Türk Lirasının Değerli Olduğu Ülkeler 2024

Seyahat planı yaparken en çok üzerine düşen konuda bütçe olur. Güzel bir tatili büyük masraflar yapmadan geçirmek istiyorsanız Türk lirasının değerli olduğu ülkeler tam size göre. Hemen ucuz tatil yerleri arasından size uygun olanı tercih edin ve keşfetmenin tadını çıkarın...

6 Mart 2024 8dk okuma

Tatile gitmek için bütçe hesabı yaparken işin içinden çıkamıyorsanız Türk lirasının değerli olduğu ülkeler sizin için adeta bir ilaç olacak. Bunun yanında Türk lirasının değerli olduğu vizesiz ülkeler de sizi vize derdiyle uğraşmaktan kurtaracak. Bilet Dükkanı'nın avantajlı kampanyalarından yararlanarak ucuz uçak bileti, otobüs bileti, otel, araç kiralama ve transfer hizmetlerinden satın alma yapabilirsiniz. İşte masrafsız bir seyahat ve ucuz tatil yerleri için size yönlendirecek önerilerimiz...

Türk Lirasının Değerli Olduğu 10 Ülke  


Cebinizi düşünen Türk lirasının değerli olduğu 10 ülke 2024 yılı için şu şekildedir: 

Sırbistan


Türk lirasının değerli olduğu ülkeler denildiğinde ilk olarak akla son yılların gözdesi Sırbistan gelir. Sırbistan, Balkan’ların en güzel Avrupa'nın en ucuz ülkelerinden biri olmasından dolayı ülkemizden çok fazla turist alır. Bilet Dükkanı avantajlarından yararlanarak İstanbul Sırbistan uçak bileti alarak konforlu ve ekonomik bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Peki sadece pasaportunuzla seyahat edebileceğiniz Sırbistan para birimi nedir? Sırbistan’da Sırp Dinarı kullanabilirsiniz.

1 TL = 3,43 Sırp Dinarı.

sirbistan-ucuz-mu.webp

Sırbistan Gezilecek Yerler


Sırbistan’da gezilecek yerler nereler diye merak ediyorsanız tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış bu ülkede asla sıkılmayacağınıza emin olabilirsiniz. Tuna Nehri ile Sava Nehri arasında yer alan Sırbistan hem doğal güzellikler hem de tarihi açıdan gezilecek çok sayıda yere sahiptir. Bunlardan en çok beğenileni olan Belgrad’da gezilecek yerler arasında; Kalemegdan Kalesi, Aziz Sava Katedrali, Kutsal Baş Melek Katedrali, Ulusal Müze ve Belgrad şehir meydanlarıdır.

Çek Cumhuriyeti


Çek Cumhuriyeti Türk lirasının değerli olduğu ülkeler arasında en çok tercih edilen ülkelerden biridir. İlk defa Avrupa tatili yapacak olanların en sevdiği yerlerden biri olan Çek Cumhuriyeti özellikle Prag şehri ile ziyaretçileri hayran bırakır.

1 TL = 0,74 Çek Korunası.

Peki Prag pahalı mı diye soracak olursanız Çek Cumhuriyeti genel olarak ucuz bir ülke. Bu nedenle diğer Avrupa ülkelerine nispeten daha masrafsız gezebilirsiniz.

prag-ucuz-mu.webp

Prag Gezilecek Yerler


Prag gezilecek yerler saymakla bitmez ama biz size yine de en güzel yerlerini hatırlatalım:

