Niğde Uçak Bileti

Niğde Ortalama Sıcaklık

Gün
Min.
Maks.
Hava Durumu
Sal
1ºC
14ºC
Güneşli
Çar
0ºC
13ºC
Güneşli
Per
3ºC
13ºC
Güneşli

Niğde Uçak Bileti Hakkında

Popüler Havayolu

Niğde Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sıkça Sorulan Sorular

Niğde'ye gitmek için en uygun zaman yaz aylarıdır.
Niğde en ucuz uçak bileti için Bilet Dükkanı search kısmından sizin için uygun olan tarihi seçebilirsiniz.
Niğde uçak bileti alırken gideceğiniz tarihi ve kimlik bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan Niğde Şehir Merkezine Ulaşım
Niğde’de Gezilecek Tarihi Yerler
Niğde’de Ne Yenir?

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan Niğde Şehir Merkezine Ulaşım


Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde Tuzköy’de yer alan Niğde Kapadokya Havalimanı 1998 yılından beri hizmet vermektedir. Şehir merkezine 30 km uzaklıkta bulunan Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan Niğde şehir merkezine ulaşım sağlamak için farklı birkaç seçenek mevcuttur.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan Niğde Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım


Havalimanı ve şehir merkezi arasında toplu taşıma hizmeti veren İpek Tur araçları gelen yolcu çıkışının önünden, iç hatlar uçak sefer saatlerine uyumlu olacak şekilde hareket etmektedir.

Uçakların iniş saatinden yaklaşık olarak 20 dakika sonra kalkan otobüsler Forum Nevşehir, Tahta Büfeler, Gülbahçe ve Üniversite güzergahından giderek şehir merkezine ulaşım sağlamaktadır. Otobüsler havalimanından şehir merkezine trafik durumuna bağlı olarak ortalama 30 dakika içerisinde varmaktadır.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan Niğde Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Havalimanından şehir merkezinde dilediğiniz noktaya taksilerle direkt olarak ulaşım sağlamanız mümkündür. 7/24 hizmet veren taksilerle şehir merkezine hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlayabilirsiniz.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan Niğde Şehir Merkezine Özel Transfer ile Ulaşım


Havalimanından direkt olarak belirli tatil bölgelerine ve otelinize direkt ulaşım sağlamak istiyorsanız Nevşehir Kapadokya Havalimanı ya da otelinizin sunduğu özel transfer hizmetinden yararlanarak konforlu ve hızlı bir ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.

Özel transfer servislerini genellikle kalabalık grup halinde ya da çok bagajla seyahat edenler tercih etmektedir. Özel transfer servisinden en iyi şekilde yararlanmak için önceden rezervasyon yapmanız daha iyi olacaktır.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan Niğde Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım


Nevşehir’de geçireceğiniz süre boyunca ulaşım sizin için bir sorun olsun istemiyorsanız Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nda hizmet veren araç kiralama şirketlerinden bir araç kiralayarak dilediğiniz yere ve dilediğiniz saatte ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.

Havalimanında bulunan araç kiralama şirketlerinin ofislerine müracaat ederek size en uygun aracı kiralayabilirsiniz. Dönüş uçuşunuzdan birkaç saat önce kiraladığınız aracı ilgili ofise teslim etmeniz gerekmektedir.

Niğde’de Gezilecek Tarihi Yerler


İç Anadolu Bölgesi’nde, Orta Kızılırmak civarlarında verimli ve önemli topraklar üzerine kurulmuş olan Niğde oldukça eski bir tarihi geçmişe sahiptir. Kapadokya Bölgesi’nde de bulunduğunu söyleyebileceğimiz Niğde’de gezilecek tarihi yerler, doğal güzellikler ve şifalı kaplıcalar bulunmaktadır.

  1. Niğde Kalesi

    Niğde’nin eski yerleşim bölgesinde Alaaddin Tepesi’nde yer alan Niğde Kalesi üç sur ile çevrelenmiştir. Niğde Kalesi’nin yapıldığı tarih net olarak bilinmese de M.Ö 8. yüzyıl civarında inşa edildiği tahmin edilmektedir.

    Kalenin duvarlarının altında Arap ve Bizans Dönemi’ne ait olan kalıntılar bulunmaktadır, bu kalıntılar üstüne dikilen kale duvarlarında ise moloz ve kesme taşlar kullanılmıştır. Kalenin bulunduğu alanda saat kulesi, cami ve çeşme gibi yapılar da yer almaktadır.

  2. Niğde Saat Kulesi

    Niğde Kalesi’nde iç kale kısmına inşa edilmiş olan Niğde Saat Kulesi, eski burçlardan birinin üzerinde kurulmuştur. Günümüzde Niğde’nin simgesi haline gelen saat kulesinin de inşa tarihi Niğde Kalesi gibi tam olarak bilinmese de 19. yüzyıl mimarisine ait özelliklerin bulunuyor olması nedeniyle bu dönemde yapıldığı düşünülmektedir. Kule 1866 yılında Ziya Paşa tarafından saat kulesine dönüştürülmüştür ve cumhuriyete kadar da cezaevi olarak kullanılmıştır.

  3. Niğde Aleaddin Camii

    Niğde Aleaddin Camii, 1223 yılında Niğde’nin sancak beyi olan Ziynettin Beşare tarafından yaptırılmıştır. Yazılı kaynaklara göre caminin mimarlarının Usta Sıddık ve kardeşi Gazi olduğu bilinmektedir.

    Günümüze kadar çeşitli onarmalardan geçmiş olan Niğde Aleaddin Camii orijinal haline hala oldukça benzemektedir. Camiyle ilgili güzel bir efsane de bilinmektedir. İki kapısı olan caminin doğu kapısının üzerinde yazın 09.30 ve 11.00 saatleri arasında güneş ışıklarının düşme açısının sağladığı gölge ile Taçlı Kadın Başı figürü ortaya çıkmaktadır.

    Bilinen efsane ise bu kadın başı figürü ile ilgilidir. Usta aşık olduğu ancak asla evlenemeyeceğini bildiği Niğde sancak beyinin kızına olan aşkını sonsuz kılmak için kapı süsü olarak böyle bir işleme yapmıştır.

  4. Tyana Ören Yeri

    Bor ilçesinin Kemerhisar kasabasında yer alan Tyana Ören Yeri’nin büyük bir kısmı kasaba altında kalmıştır. Buradan çıkarılan eserler ise Niğde Müzesi’nde sergilenmektedir. Tarih öncesi çağlardan beri pek çok uygarlığa yuva olmuş olan Tyana Ören Yeri sit alanı olarak koruma altına alınmıştır. Tyana kentinin ise en parlak dönemleri Roma Çağı’nda yaşanmıştır.

  5. Niğde Müzesi

    Niğde’de yapılan kazı çalışmaları sonucu çıkarılan eserlerin büyük bir bölümü Niğde Müzesi’nde sergilenmektedir. Şehir merkezinde bulunan Niğde Müzesi ilk olarak 1957 yılında kurulmuş ve müzede sergilenen eserler çoğaldıkça 1977 yılında ve 2001 yılında daha büyük bir alana taşınmıştır. İçerisinde 6 ayrı salon bulunan müzede kronolojik olarak Neolitik Çağ, Eski Tunç Çağı, Hitit Dönemi, Helenistik Roma ve Bizans Dönemi, sikke ve mumyalar, etnografik eserler yer almaktadır.

Niğde’de Ne Yenir?


İç Anadolu Bölgesi’nde önemli bir geçiş yeri olan Niğde’nin yakınında bulunduğu bölgelerden ödünç aldığı lezzetlerin ve kendi yöresine has lezzetlerin bulunduğu bir mutfağı vardır. Niğde’ye geldiğinizde hem gözünüzü hem karnınızı doyuracak bu enfes tatlar için Bilet Dükkanı sitesinden “Niğde’de Ne Yenir?” başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

  • Niğde Tava: Niğde mutfağının geleneksel yemeklerinden olan Niğde tava kuşbaşı doğranmış etler, domates, soğan ve baharatlarla hazırlanmakta, güveçte ya da tavada pişirilmektedir.
  • Mazaklı Köfesi: Niğde yöresine ait olan mazaklı köftesi bulgur, kıyma ve baharatlarla hazırlanmaktadır. Malzemeler iyice yoğurulduktan sonra küçük toplar haline getirilen köfteler bir tencerede ince doğranmış soğan ve tereyağı ile kavrulduktan sonra üzerine salça, kuru nane ve kaynamış su eklenerek 15 dakika kadar pişirilmektedir. Bu leziz yemeği Niğde’de pek çok yerde bulabilirsiniz.
  • Ayva Boranası: Ayva, kuzu eti, pekmez, soğan ve çeşitli baharatlarla hazırlanan ayva boranası, ayva tüketmenin en güzel şekillerinden biridir. Güzel ayva aromasıyla pişmiş olan etlerin tadını unutamayacağınıza eminiz.
  • Pirinçli Elma Dolması: Meyvelerin geleneksel tencere yemekleriyle güzel bir şekilde harman edildiği Niğde mutfağında bir diğer leziz tat ise pirinçli elma dolmasıdır.

    İlk olarak kabukları soyulup limonlu suda bekletilen elmaların içi oyulup pirinçli, kıymalı harç ile doldurulduktan sonra elmalar tencereye dizilir ve üzerine toz şeker ve limonlu eklenerek pişirilir. Hem doyurucu hem lezzetli olan bu yemek Niğde’de sıklıkla tüketilmektedir.

  • Sütlü Pancar Çorbası: Bir tencere içinde süt ve iyice temizlenen aşlıklar pişirildikten sonra içerisine rendelenmiş şeker pancarı ve tuz eklenerek hazırlanan bu çorba özellikle kış aylarında tüketilmektedir.