Filipinler'de Gezilecek 10 Yer

El değmemiş beyaz kumlu plajlara ve berrak sulara yaslanmış palmiye ağaçlarının bulunduğu uzak adaları hayal edin. Filipinler, yalnızca tropik plajlar değil, aynı zamanda pirinç terasları, yürüyüş, sörf ve harika dalış olanakları da sunan 7641 adadan oluşan bir ülkedir. İspanyol, Amerikan ve Çin kültürlerinin ilginç bir karışımı, Filipinlileri bugünkü son derece misafirperver insanlara dönüştürdü. Bu Filipinler Seyahat Rehberinde ülkenin en iyilerini keşfedin!

26 Şubat 2024 13dk okuma

Filipinler'de ilk olarak nereye seyahat edeceğinize karar vermek zor olabilir. Filipinler'in her yerinde kristal berraklığındaki sular ve zengin ve çeşitli deniz yaşamıyla tamamlanan çok sayıda güzel, kartpostallara layık beyaz kumlu plajlar ve el değmemiş adalar var. Burada cennet gibi plaj gezileri, heyecan verici  adadan adaya geçiş maceraları ve inanılmaz dalış turları çok sayıda olduğundan, yüzmeyi seven gezginler burayı terk etmekte zorlanacağına eminiz.

Filipinler'in plajları, ister beyaz kum, ister siyah volkanik kum, hatta bazı yerlerde pembe kum olsun, dünyanın en iyileri arasındadır. Ülke, ünlü ada ve sahil destinasyonlarının yanı sıra başka doğa harikaları ve aktiviteler de sunuyor. İşte Filipinler’e yapacağınız geziniz öncesinde rehber olacak bir yazı.

Türkiye Filipinler uçak bileti ile bu muhteşem destinasyonu keşfedebilirsiniz. 

Filipinler Hakkında


Filipinler, Güneydoğu Asya'da yer alan bir ada ülkesidir. Başkenti Manila olan Filipinler, 7.000'den fazla adadan oluşmaktadır ve Pasifik Okyanusu'nda bulunmaktadır. Bu yüzden Filipinler'in en etkileyici turistik mekanlarının çoğunun deniz içinde veya deniz çevresinde bulunması hiç de şaşırtıcı değil. 

Boracay ve diğer adalar dünyanın en tertemiz plajlarından bazılarıyla çevrilidir ve açık denizdeki sular, el değmemiş resifleri, şaşırtıcı tropik balıkları ve İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma batıklarıyla dalgıçlar için bir cennettir. Ancak çok daha fazlası var. Plajlardan uzakta ormanlar, dağlar, volkanlar ve keşfedilmeye hazır gizli mağaralar vardır. Adaların volkanik doğası kaplıcalar için doğal bir ortam hazırlar. Mayon Dağı gibi canlı volkanların zirveleri, tehlikeli bir şekilde yaşamayı umursamayan yürüyüşçülere sesleniyor.

filipinler-hakkinda.webp

Filipinler'in kültürel zenginlikleri de dikkat çekicidir. Halk, geleneksel festivaller, danslar ve el sanatlarıyla kendine özgü bir mirasa sahiptir. Ancak Filipinler'deki seyahat planlarınızı yaparken seyahat güvenliği konusuna dikkat etmeniz önemlidir, çünkü bazı bölgelerde güvenlik riskleri olabilir. Bu nedenle, seyahat öncesinde güvenlik durumu hakkında en güncel bilgileri almanız ve güvenli seyahat tavsiyelerine uymak önemlidir.

Filipinler’e Hangi Ayda Gidilir?


Bu tropik takımadalar tüm yıl boyunca sıcak ve nemlidir. Yağmurların çoğu Haziran ve Ekim ayları arasında düşer. Tatillerinizde bunu göz önünde bulundurmanız önemlidir. Filipinler'e gitmek için en iyi zaman yağmurun genellikle uzak olduğu aralıktan şubata kadar olan dönemdir.

Hemen Filipinler uçak bileti, otel ve araç kiralama rezervasyonunuzu yaptırın.

 

Filipinler Neyi Meşhur?


Filipinler, ziyaretçilere muhteşem gece hayatı deneyimleri sunmasıyla ün kazandı. Boracay'ın ünlü barlarında plaj partileri yaygındır. Üstelik bu ülkede çok sayıda gece kulübü bulabilirsiniz. Filipinler'deki yerel bira dünya çapında popülerdir. Ucuz ve uygun fiyatlıdır. Buranın bir diğer popüler yönü ise Karaoke geceleri olabilir. Filipinliler partilerinde bu aktiviteden keyif alıyorlar.

