Kastamonu Ortalama Sıcaklık
Popüler Kastamonu Uçak Biletleri
Kastamonu Yakınlarındaki Uçuş Noktaları
Sıkça Sorulan Sorular
Kastamonu Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Kastamonu şehir merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta olan Kastamonu Havalimanı, bünyesinde olan çokça kafe, restoran, döviz bayii, ATM cihazları vb. imkanlar ile yolcularına rahat ve keyifli bir yolculuk sunmaktadır.
Kastamonu Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek isteyen yolcularımız için, otobüsler uygun fiyatlı bir ulaşım seçeneği sunarken, dileyen misafirlerimiz günün her saati hizmet veren taksileri veya özel transfer araçlarını tercih edebilir veya tatillerinin kalanında da ulaşımı dert etmek istemiyorlar ise araba kiralama şirketlerinden bütçelerine uygun olan bir arabayı kiralayarak da şehir merkezine ulaşabilirler.
Kastamonu Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım
Kastamonu Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için uygun fiyatlı bir seçim olan otobüslerin kalkış saatleri uçak seferleri ile koordineli olarak düzenlenmekte olup gelen yolcu çıkışında hizmet vermektedirler.
Bu otobüsler ile yolculuk trafik yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 45 dakika sürmekte olup ücretler otobüs şoförlerine nakit olarak ödenmektedir. Bu otobüsler halk otobüsü olmamakla birlikte havalimanından şehir merkezine uygun fiyatlı ve halk otobüslerine göre daha konforlu bir ulaşım sunmasından kaynaklı olarak yolcularımız tarafından sıkça tercih edilmektedir.
Kastamonu Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım
Daha hızlı ve konforlu bir ulaşım tercih eden ve otobüs kalkış saatlerini beklemek istemeyen yolcularımız için günün 24 saati hizmet veren taksiler, gelen yolcu çıkışında misafirlerini şehir merkezine veya istedikleri başka yere götürmek için beklemektedirler. Fiyatın netleşmesi adına misafirlerimiz, taksi şoförleri ile henüz taksiye binmeden anlaşmalılar.
Şehir merkezine taksi ile yolculuk yine trafik yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 25 dakika sürmektedir. Kastamonu uçak bileti olan yolcular rahat olması nedeniyle genelde taksi ile ulaşımı seçer.
Kastamonu Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Özel Transfer Şirketleri ile Ulaşım
Bagajı fazla olan veya kalabalık seyahat eden yolcularımız için son derece güvenli ve konforlu bir ulaşım yolu olan özel transfer şirketleri ile yolcularımız henüz uçaktan inmeden anlaşabilir ve uçakları Kastamonu Havalimanı’na iner inmez kendilerini bekleyen şoförler ile şehir merkezine ulaşabilirler.
Kastamonu Havalimanı’nda özel transfer şirket ofisi bulunmamakla beraber şehir merkezinde hizmet veren şirketler ile görüşülerek anlaşılabilir. Kastamonu uçak bileti olan yolcular genelde bu ulaşımı tercih eder.
Kastamonu Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama Acenteleri ile Ulaşım
Özellikle tatilinin devamında da konforlu bir ulaşıma sahip olmak isteyen misafirlerimizin tercih edeceği araç kiralama şirketleri, havalimanından şehir merkezine gitmek ve sonrasında tatili boyunca kullanmak isteyen misafirlerimiz için son derece mantıklı bir seçim olmakla beraber ne yazık ki havalimanında araç kiralama acentesi bulunmamaktadır. Ancak, önceden Kastamonu şehir merkezinden bir araç kiralama acentesi ile anlaşarak uçuş gününüz ve saatinizde kiralamak istediğiniz araba havalimanına getirilebilir.
Kastamonu’da Gezilecek Yerler
Hem tarihi güzellikleri hem de doğa ile misafirlerini kendine hayran bırakan Kastamonu, yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olup tüm bu medeniyetlerden kalan mirasları da günümüze getirmiştir.
Sivil mimarisi ile kendine hayran bırakan evleri, parkları, müzeleri ve mağaraları ile keşfedilmeyi bekleyen Kastamonu, Kastamonu uçak bileti alan misafirlerimiz için harika bir gezi sunmakta.
Valla Kanyonu: Geçilmesi en zor kanyonlardan olan Valla kanyonu, özellikle adrenalin seven misafirlerimizin tercih ettiği, kilometrelerce uzayan bir yolu olan ve yabani hayvanlara ev sahipliği yapan bir kanyondur.
Özellikle yaz aylarında gezmeyi tercih eden misafirlerimiz, kanyona hazırlıksız gelmemekte olup bu mükemmel atmosferi içlerine çekmektedirler. Macera sever misafirlerimizin bu eşsiz tecrübeyi mutlaka yaşamasını öneririz.
Kastamonu Kalesi: Şehir için bir sembol haline gelmiş olan Kastamonu Kalesi, şehir merkezinde bulunması ile gezip görmesi son derece kolay ama bir o kadar da etkileyici bir kale!
Saat Kulesi: Yine Kastamonu merkezde bulunan ve Kastamonu Kalesi’nin karşısında konumlanan Saat Kulesi, gelen turistlerin ilgiyle gezdiği yerlerdendir.
Küre Dağları Milli Parkı: Türkiye’nin ilk Pan Park’ı olarak da bilinen milli park, içerdiği bitki ve canlı çeşitliliği ile doğa severlerin dikkatini çeken ve mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yerdir.
