir merkeze ve rahat lüksü otantik konukseverlikle birleştiren canlı bir kültüre sahiptir. Barbados'un çok sayıda lüks tatil yeri ve villasının ötesinde, adanın berrak turkuaz suları şnorkelli yüzme, dalış ve su sporları için bir oyun alanı haline gelirken, tozlu plajları da ciddi bir dinlenme için cennet gibi bir ortam sunuyor.

barbados-gezilecek-yerler.webp

Adanın deniz kaplumbağalarının barınağı olmasına da doğa tutkunları sevinecek. Doğu ve Güney kıyılarında yuva yapmak için karaya çıkan deri sırtlı kaplumbağaları görmek için Şubat ve Temmuz ayları arasında burayı ziyaret edin. 

Bir renk ve kültür cümbüşü için Crop Over Festivali (geleneksel bir hasat festivali) de Şubat ayında doruğa ulaşır. Bu yıllık kutlama, müzik, dans ve yerel mutfağın coşkulu bir birleşimi olup, ziyaretçileri tatil sırasında Barbados geleneklerine kapılmaya davet ediyor. 

Şili - Şubat ayında ortalama sıcaklık en yüksek değerleri: 29°C


Bu kış biraz farklı bir yer mi arıyorsunuz? Şili, seçici gezginler için geniş bir deneyim yelpazesi sunuyor. Büyüleyici tuz düzlükleri, yıldız izleme fırsatlarıyla uhrevi Atacama Çölü'nden, dünyanın en iyi şaraplarından bazılarının tadını çıkarabileceğiniz Central Valley'in yemyeşil üzüm bağlarına kadar çeşitlilik buranın cazibesini oluşturur. Uçak bileti fiyatlarından korkmayn, Bilet Dükkanı'nın avantajlı kampanyalarından faydalanarak Şili uçak bileti alın ve bu muhteşem doğanın tadını çıkarın. 

Patagonya şu anda yaz sezonunun ortasında ve Torres del Paine Ulusal Parkı'nda heyecan verici maceralara olanak tanıyor, Santiago ise kentsel keşifler için sıcak sıcaklıkların tadını çıkarıyor. Ülke ayrıca Şubat ayında Şili kültürünün canlı bir kutlaması olan Fiestas Patrias'ı da kutluyor. Soğuk aylardan kaçmak için Şubat ayında Şili'yi ziyaret edebilirsiniz. 

Avustralya - Şubat ayında ortalama sıcaklık en yüksek değerleri: 25°C


Birçok gezginin yapılacaklar listesinin başında yer alan Avustralya, benzersiz doğal güzellikler, harika yaban hayatı ve sonsuz açık hava maceraları sunan rüya gibi bir tatil beldesidir. Şubat ayı bu muhteşem ülkeyi keşfetmek için de mükemmel bir zaman. Güney Yarımküre'de yaz mevsimi zirveye ulaştığında Avustralyalılar sıcak ve güneşli havanın tadını çıkarır.

Kristal berraklığında suların olağanüstü şnorkelli yüzme ve dalış fırsatları sunduğu Büyük Set Resifi'ni keşfedin. Birinci sınıf etkinliklere katılarak hareketli Sidney ve Melbourne şehirlerini dolaşın. Buralarda açık havada olağanüstü yemek yemenin keyfini çıkarın. Ayrıca, canlı kangurulardan bulunması zor Tazmanya canavarlarına kadar Avustralya'nın inanılmaz vahşi yaşamına doğal ortamlarında tanık olun. 

avustralya-ucak-bileti.webp

Yalnızlık arayanları ise geniş Outback, sinematik manzaraları ve yıldızlarla dolu geceleriyle cezbediyor. Avustralya'nın destansı Kızıl Merkezi'nde süzülmek için  Adelaide'den Darwin'e kadar The Ghan'da lüks bir tren yolculuğuna çıkın.

Maldivler - Şubat ayında ortalama sıcaklık en yüksek değerleri: 28°C


En lüks seyahat destinasyonu olan Maldivler'in bozulmamış kıyılarına kaçın. 26 el değmemiş atolü, beyaz kumlu plajları, ışıltılı turkuaz suları ve su üstü bungalovlarıyla bu güzel adalar, romantik ve canlandırıcı bir kaçamak arayan gezginler için mükemmel. Maldivler uçak bileti alarak şubat ayının soğuk havalarından kurtulabilir ve tatilin tadını çıkarabilirsiniz.  

maldivler-gezilecek-yerler.webp

Maldivler'in en güneşli ayı olan Şubat ayında açık hava etkinlikleri, su sporları ve şnorkelli yüzme ve tüplü dalış gibi su altı maceraları için mükemmel koşullar yakalanır. Deniz de sakindir ve yılın bu zamanında deniz yaşamı bol olup, canlı mercan resiflerini keşfetmek için mükemmel bir görünürlük sunar. Cennetteki okyanus maceraları arasında birinci sınıf spa'larda kendinizi şımartın. Hint Okyanusu'nun leziz yemeklerinin tadını çıkarın. 

Güney Afrika - Şubat ayında ortalama sıcaklık en yüksek değerleri: 29°C


Gerçekten dinamik bir tatil beldesi olan Güney Afrika'da her türden gezgine uygun bir şeyler vardır. Güneş doğarken ikonik Masa Dağı'na tırmanmak için kozmopolit şehir Cape Town'a gidin. Güzel plajların tadını çıkarmak için ünlü Garden Route'tan aşağı inin. Winelands turuyla verimli üzüm bağları arasında gezinin veya ülkenin av hayvanı açısından zengin birçok yerinden birini ziyaret edin. Şubat, Güney Afrika'yı ziyaret etmek için en sıcak aylardan biridir, bu nedenle tatiliniz için buraya uçmanın kış hüznünüzü iyileştireceği garantidir! 

Florida, ABD - Şubat ayında ortalama sıcaklık en yüksek değerleri: 24°C


Kışın soğuğu sizi güneş ışığına özlem duymaya bıraktığında, 'Gün Işığı Eyaleti'nden daha iyi nereye gidebilirsiniz? Şubat ayında Florida sıcak havasıyla övünmeye devam ediyor ve su sporları ve golf gibi açık hava maceraları için ideal iklimi yaratıyor. Bu ay, parlak güneş ışığının yanı sıra bu popüler tatil beldesinde daha sakin bir kaçamak fırsatı da sunuyor. Şubat ayında kalabalıklar azalıyor ve size eyaletin el değmemiş plajlarından koşma fırsatı veriyor. 

florida-gezilecek-yerler.webp

Doğa tutkunları, Crystal River'da deniz ayısı gözlemlerinin keyfini çıkarabilir veya canlı Everglades'te bir sürat teknesi turunda timsahları görebilir. Kendinizi Miami'nin sanat ortamına kaptırmaktan tarihi St. Augustine yerleşimini ziyaret etmeye kadar Florida'da yapılacak kültürel etkinliklerde de hiçbir eksiklik yoktur.

27 Aralık 2023 8dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar