Yolculuğunuz İçin En Uygun Araç Kiralama İpuçları

İster bir yolculuğa çıkmayı planlıyor olun ister tatilinizde sadece bir araca ihtiyacınız olsun, araba kiralamak akıllıca yapılmadığı takdirde pahalı bir iş haline gelebilir. Bu yazımızda araç kiralama ile ilgili en iyi fırsatları ortaya çıkarmak için bazı değerli ipuçlarını ve püf noktalarını inceleyeceğiz.

5 Nisan 2024 7dk okuma

İster iş gezisine ister aile tatiline gidiyor olun, araç kiralamak size ihtiyacınız olan özgürlüğü ve esnekliği sağlayabilir. Bir sonraki seyahatiniz için araba rezervasyonu yapmadan önce bilmeniz gereken birkaç şey var. 

En iyi teklifi aldığınızdan emin olmak için kiralamanıza nelerin dahil olduğunu ve nelerin eklenebileceğini anlamak önemlidir. Bilet Dükkanı, araç kiralama için ihtiyacınız olan tüm yardım ve tavsiyeleri size sağlamak için burada. 

Araç kiralama deneyiminizden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız, yol boyunca size yardımcı olabilecek birkaç araç kiralama ipucu ve püf noktası elbette bulunuyor. En iyi fırsatlara erişimden, şık ve konforlu bir yolculuk geçirmeyi sağlamaya kadar, aşağıda Bilet Dükkanı araba kiralamaya ilişkin en önemli ipuçlarına göz atın.

Bilet Dükkanı'ndan avantajlı fiyatlara uçak bileti, otobüs bileti, otel ve transfer hizmetlerine de kolayca ulaşabilirsiniz. 

Yolculuğunuz İçin En Uygun Araç Kiralama İpuçları


En son araba kiraladığınızdan bu yana uzun zaman geçti mi? Yaklaşan bir seyahatiniz mi var? Araç kiralama rehberimiz, araç kiralamanın adımlarında size yol gösterecek ve bu süreçte zamandan ve paradan nasıl tasarruf edebileceğinize dair ipuçları sunacaktır.

ucuz-araç-kiralama.webp

Teslim Alma/Bırakma Konumlarınızı Dikkatli Bir Şekilde Seçin


Havaalanında karşılama daha pahalı olabilir ancak genellikle en uygun seçenektir. Arabanız vardığınızda sizi bekliyor olacak, böylece uzun bir uçuşun ardından onu almak için herhangi bir yere yürüyerek gitme konusunda endişelenmenize gerek yok. Ancak şehirdeki bir bırakma yerini seçmek genellikle iyi bir fikirdir.

Hadi Teknoloji Hakkında Konuşalım


Yolculuğunuz için ihtiyaç duyacağınızı düşündüğünüz belirli teknik özellikleri vurguladığınızdan emin olun. Buna GPS, klima, Bluetooth vb. dahil olabilir. Çoğu modern arabada bu özellikler zaten bulunur, ancak ihtiyacınız olan şeye sahip olduğunuzdan emin olmak her zaman en iyisidir.

Yakıt Tasarruflu Arabalarla Paradan Tasarruf Edin


Uzun bir araba yolculuğuna çıktığınızda yakıt en büyük maliyetlerden biridir, bu nedenle seyahatiniz için yakıt tasarruflu bir araba seçerek paradan tasarruf edebilirsiniz. Yenilikçi bir EV veya hibrit araba seçerek artan yakıt maliyetini azaltın. Ayrıca karbon emisyonlarınızı azaltarak çevre için üzerinize düşeni yapmış olacaksınız.

Uzun Yolculuklarda Konforu Ön Planda Tutun


Uzun yolculuklarda genellikle en fazla konforu büyük sedanlar ve SUV'lar sunar. İsteyeceğiniz son şey, hayatınızın yolculuğunun ortasında kendinizi rahatsız hissetmeye başlamaktır.

avantajlı-arac-kiralama.webp

Hava Durumuna Dikkat Edin


Herhangi bir yolculuktan önce daima hava tahminlerini kontrol edin. Karlı havalarda kamp yapacaksanız veya seyahat edecekseniz SUV veya dört tekerlekten çekişli bir araç seçmeniz sizin için en iyisi olabilir.

