Venedik’te Yemek ve Konaklama

Gondol gezileri, renkli maskeleri, lezzetli yemekleri ve tarihi zenginlikleri arasında dar sokaklarında kaybolmak, Kuzey İtalya’nın en güzel şehirlerinden biri olan Venedik’i eşsiz kılıyor. Eğer Venedik uçak biletini aldıysan sıra geldi en güzel Venedik otellerine! Ayrıca yemeğin başkenti İtalya’daysak Venedik’te de tadına bakman gereken yemekler için leziz bir liste hazırladık. 

30 Ocak 2024 4dk okuma

Dünyaca ünlü sanatçı ve kaşiflerin doğduğu şehir, Kuzey İtalya’nın Veneto eyaletinin başkenti. Adriyatik denizi kıyılarında, kanallardan ve bölünmüş yollardan meydana gelen bu küçük adanın tarihi 5. yüzyıla dayanıyor. Kuzeydoğu İtalya’da barbar saldırılarından kaçan halk tarafından, daha güvenli olacağı gerekçesiyle kurulan Venedik Orta Çağ’da Akdeniz’in önemli bir ticaret noktasına gelmiş, stratejik bir liman kenti olmuştur. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı Kuzey Kıbrıs da bir dönem Venedik Cumhuriyeti himayesindeydi. Fransız Devrimi’nden sonra özgürlükçü düşüncenin hakim olması ve Fransız ordularının yapılan savaşlarda galip gelmesiyle çözülen Venedik Cumhuriyeti 19. Yüzyılın sonlarına doğru İtalya krallığına katıldı.

Bugün gondolları, maskeli balo festivalleri ve labirenti andıran şehir planıyla dünyanın en ilginç ve mutlaka görülmesi gereken şehirlerinden biri olan Venedik’te San Marco Meydanı, Palazzo Ducale, San Marco Meydanı, Frari Santa Maria Gloriasa Bazilikası ve Rialto Köprüsü cazibe merkezi haline gelmiştir.

Hemen Bilet Dükkanı internet sayfasından denedik konaklama seçeneklerine bak, sunduğumuz kampanya ve fırsatları kaçırma!

En Lezzetli 5 Venedik Yemeği


İtalya’nın pizza ve makarnası dünya çapında bir numara kabul ediliyor ve bunda büyük haklılık payı var! Peki bu lezzetlerin dışına çıkarak, Venedik’te bir yerli gibi yemek yemeye ne dersin? İşte en lezzetli 5 Venedik yemeği:

  • Cicchetti: Ekmek üstü minik atıştırmalıklar olan bu başlangıç ürününü Venedik’in hemen hemen her kafesindeki vitrinde göreceksin. Farklı çeşitleri olan Cicchettilerden en meşhur olanlar brokoli ve patlıcanlı, sucuklu, peynirli ve ton balıklı olanlar. Fiyatları ise 1 ve 3 Euro arasında değişiyor.

venedik-yemekleri-cicchetti.webp

  • Baccala Mantecato: Bu geleneksel Venedik lezzetinin tarihi 15. Yüzyıla kadar dayanıyor. Baharat taşıyan bir Venedik gemisi şiddetli fırtınada bir adaya sürüklenir. Buradaki kurumuş balıklar ve gemideki baharatlarla Baccala Mantecato’yu hazırlayan denizciler lezzeti Venedik’e getirirler. Zeytinyağı, karabiber, tuz, sarımsak ve limon suyuyla hazırlanan balıklar krema haline gelene kadar pişirilir.
  • Risi e Bisi: Pirinç ve bezelye ile hazırlanan Risi e Bisi Orta Çağ’da yoksulluk döneminde mutfakların baş tacıydı. Venedik’te hemen hemen restoranda bulabileceğin bu tabak şehrin simgesi haline gelmiş.
  • Lasagnette Con Nero di Seppia: Makarnadan bahsetmeyeceğiz demiştik ama Venedik’in geleneksel lezzeti Siyah Kalamar Mürekkepli Makarna’dan yemeden olmaz! Siyah görüntüsüyle masaya gelen makarnanın yemesi de çok eğlenceli, dişlerin simsiyah olabilir!
  • Fegato Alla Veneziana: Kuzey İtalya’da sakatat ürünleri çok sık kullanılır. Fegato Alla Veneziana da dana ciğerinden yapılan ve ince ince dilimler halinde kesilerek soğan, maydanoz, zeytinyağı, baharatlar ve beyaz şarap ile pişirilen bir lezzet.