Güzel plajlar ve adalar Filipinler'in doğal güzelliğine katkıda bulunmuştur. Üstelik dünya çapında doğa tutkunlarının ilgisini çeken volkanlara da sahiptir. Tropikal bir ülke olan Filipinler, büyüleyici yeşilliğini başarıyla korumuştur. Hindistan cevizinin en büyük üreticilerinden biridir ve bu bölgede ayrıca mangosten, papaya ve muz da bulabilirsiniz.

filipinler.webp

Filipinler'in bir diğer turistik cazibesi ise lezzetli mutfağıdır. Güçlü Japon, İspanyol ve Amerikan etkilerine sahip olması nedeniyle diğer Asya mutfaklarından farklıdır. Bazı popüler yemekler arasında adobo, soya sosu ve sirkeyle pişirilmiş et ve Lechon veya bütün kavrulmuş domuz yer alır. Diğer popüler olanlar arasında Sinigang, Sisig ve Pinakbet/Pakbet bulunmaktadır. Üstelik bu bölgedeki sokak yemekleri lezzetli ve cebinize uygundur.  

Filipinler'de Nerede Kalınır?


Filipinler'deki konaklama seçenekleri beş yıldızlı otellerden dırt çantalı gezgin pansiyonlarına kadar çeşitlilik göstermektedir ve Manila'da en geniş seçenekler mevcuttur. Diğer yerlerde seçim biraz daha sınırlıdır ancak taşra kasabalarında bir avuç klas butik otel faaliyete girmeye başlamıştır. Kıyılarda ve küçük adalarda sade sahil kulübelerinden seçkin lüks dinlenme tesislerine kadar uzanan tatil köyleri bulunur. 
Manila'daki lüks otellerin çoğu Ayala merkezine yakın Makati bölgesindedir. 

Lüks seçeneklerin yoğunlaştığı diğer yerler arasında, her ikisi de çok sayıda uluslararası zincir otele sahip olan Boracay ve Mactan (Cebu) bulunmaktadır. Ülkenin başka yerlerinde üst uçtaki seçenekler daha sınırlıdır, ancak küçük adalara veya tenha plajlara gizlenmiş, ilgi çeken bazı harika butik tatil köyleri vardır. Size en uygun Filipinler otelleri seçenekleri içinse Bilet Dükkanı sitemiz üzerinden kendinize en uygun olan konaklama yerlerini bulabilirsiniz. 

Filipinler Gezilecek 10 Yer


Filipinler, Güney Asya'nın en egzotik ve güzel turistik yerlerinden biridir. Güzel adaları, tropik yağmur ormanları ve egzotik yaban hayatı turistlerin ilgisini çekmektedir. Ayrıca macera tutkunları, pitoresk ortamını, kültürel ve tarihi mekanlarını keşfetmek için bu bölgeyi ziyaret etmeyi tercih ediyor. İşte Bilet Dükkanı üzerinden kolayca alabileceğiniz ucuz Filipinler uçak bileti ile yapacağınız seyahatinizde görmeniz gerekn yerlerin listesi…

Banaue Pirinç Tarlaları


Filipinler'in en gözde turistik yerlerinden biri olan Banaue Pirinç Tarlaları genellikle Dünyanın 8. Harikası olarak kabul edilir. Bu ülkenin büyük bir kültür ve tarih kaynağıdır.

filipinler.webp

Tubbataha Resifi Ulusal Deniz Parkı


Bu deniz parkı, en eşsiz ve güzel mercan resiflerinden biri olması nedeniyle turistlerin ilgisini çekmektedir. Esas olarak bir deniz koruma alanıdır. Burada çeşitli balık ve mercan türlerini bulacaksınız. 

filipinler-tubbataha.webp

Çikolata Tepeleri


Filipinler, diğer eşsiz özellikleri ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Çikolata Tepeleri ile de önem kazanmıştır. Orta Bohol'da bulunan bu tepe sırası alışılmadık bir coğrafi oluşum sunar. Üstelik bu alan dev çikolata parçalarına benzeyen çok sayıda tepeden oluşuyor. Bunlar yağmur ve erozyon yoluyla oluşan mercan yataklarının sonuçlarıdır. Yine de bu tepeler, kasım ayından mayıs ayına kadar olan kurak mevsim boyunca kahverengi ve çikolata rengini korur.