  • Karl Köprüsü: Şehrin ön göde yapılarından birisidir. Üzerinde yer alan heykellerle turistlerin ilgisini çeken Prag gezilecek yerler listesinde ilk sırada yer alır. 
  • Eski Kent Meydanı: Prag gezilecek yerler denildiğinde kent meydanları büyük bir yer kaplar. Birçok modern ve tarihi yapıya aynı anda ev sahipliği yapan meydanlarda adımlamak size adeta zamanda yolculuk hissi verir. 
  • Dans Eden Ev: Prag’ı gezerken popüler duraklardan birisi de Dans Eden Ev’dir. İkinci dünya savaşında şehre kaza sonucu düşen bir bombanın yıktığı binanın yerine, yapılan bu bina, Avrupa’da modern mimarinin ilk örneklerinden biridir.
  • Prag Kalesi: Prag uçak bileti olan herkesin mutlaka gittiği yerlerin başındadır. 7,3 hektar alan üzerine kurulan kale; çok sayıda tarihi bina, saraylar, katedral ve bahçelerden oluşan bir yapıdır. 
  • Aziz Vitus Katedrali: Prag Kalesi içerisinde yer alan Aziz Vitus Katedrali, görkemli yapısıyla sizi kendine aşık edecek. Yapımı 450 yıldan fazla süren katedralin önünde muhteşem fotoğraf çekilebilirsiniz.


Makedonya


Bilet Dükkanı’na geldiniz ve avantajlı fiyatlara Makedonya uçak bileti aldıysanız şimdi sıra hem masrafsız hem de eğlenceli bir tatil planlamaya geldi. Türkiye’ye çok benzeyen iklimi ve yapısıyla Makedonya sizi evinizde hissettirirken kültürel zenginliği ile çok sayıda gezilecek yere sahiptir. Ama önce bir hesaplama yapalım!

1 TL= 0,56 Türk Lirası.

Şimdi hani Türk lirasının değerli olduğu ülkeleri okuyorduk diyebilirsiniz. Ancak Makedonya genelde olarak ucuz fiyatlı bir ülke olduğundan masrafsız bir şekilde gidebilirsiniz.

makedonya-ucuz-mu.webp

Makedonya Gezilecek Yerler


Makedonya gezilecek yerler konusunda fikir arıyorsanız işte size birkaç önerimiz:

  • Ohri Şehri: Orta Çağ’a ışınlanmak istiyorsanız Ohri’ye gelebilirsiniz. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan şehir kültürel açısından son derece zengindir. 
  • Matka Kanyonu: Üsküp uçak bileti aldıktan sonra doğanın tadını çıkarmak istiyorsanız Matka Kanyonu tam size göre. Kanyonda isterseniz trekking yapabilir isterseniz kano kiralayıp tura çıkabilirsiniz. 
  • Stobi Antik Kenti: Roma Dönemi’nin önemli şehirlerinden Stobi, değerli çok sayıda esere sahiptir. 
  • Taş Köprü: Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edildiği düşünülen Taş Köprü, Osmanlı Dönemi’nden önemli mimari eserlere sahiptir. 
  • Makedonya Meydanı: Makedonya Meydanı Vardar Nehri’nin yanında, Üsküp şehir merkezinde Taşköprü’nün hemen yanındadır. Böylecek Makedonya’da gezilecek yerler hep yakınınızdadır.


Vietnam


Zümrüt yeşili manzaraları, mükemmel plajları ve enerjik şehirleriyle Vietnam, inanılmaz bir seyahat deneyimi arayan ziyaretçiler doğru adresi. Hemen Vietnam uçak bileti alın ve bu enfes coğrafyanın tadını çıkarın.

1 TL=781,44 Vietnam Dongu.

Bu nedenle Türk lirasının değerli olduğu ülkeler arasında adeta bir yıldız gibi parlar. Peki Vietnam’da ne yapılır?

vietnam-ucuz-mu.webp

Vietnam Gezilecek Yerler


Vietnam için yola çıkmadan önce ilk olarak Vietnam’da gezilecek yerler listesi yapmanız gerekir.

  • Phu Quoc Adası: Tatil demek benim için deniz-kum-güneş diyorsanız mücevher mavisi sularla çevrili ve ince kumlu plajlarla çevrili bu yer sizi büyüleyecek. 
  • Hanoi: Vietnam’a ilk kez seyahat edecekler için ideal varış noktası Vietnam'ın tarihi başkentidir. Ucuz konaklama, birinci sınıf yöresel yemek yeme imkanı ve çok sayıda tarihi güzelliğin yanı sıra Hanoi, Halong Körfezi çevresindeki adalar ve çıkıntılar ile ülkenin ormanlarla kaplı patikalarıyla ünlüdür. 
  • Lan Ha Körfezi: Vietnam'ın en ünlü kayalıklar ve adalarına sahip körfezde, kano gezileri ve aşınmış karst adalarının etrafında tekne gezileri yapabilirsin.


