Batı Karadeniz’in Yegâne Antik Kenti Düzce’de Gezilecek Yerler

Gezmeyi planladığınız noktalara bağlı olarak ziyaretçilerinin dilediği uzunlukta tatil yapma imkânı sunan Düzce’ye ister uzun yaz tatillerinde gelin ister hafta sonunda. Zira her halükârda tatilinizi dolu dolu ve keyifli geçirebileceksiniz. Bilet Dükkanı olarak, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla keyifli bir tatil için ideal adreslerden biri olan Düzce’de gezilecek yerler listesini sizin için derledik…

5 Şubat 2023 13dk okuma

Batı Karadeniz’in yemyeşil ağaçlarla kaplı çeşitli doğal güzellikleri ve Hititlerden Bizans’a Bizans’tan Osmanlı’ya uzanan zengin tarihi ile Düzce hem doğa severlerin hem tarih meraklılarının uğrak noktası olmuştur.  Bu küçük fakat zengin kent bünyesinde barındırdığı yemyeşil ormanlar, yaylalar, göller, mağaralar, şelaleler gibi doğal güzellikleri, M.Ö 1400’lü yıllarda başlayan macerası ile tarihi kaleleri, mesire alanları, camileri ile yalnızca yerli turistin değil yabancı turistlerin de sıklıkla ziyaret ettiği bir turistik kent olmuştur.

Düzce’nin bir diğer önemli özelliği Batı Karadeniz’de ayakta kalmayı başaran tek antik kent oluşudur. Gezmeyi planladığınız noktalara bağlı olarak ziyaretçilerinin dilediği uzunlukta tatil yapma imkânı sunan Düzce’ye ister uzun yaz tatillerinde gelin ister hafta sonunda. Zira her halükârda tatilinizi dolu dolu ve keyifli geçirebileceksiniz. Bilet Dükkanı olarak, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla keyifli bir tatil için ideal adreslerden biri olan Düzce'de gezilecek yerler listesini sizin için derledik...

Düzce’ye Nasıl Gidilir?

Bu doğal güzelliklerle bezeli tarihi kente ulaşım son derece kolay olup özellikle yakın olmaları dolayısıyla İstanbul ve Ankara’dan otoban yoluyla çok sayıda ziyaretçi kabul eden Düzce yakın coğrafyada konumlanan diğer illere 1 ila 3 saat uzaklıktadır. Düzce’de bir havalimanı bulunmadığı ve komşu illere uçak ile gelip otobüsle Düzce’ye geçmek daha zahmetli olduğu için Düzce’ye gelmenin en kolay ve pratik yolu otobüs yolculuğu ya da karayoludur. 

duzcede-gezilecek-yerler.jpg

Düzce Nasıl Bir Yer?

Karadeniz’in hırçın ikliminin ve bereketli yağışlarının tatilinize bir engel oluşturmaması için yaz aylarının Düzce gezileri için en elverişli dönem olduğunu söylemek istiyoruz. Elbette yağmur ve toprak kokusunu içine çekmek isteyen ziyaretçilerimiz diğer mevsimleri de tercih edebilir. Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, doğal güzelliklerin ve tarihi mirasın buluştuğu Batı Karadeniz kenti Düzce’yi merak eden sizler için Bilet Dükkânı olarak Düzce’de gezilecek yerler listesini hazırladık:

Düzce’de Gezilecek 5 Doğal Güzellik

Batı Karadeniz’de bulunan Düzce’de bol ve bereketli yağışlar dolayısıyla oldukça yeşil bir manzara karşımıza çıkıyor. Mağaraları, şelaleleri, kanyonları, çayları, tepeleri, sahilleri ve zengin ekosistemiyle yürüyüş, kamp, su sporları, doğa fotoğrafçılığı ve daha pek çok aktivite için harika deneyimler sunmakta. Bilet Dükkânı olarak hazırladığımız Düzce’de gezilecek 5 doğal güzellik listesi:

Güzeldere Şelalesi

Düzce’nin en meşhur uğrak noktası olan bu şelale Gölkaya ilçesinde yer alır. Tabiat Parkı olarak kabul edilen bu alanda kestane, porsuk, köknar, ıhlamur, kayın, gürgen gibi çok çeşitli ağaçlar ile böğürtlen, Arap sümbülü, alternatif tıpın vazgeçilmezi kantaron otu gibi pek çok bitki görülmektedir. Güzeldere Şelalesi, Bıçkı Deresinden, yaklaşık 130 metre yükseklikten akmakta ve çevresinde bulunan ağaçlarla bir doğa harikası yaratmaktadır.

