Muş - İzmir Uçuş Bilgileri

1886,99 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
1285 KM Mesafe
AnadoluJet Popüler Havayolu
1 Saat 30 Dakika Uçuş Süresi

İzmir Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
25 Nisan 2024 Perşembe
Min: 12ºC
Maks: 23ºC
Parçalı Bulutlu
26 Nisan 2024 Cuma
Min: 11ºC
Maks: 22ºC
Güneşli
27 Nisan 2024 Cumartesi
Min: 12ºC
Maks: 23ºC
Güneşli
28 Nisan 2024 Pazar
Min: 11ºC
Maks: 23ºC
Güneşli
29 Nisan 2024 Pazartesi
Min: 11ºC
Maks: 23ºC
Güneşli

En Ucuz Muş - İzmir Uçak Biletleri

Türk Hava Yolları
Muş
Muş Sultan Alparslan Havalimanı
İzmir
İzmir Adnan Menderes Havalimanı
TL1.887
AnadoluJet
Muş
Muş Sultan Alparslan Havalimanı
İzmir
İzmir Adnan Menderes Havalimanı
TL1.893
Sıkça Sorulan Sorular
Muş İzmir arası hava yolu ile 1 saat 30 dakika sürmektedir.
Muş İzmir karşılıklı uçuşlarınızı Muş Sultan Alparslan Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
Muş İzmir en ucuz uçak bileti 1886,99 TL’den başlamaktadır.
Muş İzmir arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AnadoluJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Muş Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Şehir Merkezi’ne Ulaşım
İzmir’de Gezilecek Yerler
İzmir Lezzetleri

Ege’nin başkenti olarak anılan İzmir, Türkiye’deki İstanbul ve Ankara’dan sonraki 3. büyük şehirdir. Ünlü limanları, geniş caddeleri ve caddeleri süsleyen hurma ve palmiye ağaçlarına ek olarak gözde tatil beldeleri ve eğlenceli şehir hayatıyla da ünlenen İzmir, tarihi geçmişiyle de ilgi çekmektedir. Yaklaşık olarak 8500 yıllık bir tarihi geçmişe sahip olan İzmir, tarih boyunca Roma ve İyonya gibi pek çok farklı medeniyete de yuva olmuştur. Tarihi kökeni Demir Çağı’ndan öncesine kadar uzanan İzmir’de en eski yerleşim yeri İzmir Höyüğündedir. Troya ve Hititlerden sonra bölgede Frigyalılar ve İyonyalılar hakim güç olmuştur, hatta İzmir’in en parlak yıllarını İyonya Dönemi’nde yaşamış olduğu bilinmektedir. Daha sonrasında sırasıyla Roma ve Bizans İmparatorluğu’na bağlanan İzmir bir dönem Selçukluların ve Osmanlıların da hakimiyeti altına girmiştir. Nihayetinde, Kurtuluş Savaşı sürecinin sonunda 9 Eylül 1922’de Türk ordularının İzmir’e girmesiyle, İzmir Yunan işgalinden kurtulmuş ve Türkiye, Kurtuluş Savaşı’ndan galip çıkmıştır. İzmir adının kökenine dair ise farklı efsaneler bilinmektedir. Bu efsaneler arasında en yaygın olarak bilinen ise şudur: günümüz İzmir çevresinde bulunan Erektid halkının lideri These’nin, bir Amazon kadını olan Smyrna ile evlenerek, bu bölgeye onun adını vermesidir. Yani efsaneye göre Smyrna yıllar içinde değişerek İzmir halini almıştır. Bir diğer efsane ise Efes Kenti’nde yaşan bir kraliçenin adının şehre verilmiş olmasıdır. 

Türkiye’nin doğusunda Muş’tan batısındaki İzmir’e doğru yola çıkıp, bir gezi planı düzenlemeyi düşünüyorsanız en hızlı ve konforlu ulaşım biçimi olan hava yolunu tercih edebilirsiniz. Bilet Dükkanı üzerinden en uygun fiyata Muş – İzmir uçak bileti bulabilirsiniz. İzmir’in tadına eksiksiz bir şekilde varmak istiyorsanız sizin için hazırlamış olduğumuz İzmir hakkında olan rehber yazımızdan yararlanabilirsiniz. 

Muş Havalimanı’na Nasıl Gidilir?


Muş il merkezine 18 km uzaklıkta yer alan Muş Sultan Alparslan Havalimanı (MSR) 1992 yılından itibaren hizmet vermektedir. Şehir merkezi ile havalimanı arasında çok sayıda ulaşım seçeneği bulunmamaktadır. Muş Havalimanı’na nasıl gidilir diye merak ediyorsanız gelin anlatalım.

Şehir Merkezinden Muş Havalimanı’na Belediye Otobüsleri ile Ulaşım


Muş Belediyesi’nin işlettiği otobüsler şehir merkezi ve havalimanı arasında karşılıklı olarak ulaşım hizmeti vermektedir. Şehir merkezinden uçak kalkış saatlerine uyumlu olacak şekilde hareket eden belediye otobüsleri yol üzerinde yalnızca Gülroymak ilçesinde durmaktadır. Muş İzmir uçak bileti olan yolcular belediye otobüsü ile seyahat edebilir. 

Şehir Merkezinden Muş Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım


7/24 hizmet veren taksilerle Muş şehir merkezinde bulunduğunuz noktadan havalimanına hızlı ve rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Şehir Merkezi’ne Ulaşım


İzmir şehir merkezine 18 km uzaklıkta, Gaziemir ilçesinde yer alan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım sağlamak için pek çok farklı yolculuk seçeneğiniz bulunmaktadır.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Havaş ile Ulaşım


İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan şehir merkezine toplu taşımayla ulaşım seçeneklerinden biri olan Havaş otobüsleri, havalimanına iniş yapan uçak seferlerine uyumlu olarak hareket etmektedir.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım


Havalimanından şehir merkezine en ucuz ulaşım seçeneği halk otobüsleriyle ulaşım sağlamaktır. Halk otobüsleri Adnan Menderes Havalimanı’ndan 3 farklı hat aracılığıyla şehir merkezine ulaşım hizmeti vermektedir. 200 numaralı hat üzerinden Mavişehir’e, 202 numaralı hat üzerinden Alsancak’a ve 204 numaralı otobüs üzerinden Bornova’ya ulaşım sağlamanız mümkündür. Halk otobüslerine binmek için Kent Kart almanız gerekmektedir. Muş İzmir uçak bileti olan yolcular genelde ekonomik olmasından dolayı otobüs ile ulaşım seçeneğini tercih eder. 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Tren ile Ulaşım


Adnan Menderes Havalimanı’ndan şehir merkezine ne hızlı şekilde ulaşmak istiyorsanız İzban trenlerini kullanmanız en uygun tercihlerden birisi olacaktır. İzban trenleriyle şehir merkezine yarım saat içerisinde varabilirsiniz. Ayrıca İzban trenleri her 10 dakikada bir hareket etmektedir, bir treni kaçırsanız bile çok beklemeden diğerine binebilirsiniz. İzban trenine binmek için Kent Kart almanız gerekmektedir. 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Adnan Menderes Havalimanı’ndan İzmir’de şehir içinde gitmek istediğiniz noktaya direkt ulaşım sağlayabileceğiniz taksiler 7/24 hizmet vermektedir. Gelen yolcu çıkışının önünde bekleyen taksilerle hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlayabilirsiniz. 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Özel Transfer ile Ulaşım


Özellikle grup halinde yolculuk edenlerin ve çok bagajla yolculuk edenlerin tercih ettiği özel transfer servisi de hızlı ve rahat bir ulaşım hizmeti sunmaktadır. Özel transfer hizmetinden yararlanmak isteyenlerin önceden rezervasyon yapması daha iyi olacaktır. Muş İzmir uçak bileti olan yolcular genelde özel transfer seçeneğini tercih eder. 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım


İzmir’de geçireceğiniz süre boyunca ulaşım konusunda bir sıkıntı yaşamak istemiyorsanız Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra araç kiralama şirketlerinin ofislerine müracaat ederek siz en uygun olacak aracı kiralayabilirsiniz. Havalimanı’ndan Muş’a geri dönüş yapmadan birkaç saat önce ilgili araç kiralama ofisine aracınızı teslim etmeniz gerekmektedir.

İzmir’de Gezilecek Yerler


Ege Bölgesi’nde en rağbet gören şehirlerden biri olan İzmir’de gezilecek yerler özellikle tarihi açıdan önem taşımaktadır. Dolu dolu bir İzmir gezisinin tadını çıkarmak istiyorsanız Bilet Dükkanı sitesinde sizler için hazırlamış olduğumuz İzmir hakkındaki rehber yazısından yararlanabilirsiniz.

İzmir Saat Kulesi: İzmir’in simge yapılarından olan İzmir Saat Kulesi, Konak semtinde yer almaktadır. 1901 yılında 2. Abdülhamit’in tahta çıkışının 25. senesini kutlamak için yaptırılan kule de 25 metre uzunluğunda ve 4 katlı olarak inşa edilmiştir. İzmir Saat Kulesi’ni gördükten sonra Konak Meydanı’nı da gezebilirsiniz.

Kemeraltı Çarşısı: Kemeraltı Çarşısı ticaret merkezi olarak 17. Yüzyıldan beri aktif bir şekilde işlev görmektedir. Çarşı 5 kilometrelik bir alana ve bu alanda 15.000 iş yerine sahiptir. Bu dükkanlar arasında kuyumcular, giyim mağazaları, hediyelik eşya satan yerler, baharatçılar gibi çay kahve servisi yapan kafe tarzı mekanlar da bulunmaktadır. Kemeraltı Çarşısı’ndan kendinize ve sevdiklerinize İzmir’den hatıra götürmek için bir şeyler alabilirsiniz. Muş İzmir uçak bileti olan yolcular genelde alışveriş için burayı tercih eder. 

İzmir Kordon: İzmirlilerin pek sevdiği ve sıklıkla buluşma noktası olarak kullandığı İzmir Kordon özellikle yaz ve bahar aylarında canlanıp hareketlenmektedir. Kordon’da oturup sevdiklerinizle keyifli sohbetler edebilir, İzmir manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca Kordon Boyu’nda pek çok kafe ve restoran da bulunmaktadır. Dilerseniz buralarda oturup bir şeyler yiyip içerken de Ege Denizi’ni ve cıvıl cıvıl Kordon’u seyredebilirsiniz.

İzmir Agorası: Smyrna Agorası diye de anılan İzmir Agorası’nın M.Ö 4. yüzyıl civarından kalma olduğu bilinmektedir. İzmir Agorası’nda Helenistik Dönemden kalan pek çok mezar kalıntısı, bazilika, su kanalları, Yunan tanrı ve tanrıçalarının heykel ve kabartmaları bulunmaktadır.

Tarihi Asansör Binası: Önceden 155 basamaklı Devidas Merdivenleriyle birbirine bağlanan Mithat Paşa Caddesi ve Şehit Nihatbey Caddesi arası ulaşım, Nesim Levi tarafından Asansör Binası yaptırıldıktan sonra asansör ile sağlanmaya başlanmıştır.

Hisar Camii: Osmanlı Dönemi’ne ait klasik mimari özelliklerini barındıran Hisar Camii, Hisarönü’nde bulunmaktadır ve şehrin en büyük camisi olma özelliğine sahiptir.

İzmir Lezzetleri


Ege’nin incisi İzmir’de hem Ege mutfağına ait olan hem de yıllar boyunca bu bölgede yaşamış olan azınlık gruplara ait ve bizlere de miras olarak kalmış yemekler bulunmaktadır. İzmir lezzetleri arasında mutlaka denemeniz gerekenleri sizler için listeledik.

Boyoz: Tüm Türkiye’de adı bilinen meşhur boyoz, Sefarad Yahudilerine ait olan lezzetlerden biridir. Boyoz yanında haşlanmış yumurtayla beraber klasik İzmir kahvaltılarının vazgeçilmezidir.

Söğüş: İzmir mutfağında sakatat ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Söğüş beynin söğüş halde kaynatılıp soğuduktan sonra domates ve maydanoz ile yenen bir yemektir.

Kumru: İzmir kumru iki farklı şekilde hazırlanıp tüketilmektedir. İzmir’in ünlü olan susamlı kumru ekmeği arasında domates, biber ve İzmir tulumu konarak yenilen halinin yanında bir de daha fast food şeklinde, kumru ekmeği içine çeşitli şarküteri ürünlerinin pişirilip konduğu bir kumru türü de vardır. Türkiye’nin diğer yerlerinde İzmir kumrusu diye rastladığımız ise fast food cinsi olandır. Muş İzmir uçak bileti olan yolcular genelde hızlı bir atıştırmalık olarak tercih eder. 

Sübye: Sübye, kurutulmuş kavun çekirdeklerinin toz haline getirildikten sonra su ve şekerle kaynatılıp, süzülmesiyle elde edilen ferahlatıcı bir içecektir.

Enginar Dolması: Genel olarak ege Bölgesi’nde görülse de özellikle İzmir ile özdeşleşmiş olan Enginar Dolması, pirinçli iç harcın enginarın yaprakları arasına ve ortasına doldurulmasıyla elde edilen enfes bir zeytinyağlı yemektir. 

İzmir Köfte: İzmir mutfağında olduğu kadar ülke genelinde de ünlenmiş olan İzmir köfte, köftelerin pişirildikten sonra patates, domates ve biberle bir araya getirilmesiyle elde edilir ve üzerine özel hazırlanmış domates sosu döküldükten sonra fırına verilir.

İzmir Bomba: Son yıllarda meşhur olan ve ününü her yıl giderek arttıran İzmir Bomba’nın mucidi Çelebi Unlu Mamülleri’dir. İçi sıcak ve akışkan çikolata ile dolu ve dışı ince bir kurabiye hamuru olan İzmir Bomba damak çatlatan bir tada sahiptir.