Tayland


Tayland gezilecek yerleri gördünüz ve büyülendiniz. Hemen Bilet Dükkanı avantajları ile Tayland uçak bileti alın ve ucuz seyahatin tadını çıkarın. İlk başta bilet fiyatları sizi şaşırtsa da Bilet Dükkanı’nın kampanyalarından yararlanarak ekonomik uçak bileti alabilirsiniz.

1 TL=1,13 Tayland Bahtı.

Bu da demek oluyor ki Tayland’da ucuz tatil sizi bekliyor. Tayland tatili için ne kadar para gerekir diye merak ediyorsanız şu şekilde açıklayabiliriz. Tayland’da bir hafta tatil fiyatlarını ortalama şu şekilde düşünebilirsiniz.

  • Ucuz tatil: 100-175 Dolar
  • Orta seviye tatil: 280-320 Dolar
  • Lüks tatil: 700-800 Dolar

tayland-ucuz-mu.webp
Tayland yemek fiyatları:

  • Sokak lezzetleri: 30-60 Baht
  • Yöresel Tayland yemekleri için küçük restoranlar:40-100 Baht
  • Avrupa restoranları: 75-150 Baht
  • Normal restoranlar: 100-200 Baht
  • Fast food yemekleri: 150-250 Baht
  • Lüks restoranlar: 250-500 Baht


Tayland aktiviteleri ve fiyatları:

Dalış, şnorkeling, botla adalar turu, şehir turları gibi çeşitli tur aktiviteleri kişi başı 700-800 Baht civarıdır.

Tayland Gezilecek Yerler


İşte Tayland gezilecek yerler:

  • Bangkok: Tayland’ın tadını çıkarmak istiyorsanız Bangkok’a uğramadan sakin gitmeyin. 
  • Chiang Mai: Muhteşem şehir tapınaklarıyla dolu Chiang Mai, Bangkok kaosundan uzak sakin bir tatil şehirdir. 
  • Ko Phi Phi: Tayland'ın kıyı şeridine dağılmış 1.400'den fazla adası vardır ancak çok azı Andaman Denizi'ndeki Phi Phi Adaları kadar ünlü veya ikoniktir.
  • Krabi: Güney Tayland'da, Andaman Denizi kıyısında yer alan Krabi, Tayland'ı meşhur eden birçok güzel plaja ve adaya ev sahipliği yapar.
  • Sukhothai: Sukhothai bir başka güzel antik şehirdir. Tayland gezilerinde mutlaka listede vardır.


Bali


Son yılların yükselişte olan tatil bölgesi Bali, ilk bakışta size imkânsız gelebilir ama fiyatları duyduğunuzda eminiz ki fikriniz değişecek. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki hayat gerçekten beklediğinizden ucuz. Dünyanın en iyi gün batımlarını izleyebileceğiniz Bali sizi bekliyor.   

1 TL= 499,21 Endonezya Rupisi.

  • Plaj: Genelde Ücretsiz 
  • Kahvaltı: 100-200 TL
  • Akşam Yemeği: 250- 300 TL 
  • Sörf: 300 TL
  • Masaj: 250 TL 
  • Ulaşım: 50-150 TL 
  • Yoga: 200 TL

bali-ucuz-mu.webp

Bali Gezilecek Yerler


Sıcak iklimi, dost canlısı insanları ve aktivite bolluğuyla Bali, dinlendirici veya macera dolu bir tatil arayanlar için mükemmel bir destinasyondur. Bali'de ziyaret edilecek yerlerin listesi gerçekten de çılgınca eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayabilir!