Ziyaretçiler, Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı’nın bol oksijenli havasını içine çekmek, doğa fotoğrafları çekinmek, düzenlenmiş piknik alanlarında ailecek piknik yapmak, yürüyüş parkurlarında sevdikleriyle dolaşmak için buraya uğramalıdır. Piknik alanlarının yanı sıra ziyaretçilerin hizmet alıp konaklayabileceği çeşitli kafe ve restoranlar da mevcuttur. Burada konaklamak isteyen ziyaretçilerimiz ise bambu veya köy evlerini bütçelerine göre tercih edebilir. Düzce'de gezilecek yerler arasında bulunan ve bu doğa harikası tabiat parkını ziyaret etmek isteyen misafirlerimize renk cümbüşünü kaçırmamaları için özellikle ilkbahar veya güz aylarında gelmelerini tavsiye ediyoruz.

guzeldere-selalesi-1024x683.jpg

Melen Çayı

Doğal güzellikler ile adrenalin ve sporu birleştirmek isteyen ziyaretçilerimiz için 13 kilometrelik bir parkurla profesyonel kano ve rafting yapılan Melen Çayı’nı tavsiye ediyoruz. Küçük Melen ve Büyük Melen olarak ikiye ayrılan çay Yığılca ilçesinden başlar ve Karadeniz’de son bulur. Sporunuzu yaparken hem adrenalin yaşayacak hem de çay boyunca Düzce’nin doğa harikası manzaralarına tanıklık edeceksiniz. 

Karaburun Plajı

Akdeniz ve Ege’nin kavurucu sıcağı yerine daha ılık ve sakin bir kumsal tatili isteyen ziyaretçilerimiz için oldukça uygun bir plaj olarak Karaburun Plajı, sığ olması ve son derece uzun kumsalı dolayısıyla özellikle çocuklu aileler için doğrı bir seçenek olacaktır. Kumsalda yer alan çay bahçesi, restoran, piknik alanı gibi hizmetler sayesinde ziyaretçiler ilçe merkezine 10 kilometre ötede bulunan bu plajdan çıkmadan keyifli vakit geçirebilecektir. Ayrıca çadır ve karavan tatili yapmak isteyen ziyaretçilerimiz için de son derece güzel bir olanak sunmakta.

Toptepe

Düzce halkının Şahin Tepesi adını verdikleri bu tepeye 162 basamak çıkılarak ulaşılmakta. Tepeye ulaşan ziyaretçilerimiz gözlem kalesi ile karşılaşacak ve Düzce Ovası’nı en tepeden seyredebilecek, ayrıca Efteni Gölü’nün eşsiz manzarası ile karşılaşacaklar. Gölkaya ilçesinde bulunan Toptepe’de piknik ve mesire alanları, restoranlar yer almakta. Dolayısıyla ziyaretçilerimiz Düzce’yi kuşbakışı izlerken bir taraftan Düzce’nin yöresel yemeklerini tadabilir.

Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı

Güzeldere şelalesi gibi çok sayıda farklı ağaç türüne ev sahipliği yapan bu parkta bol oksijenli havayı solumak, yürüyüş parkurlarında yürüyüş yapmak ve art arda beş şelale kümesi olarak dökülen Aydınpınar Şelalesi’ni izlemek ve doğa fotoğrafları çekmek belki de kent karmaşasından çıkmış ziyaretçilerimiz için bir detoks niteliğinde. Ayrıca, bu tabiat parkı çok soğuk olmayan suyu ile kamp yapmaya gayet elverişlidir. Aydınpınar Köyü içerisinde konumlanan şelale Düzce merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer alır.

Hemen Düzce uçak bileti ve otel rezervasyonunuzu yaptırın.

