İstanbul - Trabzon Otobüs Bileti

İstanbul - Trabzon Otobüs Bileti Genel Bilgileri

970 TL Ucuz Otobüs Bileti Tahmini Fiyatı
1.063 KM Mesafe
Lüks Artvin Popüler Firma
12 Saat 37 Dakika Sefer Süresi

En Ucuz İstanbul Trabzon Otobüs Biletleri

İstanbul
Trabzon
TL970

İstanbul - Trabzon Otobüs Seferi Olan Firmalar

Sıkça Sorulan Sorular

İstanbul Trabzon arası otobüs yolculuğu 12 ila 13 saat arası değişiklik gösterir.
İstanbul Trabzon otobüs bileti fiyatları ortalama 900 TL'dir.
En ucuz İstanbul Trabzon otobüs bileti için Bilet Dükkanı'nda otobüs firmalarını ve fiyatlarını karşılaştırabilir, erken rezervasyon ve kampanya fırsatlarını değerlendirerek en uygun fiyatla biletinizi satın alabilirsiniz.
İstanbul'dan Trabzon'a giderken; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Çankırı, Çorum, Amasya, Samsun, Ordu ve Giresun'dan geçilir.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

İstanbul Trabzon Otobüs Bileti


Ülkemizin kültür başkenti İstanbul’dan yola çıkıp Doğu Karadeniz turu yapmak isteyenler burada mı? Öyleyse en güvenli ulaşımlardan biri olan şehirlerarası otobüsle Trabzon’a gitmek için Bilet Dükkanı web sayfasını ziyaret edebilir, en uygun fiyatlara İstanbul Trabzon otobüs bileti alarak Trabzon otobüs seyahati hakkında hazırladığımız içeriklere ulaşabilirsin.

İstanbul'dan Trabzon otobüs bileti ile seyahate çıkmadan önce Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Trabzon otelleri ve araç kiralama hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.

Trabzon Otobüs Seyahati Hakkında


İstanbul Trabzon otobüs bileti alanların yolculuk süresi 15 saat 30 dakika – 18 saat arasında değişiyor. Ali Osman Ulusoy, Kanberoğlu Turizm, Lüks Artvin Seyahat, VİB Turizm, Sahil Seyahat, Rize Ses Seyahat, Golden Turizm ve Lüks Karadeniz Seyahat otobüs firmaları haftanın her günü İstanbul Trabzon otobüs bileti satıyor.

İstanbul Trabzon Otobüs Bileti Fiyatları


İstanbul Trabzon otobüs bileti fiyatları firmadan firmaya değişiklik gösteriyor. 2023 Aralık ayı itibariyle fiyatlar 580 TL – 850 TL arasında değişmektedir.

Esenler Otogar’a Nasıl Gidilir?


İstanbul Bayrampaşa’da yer alan Esenler otogara gitmek için taksiye binebilir, Bilet Dükkanı’ndan araç kiralayabilir ya da transfer araç rezervasyonu yapabilirsin. Toplu taşımayla Esenler Otogar’a nasıl gidilir diye merak ediyorsan Beşiktaş’tan kalkan 230 ve Taksim’den kalkan 830 numaralı belediye otobüslerine binebilirsin. İstanbulKart’ı olmayanlar temassız özelliği bulunan kredi kartıyla otobüse binebilirler. 

Ayrıca M1 Yenikapı – Atatürk Havalimanı metrosu da Esenler Otogar’da yolcu indiriyor. M1 metrosuna farklı araçlardan aktarma yapabilirsin: M2 Yenikapı- Hacıosman metrosu, Marmaray, Metrobüs ve T1 Tramvay.

Trabzon Otogar’dan Trabzon Şehir Merkezine Ulaşım


Şehir merkezine yakın bir konumda yer alan Trabzon Havalimanı’na sefer düzenleyen otobüs firmalarının şehir içi ücretsiz servislerinin olup olmadığını öğrenirsen şehir merkezine ücret ödemeden gidebilirsin. Ayrıca 7/24 hizmet veren otogar taksilerine binebilir ve araç kiralama ofislerine uğrayarak bütçe ve beklentine en uygun aracı kiralayabilirsin. Bilet Dükkanı’ndan Trabzon Otogar araç kiralama ve transfer işlemi yapmak için seni ana sayfamıza bekliyoruz.
Otogardan şehir merkezine giden belediye otobüsleri ve dolmuşlara binmek de Trabzon Otogar’dan Trabzon şehir merkezine ulaşım için uygun fiyatlı seçeneklerden.

Trabzon’da Gezilecek Yaylalar


Tertemiz havanın ve dört mevsim yağmur sularıyla beslenen yeşil ormanlarıyla Trabzon’da gezilecek yaylalar için Karadeniz rotanı önceden planlaman gerekebilir! Yağmurluk, şemsiye ve çizmeni yanına aldıysan Maçka Yaylaları, Şolma Yaylası, Kiraz Yaylası, Karadağ Yaylası, Sis Dağı Yaylası, Mavura Yaylası, Hıdırnebi ve Kuruçam Yaylaları görülmesi gereken yerler arasında.

Trabzon’da En Çok Ziyaret Edilen 5 Müze

İstanbul Trabzon otobüs bileti sahipleri tarafından Trabzon’da en çok ziyaret edilen 5 müze:

  1. Sümela Manastırı

    Karadeniz’in en güzel yapılarından olan Sümela Manastırı’nın içi günümüzde müze olarak ziyaretçilere açık. Meryem Ana’ya adanan manastırın 4. Yüzyılda Yunan keşiş Barnabas tarafından yapıldığına inanılıyor. Mağara benzeri kayalıklar üzerine yapılan manastır Altındere Milli Parkı içerisinde, deniz seviyesinden 1.200 metre yükseklikte yer alıyor. Osmanlı döneminde Sümela Manastırı, Türk yönetimi tarafından korunmuş ve manastır ile Türk halkı arasında bir tür hoşgörü ortamı oluşturarak Türk-Ortodoks ilişkilerini yeniden düzenlemiş. Her sene Ağustos ayında Meryem Ana’ya adanmış festival ve etkinliklere ev sahipliği yapan Sümela Manastırı’nın yakınında kutsal suyun aktığına inanılan bir kaynak da yer alıyor.

  2. Ayasofya Müzesi

    Trabzon Ayasofyası olarak da bilinen Ayasofya Müzesi 13. Yüzyılda Kral 1. Manuel Komnenos’un talimatıyla inşa edildi. Başta şapellerle dolu bir kilise olarak yapılan Ayasofya savaş dönemlerinde depo olarak kullanılarak sonrasında camiye çevrildi. Kare haç planlı kilise uzunca bir giriş holüne sahip ve bu holün üzerinde şapel yer alıyor. Bizans mimari özelliklerini yansıtan kilise kırmızı tuğlalardan yapılmış, iç mekanında fresk ve mozaikler bulunuyordu.

  3. Atatürk Köşkü

    1800lü yıllarda Soğuksu’da, Konstantin Kabayanidis’in yazlık olarak inşa ettirdiği bu bembeyaz köşk Rönesans dönemi mimarisinin özelliklerini gösteriyor. İçi ahşaptan yapılan köşk aynı zamanda Cumhuriyet’in ilanından sonra, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de şehri ziyaretleri esnasında konakladığı yer. Bu yüzden bu köşkü ve burada kullandığı tüm eşyaları Türk milletine hediye eden Atatürk sayesinde köşkün kapıları bugün ziyaretçilere açık.

  4. Trabzon Müzesi

    Halk arasında Kostaki Konağı olarak da bilinen Trabzon Müzesi 19. Yüzyıl sonunda inşa edilmeye başlanmış. Atatürk ve Latife Hanım’ın konakladığı bu müzenin yapımında pek çok malzeme de İtalya’dan getirilmiş. Günümüzde şehre dair arkeolojik ve etnografik eserlerin sergilendiği müze haftanın her günü açık.

  5. Cevdet Sunay Müzesi

    Türkiye’nin 5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’ın doğup büyüdüğü, Çaykara’daki bu ev 2001 yılından beri müze olarak kullanılıyor. Müzenin çevresi ise yeşillikler içinde.

Trabzon’da Ne Yenir?

  • Kuymak: Mısır unu, tereyağı ve peynirin bir araya getirilmesiyle yapılan geleneksel bir kahvaltılık.
  • Hamsi Kuşu: Kılçıkları ayıklanıp filetonun içine mısır unu, taze soğan ve maydanoz karışımı eklenerek pişirilir.
  • Karalahana Çorbası: Geçtiğimiz günlerde dünyanın en kötü 100 yemeği listesine girmiş olsa da bu lezzete büyük haksızlık yapıldığını düşünüyoruz!
  • Hamsiköy Sütlacı: Bildiğimiz sütlaçtan farklı olarak Hamsiköy Sütlacı’nın daha sulu bir yapısı var.