Türkiye’nin En İyi 30 Kamp Alanı

Birbirinden etkileyici doğal alanlara sahip olan ülkemizde, kendinizi oldukça özgür ve stresten arınmış hissetmenizi sağlayacak pek çok doğal yer bulunmaktadır. Kamp aktiviteleri için harika bir coğrafyaya sahip olan Türkiye’nin en iyi kamp alanlarında ister tek başınıza ister arkadaşlarını ya da ailenizle kamp keyifli vakit geçirebileceğiniz, Türkiye’nin en iyi 30 kamp alanını sizler için tanıttık.

31 Ağustos 2023 8dk okuma

Türkiye’nin En İyi Kamp Alanları


Dört bir yanı doğal güzelliklerle çevrili olan Türkiye’de şehir hayatından kaçıp tamamen doğayla iç içe bir tatil arayışına girenler için kamp yapmak en iyi seçenek olabilir. Birbirinden etkileyici doğal alanlara sahip olan ülkemizde, kendinizi oldukça özgür ve stresten arınmış hissetmenizi sağlayacak pek çok doğal yer bulunmaktadır. Kamp aktiviteleri için harika bir coğrafyaya sahip olan Türkiye’nin en iyi kamp alanlarında ister tek başınıza ister arkadaşlarını ya da ailenizle kamp keyifli vakit geçirebileceğiniz, Türkiye’nin en iyi 30 kamp alanını sizler için tanıttık.

  • Akdeniz Camping, Sultaniye Köyü, Muğla: Aslında bir restoranın bahçesine kamp alanı düzenlemiş olan Cemilin Yeri, Akdeniz Camping alanı salaş ve sakin bir kamp ortamı sunmaktadır.
  • Hızır Kamp, Kazdağları: Konaklama fiyatına sabah ve akşam yemeğinin de dahil olduğu Hızır Kamp, çadır kurma alanıyla birlikte başka konaklama seçenekleri de sunmaktadır.
  • Altın Kamp, Burhaniye: İstanbul’a yakın kamp alanlarından olan Altın Kamp 1968’den beri aktiftir. Edremit Koyu’nda yer alan kamp ortak banyo, mutfak ve özel sahil alanına sahiptir.
  • Babakamp, Fethiye: Babakamp, misafirlerine çadır alanı, karavan park alanı ve ev konaklama imkanı sunmaktadır. Kampta açık büfe 3 öğün yemek de konaklama ücretine dahildir.
  • Aktur Çadır ve Karavan Kampı, Datça: Datça’da kamp yapabileceğiniz en iyi yerlerden olan Aktur Çadır ve Karavan Kampı’nda denize girebileceğiniz iki adet koy vardır. Küçük bir şehir donanımında olan Aktur’da aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.
  • Başkonuş Yaylası, Kahramanmaraş: Türkiye’deki en büyük yayla işletmesi olan Başkonuş’ta kamp alanları da mevcuttur. 1300 dönümlük büyük bir arazide bulunan kamp alanında tuvalet ve temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir market vardır.
  • Yedigöller, Bolu: Yedigöller Milli Parkı’nda market, tuvalet gibi yerler olmadığı için tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir çanta hazırlamanız gerekmektedir.
  • Çubucak Orman Kampı, Marmaris: İnbükü’nün birkaç km uzağındaki Çubucak kamp alanı, kamp yapabileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Çubucak’ta temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler mevcuttur.
  • İnbükü Orman Kampı, Marmaris: Çadır ya da karavan kampı yapabileceğiniz İnbükü’nde tuvalet, duş ve çamaşır yıkama gibi olanaklar bulsanız da yeme-içme ve market için yakınlarda bir yer bulunmamaktadır.
  • Akbük Camping, Muğla: Çarşaf gibi denizi ve çam ağaçlarıyla çevrili Akbük, çevresinde yeme-içme olanakları da bulunduran güzel bir kamp alanıdır.
  • Azmakbaşı Camping, Muğla: Düzgün bir işletme olan Azmakbaşı Camping’de balık tutma, kaya tırmanışı ve yamaç paraşütü gibi pek çok doğa sporu yapabilirsiniz.
  • Ada Camping, Cunda: Adanın en güzel denize giriş noktasında bulunan Ada Camping’de ister çadır isterseniz de karavan kampı yapabilirsiniz.
  • Kabak Koyu, Fethiye: Büyük işletmelerin olmadığı Kabak Koyu’nda çoğu yer kamp alanı olarak kullanılmaktadır.
  • Balık Gölü, Artvin: Pek turistik olmayan bir yer olan Balık Gölü’nde tam olarak kafa dinleyeceğiniz bir kamp tatili yapabilirsiniz.
  • Borçka Karagöl, Artvin: Artvin’in en meşhur kamp yeri olan Borçka Karagöl, doğanın güzelliğine inanamayacağınız muhteşemlikte bir yerdir.
  • Şavşat Karagöl, Artvin: Gölün etrafından yol geçtiği için hemen kenarına kamp kuramasanız da yemyeşil ağaçların arasında göle yakın bir konumda kamp yapabilirsiniz.
  • Rido Camp, Antalya: Tırmanma alanı ve plajı olan Rido Camp’ta yeme-içme ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz.
  • JoSiTo, Antalya: Geyikbayırı’nda üç Alman’ın işlettiği JoSiTo, kaya tırmanışı olanaklarıyla tanınan bir yerdir.
  • Gargara Doğal Tatil Kampı, Assos: Denize sıfır konumda olan kamp alanı oldukça temizdir ve yemek servisi de bulunmaktadır.
  • Aladağlar Camping Bungalow, Niğde: Tuvalet, duş ve yemek gibi birçok ihtiyacınızı karşılayan kamp alanında çeşitli doğa aktiviteleri yapmanız da mümkündür.
  • Kerpe-Kefken-Kumcağız, Kocaeli: İstanbul ve İzmit’te oturanların, yakın olduğu için tercih ettiği bu kamp alanında harika bir manzaraya karşı kamp yapabilirsiniz.
  • Kelebekler Vadisi, Fethiye: Türkiye’nin en özel yerlerinden olan Kelebekler Vadisi’nde, adeta saklı bir cennette kamp yapmanın keyfine varabilirsiniz.
  • Camp Rumelifeneri, İstanbul: İstanbul sınırlarında olsa da farklı bir ortama sahip Rumelifeneri, kısa kaçamaklar yapmak isteyen İstanbulluların ilk tercihlerindendir.
  • Panorama Camping, Nevşehir: Kapadokya’ya yakınlığıyla bilinen Panorama Camping’de tüm ihtiyaçlarınızı karşıkayacak olanaklar bulunmaktadır.
  • Gökçetepe, Edirne: Tuvalet, duş, market, kafeterya gibi olanaklar sunan Gökçetepe Tabiat Parkı’nda konforlu bir kamp tatili yapabilirsiniz.
  • Yenice Ormanları, Karabük: Tamamıyla doğanın içerisinde bulunduğunuz Yenice Ormanlarında eksiksiz bir çantaya sahip olmanız oldukça önemlidir.
  • Torkul Gölü, Düzce: Yine, giderken her şeyinizi yanınıza almanız gereken bir yer olan Torkul Gölü’nde keyifli ve samimi bir kamp yapabilirsiniz.
  • Kabatepe, Çanakkale: Kabatepe’nin en kampa uygun alanı olan Kabatepe Orman Kampı’nda market, lokanta gibi olanaklar bulunmaktadır.
  • Kapıdağ, Balıkesir: Sık ağaçlıklı bir yer olan Kapıdağ’da temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz olanaklar da mevcuttur.
  • Dedegöl Dağı, Isparta: El değmemiş bu yeri daha çok dağcılar ve tırmanışla ilgilenenler tercih etmektedir.

Karavan Kampının Avantajları


Her tarafı görülmeye değer doğal güzelliklerle çevrili ülkemizde kamp yapmaya müsait pek çok alan bulunmaktadır. Kamp aktivitelerinin en keyifli hallerinden biri de tamamıyla mobil olduğunu karavan ile kamp yapmaktır. Yol boyunca şarkılar açıp eşlik ede ede seyahat edebileceğiniz bir tatil seçeneği olan karavan kampının avantajlarını sizler için anlatıyoruz.

  • Rota oluşturma

    Karavan ile seyahat ederken ilk karşılaşacağınız avantajlardan biri canınız nereye gitmek isterse bunu özgürce gerçekleştirebilecek olmanızdır. Karavan ile kamp yaparken kendi rotanızı oluşturabilir sıkıldığınız noktada rotanızı değiştirebilirsiniz. Ayrıca karavanlar sevdiğiniz bir yerde de dilediğiniz kadar kalma şansını sunmaktadır.

  • Konfor

    Karavanlar, sanıldığının aksine oldukça rahat ve ev ortamını andıran bir konaklama sunmaktadır. Karavanlarla ilgili en çok merak edilen konulardan biri olan konfor ortamını daha iyi anlamak istiyorsanız pek çok karavanda koltuklu rahat oturma alanları, birden fazla kişinin yatabileceği yatak alanı, dolap, banyo, tuvalet ve hatta küçük bir mutfak alanının da bulunduğunu söyleyebiliriz.

  • Konaklama

    Türkiye’de karavanın girebileceği her yerde ister deniz ister dağ, isterseniz de orman manzarası karşısında dilediğiniz gibi konaklayabilirsiniz. Sabah kahvaltıları ve akşam yemeğinizi en beğendiğiniz yerde, harika bir manzara karşısında yemenin keyfine varabilirsiniz.

  • Ekonomik olması

    Tatil için en ekonomik seçeneklerden biri olan karavan kampı ile herhangi bir otele para verip tek bir yer görmektense bütçenizi karavana ayırıp birçok yer görme imkanına erişebilirsiniz. Ayrıca karavan kampının avantajlarından biri de her türlü yeme-içme ihtiyacınızı da kendi imkanlarınızla karşılayabilecek olmanızdır.

  • Aktif olma

    Birebir doğa ile etkileşim kurma imkanı sunan karavan kampı süresince bol oksijene sahip doğa ortamında çeşitli egzersiz ve spor faaliyetleri yaparak hem aktif kalabilir hem de yürüyüş gibi aktiviteler yaparak bulunduğunuz bölgeyi daha yakından tanıma şansını elde edebilirsiniz.


Çadır Kampı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Maceracı ruhların yapmayı en çok sevdiği tatil biçimlerinden olan kamp tatili için ülkemizde pek çok uygun alan bulunmaktadır. Eğlenceli bir aktivite olan kampçılık, bu deli dolu özelliğinin yanında aslında pek çok detayı olan ve dikkatli olunması gereken bir aktivitedir. Sağlıklı ve güvenli bir şekilde kamp yapabilmek için çadır kampı yaparken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için sıraladık.

  • Çadır Seçimi

    Çadır kampı yapacakken kullanmanız gereken çadır tipini belirleyen birkaç etken bulunmaktadır. Hangi mevsimde kamp yapmayı tercih ettiğiniz ve kaç kişi kamp yapacağınız direkt olarak çadır tercihinizi etkilemektedir. Kışın kamp yapmayı düşünüyorsanız su geçirmeyen ve ısıyı içeride tutacak özelliklere sahip bir çadır seçmeniz gerekmektedir. Yazın kamp yapmayı istiyorsanız da nefes alan çadırlar seçmeniz daha iyi olacaktır. Kamp yapmaya ailecek gidecekseniz odalara ayrılan büyük çadırlar alabilirsiniz; tek veya iki kişi gidecekseniz de tek gözlü küçük çadırlar yeterli olacaktır.