Venedik İçin Vize Gerekiyor Mu?


İtalya’nın bir şehri olan Venedik’e gitmek için bordo pasaportlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen vizesine tabidir. İtalya Türk vatandaşlarına Schengen vizesini en kolay veren ülkelerden biri, bu yüzden vize alırken endişelenmene gerek yok. Yeşil, gri ve siyah pasaportlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise İtalya’ya girişlerde 180 gün içinde 90 gün aşmamak kaydıyla vizeden muaftır.

venedik-gezilecek-yerler.webp

Venedik Para Birimi


Bir Avrupa Birliği üyesi ülke olan İtalya’nın Veneto eyaletinin başkenti Venedik, diğer AB üyesi ülkelerde olduğu gibi para birimi olarak Euro kullanmaktadır. 2024 yılı Ocak ayı itibari ile 1 Euro 32,73 Türk Lirası’na tekabül ediyor.

Türkiye Venedik Arası Uçakla Kaç Saat?


Venedik’te yemek ve konaklama hakkında bilgi almak isteyenlerin en merak ettiği sorulardan biri de İstanbul Venedik uçak bileti alanların kaç saat havada yolculuk yapacağıdır. İstanbul’daki her iki havalimanından da Venedik Marco Polo Havalimanı’na uçuş süresi ortalama 2 saat 35 dakika sürmektedir.

venedik-ucakla-kac-saat.webp

Venedik’te Kalınacak Oteller


Venedik, konakladığın otele gondolla ulaşmanı sağlayan ilginç bir şehir! Bilet Dükkanı’ndan en uygun fiyatlara Venedik otelleri rezervasyonu yapabilir ve Venedik’te kalınacak oteller hakkında bilgi alabilirsin.

Hotel Ataneo


Venedik’in konaklama için en güzel bölgesi San Marco’da yer alan 3 yıldızlı Hotel Ataneo tipik bir kanal binasında hizmet veriyor. Kahvaltı dahil seçeneği, 24 saat açık resepsiyonu, havalimanı transfer servisi, terası, bahçesi, ısıtması, ücretsiz wifi internet bağlantısı ve oda servisiyle konuklarına keyifli bir Venedik seyahati vadeden otel misafirlerden yüksek puan almaktadır.

Hotel Rialto


Şehrin en canlı yeri olan Rialto Köprüsü yanındaki 4 yıldızlı Hotel Rialto, köprü ve Grand Canal’ın manzarası eşliğinde kahvaltı edebiliyor. Havalimanından ulaşımın da kolay olduğu tesis engelli dostu, ücretsiz wifi internet bağlantısı, ısıtma, çamaşırhane, teras, 7/24 resepsiyon hizmeti, oda servisi ve şehir manzaralı konaklama birimleriyle ön plana çıkıyor.

venedik-konaklama-yemek.webp

Sina Palazzo Sant’Angelo


Venedik’in en ünlü otellerinden biri olan 4 yıldızlı Sina Palazzo Sant’Angelo kanal kıyısından yapılan girişi ve buradaki oturma masalarıyla çok beğeniliyor. Diğer otellerle kıyaslandığında daha pahalı olan otel 18. Yüzyıl Venedik’i tarzında dekore edilmiş. Havalimanı transfer hizmeti de sağlayan tesisin konaklama birimlerinde hidromasajlı küvet mevcut.

Hotel San Zulian


Şehrin en uygun fiyatlı tesislerinden biri olan otel özellikle kısa süreli konaklamalar için ideal.

30 Ocak 2024 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar