Kars İzmir Uçak Bileti

Kars - İzmir Uçuş Bilgileri

1261,33 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
1378 KM Mesafe
SunExpress Popüler Havayolu
1 Saat 44 Dakika Uçuş Süresi

İzmir Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
12 Aralık 2024 Perşembe
Min: 8ºC
Maks: 14ºC
Güneşli
13 Aralık 2024 Cuma
Min: 5ºC
Maks: 11ºC
Güneşli
14 Aralık 2024 Cumartesi
Min: 3ºC
Maks: 12ºC
Güneşli
15 Aralık 2024 Pazar
Min: 6ºC
Maks: 13ºC
Orta kuvvetli yağmurlu
16 Aralık 2024 Pazartesi
Min: 5ºC
Maks: 11ºC
Şiddetli yağmurlu

En Ucuz Kars - İzmir Uçak Biletleri

AnadoluJet
Kars
Kars Harakani Havalimanı
İzmir
TL1.261
Türk Hava Yolları
Kars
Kars Harakani Havalimanı
İzmir
TL1.998

Sıkça Sorulan Sorular

Kars İzmir arası hava yolu ile 1 saat 44 dakika sürmektedir.
Kars İzmir karşılıklı uçuşlarınızı Kars Harakani Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
Kars İzmir en ucuz uçak bileti 1261,33 TL’den başlamaktadır.
Kars İzmir arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AnadoluJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Kars Şehir Merkezinden Havalimanına Ulaşım
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
İzmir’de Gezilecek Yerler
İzmir’de Ne Yenir?

Ege’nin başkenti İzmir 4,3 milyonluk nüfusuyla Türkiye’nin en büyük 3. şehridir. Her sene İzmir’in hem doğal hem beşeri özelliklerini görmek üzere yerli ve yabancı birçok turist buraya gelmekte ve mükemmel bir tatil geçirmektedir. 

Türkiye’nin en modern ve batıya dönük olmasıyla anılan “İzmir kültürü” insanlarda deneyimlenmesi gereken bir yer izlenimi bırakıyor. Bilet Dükkanı’nın sağladığı ucuz Kars-İzmir uçak bileti imkanlarından faydalanabilir, sizin için hazırladığımız yazılardan İzmir hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. 

Kars Şehir Merkezinden Havalimanına Ulaşım


Yaygın kullanımda Kars Havalimanı olarak bilinse de, 2015 yılında adı değiştirilen Kars Harakini Havalimanı (KYS), 1988 yılından beri kullanıma açıktır. Kars şehir merkezine 6 kilometrelik yakın bir mesafede bulunan Kars Harakani Havalimanı 3 milyon yolcu kapasitesiyle Doğu Anadolu’nun en büyük terminalini bulundurmaktadır. Kars haricinde Ardahan’dan da havayolu ile ulaşım sağlamak isteyenler Kars Harakani Havalimanı’nı kullanmak durumundadir. Kars Harakani Havalimanı’ndan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na haftada üç gün sefer düzenlenmektedir. Kars şehir merkezinden havalimanına ulaşım sağlayabileceğiniz birkaç yol bulunmaktadır. İşte Kars İzmir uçak bileti olan yolcuların kullanabileceği alternatifler.. 

Kars Şehir Merkezi’nden Havalimanına Belediye Otobüsü ile Ulaşım


Kars şehir merkezinden uçuş saatleriyle uyumlu olarak Kars Harakani Havalimanı’na sefer düzenlenmektedir. Şehir merkezinde Faikbey Caddesi Vergül Turizm Acentesi önünden kalkan otobüsler direkt olarak havalimanına gider.

Kars Şehir Merkezi’nden Havalimanına Taksi ile Ulaşım


Kars’ta bulunduğunuz konumdan havalimanına direkt geçiş sağlamak istiyorsanız taksi ile yolculuk yapmayı tercih edebilirsiniz. Şehir merkezine 6 km uzaklıkta olan Kars Harakani Havalimanı’na yaklaşık 10 dakika içinde varabilirsiniz. Kars İzmir uçak bileti olan yolcular genelde taksi seçeneğini tercih eder. 

Kars Şehir Merkezi’nden Havalimanına Araç Kiralama ile Ulaşım


Kars şehir merkezinden dilerseniz oradaki araç kiralama acentelerinden biriyle anlaşarak yine kolaylıkla ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Ancak şehir merkezi ve havalimanı arasındaki mesafenin çok kısa olmasından dolayı ilk tercihlerimiz arasında araç kiralama bulunmamaktadır.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım


İzmir’in Gaziemir ilçesinde yer alan İzmir Adnan Menderes Havalimanı şehir merkezine 18 km uzaklıktadır. Türkiye’nin en işlek 4. havalimanı olan İzmir Adnan menderes Havalimanı’ndan HAVAŞ otobüsleri, halk otobüsleri, İzban, taksi, özel transfer veya özel araç ile şehir merkezine kolay bir ulaşım sağlayabilirsiniz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımı birkaç farklı yolla sağlayabilirsiniz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Havaş ile Ulaşım


İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan şehir merkezine saatte bir HAVAŞ otobüsleri kalmaktadır. Bu otobüslere binerek kısa sürede şehir merkezine varabilirsiniz. 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım


İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalkan belediye otobüsleri hem daha uygun fiyatlı bir ulaşım sağlar hem de şehrin 3 farklı bölgesine tek vesaitle gitmeyi mümkün kılar. Halk otobüsleri, 200 koduyla Mavişehir’e, 202 koduyla Bornova’ya ve 204 koduyla Alsancak’a gitmektedir. Halk otobüslerini kullanmak için Kent Kart satın almanız gerekmektedir.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Tren ile Ulaşım


İzban trenleri İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan şehir merkezine en hızlı giden ulaşım aracıdır. Trenler, terminale çok kısa bir yürüme mesafesinde bulunup her 10 dakikada bir kalkmaktadır. Tren ile şehir merkezine yolculuk yaklaşık olarak yarım saat sürer. İzban trenini kullanmak için de Kent Kart almanız gerekmektedir. Kent Kart’ı terminaldeki büfelerden temin edebilirsiniz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Yolcu terminalinin önünde duran taksileri kullanarak direkt gitmek istediğiniz yere ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak gideceğiniz yerin uzaklığına göre taksi ücreti çok pahalı hale gelebilir, binmeden önce mesafe ve ücreti sormanızda fayda var. 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Özel Transfer ile Ulaşım


İzmir şehir merkezine ulaşımınızı özel havalimanı transferiyle sağlamak istiyorsanız, sorunsuz bir ulaşım gerçekleştirmeniz için önceden rezervasyon yapmanız en iyi yol olacaktır. Kars İzmir uçak bileti olan yolcular genelde rahat etmek amacıyla özel transfer seçeneğini tercih eder.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım


İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra orada bulunan araç kiralama şirketlerinin ofisine gidip araç kiralayarak veya önceden ayırttığınız aracınızı bu ofislerden teslim alıp şehir içinde gitmek istediğiniz yere direkt ve konforlu bir ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Şehirde birkaç gün geçirmeyi veya şehrin daha uzak ilçelerine de seyahat etmeyi planlıyorsanız araç kiralama sizin için en uygun seçenek olacaktır. Dönüş yapacağınız gün uçak kalkış saatinizden birkaç saat önce aracınızı ilgili ofise geri götürebilirsiniz. 

İzmir’de Gezilecek Yerler


8.500 yıllık köklü tarihiyle Ege’nin incisi İzmir’de görmenizi kesinlikle tavsiye ettiğimiz yerler bulunmaktadır. İzmir’de gezilecek yerler hakkında bilgileri Bilet Dükkanı rehberliğinde edinebilir, gezi planınızı oluşturabilirsiniz. İşte Kars İzmir uçak bileti olan yolcuların olmazsa olmaz rotaları… 

İzmir Saat Kulesi: İzmir’in simgesi haline gelen saat kulesi İzmir denince akla ilk gelen yerlerden birisidir. 4 katlı 25 metre uzunluğundaki saat kulesi 1901 yılında inşa edilmiştir. Konak Meydanı’ndaki İzmir Saat Kule ’si 2. Abdülhamid döneminde hükümdarın egemenliğinin 25.yılını kutlamak için yapılmıştır. 

İzmir Kordon: Kordon Boyu, Alsancak ilçesinin kıyı şeridini oluşturmaktadır. İzmirlilerin sık kullanılan bir buluşma noktası haline gelen Kordon, özellikle havalar güzelleştiğinde hareketlenir. Kordon Boyu’nun hemen yanında birçok kafe, bar, restoran bulunur, dilerseniz buralarda bir şeyler yiyip içerken de masmavi deniz manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Kars İzmir uçak bileti olan yolcular ilk olarak kordonda adımlar. 

İzmir Agorası: Smyrna Agorası olarak da bilinen İzmir Agora’sının M.Ö 4. yüzyıldan kaldığı tahmin edilmektedir. Hellenistik Dönem’ ait olan agora 1932 yılında yapılmış olan arkeolojik çalışmalarla yeniden yeryüzüne çıkarılmıştır. Smyrna Agora’sında eski mezar kalıntıları, Yunan Tanrı ve Tanrıçalarının heykelleri, su kabartmaları ve bir bazilika bulunmaktadır.

Hisar Camii: Hisar Camii, Osmanlı Dönemi klasik cami mimari anlayışının en güzel örneklerinden birisidir. Hisarönü’nde bulunan cami aynı zamanda şehrin en büyük camisidir.

Kemeraltı Çarşısı: 17. yüzyıldan günümüze kadar 400 yıldır ticaret merkezi olarak kalmış olan Kemeraltı Çarşı’sı 5 kilometrelik bir alana yayılmakta ve içerisinde 15.000 iş yeri bulundurmaktadır. Gezmesi uzun süren çarşıya geldiğinizde tarihi kahveci ve restoranlarda dinlenebilir, bir şeyler yiyip içebilirsiniz.

Tarihi Asansör Binası: Mithat Paşa ve Şehit Nihatbey Caddelerinin birbirine bağlayan 155 basamaklı Devidas Merdivenlerinin yerine Asansör binası Musevi iş adamı Nesim Levi tarafından 1907 yılında yaptırılmıştır. İzmir’i tepeden seyredebileceğiniz eşsiz bir nokta olan Tarihi Asansör Binası’nı her gün 06.00-00.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Tarihi Havagazı Fabrikası: İzmir Belediye’si tarafından restore edilen ve kültür merkezi haline getirilen fabrika 1886’da kurulmuştur. Okuma salonları, gezi parkurları ve sanat atölyeleriyle Tarihi Havagazı Fabrikası İzmirlilerin uğrak noktalarından birisidir. Günümüzde çeşitli etkinliklerin yer aldığı fabrikada denk gelirseniz bir etkinliğe de katılım gösterebilirsiniz. 

İzmir’de Ne Yenir?


Çeşitli otlar ve zeytinyağı ağırlıklı hafif, sağlıklı olmasının yanı sıra birçok farklı etnik kökenden lezzetler de barındıran Ege mutfağının en iyi temsilcilerinden olan Ege’nin başkenti İzmir’de ne yenir öğrenmek istiyorsanız Bilet Dükkanı olarak sizin için denemeniz gereken lezzetleri sıraladık. Kars İzmir uçak bileti olan yolcular dikkat! Bu lezzetleri denemeden gitmeyin.

Boyoz: Yanında yumurta eşliğinde klasik bir İzmir kahvaltısı haline gelen boyoz ilk olarak. Sefarad Yahudileri tarafından İzmir’e getirilmiştir. İzmir mutfağının simgesi haline gelen boyoz İzmir’de mutlaka denemeniz gereken bir lezzet.

Söğüş: Sakatatın ayrı bir yere sahip olduğu İzmir mutfağında en meşhur sakatat yemeği olan söğüş bütün halde kaynatılan beyindir. Haşlanan beyin soğuduktan sonra domates ve maydanoz ile tüketilir.

Kumru: Türkiye’nin her yerinde bilinen başka bir İzmir yemeği ise susamlı kumru ekmeği ile kahvaltılık kumru veya daha fast food geleneğine benzer olarak hazırlanan kumrudur. Kahvaltılık kumru, kumru ekmeği arasına İzmir tulumu, domates ve sivri biber konularak hazırlanırken fast food kumru, kumru ekmeği arasında çeşitli şarküteri ürünleri konularak hazırlanır.

Sübye: Kavun çekirdekleri kurutulup toz haline getirilip, daha sonra bu tozun şeker ve su ile kaynatılıp süzülmesiyle elde edilen sübye içenlere adeta bir kavun ferahlığı verir. 

İzmir Bomba: İzmir’in Konak ilçesindeki Çelebi Unlu Mamülleri’nin icat etmiş olduğu bombanın hamuru ince, içi sıcak ve akışkan çikolata ile doludur. İzmir Bomba özellikle son birkaç yıldır ülke çapında kendinden bahsettirir. Kars İzmir uçak bileti olan yolcular genelde bomba yemeden dönmez.

Şevketi Bostan: Daha önce adını hiç duymamış olabileceğiniz ama İzmir’de çok popüler olan, hafif ve sağlıklı olan bu yemek aynı zamanda oldukça besleyicidir. Şevketi Bostan’ı dilerseniz zeytinyağlı olarak dilerseniz de soğanlı ve etli bir yahni biçiminde pişirilmiş olarak yiyebilirsiniz. 

Sütlü Balık: Ege Deniz’inden taze çıkarılan levreklerin süt ve tereyağı ile pişirilerek elde edilmesinden oluşan bir yemektir. Akşam yemeğinde Ege mutfağının demirbaşı olan ot yemeklerinden sonra sütlü balık yemeyi tercih edebilirsiniz.

Gevrek: Türkiye çapında süren “Simit mi? Gevrek mi?” tartışmalarına İzmir’e gittiğinizde gevrek alıp tadına bakarak kendinizce bir yanıt getirebilirsiniz.