  • Kamp Malzemesi Seçimi

    Kamp yapmayı tercih ettiğiniz mevsim, yanınıza almanız gereken kamp malzemelerinin niteliğini de belirlemektedir. Özellikle kış aylarında kamp yapmak isteyenlerin canlarını riske atmamak için yanına alacakları malzemelerin özelliklerine dikkat etmesi önemlidir. Kışın en soğuk havalarda bile sizi üşütmeyecek ve sıcak tutacak olan bir uyku tulumu, çadır ve kıyafet seçmeniz önem taşımaktadır. Yaz aylarında ise serin tutan uyku tulumu tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

  • Çadır Kuracağınız Yer

    Çadırınızın sağlam bir zeminde olması, konforlu ve güvenli bir kamp tatili yapmanız bakımından önem taşımaktadır. Yağmur yağınca çadırınız hemen su dolmasın istiyorsanız hemen nehir ve göl kenarlarına kamp kurmamanızda fayda var. Ayrıca uçurum kenarı ve kayalıklara kamp kurarken de oldukça dikkatli olmalı, eğim ve rüzgar gibi faktörleri iyi hesaplamalısınız.

  • Sistemli Hareket Etme

    Her ne kadar usta bir kampçı olursanız olun yanınızda biriyle kamp yapmanız her zaman daha güvenli ve sağlıklıdır. Doğada başınıza gelebilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı yanınızda müdahale edebilecek birinin olması hayati açıdan da önem taşımaktadır.

  • Tuvalet İhtiyacı

    Özellikle ilk kez kamp yapacak olanların en sık merak ettiği konulardan biri olan tuvalet bir kamp tatilinde dikkat edilmesi gereken konulardan bir diğeridir. Kamp yaptığınız alanda tuvalet varsa zaten bir sorun çıkmayacaktır ancak tamamen doğanın ortasında olacaksanız tuvalet ihtiyacınızı çadırınızdan en az 50 metre uzakta karşılamanız önemlidir. Rüzgarlı bir bölgedeyseniz rüzgarın yönünü de iyi hesap etmeli ve çadırınıza koku gelmeyecek şekilde bir yer belirlemelisiniz. Ayrıca büyük tuvalet konusunda da bir çukur kazmanız gerekmektedir. Tuvalet için yanınıza kaybolan sabun, tuvalet kağıdı ve ıslak mendil almayı da unutmayın.

  • Yaban Hayvanları

    Önceden belirlenmiş olan kamp alanlarında genellikle yaban hayvanlarıyla karşılaşmasanız da kendi seçtiğiniz yerde denk gelme ihtimaliniz vardır. Yaban hayatın olmadığı yerlerde kamp yapmayı tercih edebilir, bu alandaysanız da hayvanları sinirlendirecek ve dikkatlerini çekecek hareketler yapmamanız iyi olacaktır.

  • Ateş Yakma

    Ateş yakma konusunda ateşin etrafa yayılmaması ve kontrolsüz bir hal almaması için etrafına taş dizmek ve ateşin içine tehlikeli madde atmamak önem taşımaktadır.

Ailecek Kamp Yapılacak Yerler


Ailecek macera dolu bir tatil deneyimi yaşamak isteyenler için güven içerisinde sağlıklı bir kamp yapılabilecek kamp alanları bulunmaktadır. Ailecek kamp yapılacak yerlere çocuklarınızı da alıp güvenli bir şekilde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Boğsak Koyu, Mersin: Mersin’in Silifke ilçesinde yer alan Boğsak Koyu’nda hem çadır kampı hem de karavanlar için uygun tatil ortamı bulunmaktadır. Denize sıfır bir konumda yer alan kamp alanın çevresi güvenlik nedenleriyle çevrilidir.

Bilet Dükkanı üzerinden, "Kamp Önerileri", "Çeşme'de Kamp Yapabileceğiniz 5 Yer" ve "Türkiye'de Karavan Tatili Yapabileceğiniz 7 Rota" başlıklı yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

31 Ağustos 2023 8dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
65 Yazı

Benzer Yazılar