Aracın Öncesi Ve Sonrası Fotoğraflarını Çekin


Kötü sürpriz ücretlendirmelerini önlemek için önemli bir araç kiralama ipucu! Kiralık aracınızı teslim alır almaz ve iade ederken fotoğraflarını çekin. Bu sayede kiralama süreniz boyunca aracın durumuna dair kanıta sahip olursunuz.

Yükseltici Çocuk Koltukları Kiralıyoruz


Çocuk koltukları ve yükseltici koltuklar sadece yasal bir zorunluluk değil, aynı zamanda küçüklerinizin güvenliği için de gereklidir. Çocuklarla seyahat ediyorsanız araç kiralamanızda yükseltici koltuklar kiralamanızı da tavsiye ederiz. 

arac-kiralama-avantajlı.webp

En Ucuz Araç Kiralama Nasıl Yapılır?


Bütçenize uygun araç kiralama hizmetleri için size birkaç önerimiz lazım.

Havaalanından Kaçının


Havalimanlarındaki kiralama acenteleri, yüksek genel masraflar ve kolaylık faktörleri nedeniyle sıklıkla daha yüksek ücretler talep eder. Uçuşunuzdan hemen sonra kiralamak en uygun seçenek gibi görünse de, bu kolaylık için muhtemelen önemli bir prim ödemek zorunda kalacaksınız. Havaalanında kiralamak yerine şehir içinde ve çevresinde fiyatların daha ucuz olabileceği diğer tesis dışı yerleri düşünün. 

Çevrimiçi Araç Kiralama


Seyahatlerinize başlamadan önce kiralık aracınızı internetten ayarlamak her zaman iyi bir fikirdir. Bu, yalnızca vardığınızda bir araca sahip olmanızı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda size en iyi fırsatları ve indirimleri yakalama fırsatını da sağlar. Seyahatinizde Bilet Dükkanı sitemiz üzerinden güvenli ve ucuz kiralık araç rezervasyonu yaparak çeşitli kiralama şirketlerinin fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz.

Ayrıca, herhangi bir gizli maliyetten veya beklenmedik şartlardan kaçınmak için her şirketin kiralama politikalarını baştan sona okumanız için size zaman tanır.

uygun-arac-kiralama.webp

Ekstra Ücretlere Dikkat Edin


Araç kiralarken her zaman mevcut olan ek ücretlere dikkat edin. Bu ücretleri anlamak, faturayı ödeme zamanı geldiğinde sizi bazı hoş olmayan sürprizlerden kurtarabilir.

  • Ek sürücü ücretleri: Bazı kiralama şirketleri, sözleşmeye eklenen her sürücü için günlük ücret talep eder. Çok önemli değilse, belirlenmiş bir sürücüye bağlı kalmayı düşünün.
  • Reşit olmayan sürücü ücretleri: 25 yaşın altındaki kiracıların genç sürücü ek ücreti ödemesi gerekebilir.
  • Geç/Erken iade ücretleri: Aracın kararlaştırılandan daha geç veya daha erken iade edilmesi ücrete tabi olabilir. Her zaman aracı belirtilen zamanda iade etmeyi hedefleyin.
  • Yakıt ücretleri: Arabayı dolu depoyla iade etmemeniz durumunda, kiralama şirketleri sizden yakıt ikmali ücreti alabilir.
  • Sınır ötesi ücretler: Aracınızı eyalet veya ülke dışına sürmeyi planlıyorsanız, beklenmedik ücret ödemekten kaçınmak için şirketin bu konudaki politikasını kontrol ettiğinizden emin olun.
  • Sigorta masrafları: Kiralama şirketinin sigortasının maliyeti faturanızı şişirebilir. Araç kiralamayı kapsıyorsa kendi sigortanızı kullanmayı düşünün.


Sözleşmeyi yakından inceleyin ve imzalamadan önce bu masrafların varlığını doğrulayın. Reklamı yapılan oranın kredi kartınızda görünen oran ile eşleştiğini varsaymayın. Bu ayrıntılara dikkat etmeniz önemli miktarda tasarruf etmenizi sağlayabilir ve daha sorunsuz bir kiralama deneyimi yaşamanızı sağlayabilir.

Araba kiralamak için en iyi zamanı bilin


Araç kiralamanın maliyeti yılın dönemlerine göre değişiklik göstermektedir. Tıpkı uçak ve otel fiyatları gibi araç kiralama fiyatları da talebe bağlı olarak dalgalanmalar göstermektedir. Seyahatin yoğun olduğu sezonlardaki yüksek talep, araç mevcudiyetinin sınırlı olması anlamına geliyor ve bu da fiyatların artmasına neden oluyor.

Bilet Dükkanı'ndan Araç Kiralama Nasıl Yapılır?


Seyahatinizde güvenli ve ucuz bir araç kiralama seçeneği arıyorsanız Bilet Dükkanı olarak tüm bu imkanları size sunuyoruz. Tek yapmanız gereken sitemizi ziyaret ederek ‘Araç Kiralama’ seçeneğine tıklamanız. 

Bilet Dükkanı olarak anlaşma sağladığımız firmalar, şehrin her noktasına rahatlıkla gidebileceğiniz araçları tahsis etmekte ve yaşayacağınız ulaşım problemlerini ortadan kaldırmaktadır. 

Acenteler, araçları ekonomik sınıf ve lüks sınıf olmak üzere iki farklı gruptan kiraya sunuyor. Araç kiralama acenteleri ile ilgili geniş bir yelpazeye sahip olan Bilet Dükkanı, bütçenize uygun fırsatları yakından takip edebilmenizi sağlıyor. 

Araç kiralayabilmek için öncelikle Bilet Dükkanı üzerinden rezervasyon yaptırabilirsiniz. Daha sonra rezervasyon bilgilerinizi girerek, kendinize en uygun aracı seçmelisiniz. Lokasyon bilgileriniz ile aracı kiralamak istediğiniz tarihi eksiksiz bir şekilde girmeniz durumunda, kişisel bilgilerinizi ekleyerek işleminize devam etmelisiniz. 

arac-kiralamak.webp

Kiralama işleminizin eksiksiz tamamlanabilmesi için ödeme ve fatura bilgilerinizi düzenlemeniz gerekir. Fatura adresinizin kişisel adresinizden farklı olmasını istiyorsanız, ‘Bireysel’ ya da ‘Kurumsal’ fatura adresi girmelisiniz. 

İşleminizin tamamlanması durumunda kontratınız kapatılacak ve faturanız en geç yedi iş günü içerisinde düzenlenerek posta ya da e-posta yoluyla adresinize gönderilecektir. 

Bunun ardından şehir merkezinde bulunan birçok semtten ve havaalanından teslim alacağınız araçlarla gittiğiniz bölgenin her noktasına rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Fatura işlemlerinizin tamamlanmasının ardından kiraladığınız aracı nereden ve nasıl teslim alacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Böylece aracı teslim alma sürecine geçmiş olacaksınız. Posta ya da e-posta yoluyla tarafınıza gönderilen rezervasyon bilgileri ile araç kiralama ofisine gitmeniz durumunda aracınızı direkt olarak teslim alabilirsiniz. 

Aracınızı teslim alma aşaması bazı araç kiralama acenteleri tarafından sağlanan karşılama hizmeti ile de gerçekleşebiliyor. Adana Havalimanı, Antalya Havalimanı ve Trabzon Havalimanı gibi havalimanlarında hizmet veren bazı havalimanı araç kiralama firmaları, karşılama hizmeti veriyor ve üzerinde isminizin yazılı olduğu çağrı panosu ile sizi karşılayarak aracınızı teslim ediyor. 

Ankara araç kiralama işlemleri için tüm bu aşamaları tamamladıktan sonra araç teslim aşamasında da dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Bu aşamada, aracın teslimi için kiralama işlemi yaparken belirlemiş olduğunuz istasyona götürmeniz gerekiyor. Firmalar, teslim süresini aşmanız durumunda ceza ücreti alacaktır. Bu nedenle kiralama işlemini yaparken teslim etmek için belirtilmiş olan son tarihi mutlaka kontrol etmeniz gerekiyor.

5 Nisan 2024 7dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar