İstanbul - Mardin Uçuş Bilgileri

857,99 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
1090 KM Mesafe
AnadoluJet Popüler Havayolu
1 Saat 50 Dakika Uçuş Süresi

Mardin Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
19 Nisan 2024 Cuma
Min: 14ºC
Maks: 24ºC
Güneşli
20 Nisan 2024 Cumartesi
Min: 14ºC
Maks: 25ºC
Parçalı Bulutlu
21 Nisan 2024 Pazar
Min: 14ºC
Maks: 24ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
22 Nisan 2024 Pazartesi
Min: 12ºC
Maks: 25ºC
Güneşli
23 Nisan 2024 Salı
Min: 15ºC
Maks: 26ºC
Güneşli

En Ucuz İstanbul - Mardin Uçak Biletleri

Türk Hava Yolları
İstanbul
İstanbul Havalimanı
Mardin
Mardin Havalimanı
TL1.158
AnadoluJet
İstanbul
Sabiha Gökçen Havalimanı
Mardin
Mardin Havalimanı
TL1.168
Sıkça Sorulan Sorular
İstanbul - Mardin arası havayolu ile 1 saat 50 dakika sürmektedir.
İstanbul - Mardin en ucuz uçak bileti 1185,44 TL'den başlamaktadır.
İstanbul kalkışlı uçuşlarınızı Sabiha Gökçen ya da İstanbul Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
İstanbul - Mardin arası yaygın olarak THY, Pegasus ve Anadolujet gibi havayolu şirketlerin düzenli uçuşları bulunmaktadır.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na Nasıl Gidilir?
Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Mardin Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Mardin Şehir Rehberi
Mardin'de Gezilecek Yerler
Mardin'de Ne Yenir?
Mardin'de Alışveriş Yapılacak Yerler
Mardin Haritasını İnceleyin

İnsanlığın beşiği Mardin, tarihi dokusu ve mimarisi ile misafirlerini hayran bırakıyor. Geçmişi Akdeniz’den İran’a ve Anadolu’nun Kuzey - Güney ekseninden aşağı Mezopotamya dayanan Mardin özellikle İstanbul’dan çok sayıda ziyaretçinin uğrak noktasıdır. Midyat ilçesinde bulunan ‘Tur Abdin’ bölgesindeki 9 mimari yapı UNESCO tarafından koruma altına alınmasının ardından şehirdeki kültür turizmi canlandı. 

Seyahat planının ilk adımı olan İstanbul Mardin uçak bileti için uygun fiyatları değerlendirmek isteyenler için Bilet Dükkanı uygun fiyatları ile öne çıkıyor. Mardin’in dizilere konu olan tarihi yapısı, gizemli geçmişi ve doğa güzellikleri yanı sıra lezzetli mutfağı her yıl binlerce misafirin gelmesine neden oluyor. İstanbul’un tekdüze şehir yaşamından bıkanların ilgisi çeken Mardin için plan yaparken ilk adım ise en uygun İstanbul Mardin uçak bileti bulmak oluyor. Bilet Dükkanı üzerinden seyahat planına uygun bilet satın almak ve gezinin her adımını planlamak mümkündür. 


Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na Nasıl Gidilir?


İstanbul’un iki havaalanından biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli noktalarına ulaşım sağlar. İsmini Türkiye'nin ilk kadın pilotu ve dünyanın ilk kadın savaş pilotu olan Sabiha Gökçen’den alarak 2003 yılında faaliyete geçmiştir. Pendik ilçesinde yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı’na şehir merkezinden ulaşım son derece kolaydır. Şehir merkezinden Havabüs, İETT otobüsleri, taksi gibi seçeneklerle ulaşım sağlanır. Öte yandan metro ile aktarma yaparak veya araç kiralama yöntemi ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na transfer yapmak mümkündür.


İETT Otobüsleri ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na Ulaşım


Şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlayan İETT otobüsleri İstanbul’un geniş otobüs ağı sayesinde çeşitli noktalarda hizmet verir. İstanbul Kart ile ucuz ulaşım sağlayan otobüslere şehir dışından gelecek yolcular İETT bilet gişelerini veya belirlenen noktalarını kullanarak sahip olabilir. İşte şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na giden otobüs hatları ve güzergah bilgileri: 

  • E-3 (4.Levent Metro – Sabiha Gökçen Havalimanı)
  • E-9 (Bostancı - Sabiha Gökçen Havalimanı)
  • E-10 (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı)
  • SG1 (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı)
  • SG2 (Taksim - Sabiha Gökçen Havalimanı)
  • 122H (4.Levent Metro - Sabiha Gökçen Havalimanı)
  • 132H (Pendik - Sabiha Gökçen Havalimanı)
  • 131 C (Sultanbeyli - Sabiha Gökçen Havalimanı)
  • E-11 (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı)
  • 16S (Harem Peronlar- Uzunçayır Metrobüs- Sabiha Gökçen Havalimanı)


Havabüs ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na Ulaşım


Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek için Havabüs yolunu tercih eden yolcular farklı pek çok farklı noktadan servislere ulaşabilir. Taksim, Kadıköy ve Yenisahra gibi İstanbul’un merkezi noktalarından kalkan Havabüs ekonomik ve konforlu olması açısından çok sık tercih edilir. Şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na gidiş süreleri ise; Taksim - Sabiha Gökçen Havalimanı arası 1,5 saat, Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı 1 saat ve Yenisahra - Sabiha Gökçen Havalimanı arası 45 dakikadır. Havabüs kullanacakların yolculuk süresi hakkında dikkat etmesi gereken detaylardan biri de İstanbul’daki trafik yoğunluğudur. Diğer yandan Havabüs kullanacak olan yolcuların yoğunluk nedeniyle başlangıç noktalarına kalkıştan en az 15 dakika önce varması gerekir.


Metro ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na Gidilir mi?


Şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na doğrudan metro hattı bulunmaz. Buna rağmen Kadıköy – Tavşantepe metro hattına yakın olan yolcular otobüse aktarma yapmak şartıyla metro kullanabilir. Buna göre şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek isteyen yolcuların Kadıköy – Tavşantepe M4 metrosu Soğanlık durağında inerek 16S veya E-10 hat numaralı otobüslerini kullanması gerekir.


Taksi ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na Ulaşım


Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uçuşu bulunan yolcuların sık sık kullandığı bir diğer ulaşım aracı ise taksidir. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinden bulunan iTaksi yardımı ile kolayca taksi bulmak mümkündür. İBB bünyesinden bulunan İsbak şirketi tarafından geliştirilen iTaksi uygulaması ile şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na hızlı ve konforlu şekilde ulaşım sağlanırken yolculuk süresi başlangıç adresine göre farklılık gösterir. Bunun yanında uygulama üzerinden ücret hesabı yapmak da mümkündür. iTaksi ödemesi nakit, kredi kartı ya da İstanbul Kart seçenekleriyle kolayca yapılabilir.


Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanı’na Nasıl Gidilir?


İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yer alan İstanbul Havalimanı, yurt içi ve yurt dışında birçok noktaya ulaşım sağlar. New York merkezli Travel and Leisure Dergisi tarafından düzenlenen ‘’World’s Best Awards 2021’’ anketine göre Dünyanın En İyi 10 Havalimanı sıralamasında 2.sırada yer alan İstanbul Havalimanı aynı zamanda İngiltere havacılık derecelendirme kuruluşu Skytrax'ın "5 Yıldızlı Havalimanı" ödülünü kazandı. 2018 yılında faaliyete geçen İstanbul Havalimanı’na şehir merkezinden ulaşımın birden fazla yolu bulunurken; Havaİst, İETT otobüsleri ve taksi ise bunlardan birkaçıdır.

Havaİst ile İstanbul Havalimanı’na Ulaşım


İstanbul Havalimanı’na gitmek isteyen yolcuların ilk tercihi arasında yer alan Havaİst İstanbul’un hemen hemen her bölgesinden kolayca transfer imkanı sunar. Ekonomik olmasının yanında sefer sıklığı ile de öne çıkan Havaİst servisleri başlangıç noktaları yanında güzergah üzerindeki farklı noktalarda da hizmet verir. Şehir merkezinden İstanbul Havalimanı’na ulaşım için yolcuların kullanacağı Havaİst kalkış noktaları ise şunlar: 

  • Esenler – Göktürk - İstanbul Havalimanı 
  • Güneşli - Halkalı - İstanbul Havalimanı
  • Beylikdüzü – Çatalca - İstanbul Havalimanı
  • Avcılar – Beylikdüzü - İstanbul Havalimanı
  • Avcılar – Bahçeşehir - İstanbul Havalimanı
  • Kadıköy – Tepestü - İstanbul Havalimanı
  • Sabiha Gökçen Havalimanı - İstanbul Havalimanı
  • Beyazıt Meydanı – Aksaray - İstanbul Havalimanı
  • Bakırköy – Yenibosna - İstanbul Havalimanı
  • Taksim – Beşiktaş - İstanbul Havalimanı 
     

Otobüs ile İstanbul Havalimanı’na Ulaşım


İstanbul Havalimanı’na ulaşım için bir diğer transfer aracı ise İETT otobüsleridir. İstanbul’un geniş ve kapsamlı otobüs ağı sayesinde farklı noktalardan ulaşım sağlar. Pek çok farklı noktadan kalkan otobüsler rahat ve güvenilir şekilde şehir merkezinden İstanbul Havalimanı’na kısa sürede ulaşım sağlar. Şehir merkezinden İstanbul Havalimanı’na giden İETT otobüslerinin kalkış noktaları ve güzergah bilgiler ise şunlar: 

  • (H1 (Mahmutbey Metro – İstanbul Havalimanı) 
  • (H2 Mecidiyeköy - İstanbul Havalimanı)
  • (H3 Halkalı Marmaray - İstanbul Havalimanı)
  • (H6 Yunus Emre Mahallesi - İstanbul Havalimanı)
  • (H8 Hacıosman Metro - İstanbul Havalimanı)
  • (H9 Cevizlibağ - İstanbul Havalimanı)
     

Taksi ile İstanbul Havalimanı’na Ulaşım
 

İstanbul Havalimanı’na ulaşımın en rahat yollarından biri de taksidir. İstanbul’un geniş taksi ağı sayesinde özellikle valiz ve eşya yükü olan yolcuların ilk tercihleri arasında yer alır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iTaksi uygulaması ile hem yolculuğun süresi hem de ücreti hakkında bilgi edinmek mümkündür. Yolcular ödeme yöntemi olarak nakit, kredi kartı ya da İstanbul Kart kullanabilir.

Araç Kiralama ile İstanbul Havalimanı’na Ulaşım 
 

İstanbul Havalimanı’na şehir merkezinden gitmek için bir diğer seçenek ise araç kiralamadır. Şehir merkezinden ihtiyaca ve isteğe göre kiralanan araçlar İstanbul Havalimanı’nda aynı isimli şirket olması durumda teslim edilebilir. Böylece özellikle toplu taşıma kullanmak istemeyen, Havaİst başlangıç noktalarına uzak olan ve konforlu bir yolculuk yapmak isteyen yolcular araç kiralama yöntemini kullanabilir.


Mardin Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Mardin’in ihtişamlı yapısına ve tarihi izlerine tanık olmak isteyenleri ilk karşılayan yer Mardin Havalimanı’dır. 1999 yılında faaliyete geçen Mardin Havalimanı şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta yer alır. Bunun yanında Mardin’in ilçesi Kızıltepe'ye 8 kilometre, Nusaybin'e 66 kilometre ve Midyat'a 75 kilometre uzaklıkta bulunur. Yurt içi uçuşların gerçekleştiği havaalanı en çok ziyaretçiyi ise İstanbul’dan alır. Kızıltepe- Mardin yolu üzerinde bulunan Mardin Havalimanı’ndan şehir merkezine HAVAŞ servisleri, otobüs ve taksi yardımı ile ulaşmak mümkündür.


HAVAŞ ile Şehir Merkezine Ulaşım

 

Mardin Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için ilk akla gelen HAVAŞ servisleridir. Haftanın her günü uçuş saatlerine göre kalkış yapan HAVAŞ servisleri Mardin Havalimanı –Eski Mardin ve Mardin Havalimanı – Yeni Mardin arası hizmet verir. Her iki Mardin HAVAŞ servisinin de güzergahı şu şekildedir: 

Mardin Havalimanı – Eski Mardin Güzergahı: İstasyon Mahallesi, MBB Gençlik Merkezi, Barış Caddesi Üstü BP Önü, Toki Kavşağı, Devlet Hastanesi, Müftülük (Mardin AVM), Artuklu Belediyesi Yanı GO Petrol, Mardin Büyük Otel Önü, Diş Hastanesi, Mezopotamya Çay Bahçesi, Cumhuriyet Meydanı, Diyarbakır Kapı. 

Mardin Havalimanı – Yeni Mardin Güzergahı: İstasyon Mahallesi, MBB Gençlik Merkezi, Barış Caddesi Üstü BP Önü, Toki Kavşağı, Devlet Hastanesi, Müftülük (Mardin AVM), Artuklu Belediyesi Yanı GO Petrol, Mardin Büyük Otel Önü, Diş Hastanesi, Mezopotamya Çay Bahçesi, Cumhuriyet Meydanı, Diyarbakır Kapı, Kız Yurdu, Otogar.


Otobüs ile Şehir Merkezine Ulaşım


Mardin Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımın bir diğer yolu ise otobüslerdir. Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsler yolcular ucuz ve hızlı bir ulaşım sağlar. Haftanın her günü düzenli aralıklarla şehir merkezine ve Kızıltepe ilçesine seferler düzenlenir. Mardin Havalimanı’na iniş gerçekleştiren her uçuş sonrası belediye otobüs bulmak mümkündür.


Taksi ile Şehir Merkezine Ulaşım

 

Mardin Havalimanı’ndan şehir merkezine giderken toplu taşıma kullanmak istemeyen ve HAVAŞ servislerini tercih etmeyen yolcular taksi kullanabilir. Mardin Havalimanı çıkışında 7 gün 24 saat hizmet veren taksiler şehir merkezinin bütün noktalarına ulaşım sağlar. Taksi ücreti ise yolculuğun süresi ve güzergahına göre farklılık gösterir.


Araç Kiralama ile Şehir Merkezine Ulaşım


Mardin Havalimanı’ndan şehir merkezine araç kiralama yolu ile geçmek mümkündür. Özellikle bagaj yükü çok olan ve Mardin seyahati boyunca kullanmak isteyen yolcuların tercihi Mardin Havalimanı’ndan araç kiralama yönünde olur. Havaalanı içerisinde yer alan araç kiralama şirketlerinden ihtiyaca ve isteğe göre araç kiralanabilir.

Tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ve kültürlere ev sahipliği yapan Mardin, dil ve din çeşitliliğiyle her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlar. Güneydoğu Anadolu’nun gizemli şehri Mardin Türkiye’nin her bölgesinden misafirlerine kucak açarken yurt dışından gelen misafirlerin de transfer noktası olmasından dolayı en çok İstanbul’dan ziyaretçi ağırlar. Roma, Bizans, Selçuklu, Moğollar ve Osmanlı dönemlerinden görenleri hayran bırakan izler taşır. İlgi çekici coğrafyasının yanında tarihi mimarisi, kültürel zenginliği ve doğa güzellikleri ile öne çıkar. İsmini Süryanice ‘Merdin’ yani ‘Kaleler’ kökeninden alan Mardin her köşesinde bir hikaye barındırır.


Mardin’de Gezilecek Yerler
 

  • Mardin Ulu Camii,
  • Bab-ı Sor Çeşmesi,
  • Artuklu Kervansarayı,
  • Mardin Harabeleri,
  • Mardin Protestan Kilisesi,
  • Gurs Vadisi,
  • Mazıdağı,
  • Mardin Ulu Camii,
  • Dara Antik Kenti,
  • Mardin Kuyumcular Çarşısı,
  • Kafro Köyü,
  • Midyat Mağaraları,
  • Mor Benham Kırklar Kilisesi,
  • Mardin Beyazsu,
  • Latifiye Camii,
  • Mardin Evleri, 
  • Mardin Meryem Ana Kilisesi,
  • Mardin Kalesi,
  • Mardin Valilik Binası,
  • Surur Han Kervansarayı,
  • Midyat, 
  • Nusaybin,
  • Hasankeyf,
  • Turabdin Platosu,
  • Kasımiye Medresesi,
  • Dunaydır Köprüsü,
  • Revaklı Çarşı, 
  • Kıllıt Köyü,
  • Artuklu Kervansarayı,
  • Mar Hırmız Keldani Kilisesi,
  • Emir Hamamı,
  • Mardin Sokakları,
  • Zinciriye Medresesi,
  • Mardin Müzesi,
  • Deyrulzafaran Manastırı,
  • Latifiye Camii,
  • Aznavur Kalesi,
  • Hatuniye Medresesi,
  • Zeynep Abidin Camii,
  • Mor Yakup Kilisesi,
  • Şehidiye Camii ve Medresesi,
  • Midyat Saat Kulesi,
  • Mardin Bakırcılar Çarşı.


Mardin’de Ne Yenir?
 

Mardin tarihi ile ön planda olsa da gastronomi alanında da son derece meşhurdur. Ziyaretçilerine sunduğu uzun ve çeşitli sofralarla yemek hafızalarına kazınan menülerde kültür zenginliğinin izlerini görmek mümkündür. İşte lezzetiyle ün salmış Mardin yemekleri: 

  • Soğan Kebabı,
  • İşkembe Dolması,
  • Dobo,
  • Zingil,
  • İrok,
  • Kaburga Dolması,
  • Sembusek,
  • Alluciye,
  • Midyat Pizza,
  • Firkiye,
  • Killice (Mardin Çöreği) 
  • Harire, 
  • Mırra,
  • Mardin Badem Şekeri.


Mardin’de Alışveriş Yapılacak Yerler
 

  • Kayseriye Pasajı,
  • Bakırcılar Çarşısı,
  • Kazancılar Çarşısı,
  • Revaklı Çarşısı, 
  • Ayakkabıcılar Çarşısı,
  • Mardian Mall AVM,
  • Movapark Alışveriş ve Yaşam Merkezi.