İstanbul - Hatay Otobüs Bileti Genel Bilgileri

750 TL Ucuz Otobüs Bileti Tahmini Fiyatı
1.123 KM Mesafe
Hatay Nur Popüler Firma
11 Saat 52 Dakika Sefer Süresi

En Ucuz İstanbul Hatay Otobüs Biletleri

İstanbul
Hatay
TL750

Hatay Popüler Otobüs Biletleri

Hatay Varışlı Otobüs Biletleri

İstanbul - Hatay Otobüs Seferi Olan Firmalar

Sıkça Sorulan Sorular
İstanbul Hatay arası otobüs yolculuğu 10 ila 11 saat arası değişiklik gösterir.
İstanbul Hatay otobüs bileti fiyatları ortalama 700 TL'dir.
En ucuz İstanbul Hatay otobüs bileti için Bilet Dükkanı'nda otobüs firmalarını ve fiyatlarını karşılaştırabilir, erken rezervasyon ve kampanya fırsatlarını değerlendirerek en uygun fiyatla biletinizi satın alabilirsiniz.
İstanbul'dan Hatay'a giderken; Kocaeli, Sakarya, Bolu, Ankara, Aksaray, Niğde, Adana ve Osmaniye'den geçilir.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

İstanbul Hatay Otobüs Bileti


İstanbul’dan medeniyetler beşiği, Doğu Akdeniz’in incisi Hatay’a gitmek isteyenler en güvenli ulaşımlardan olan otobüse binmeyi tercih edebiliyor. Uçak bileti, otel, araç kiralama ve transfer dışında otobüs bileti satış hizmeti de vermeye başlayan Bilet Dükkanı’ndan en uygun fiyatlara İstanbul Hatay otobüs bileti almak için ana sayfamızı ziyaret etmeyi unutma!

İstanbul'dan Hatay otobüs bileti ile gerçekleştireceğiniz yolculuk öncesi Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Hatay otelleri ve araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Hatay Otobüs Seyahati Hakkında


Hatay otobüs seyahati hakkında en çok merak edilenlerden biri de hangi firmaların İstanbul Hatay otobüs bileti sattığı. Hatay Günsas Turizm, Hatay Hediye Sen Turizm, Lüks Adana, Hatay Sas Seyahat, Hatay Gökbey Seyahat, Hatay Nur Seyahat, Hatay CSR Seyahat, Jet Turizm ve Has Karayolu Turizm otobüs firmaları haftanın her günü İstanbul’dan Hatay’a otobüs seferi düzenlemektedir.

İstanbul Hatay Otobüs Bileti Fiyatları


İstanbul Hatay otobüs bileti fiyatları 649 TL’den başlayarak 850 TL’ye kadar çıkmakta, fiyatlar firmadan firmaya değişiklik göstermektedir. Yolculuk süresi ise 15-19 saat arasında değişiyor.

Esenler Otogar’a Nasıl Gidilir?


Toplu taşıma sistemi gelişmiş şehirlerimizden İstanbul’da Esenler Otogar’ına gitmek için farklı seçenekler mevcut. Bütçeyle seyahat eden ve fazla yükü olmayan İstanbul Hatay otobüs bileti sahiplerine ilk önerimiz, bilet aldıkları otobüs firmasının İstanbul’da şehir içi ücretsiz ulaşım servisi olup olmadığı. Şehrin farklı noktalarından Esenler Otogar’a giden servislere binerek ulaşımını sağlayabilirsin.

Ayrıca M1 Yenikapı – Atatürk Havalimanı metrosu Esenler Otogar’da duruyor. Metrobüs, Marmaray, T1 Tramvay ve M2 metrosundan aktarma yaparak M1’e binebilir ve Otogar istasyonunda inebilirsin. 

Belediye otobüslerine binmeyi tercih edenler Beşiktaş’tan 230 ve Taksim’den 830 numaralı otobüslere binerek Esenler Otogar’a gelebilir.

İstanbul’un dilediğin noktasından Esenler Otogar’a en konforlu şekilde gelmek isteyen yolcular taksiye binebilir ya da Bilet Dükkanı’ndan İstanbul araç kiralama ve transfer işlemini en uygun fiyata yapabilir.