  • Ubud: Geleneksel pazarları, sanat galerilerini ve mistik Maymun Ormanı Koruma Alanı'nı keşfedin. Kendinizi Tegallalang Pirinç Tarlalarının büyüleyici güzelliğine kaptırın ve yakındaki geleneksel Bali köylerini ziyaret edin.
  • Tanah Lot Tapınağı: Kayalık bir çıkıntının üzerinde yer alan ve etrafı dalgalarla çevrili, hayranlık uyandıran Tanah Lot Tapınağı'na tanık olun. Dramatik gün batımlarının büyüsüne kapılın ve bu ikonik tapınağın manevi ortamını deneyimleyin.
  • Jatiluwih Pirinç Tarlaları: Pitoresk pirinç teraslarıyla ünlü, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Jatiluwih'e yolculuk Bali uçak bileti olan herkesin yapması gereken şeylerin başındadır. Zümrüt yeşili geniş manzaraya hayret edin ve yerel topluluğun titiz tarım tekniklerine tanık olun.


Filipinler


Filipinler uçak bileti pahalı olabilir ama Bilet Dükkanı’nın avantajlı kampanyalarından yararlanarak gidiş dönüş ucuz Filipinler uçak bileti alabilirsiniz. Hava yollarının avantajlı kampanyalarını ya da Bilet Dükkanı’nın akıllı seyahat fırsatlarını kaçırmamak için uygulamayı indirmeyi ve bildirimleri açmayı unutmayın.

1 TL= 1,77 Filipin Pesosu.

filipinler-ucuz-mu.webp

Filipinler Gezilecek Yerler


Filipinler, binlerce tropik ada, muhteşem plajlar ve çok sayıda muhteşem şehirle dolu, keşfedilmesi gereken muhteşem bir ülkedir. İşte Filipinler gezilecek yerler:

  • Palawan: Mimaropa bölgesinde yer alan Palawan adaları, Filipinler'de keşfedilecek en iyi yerlerden biridir. Kayıp Kristal berraklığında turkuaz suyu ve 50.000 yılı aşkın tarihiyle burası, seyahatiniz sırasında keşfedilecek cennet gibi bir yer.
  • Güney Cotabato: Güney Cotabato, yerel halk tarafından "rüya dokumacıların ülkesi" olarak bilinir ve daha uzak adalara gitmeden önce harika bir mola noktasıdır. 
  • Bikol: Çok sayıda beyaz kumlu plajı, ufalanan mağaraları ve epik şelaleleriyle Bicol bölgesi, Filipinler'de keşfedilecek en iyi yerlerden biridir.


Türk Lirasının Değerli Olduğu Vizesiz Ülkeler


Ekonomik nedenlerle seyahat edemiyorum diyorsanız Türk lirasının değerli olduğu vizesiz ülkeler sizin için kurtarıcı olacaktır. Böylece yeni yerler keşfederken bütçenizi zorlamaz ve cebinizin dostu destinasyonlar ile dilediğiniz tatili doya doya yaşayabilirsiniz. Vize almanın da son zamanlarda zorlaştığı düşünülürse vizesiz gidilen ülkeler sizin için daha avantajlı olacaktır.

Arnavutluk


Arnavutluk Türkiye’den vize istiyor mu diye merak ediyorsanız size muhteşem bir haberimiz var: HAYIR! Hemen Bilet Dükkanı'ndan Arnavutluk uçak bileti alabilir, bu muhteşem ülkeye yakından tanıklık edebilirsiniz.

arnavutluk.webp

Arnavutluk'a Gitmek İçin 5 Sebep yazısından detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Özellikle doğa güzellikleri ile öne çıkan Arnavutluk masrafsız bir şekilde tatil yapabileceğiniz, Türk lirasının değerli olduğu Avrupa ülkeleri arasında yer alıyor.

1 TL= 3,03 Arnavutluk Leki.

Ukrayna


Ukrayna doğal güzellikleri yanında tarihi eserleri ve hayran bırakan mimarisiyle Ukrayna, özellikle ilk defa yurt dışına çıkacak olanların ilgisini çeken bir ülkedir. Türkiye’den vize istemeyen Ukrayna, Türk lirasının değerli olduğu vizesiz ülkeler listesinde mutlaka yer alır.

1 TL= 1,21 Ukrayna Grivnası.

* Bu blog yazısı 4 Mart 2024 kuru ile hesaplanmıştır.

6 Mart 2024 8dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar