Otogar Bilgileri

Otogar Adres Telefon
Denizli Otogarı
Topraklık, 20150 Pamukkale/Denizli

Haritada Otogar

Sıkça Sorulan Sorular
Denizli Otogarı'na; belediye otobüsleri, yolcu servisleri, taksi ve minibüslerle gidebilirsiniz.

Denizli Otogarı Hakkında


Ege Bölgesi’nde yer alan Denizli’ye karşılıklı ulaşımlarda kullanabileceğiniz Denizli Otogarı bölgenin en önemli ulaşım merkezlerindendir. 33 peronu ile pek çok şehre aktarmasız bir şekilde direkt ulaşım sağlayan Denizli Otogarında otobüs kalkış saatinizi beklerken dinlenme alanında oturabilir, içecek ve atıştırmalık bir şeyler alabileceğiniz kafeterya ve büfelerden yararlanabilirsiniz. Denizli Otogarı hakkında bilgi edinmek; doğal ve tarihi güzelliklerin iç içe geçtiği Denizli’yi ziyarete gitmek için Bilet Dükkanı sitesinden en uygun fiyata Denizli Otogarı otobüs bileti satın alabilirsiniz.

Denizli Otogarına Nasıl Gidilir?


Denizli Otogarından kalkışlı bir otobüs biletiniz varsa şehir merkezinden Denizli Otogarına nasıl gidilir öğrenmek sizin için iyi olacaktır. Denizli Otogarına ulaşım için 530, 260, 191, 360, 150, 420 ve 170 numaralı belediye otobüslerini; Gazi Bulvarı, Çınar, Ulu Cami ve Bayramyeri’nden ve çevre köylerden kalkan minibüsleri, otobüs firmalarının yolcu servislerini ya da taksileri kullanabilirsiniz.

Denizli Otogarından Şehir Merkezine Ulaşım


Denizli Otogarı varışlı bir otobüs biletiniz varsa Denizli Otogarından şehir merkezine ulaşımın nasıl sağlandığını öğrenmek isteyebilirsiniz. Denizli Otogarına gidiş yollarında olduğu gibi otogardan şehre giderken de 530, 191, 260, 240, 420, 360, 170 ve 150 numaralı belediye otobüsleriyle, Denizli’deki ilçe ve köylerden geçen minibüslerle, yolcu servisleriyle ya da taksilerle ulaşımınızı rahatlıkla sağlayabilirsiniz.

Denizli Otogarı Otobüs Bileti Ne Kadar?


Denizli Otogarı otobüs bileti alıp Ege’nin bu güzel şehrini gezmek istiyorsanız öncesinde Denizli Otogarı otobüs bileti ne kadar öğrenmek isteyebilirsiniz. Otobüs bileti fiyatları tercih edeceğiniz otobüs firması ve yolculuk mesafesine göre değişiklik göstermektedir. Denizli Otogarı otobüs bileti fiyatları 170 TL ile 600 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Denizli Otogarı İletişim Bilgileri


Denizli Otogarı hakkında aklınıza takılanları direkt olarak otogardaki yetkili biri ile görüşmek istiyorsanız aşağıda bulunan Denizli Otogarı iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz.

Adres: Topraklık Mahallesi, İzmir Bulvarı, Şehirlerarası Otobüs Terminali, Merkez/Denizli
Telefon: 258 261 10 88

Denizli’de Gezilecek Tarihi Yerler


Tarihi açıdan önemli bir yerde bulunan Denizli’de pek çok antik kent bulunmaktadır. Milattan önce kurulmuş olan antik kentler haricinde Denizli’de Selçuklu ve Bizanslılar döneminden kalma güzel ve önemli tarihi yapılar da vardır. İşte Denizli’de gezilecek tarihi yerler…

Hierapolis Antik Kenti


Tarihi geçmişi M.Ö 2.yüzyıla dayanan Hierapolis Antik Kenti’nin Bergama Krallarından 2. Eumenes tarafından kurulduğu düşünülmektedir. Hristiyanlığın yayılmasında önemli bir şehir olan Hierapolis 4.yüzyılda da Hristiyanlığın önemli merkezlerinden olmuştur. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Hierapolis Antik Kenti’nde Apollon Tapınağı, Roma hamamları, çeşme, kilise, okul ve amfi tiyatro görebilirsiniz.

Akhan Kervansarayı


Anadolu Selçuklularına ait batıda yer alan son kervansaray olan Akhan Kervansarayı, adını yapımında kullanılan beyaz mermerlerden almıştır. 1254 yılında tamamlanmış olan kervansarayın bir açık bir de kapalı kısmı bulunmaktadır. Günümüzde restoran ve otel olarak hizmet vermekte olan Akhan Kervansarayı’nı gezebilir, burada konaklayabilirsiniz.

Kleopatra Havuzu


2300 yıllık bir tarihi olan Kleopatra Havuzu Roma döneminde sağlık merkezi olarak kullanılmaktaydı. M.Ö 7. yüzyılda gerçekleşen bir deprem ile oluşan çukurun içine şifalı termal suların dolmasından meydana gelen Kleopatra Havuzu’nda eklem, deri ve kemik rahatsızlıklarınıza şifa bulabilirsiniz.

Tarihi Kaleiçi Çarşısı


Tarihi geçmişi Anadolu Selçuklularına kadar uzanan Tarihi Kaleiçi Çarşısı şehrin en merkezi ve turistik yerlerinden biridir. 11.yüzyılda yerleşim yeri olarak kullanılmış olan Kaleiçi, günümüzde kuyumcu, bakırcı ve geleneksel el sanatı ürünleri satan dükkanlarla doludur.

Denizli Bez Bebek Evi Müzesi


Emekli öğretmen Zeynep Karaarslan’ın yapmış olduğu 500’den fazla bez bebek, tarihi bir yapı olan Balcı Evi Konağı’nda sergilenmektedir. Türkiye’de bu konsepti benimsemiş tek müze olan Denizli Bez Bebek Evi Müzesi’nde çocuklar için kukla gösterileri de düzenlenmektedir.

Denizli'de gerçekleştireceğiniz keyifli bir tatil için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Denizli otelleri hakkında detaylı bilgiye ulaşarak, erken rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Denizli’de Yenilecek 5 Yemek


Denizli, doğası ve tarihiyle olduğu kadar yöresel mutfağıyla da ilgi çekmektedir. Başka hiçbir yerde yemediğiniz farklı ve leziz yemekler tatmak için size önerdiğimiz, Denizli’de yenilecek 5 yemek:

  • Zeytinyağlı Patlıcan Gömme: Patlıcanların közde pişirildikten sonra limon, zeytinyağı ve tuz eklenmesiyle salata şeklinde hazırlanan zeytinyağlı patlıcan gömme Denizli mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir.
  • Çaput Aşı: Denizli’de yerli halkın çok severek ve sıklıkla yaptığı çaput aşı kuzu eti ve asma yaprağı ve üzüm ile hazırlanan bir tür pilavdır.
  • Börülce Böreği: Börülcenin geniş bir yer kapladığı Denizli mutfağında börülce böreği de çok sevilmektedir. Yufkalar ufalanıp az bir miktar yağ ile kızartıldıktan sonra haşlanmış börülceler bu yufkalarla karıştırılır ve baharatlarla tatlandırılarak servis edilir.
  • Cızlama: Haşlanmış ve rendelenmiş patatesler ve hamur ile hazırlanan cızlama, hamurun üzerine kaymak sürüldükten sonra fırında pişirilmektedir. Cızlamayı tercihinize göre pekmeze batırarak da yiyebilirsiniz.
  • Sucuklu Un Karıştırması: Denizli yemekleri arasında mutlaka tatmanız gereken bir yemek olan sucuklu un karıştırması, sucuklar doğrandıktan sonra yağda kızartılır ve daha sonra aynı yağda un kavrularak sucukların üzerine eklenir.