cikolata-tepeleri.webp

Plajlar ve Adalar


Filipinler esas olarak güzel plajları ve adalarıyla popülerdir. Burada 7.000'den fazla ada ve beyaz kumlu plaj bulunmaktadır ve bu da doğal güzelliğini arttırmaktadır. Balayı planlayan çiftler arasında bu ülkenin popülerliğinin arkasında yatan neden de budur. Popüler adalardan bazıları Boracay, Palawan ve Siargao'dur. Üstelik kristal berraklığında beyaz kumlara sahip popüler bir kumsal olan White Beach'e de ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca bu adalar ve plajlar muhteşem gün batımı manzaraları sunmaktadır.

filipinler-plajlari.webp

Intramuros


Filipin tarihini ve kültürünü araştırmakla ilgileniyorsanız Intramuros'a göz atmayı düşünmelisiniz. 1571 yılında Pasig Nehri'nin güney yakasında inşa edilmiştir. Bu bina İspanyol kolonizasyonu sırasında askeri, politik ve dini gücün merkeziydi. Geniş surların içinde 51 blok ve burada yedi müstahkem kapı var. Ayrıca bu şehrin içinde çeşitli hastaneler, kiliseler, konaklama tesisleri, askeri kışlalar vb. bulunmaktadır.

Taal Yanardağı ve Gölü


Doğa tutkunuysanız Filipinler'deki tatlı su Taal Gölü'ndeki aktif yanardağı inceleyebilirsiniz. Manila'nın sadece 50 km güneyindedir. Özellikle fotoğrafçılık için etkileyici bir manzara olan bu yanardağın ağzından sıcak duman ve küller çıkabilir. Üstelik Taal Kalderasını kapsayan 243 kilometrekarelik bir alana yayılan güzel Taal gölü ile çevrilidir.

Vigan Şehri


Bu şehir yine Filipin tarihini ve kültürünü desteklemektedir. 1500'lerin sonlarında İspanyol sömürgeciliği altında inşa edilmiş ve İspanyol mimarisine güçlü bir şekilde hakim olmuştur. Yakın zamanda UNESCO Dünya Mirası listesine eklendi. Burada, İspanyol ve Filipinli bina tasarımlarının şehir manzarası ve kültürün birleşimiyle güzel bir karışımını gözlemleyeceksiniz. Aynı zamanda Luzon'un kuzeybatısında bulunan Ilocos Sur'un da başkentidir.

Puerto Princesa Yeraltı Nehri Ulusal Parkı


Bu nehir parkı, çarpıcı doğal özellikleri nedeniyle turistler arasında popülerlik kazanmıştır. Puerto Princesa şehrinin 50 km kuzeyinde yer alan bu park, St. Paul Sıradağları ile çevrilidir. Dünyanın en uzun Yeraltı Nehrine ve benzersiz mağara sistemlerine sahiptir. Üstelik bu parkta muhteşem kaya oluşumları, tropikal yağmur ormanları ve etkileyici yerli yaban hayatı da bulabilirsiniz; bu da onu Filipinler'deki birçok ünlü şeyden biri haline getiriyor.

filipinler-ulusal-park.webp

Barok Kiliseler


Filipinler, Hıristiyanlığın çoğunlukta olduğu tek Asya ülkesidir. Çok sayıda kilisesi arasında Barok Kiliseler popülerlik kazanmıştır. 16. yüzyılın sonlarında İspanyol sömürge yönetimi altında inşa edilen kiliseler bulunur. Bu kiliseler arasında Manila ve Paoay'daki San Agustin Kilisesi, Ilocos Norte, Nuestra Señora de la Asunción, Ilocos Sur ve Santo Tomas de Villanueva Kilisesi yer alır. 

Maria Cristina Şelalesi


Burası Filipinler’in doğal güzelliğine katkıda bulunan bir başka popüler yerdir. Bu şelaleyi Agus Nehri'nden gelen Mindanao Adası'nda bulabilirsiniz. Maria Cristina Şelalesi, şelalenin tepesindeki bir kayanın su akışını ayırması nedeniyle "ikiz şelale" olarak da anılıyor. 20 şelaleye ev sahipliği yapması nedeniyle "Görkemli Şelaleler Şehri" olarak da adlandırılan Iligan'da bulunuyor. Pazar günleri ve özel günler dışındaki günlerde ziyaret edin.

26 Şubat 2024 13dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar