Samsun Uçak Bileti

Samsun Ortalama Sıcaklık

Gün
Min.
Maks.
Hava Durumu
Cum
0ºC
8ºC
Orta kuvvetli yağmurlu
Cts
0ºC
5ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Paz
0ºC
10ºC
Parçalı Bulutlu

Samsun Uçak Bileti Hakkında

Popüler Havayolu

Samsun Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sıkça Sorulan Sorular

Samsun uçakla Ankara'dan 1 saat, İstanbul'dan ise 1 saat 10 dakika sürer.
Samsun'a gitmek için en uygun zaman , ilkbahar, sonbahar, yaz ve kış aylarıdır.
Samsun en ucuz uçak bileti için Bilet Dükkanı search kısmından sizin için uygun olan tarihi seçebilirsiniz.
Samsun uçak bileti alırken gideceğiniz tarihi ve kimlik bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Samsun Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Samsun’da Gezilecek Yerler
Samsun'da Ne Yenir?

Samsun Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Şehir merkezine 30 kilometre uzaklıkta yer alan Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan ulaşım şekilleri, Samsun uçak bileti alan yolcular tarafından sıklıkla araştırılıyor. Havalimanından şehir merkezine rahat ve konforlu bir şekilde ulaşmak isteyenler için BAFAŞ Yolcu Taşımacılığı hizmet vermektedir. Ayrıca taksi, özel transfer ve araç kiralama ve HAVAŞ da diğer ulaşım şekilleridir.

Samsun Belediyesi tarafından şehrin yerlileri ve ziyaretçileri için sağlanmakta olan SamKart da, toplu ulaşım araçlarının rahatlıkla kullanılmasını sağlamakta ve Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için yardımcı olur.

Samsun Havalimanı’ndan Şehir Merkezine BAFAŞ İle Ulaşım


Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan şehir merkezine BAFAŞ ile ulaşım, iç hat uçak seferleri ile eş zamanlı olarak gerçekleşmektedir. BAFAŞ Yolcu Taşımacılığı tarafından işletilmekte olan servis otobüsleri, şehir merkezinde farklı güzergahlara ulaşım imkanı sağlar. Uçak inişinden yaklaşık olarak 25 dakika sonra hareket eden BAFAŞ yolcu servisleri, üç ana güzergah üzerinde ulaşım hizmeti verir. Bu güzergahlar ise şu şekildedir:

Bafra, Engiz, Taflan, Polis Okulu, İncesu güzergâhı:

Havalimanı – Turgut Özal – Çakırlar – İncesu – Polis Okulu – Çatalçam – Taflan – İskele Balık – Dereköy – Âşık Kutlu – Engiz – Ofis

Atakum Anayol üzeri güzergâh:

Havalimanı – Fener – Baruthane – Teknik Lise – İlk Adım Yurdu – Yedaş – Türkiş – Ömür Evleri – Grand Atk. TV Sap. – Fakülte Eczaneler Durağı

Serra Otel ve Atatürk Kültür Merkezi güzergâhı:

Havalimanı – Tekkeköy – Kirazlık – Çağrı Merkezi – B. Evleri – Piazza AVM, Tekel Sap. – Shell Benzin İstasyonu – Atatürk Kültür Merkezi – Serra Otel

BAFAŞ Yolcu Taşımacılığı tarafından sağlanan ulaşım ücretleri ise oldukça uygundur. 20-50 TL aralığında olan ulaşım ücretleri, gidilen ilçeye ve bölgeye göre değişiklik göstermektedir.

Samsun Havalimanı’ndan Şehir Merkezine HAVAŞ İle Ulaşım


Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan şehir merkezine HAVAŞ ile ulaşım sağlamak isteyen yolcular ne yazık ki bu işlemi şuan gerçekleştirilemiyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından geçici olarak durdurulan Havalimanı-Şehir Merkezi HAVAŞ hizmetleri, Ünye, Fatsa, Kumbaşı, Ordu güzergahına giden yolcular için devam ediyor. İç hat uçak seferlerine göre hareket etmekte olan HAVAŞ otobüsleri, gelen yolcu salonunun dışından kalkıyor.

Samsun Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs İle Ulaşım


Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan şehir merkezine otobüs (toplu taşıma) ile ulaşım sağlamak isteyenler, SamKart satın alabilirler. Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren tüm toplu taşıma araçlarında kullanılan SamKart, Samsun Çarşamba Havalimanı’nda bulunan Kart İşlem Merkezi ve Dolum Bayilerinden rahatlıkla satın alınabiliyor. Ayrıca SamKart mobil uygulaması aracılığıyla otobüs güzergahları ve saatleri de öğreniliyor.

Samsun Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi İle Ulaşım


Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan şehir merkezine daha hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşmak isteyenler için taksi seçeneği çok daha uygun olacaktır. 7 gün 24 saat hizmet vermekte olan taksiler, şehir merkezindeki birçok noktaya ulaşım sağlıyor. Gelen yolcu salonunun çıkışında bulunan taksiler ile şehir merkezine ulaşım 20 dakika kadar sürüyor. Ulaşım ücreti ise 150 TL civarında oluyor.

Samsun Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Özel Transfer İle Ulaşım


Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımda sıklıkla tercih edilen bir diğer yöntem ise özel transfer ile ulaşım olarak biliniyor. Yüksek güvenlikli ve araç içi zenginliğe sahip olan özel transferlerde daha konforlu bir seyahat etmek mümkün… Samsun şehir merkezi gibi birçok ilçeye de ulaşım sağlamakta olan özel transferler, önceden yapılan rezervasyonlar ile ulaşımın çok daha hızlı ve kolay bir şekilde olmasını sağlıyor.

Samsun Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama İle Ulaşım


Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan şehir merkezine araç kiralama ile ulaşım, özellikle Samsun’da gidilecek yerleri tek tek gezmek isteyenler için oldukça ideal bir seçenek olabilir. Samsun Çarşamba Havalimanı içerisinde yer alan araç kiralama acentelerinden bütçeye uygun ideal araçlar kiralanabilir.

Samsun’da Gezilecek Yerler


Tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle her yıl çok sayıda ziyaretçiyi ağırlamakta olan Samsun’da gezilecek yerler oldukça geniş bir yelpaze içerisinde yer alıyor. Samsun uçak bileti alan yolcular tarafından sıklıkla araştırılmakta olan bu yerler, Bilet Dükkanı tarafından sunulan Samsun Rehberi’nde yer alıyor. İşte Samsun’da mutlaka gidip görülmesi gereken yerler:

  1. Şahinkaya Kanyonu

    Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan Şahinkaya Kanyonu, Altınkaya Barajı’nın en derin noktasını oluşturmaktadır. Türkiye’nin ikinci en büyük kanyonu olarak bilinen Şahinkaya, yaklaşık 1500 metre uzunluğa ve 324 metre yüksekliğe sahiptir.

  2. Bandırma Vapuru Müzesi

    Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli bir rolü olan Bandırma Vapuru, 1878 yılında inşa edilmiştir. 1891 yılında batan gemi çıkarılmış ve onarılmıştır.

  3. Göğceli Camii

    Samsun’un Çarşamba ilçesinde Göğceli Mezarlığı içinde yer alan Göğceli Camii, 1206 yılında Anadolu Selçuklu Sultanı I. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edilmiştir. Türkiye’deki en büyük yığma ahşap camilerden biridir ve en eski ahşap camidir.

  4. Kuş Cenneti

    Samsun’a 30 km uzaklıkta yer alan Kızılırmak Deltası, Türkiye’de bulunan 420 kuş türünden 340’ının tespit edildiği bir kuş cennetidir. Bu türlerin 140’ı da üremelerini bu deltada gerçekleştirmektedir.

  5. Amisos Mezarları

    Eski adıyla Baruthane Tepesi olarak bilinen Amisos Mezarları, M.Ö 3. Yüzyıla kadar uzanan geçmişiyle 28 Kasım 1995 tarihinde keşfedilmiş bir sit alanıdır. 

  6. Atakum Sahili

    Karadeniz’in en büyük sahili olarak bilinen Atakum Sahili, yeme içme yerleri, kumsalları ve alıveriş merkezleri ile özellikle turistlerin en sık uğradığı mekanlardan biridir. 

  7. Kabaceviz Şelalesi

    Samsun’a 32 km uzaklıkta bulunan Kabaceviz Şelalesi, bölgenin önemli turizm alanlarından biridir. En iyi ziyaret dönemleri, mayıs sonu ekim ayı başı gibi olmaktadır.

  8. Ladik Akdağ Kış Turizm Merkezi

    Ladik ilçesinin 1800 metre yüksekliğinde bulunan Akdağ, kış aylarında beyaza bürünerek önemli kış turizmi mekanlarından biri haline gelmektedir. Fakat daha çok yaz aylarında yapılan yayla şenlikleri ile adını duyurmuştur.

  9. Ladik Gölü

    Ladik ovasında 870 hektar alana yayılmış olan Ladik Gölü, ilçenin ekolojik zenginlik kaynaklarından biri olarak kabul edilmektedir. Doğal bir göldür. Turna, tatlı su levreği, saza ve kızıl kanat gibi çok sayıda balık türü barındırmaktadır.

  10. Tekkeköy Mağaraları

    1940 yılında yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında Hitit ve Eski Tunç Çağı’na ait buluntular elde edilen Tekkeköy Mağaraları, Samsun’da gidilecek yerler listesinde en dikkat çeken mekanlardan biri olarak biliniyor.

  11. Vezirsuyu Tabiat Parkı

    Vezirköprü ilçe merkezine 23 kilometre uzaklıkta yer alan Vezirsuyu Tabiat Parkı, doğa yürüyüşü, bisiklet turu, piknik ve fotoğraf çekimi gibi aktivitelerin rahat bir şekilde yapılmasını sağlayan alanlardan biridir.

Samsun’da Ne Yenir?


Doğal güzellikleri ve tarihi mekanlarıyla birçok gezilecek yere ev sahipliği yapan Samsun, yöresel yemekleriyle de büyük beğeni topluyor. Özellikle Samsun pidesiyle dikkat çeken ili ziyaret edenler, nokul, haluçka gibi farklı yemekler de ‘Samsun’da ne yenir?’ sorusuna cevap arayanlar için oldukça önemli yemekler olarak biliniyor. İşte Samsun’da meşhur yemekler listesi:

  • Bafra / Samsun Pidesi – Karadeniz Pidesi: Genellikle kıymalı ve sulu iç harcı ile yapılmakta olan Samsun (Bafra) Pidesi, sadece Samsun’un değil, Karadeniz Bölgesi’nin de en sevilen lezzetleri arasında yer alıyor.
  • Oymaağaç Kebabı: Adını Oymaağaç Köyü’nden alan kebap, genellikle mayıs-kasım ayları arasında yapılmaktadır. Oğlak etinden kapılan Oymaağaç Kebabı, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilmektedir.
  • Nokul: Ceviz, tarçın ve kuru üzüm gibi malzemelerden yapılan iç harcı ile dikkat eken ve hamur işi sevenler tarafından beğenilerek tüketilmekte olan nokul, Samsun’un Bafra ilçesine özgü yemeklerden biridir.
  • Katık Sündürmesi: İnce kıyılmış maydanoz ile karıştırılarak zeytinyağlı ya da tereyağlı olarak tavada sündürülen katık ile yapılan Katık sündürmesi, Samsun’un meşhur yemekleri listesinde en beğenilenler arasında yer alıyor.