Ilgarini Mağarası: Dünyanın en büyük mağaralarından olan Ilgarini Mağarası, Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde bulunmaktadır. Milattan önce yaşamış insanlardan kalan kalıntılar ve Bizans Dönemi kalıntıları ile tarih severleri büyüleyen bu mağara Kastamonu’ya gelen misafirlerimize tarihe keskin bir dönüş imkanı sağlıyor.
Kastamonu Arkeoloji Müzesi: Geçmiş dönemlerden kalan çeşitli eserleri bünyesinde barındıran müzenin bahçesindeki açık hava sergisi de ziyaretçilerin ilgisini çekmekte.
Kastamonu Arkeoloji Müzesi, şehrin merkezinde konumlanmakta olup ziyaret etmek isteyen misafirlerimizin müze çalışma saatlerini kontrol ederek gitmesini öneririz.
Kastamonu Konakları: Şehrin merkezinde konumlanan ve sayıca çok olan bu konaklar yaklaşık bir asır öncesinden günümüze gelebilmiş kültürel bir mirastır. Kastamonu uçak bileti olan yolcular genelde bu seçeneği tercih eder.
Ilıca Şelalesi: Pınarbaşı ilçesinde yer alan Ilıca Şelalesi mükemmel manzarası ve dinlendirici su sesi ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakmaktadır.
Kastamonu şehir merkezine uzak olsa da mutlaka görülmesi gereken şelale etrafında dileyen misafirlerimiz ATV motorları ile tur atma ve bu güzel manzaranın keyfini çıkarabilmektedir.
Pompeipolis Antik Kenti: Yine milattan önceye dayanmasına rağmen günümüze kadar gelebilen ve araştırmalarına hala devam edilen bu antik kent, 1.derecede sit alanı olup şehir merkezine yaklaşık 44 kilometre uzaklıktadır.
Dipsiz Göl Tabiat Parkı: Yaklaşık 40 metre derinliğinde olan bu göl, balık çeşitliliği ve efsanevi manzarası ile ünlüdür. Gölün çevresinde kamp yapabilir ve bu inanılmaz atmosferi daha uzun yaşayabilirsiniz.
Çatak Kanyonu: Şehir merkezine yaklaşık 7 kilometre olan bu kanyon, ziyaretçilerine muhteşem bir manzara sunmakta olup seyir terası ile daha geniş bir görüntü sağlamaktadır. Kastamonu uçak bileti olanlar genelde bu kanyonu görmeden gitmez.
Horma Kanyonu: Yine Pınarbaşı ilçesinde bulunan Horma Kanyonu, doğa yürüyüşlerini seven misafirlerimiz için mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.
Gideros Koyu: Cide denince akla gelen yerlerden olan Gideros Koyu, büyüleyici manzarası ve berrak ve sığ suyu ile gidenleri kendine hayran bırakmakta.
Kastamonu’da Ne Yenir?
Karadeniz mutfağının ünü ile, Kastamonu’da mutfak kültürü bakımından bir hayli zengindir. Taşköprü sarımsağı ile ünlenmiş olan Kastamonu mutfağı misafirlerine enfes lezzetler sunmakta!
Etli Ekmek: Gözleme gibi olan ama iç harcının lezzeti ile tadanlara tekrar tekrar yediren bu ekmek mutlaka denenmeli!
Kastamonu Döneri: Kimyon ile farkını koyan bu döneri Kastamonu’na giden döner sever misafirlerimiz kesinlikle tatmalılar.
Çekme Helva: Özellikle eve dönüşte misafirlerimizin hediyelik olarak aldıkları bu lezzet Kastamonu için adeta bir sembol haline gelmiş.
Etli Bandurma: Özellikle tavuk veya hindi eti ile hazırlanan yufka ve etten oluşan bu lezzet, et severleri kendine hayran bırakmakta!
Ekşili Pilav: Siyez bulgurundan hazırlanan ve sebzeler ile pişirilen bu pilav hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli!
Üryan Eriği Kompostosu: Kastamonu’na özgü olan Üryan Eriğinden hazırlanan bu komposto hem lezzetli hem de faydalı!
Köle Hamuru: Un, yağ ve pekmezle hazırlanan bu lezzetten bir tane yiyen devamını getiriyor! Bu lezzeti Kastamonu uçak bileti olan yolcular mutlaka denemelidir.
Oğmaç Çorbası: Hamur ve yoğurtla hazırlanan bu çorba hem doyurucu hem de çok lezzetli. Kastamonu için yöresel bir lezzet olan oğmaç çorbası, misafirlerimiz tarafından mutlaka denenmeli.
Biryan Kebabı: Kuzu eti ile hazırlanan bu enfes kebabı yemeden dönmeyin deriz! Özellikle et severlerin bayılacağı bu lezzet Padişah yemeği olarak da bilinmekte.
Cırık Tatlısı: Kastamonu’nun lokma tatlısı olan bu lezzet sıkça tüketilmekte.
Kastamonu Simidi: Böreklik undan hazırlanan simit, önce haşlanıp sonrasında fırınlanmakta. Susam içermeyen bu simide kel simit de deniyor.
Kaşık Helvası: Pudra şekeri ile hazırlanan helva, cevizle servis edilmekte.
Taşköprü Sarımsağı: Kastamonu mutfağı için adeta bir sembol halini almış olan bu sarımsak hafif acıdır ve çok faydalıdır.