 

 

Düzce’de Gezilecek Yaylalar

Bir Batı Karadeniz toprağı olan Düzce de diğer Karadeniz şehirleri gibi muhteşem manzaralara sahip pek çok yaylaya ev sahipliği yapmakta. Bilet Dükkânı olarak hazırladığımız Düzce’de gezilecek yaylalar listesi:

Kardüz Yaylası

Trekking severler için doğru bir seçim olacak Kardüz Yaylası Gölyaka ilçesinde yer almakta. Sahip olduğu 24 kilometrelik parkur ile oksijeni bol havayı soluyarak sakin yürüyüşler yapmak endemik bitki örtüsünü keşfetmek mümkün. Düzce'de gezilecek yerler arasında bulunan ve şehrin en yüksek noktalarından biri olduğu için kış tatilleri için ideal olsa da kampçılık aktiviteleri ile temmuz ayında düzenlenen Geleneksel Kardüz Yayla Şenlikleri görülmeye değer.

karduz-yaylasi-1068x580.jpg

Pürenli Yaylası

Yine Gölyaka’ya bağlı bu yayla kent gürültüsünden 28 kilometre uzakta olup kamp, doğa fotoğrafçılığı gibi aktiviteler için son derece keyifli bir deneyim sunuyor. Özellikle ilkbaharda rengarenk çiçeklerin sergilediği şov, çam ormanlarında bulunan gölet adeta cennetten bir parça. Fakat ziyaretçilerimizin özellikle kış aylarında geyik, ayı, çakal gibi vahşi hayvanlara dikkat etmelerini tavsiye ederiz.

Sinekli Yaylası

Kent ögelerinden tamamen bağımsız, merkeze 33 kilometre uzaklıkta 1445 metre yüksekte bu yayla çam ormanları ile mükemmel bir manzara sunmakta. Yürüyüş, bisiklet ve sükunet için bire bir olan bu yaylada temmuz aylarında şenlikler düzenlenmekte.

Balıklı Yaylası

Çam, kayın, gürgen gibi pek çok ağaç türünden ormanlarla bezeli, kent merkezine 36 kilometre uzakta konumlanan bu yaylanın hemen ortasından yazın ne yazık ki kuruyan küçük bir dere akmakta. Kamp severlerin çadırlarını kurmak için tercih ettiği bu dere kenarı ziyaretçiler için keyifli bir ambiyans yaratıyor. Düzce'de gezilecek yerler arasında bulunan Balıklı Yaylası, Elmacık Dağları'nın üzerinde 1400 metre yükseklikte konumlanan son derece sakin ve huzurlu bir yayla.

Derebalık Yaylası

Düzce’nin Aydınpınar Köyüne bağlı Derebalık Yaylası kent merkezine yine 36 metre uzaklıkta ve yine 1400 metre yükseklikte konumlanmakta. Tıpkı diğer yaylalar gibi doğa yürüyüşleri, doğa fotoğrafçılığı, kamp gibi aktiviteler için ideal bir ortam. Bahar aylarında yaylanın son derece aktif piknik ve çeşitli aktivitelerle dolu olduğunu ziyaretçilerimize hatırlatmak isteriz.

derebalik-yaylasi-1-741x486.jpg

Torkul Yaylası

Diğer yaylalardan ayıran en önemli faktör olarak volkanik çökmeyle oluşan bir göleti bulundurması. Bu doğa harikası göleti ise karaçam, kayın, akçaağacı, gürgen gibi enfes kokulu ağaçlar çevrelemekte. Merkeze 34 kilometre uzakta 1250 metre yüksekte bulunan bu yaylada volkanik gölden balık tutma, ağaçlar arasında yürüyüş yapma ve kamp kurma tercih edilen son derece keyifli aktivitelerden.

Topuk Yaylası

Düzce merkezine 38 kilometre uzakta denizden 1280 metre yüksekte konumlanan Topuk Yaylası’nın temel farkı Düzce’deki tüm yaylalar içinde tesisi ve restoranı olan yegâne yayla olmasıdır. Düzce'de gezilecek yerler arasında en beğenilen mekanlardan biri olan ve Kaynaşlı ilçesine bağlı yaylanın içinde bir gölet ve güzel bir orman bulunmakta. Yine burada da keyifli doğa yürüyüşleri, kamp ve bisiklet yapılabilecek zevkli aktivitelerden.

5 Şubat 2023 13dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar