Düzce Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim

Düzce’ye Ulaşım
Düzce’de Nerede Kalınır?
Düzce’de Gezilecek Doğal Yerler
Düzce Yemekleri

Türkiye’nin 81. ili olan Düzce, Karadeniz Bölgesi’nin batısında yer alan yemyeşil ve sevimli bir şehirdir. 1999 yılında bu bölgede gerçekleşen yıkıcı deprem sonrasında şehir ekonomisi kötü bir şekilde etkilenmiş olsa da günümüzde sanayi, tarım, ormancılık ve hayvancılık faaliyetleri hala devam etmektedir. Tarihi geçmişi M.Ö 1380’li yıllara kadar uzanan Düzce Britanya, Roma ve Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi olmak üzere önemli dört döneme tanık olmuştur. Bizanslıların bölgeye gelmesiyle yükselişe geçen Düzce, Osmanlı Dönemi’nde 1871 yılında ilçe merkezi ve Cumhuriyet Dönemi’nde 1999 yılında da il merkezi yapılmıştır. Eski bir tarihi geçmişe sahip olan Düzce’nin bir özelliği de Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki günümüze kadar gelmeyi başaran tek antik kentin burada var olmasıdır. Düzce, tarihi öneminin yanı sıra doğal güzellikleriyle de ziyaretçilerini kendine hayran bırakmaktadır. Düzce’de hem yemyeşil bir doğa hem de şelale, çay, akarsu gibi pek çok su kaynağı yer almaktadır. Dört bir yanı birbirinden güzel ve etkileyici doğa harikalarıyla çevrili olan Düzce’ye geldiğinizde doğaya yönelerek huzura, dinginliğe ve sakinliğe yeniden kavuşacaksınız. Karadeniz’in büyüleyici yerlerinden biri olan Düzce’ye gitmek için Düzce uçak bileti arıyorsanız Bilet Dükkanı üzerinden en uygun uçak biletlerine bakabilirsiniz. Düzce’yi eksiksiz gezmek için sitemizde sizler için hazırlamış olduğumuz Düzce hakkında rehber yazımızı okuyarak dolu dolu bir gezi planı oluşturabilirsiniz.

Düzce’ye Ulaşım


Batı Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Düzce, Bolu, Zonguldak ve Sakarya ile komşu bulunmaktadır. Dikkat çekici doğaya ve görülmesi gereken tarihi yapılara sahip olan Düzce genellikle bahar ve yaz aylarında şehir dışından gelen ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Düzce’ye ulaşımı özel araç, otobüs ya da hava yolu ile sağlamanız mümkündür. Ulaşım yolları arasında en hızlı ve konforlu seçenek olan hava yolu ile ulaşım aracılığıyla Düzce’ye gelmek için Düzce uçak bileti aratıyorsanız maalesef uçak ile Düzce’ye direkt olarak ulaşım sağlanamamaktadır. Ancak Düzce’ye en yakın konumda bulunan Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na bilet alabilirsiniz. Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra ilk olarak Zonguldak Otogarı’na geçmeli, sonrasında da Düzce’ye giden otobüslere binmeniz gerekmektedir.

Düzce’de Nerede Kalınır?


Düzce uçak bileti arayışındaysanız ve seyahat planı hazırlamadan önce Düzce’de nerede kalınır öğrenmek istiyorsanız Bilet Dükkanı sitesinden Düzce hakkındaki bilgilendirme yazısına göz atabilirsiniz. Mavi bayraklı plajları ve harika doğasıyla Batı Karadeniz Bölgesi’nin en dikkat çeken yerlerinden olan Düzce’de turist yoğunluğu genellikle bahar ve yaz aylarında artmaktadır. Yaz tatili kapsamında Düzce’nin 35 km uzunluğunda sahil şeridine sahip olan Akçakoca ilçesi çok sayıda tatilciyi misafir etmektedir. Şehrin sahil kesimine yaklaştıkça bulacağınız konaklama imkanları da artış gösterecektir.

Düzce’de Gezilecek Doğal Yerler


Genel olarak güzel doğası ile ön plana çıkan Karadeniz Bölgesi’nin bu konudaki en iyi temsilcilerinden biri olan Düzce’de görenleri anında etkisi altına alan pek çok doğa harikası yer almaktadır. Hem yemyeşil ormanlık alanları hem de ışıl ışıl akarsu, şelale ve çaylarıyla dört bir yanı birbirinden güzel Düzce’de gezilecek doğal yerleri sizler için tanıttık.

Toptepe: Düzce’nin Gölkaya ilçesinde yer alan Toptepe Piknik ve Mesire Alanı şehir merkezinden 15 km uzaklıktadır. Buranın yerli halkı tarafından Şahin Tepesi olarak adlandırılan tepeye çıkmak için 162 adet basamak çıkmanız gerekmektedir. Düzce Ovası ve Efteni Gölü’nü tepeden izleyebileceğiniz bir nokta olan Toptepe’ye hayran kalacağınıza eminiz.

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı: Belköy Beldesi, Samandere Köyü’nde yer alan Saamandere Şelalesi 10 hektarlık bir alana yayılmış bulunmaktadır. Türkiye’nin tabiat parkı olarak tescil edilen ilk yeri olan Samandere Şelalesi etrafında çağlayan, çavlan ve cadı kazanı gibi jeolojik özellikler bulunmaktadır.

Aktaş Şelalesi: Aktaş Şelalesi, Düzce’nin en çok turist ağırlayan yerlerinden olan Akçakoca’da yer almaktadır. Yemyeşil doğanın içindeki, 50 metre yükseklikten dökülen şelale insana huzur veren bir ortam yaratmaktadır. Şelale çevresinde trekking ve foto-safari yapmanız mümkündür.

Melen Çayı: Yığılca ilçesinden başlayıp Karadeniz’e dökülen Melen Çayı iki bölümden oluşmaktadır. Efteni Gölü’ne kadar olan kısma Küçük Melen Çayı ve sonrasına da Büyük Melen Çayı denmektedir. Melen Çayı üzerinde, yılın her döneminde rafting ve kano yapmanız mümkündür.

Yılançatı Kanyonu Tabiat Parkı: Yığılca ilçesindeki Karakaş Köyü ve Hoca Köyü sınırında bulunan Yılançatı Kanyonu Tabiat Parkı içerisinde doğanın bin bir türlü güzelliğine rastlamanız mümkündür. Kanyon içerisinde bulunan ormanlık alanda kayın, meşe, karaçam ve göknar ağaçları; boy boy göller ve şelaleler bulunmaktadır. Yılançatı Kanyonu Tabiat Parkı’nda balıkçılık, doğa yürüyüşü, kanyon tırmanışı ve bisiklet sürüşü yapabilirsiniz.

Kurugöl Tabiat Parkı: Kaynaşlı’da yer alan Kurugöl Tabiat Parkı 21 hektar genişliğindeki bir alana yayılmaktadır. 2004 yılında mesire alanı, 2011 yılında tabiat parkı unvanı verilen bölgede pek çok meşe, gürgen ve kayın ağacı bulunmaktadır. Göl çevresinde fotoğrafçılık, olta balıkçılığı ve kampçılık gibi çeşitli doğa aktiviteleri yapabilirsiniz.

Efteni Gölü: Düzce Ovası’ndaki akarsu ağı ile birleşip Büyük Melen Kanalı aracılığıyla Karadeniz ile buluşan Efteni Gölü şehir merkezinden 25 km uzakta, zengin bitki örtüsüyle çevrili bir konumda yer almaktadır. Su kaynakları nedeniyle göçmen kuşların uğrak noktası olan Efteni Gölü, 1992 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Av ve Yaban Hayatı Koruma Genel Müdürlüğü tarafından göçmen kuşları güvende tutmak amacıyla bu bölgedeki avlanma faaliyetlerini yasaklamıştır. Yaklaşık 150 kuş türünün gözlemlendiği bölge bazı kuşlara kalıcı yuva olurken bazılarının ise yalnızca göç rotası üzerinde bulunmaktadır. Efteni Gölü’nde kuş türlerini ve doğayı izleyebileceğiniz bir seyir terası bulunmaktadır.

Sarıkaya Mağarası: Yığılca ilçesinden 5 km uzaklıkta yer alan Sarıkaya Mağarası, Paleosen – Alt Eosen kireç taşları ile eğimli bir şekilde oluşmuştur. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından birinci derece sit alanı olarak korumaya alınan Sarıkaya Mağarası yarı aktif bir fosil mağaradır. Yaklaşık olarak 717 metre uzunluğunda ve 80 metre genişliğindeki bu mağara Batı Karadeniz Bölgesi’nin en büyük mağarası olma özelliğini de taşımaktadır.

Düzce Yemekleri


Karadeniz mutfağına ait ögeler taşıyan Düzce mutfağı unutulmaz lezzetlere sahiptir. Özellikle balığın ayrı bir yeri olan Düzce yemeklerini Bilet Dükkanı sitesindeki Düzce hakkındaki yazıyı okuyarak tanıyabilirsiniz.

Hamsili Börek: Karadeniz mutfağında sık sık karşılaştığımız hamsi balığı Düzce yemekleri arasında da yaygın olarak görülmektedir. Taze açılmış börek hamuru Karadeniz’in meşhur hamsileriyle birleşince tadından yenmez bir lezzette dönüşmektedir.

İsli Balığı: Düzce’de müdavimi epey fazla olan isli balığı genellikle akşam yemeklerinde meze olarak tüketilmektedir. Tütsülendiği için farklı bir aroma ve tat veren isli balığı lezzetli olduğu kadar faydalı da bir yemektir.

Mamalika: Tatar yemeklerinde meze olarak bulunan mamalika Düzce’nin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Mısır unu ve kaşar peyniri ile yapılan mamalika sıcak tüketilen bir mezedir.

Mamursa: Mamursa esasında bir Çerkes yemeği olsa da Düzce’de sıklıkla yenen bir yemektir. Mısır unu, su ve yumurta ile hazırlanan mamursayı dilerseniz peynir ve kıyma ile de servis edebilirsiniz.

Akçakoca Melengücceği Tatlısı: Düzce denince akla ilk gelen lezzetlerden biri olan Akçakoca Melengücceği tatlısı 700 yılı aşkın bir tarihi geçmişe sahiptir. Osmanlı Saray Mutfağı’nda da yer alan bu tatlı Düzce köylerinde sıklıkla yapılmaktadır. Bu yöresel tatlının içinde süt, manda kaymağı, yumurta, buğday unu, fındık yağı, dartı, fındık, ceviz ve bal bulunmaktadır.