İstanbul Cizre Uçak Bileti

İstanbul - Cizre Uçuş Bilgileri

1.226 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
1.203 KM Mesafe
AnadoluJet Popüler Havayolu
1 Saat 30 Dakika Uçuş Süresi

Cizre Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
08 Ekim 2024 Salı
Min: 20ºC
Maks: 33ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
09 Ekim 2024 Çarşamba
Min: 21ºC
Maks: 33ºC
Güneşli
10 Ekim 2024 Perşembe
Min: 20ºC
Maks: 33ºC
Güneşli
11 Ekim 2024 Cuma
Min: 20ºC
Maks: 33ºC
Güneşli
12 Ekim 2024 Cumartesi
Min: 20ºC
Maks: 32ºC
Güneşli

En Ucuz İstanbul - Cizre Uçak Biletleri

AnadoluJet
İstanbul
Sabiha Gökçen Havalimanı
Cizre
TL1.226

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
İstanbul’dan Cizre’ye Nasıl Gidilir?
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
Cizre’ye Hangi Ayda Gidilir?
Cizre Kaç Günde Gezilir?
Cizre’de Nerede Kalınır?
Cizre’de Gezilecek 5 Yer
Cizre’de Ne Yenir?

Cizre Hakkında


Ülkemizin sınır şehirlerinden Şırnak’ın en büyük ilçesi olan Cizre bin yıllardır sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleriyle büyülemektedir. Fırat Nehri kıyısında, Cudi Dağı eteklerine kurulmuş ilçenin nüfusu 200.000’i geçmiştir. Stratejik konumu ve Suriye’ye sınır komşusu olması sebebiyle de gündeme gelen şehir büyük ve zengin bir mirasa sahip.

Sen de hemen İstanbul Cizre uçak bileti almak için Bilet Dükkanı’nı ziyaret et, Cizre hakkında hazırladığımız rehber niteliğindeki yazıları inceleyerek seyahatine başla! Cizre uçak bileti ya da Şırnak uçak bileti ile yola çıkmadan önce Bilet Dükkanı üzerinden Cizre otelleri ve araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

İstanbul’dan Cizre’ye Nasıl Gidilir?


İstanbul Cizre uçak bileti almak isteyenler İstanbul’un her iki havalimanından da Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na direkt uçuşla gidebiliyor. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na direkt uçuş süresi yaklaşık 2 saat 15 dakika sürmekte.

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?


Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmenin en ucuz yolu özel firmaların otobüslerine binmek. İç hat gelen uçuşlarından yarım saat sonra kalkan Özlem Cizre Nuh ve Barışlar Turizm firmalarının otobüsleriyle 1 saatte şehir merkezine varabilirsin. Otobüsler Cizre’de yolcularını indirerek Şırnak şehir merkezine devam ediyor.

Daha kısa sürede havalimanından şehir merkezine gitmek isteyenler havalimanında bulunan araç kiralama şirketleriyle görüşerek araç kiralama ve transfer işlemi yapabilirler. Daha uygun fiyatlara araç kiralama ve transfer rezervasyonu için Bilet Dükkanı’nı ziyaret edebilirsin.

Şehir merkezine 60 km uzaklıkta yer alan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nın taksileri 7/24 hizmet verse de mesafe uzak olduğu için taksimetre fazla tutacaktır, bunu göz önünde bulundurmanı tavsiye ederiz.

Cizre’ye Hangi Ayda Gidilir?


Tipik karasal iklimin hakim olduğu Cizre’de yaz ayları sıcak ve kurak, kışın ise sert ve kar yağışlı geçiyor. Bu yüzden çoğu turist Nisan-Mayıs ve Eylül-Ekim gibi tarihler için İstanbul Cizre uçak bileti almayı tercih ediyor. İster bahar, ister yaz, ister kış olsun Cizre dört mevsim boyu sunduğu güzellikleriyle insanı büyülüyor.

Cizre Kaç Günde Gezilir?


Küçük bir yerleşim yeri olan Cizre’yi gezmek için iki üç gün yeterli. Kimi İstanbul Cizre uçak bileti sahipleri Cizre’yi günübirlik gezerek komşu illere geçiyor, böyle küçük bir Güneydoğu Anadolu turu da yapabilirsin.

Cizre’de Nerede Kalınır?


Cizre gibi küçük yerleşim yerlerinde genellikle büyük otel zincirleri pek bulunmamaktadır. Ancak Cizre ilçe merkezinde bazı küçük oteller, pansiyonlar veya konaklama tesisleri mevcut. Cizre'de konaklamak istiyorsan, Bilet Dükkanı’ndan en uygun Cizre otelleri için seçeneklerine bakabilirsin.

Cizre’de Gezilecek 5 Yer


Şırnak’ın hem nüfus hem de sosyal ve ekonomik yönden en büyük ilçesi olan Cizre’de gezilecek 5 yer hakkında bilgi almak istiyorsan doğru adrestesin! İşte Cizre’nin en güzel doğal ve tarihi güzellikleri: 

  1. Cudi Dağı

    Efsanelere konu olan görkemli Cudi Dağı ile başlayalım. Nuh’un Gemisi’nin Cudi Dağı’na oturduğuna inanıldığı için Büyük Nuh Tufanı’ndan sonra kutsal ve bereketli olan bu topraklara halk yerleşmiş ve Cudi Dağı çevresinde yeni bir ilçe olmuş: Cizre. Görüldüğü üzere tarihi oldukça eskiye dayanan dağın uzunluğu ise 2114 metre. Hatta Şırnak’ın ismi de bu olaydan geliyor: Şehr-i Nur isimli bölge günümüze “Şırnak” olarak gelmiş. Cudi Dağı’nın 2017. metresindeki Nuh Peygamberler Ziyaret Tepesi’ne geminin oturduğuna inanılıyor.

  2. Cizre Ulu Cami

    639 yılında Cizre’nin İslam’ı kabul etmesinden önce bir kilise olarak yapılan Cizre Ulu Cami bugün ilçenin önemli turistik noktalarından. Camiyle ilgili üzücü bilgi ise kapısının ince işçilikle yapılan ejder desenli tokmağının 1969 yılında çalınmış olması. Günümüzde bu tokmak Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da David Samling Müzesi’nde sergileniyor.

  3. Cizre Kalesi

    Tarihi çok eskiye, M.Ö. 4000li yıllara uzanan kale Cizre’nin bölgedeki en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu kanıtlar nitelikte. Stratejik bir noktada yer alan kale savunma amacıyla yapılmış, zaman içinde farklı medeniyetlerin bölgede yaşamasıyla farklı kültürlere ait izlerin de kalede görülebildiği söyleniyor. 

  4. Kırmızı Medrese

    1300lü yıllarda yapıldığı bilinen Kırmızı Medrese’de aynı zamanda Mela Ahmedi Ciziri’nin türbesi de bulunuyor. Girişlerin ücretsiz olduğu medresenin dış cephesi ise ilgi çekici. 

  5. Cizre Saat Kulesi

    Her ne kadar tarihi ve dokuya uygun bir kule olarak görünse de bu kule Cizre ilçe belediyesi tarafından şehre 2012 yılında armağan edilmiş. Amaç ise bu yeni saat kulesini şehrin sembolü yapmak. Şehrin kalbinde yer alan kule geleneksel Türk mimarisine dair izler taşıyor.

Cizre’de Ne Yenir?


Adını gastronomik alanda pek duymadığımız Şırnak seni lezzetleri konusunda oldukça şaşırtacak, Cizre’nin kendine has öyle güzel tatları var ki şehrin restoran ve lokantalarında lezzetsiz bir yemeğe denk gelmen imkansız! İstanbul Cizre uçak bileti sahiplerine özel, karşınızda Cizre’nin en güzel yemekleri:

  • Hekeheşandi: Yağsız pilav kıymayla karıştırılarak yoğurulur, köfte şekli verilerek derin yağda kızartılır.
  • Kutlık: Şırnak’ın içli köftesi Kutlık kaynar suda piştikten sonra yumurtaya bulanır ve sonrasında kızartılır.
  • Şımşıpe: Soğan, patlıcan, kabak, biber ve asma yaprağından hazırlanan Şımşıpe aslında dolma, burada sıcak servis edilir.
  • Perde Pilavı: Kuş üzümü ve baharatlar hamurun içine sarmalanan etli pilava lezzetini verir.