Hatay Otogar’dan Hatay Şehir Merkezine Ulaşım


Hatay Şehirlerarası Otobüs Terminali, merkez ilçe Antakya’da yer aldığı için ulaşım gayet basit. Hatay Otogar’dan Hatay şehir merkezine ulaşım için taksiye binebilir ya da Bilet Dükkanı’ndan uygun fiyatlara Hatay Otogar araç kiralama ve transfer işlemi yapabilirsin. Araç kiralamanın avantajı sadece otogardan şehir merkezine gidişinde değil, Hatay seyahatin boyunca ulaşımını rahat şekilde yapabilmen olacak.
İstanbul Hatay otobüs bileti aldığın firmanın Hatay’da ücretsiz şehir içi servis hizmeti olup olmadığını öğrenirsen otogar – şehir merkezi arası ulaşımını bedavaya getirebilirsin.

Hatay’da Ailece Gezilecek Yerler


Farklı dinlerin kutsal mekan olarak kabul ettiği Hatay çocuklarla gezmek ve onların kültürel anlamda ufkunu açmak için harika bir yer. Hatay’da ailecek gezilecek yerler arasında en popüler olanları listeledik:

  • St. Pierre Kilisesi
  • Titus Tüneli
  • Beşikli Mağara
  • Hatay Arkeoloji Müzesi
  • Aziz Simeon Manastırı

Hatay’da Gezilecek 5 Doğal Yer


Tarihi olarak eski bir şehir olan Hatay aynı zamanda bin yıllardır bozulmamış doğal oluşumlara sahip. İstanbul Hatay otobüs bileti sahipleri için Hatay’da gezilecek 5 doğal yer aşağıda:

  1. Asi Nehri

    Lübnan’daki Bekaa Vadisi’nden başlayıp, Suriye’yi geçerek Samandağ’dan Akdeniz’e dökülen upuzun Asi Nehri Hatay’ın sembolü haline gelmiş. Şehir merkezi Antakya’yı ikiye bölen Asi Nehri’ni seyredebileceğin en iyi noktayı bulmak için yürüyüşe çıkman yeterli!

  2. Harbiye Şelaleleri

    Defne mevkiindeki Harbiye Şelaleleri şehrin en popüler doğal güzelliklerinden. Şelalenin çevresindeki yürüyüş alanlarında keyifli vakit geçirebilir, çevredeki restoranlarda leziz yöresel yemeklerin tadına bakabilir ve yaz günü serinleyebilirsin.

  3. Batıayaz Yaylası

    Hatay’ın Samandağ ilçesinde yer alan Batıayaz Antakya ilçe merkezine yaklaşık 15 km uzaklıkta konumlanıyor. Temiz hava ve bol oksijen içinde ailen ya da sevdiklerinle yapacağın bir piknikle Hatay seyahatini taçlandırabilirsin.

  4. Meryemana Havuzu

    İskenderun’un yaz tatili destinasyonu Arsuz’da yer alan Meryemana Havuzu doğal oluşumlu vadinin içinde yer alarak yaz günlerini serinletiyor. İnanışa göre Hz. Meryem Kudüs’ten Efes’e doğru yürürken günümüzde havuzun olduğu noktada durup mola vererek burada yıkanmış. O gün oruç tutan Meryem Ana gölden taşa atlayan bir balığın güneşte piştiğini görüp orucunu bu balıkla açmış.

  5. Belen Geçidi Tabiat Parkı

    Antakya ilçe merkezine 50 km uzaklıkta yer alan parkın büyük bir kısmı kızılçam bitki örtüsüne sahip. Kermes Meşesi, Akçakesme, Menengiç ve Sandal Ağacı gibi bölgeye özgü endemik bitkilerin yetiştiği park birbirinden farklı kuş türlerine de ev sahipliği yapıyor. Trekking ve doğa yürüyüşü seven İstanbul Hatay otobüs bileti sahipleri Belen Geçidi Tabiat Parkı’nı mutlaka görmeli.

Hatay’da Ne Yenir?


Pek çok turistin İstanbul Hatay otobüs bileti almasının arkasında yatan sebebin Hatay’ın gastronomi şölenini andıran mutfağı olduğunu biliyoruz. Peki ekşinin bol kullanıldığı Hatay’da ne yenir, sorunun cevabına birlikte bakalım.

  • Künefe
  • Antakya Döneri
  • Biberli Ekmek
  • Fellah Köftesi
  • Oruk
  • Humus
  • Belen Tava
  • Kağıt Kebabı
  • Kaytaz Böreği
  • Zahter Salatası
  • Biber Yoğurtlama
  • Kerebiç
  • Haytalı