Ege’de Gezilecek Yerler

Bahar ve yaz mevsimlerinde Türkiye’de en fazla ziyaretçi alan coğrafi bölge ise Ege’dir. Bu nedenle Ege’de gezilecek yerler listesini sizin için derledik…

11 Mayıs 2023 8dk okuma

Dünya üzerinde turizmin en önemli ülkelerinden biri olan Türkiye’nin yedi farklı coğrafi bölgesi bulunur. Her bir coğrafi konumunda ise birbirinden güzel gezilecek yerler, keşfedilecek yöresel lezzetler vardır. Bahar ve yaz mevsimlerinde Türkiye’de en fazla ziyaretçi alan coğrafi bölge ise Ege’dir. Bu nedenle Ege'de gezilecek yerler listesini sizin için derledik...

Bilet Dükkanı olarak “Ege’de Gezilecek Yerler” başlıklı yazımızı hazırlarken; bu bölgenin en önemli tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra tatil beldelerini de listeledik. Bununla birlikte Ege’de tatil yapmak isteyenlerin öncelikli soruları olan “Ege’de neresi gezilir, Ege’de tatil yapılır mı, Ege’de gezilmesi gereken tatil beldeleri nerelerdir, Ege’de gezilecek doğal yerler var mıdır ve Ege Bölgesi tarihi yerleri nerelerdir” sorularının tamamına cevap verdik.

“Tatilini saniyeler içinde planlayabilme” mottosuyla hizmet veren Bilet Dükkanı’nın internet sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden en avantajlı fiyatlara Ege’de tatil planı yapmak mümkündür. Öte yandan, Bilet Dükkanı’nın uçak bileti, transfer hizmeti, otel rezervasyonu ve araç kiralama seçeneği ile bir tatilde ihtiyaç olan tüm unsurlara tek bir yerde erişim de mümkündür. 

Ege’de tatil yapmak isteyenler için hazırladığımız bu yazımız, adeta bir seyahat rehberidir. Zira Ege’de gezilecek yerler listesi oluştururken bu bölgede gerçekten de öne çıkan noktaları seçtik. O halde ilk olarak Ege’de gezilmesi gereken tatil beldeleri hakkında bilgi verelim.

egede-gezilecek-yerler-1.webp

Ege’de Gezilmesi Gereken Tatil Beldeleri

Türkiye’nin yıl içerisinde en fazla turist ağırlayan bölgelerinden biri olan Ege’de gezilmesi gereken tatil beldeleri oldukça fazladır. Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar, Muğla, Denizli, Aydın, Manisa ve İzmir’i içerisine alan Ege Bölgesi; tarihi, doğal güzellik ve tatil beldesi bakımından zengin sekiz farklı şehre sahiptir. Tabii esasında Marmara Bölgesi’nde bulunsa da denize olan kıyısı Kuzey Ege olarak tabir edilen bölümde bulunan Çanakkale de Ege’de gezilmesi gereken tatil beldeleri yazımıza dahildir. İşte Ege’deki tatil beldeleri:

Çeşme (İzmir): Ege’de tatil yapılacaksa ilk akla gelen şehir kuşkusuz ki İzmir olur. Bu noktada Türkiye’nin en popüler tatil destinasyonlarından biri olan Çeşme de Ege’de gezilecek yerler listesi hazırlanırken listenin başını çeker.

Alaçatı (İzmir): Ege’nin İncisi İzmir’in bir diğer gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazı Alaçatı’dır. Bilhassa yaz tatili döneminde yurt içi ve yurt dışından yüz binleri geçkin ziyaretçiyi ağırlayan Alaçatı, Ege’de tatil denince ilk akla gelen yerlerdendir. 

Bodrum (Muğla): Ege’de tatil yapacak olanların en çok tercih ettiği ikinci şehir kesinlikle Muğla’dır. Bodrum ise bu şehrin en turistik noktası. Yurt içinden olduğu kadar yabancı turistlerin de akınına uğrayan Bodrum, yaz sezonu boyunca milyonlarca tatilcinin tatilini geçirdiği noktadır.

 

bodrum.webp

Akyaka (Muğla): Dingin bir Ege tatili geçirmek ancak yine de eğlence noktalarına çok a uzak kalmadan denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarmak isteyen tatilciler, Ege’de tatil yapacaklarsa kesinlikle Akyaka’yı seçmelidir.

Ayvalık (Balıkesir): Marmara Bölgesi’nde ikamet edenler başta olmak üzere genellikle çevre şehirlerden ziyaretçi alan Balıkesir’in Ayvalık ilçesi, Ege’de tatil yapmak isteyenler için en huzurlu noktalardan biridir. Zira Ayvalık; sevecen insanları ve muhteşem doğasının yanı sıra kolay ulaşılabilir oluşuyla da Ege’de tatil yapacak olanların gönlünü fetheder. 

Cunda Adası (Balıkesir): Ege tatilinin unutulmaz olmasını isteyenler, adına adeta methiyeler düzülmüş ve bir gidenin mutlaka bir kez daha gitmek Cunda Adası’nı tercih etmelidir. Kendine has bir kültürü ve enfes deniz mahsullerinden oluşan mutfağıyla öne çıkan Cunda Adası, Ege’de gezilecek yerler dendiğinde de ilk akla gelen yerlerden biri.

Didim (Aydın): Ege tatili demişken Aydın’dan bahsetmemek olmaz. Tertemiz denizi ve göz alabildiğine uzanan plajları ile Ege’de tatil yapmak isteyenlerin mutlaka tercih etmesi gereken yerdir.

Kuşadası (Aydın): Muazzam bir coğrafyaya sahip olan Ege’de tatil yapacak olanlar, Aydın’a bağlı Kuşadası’nda unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirler. Efes Antik Kenti başta olmak üzere Ege’de gezilecek yerler listesinde bulunan pek çok noktaya yakın oluşu sebebiyle de Kuşadası, Ege tatili yapmak isteyenler tarafından sıkça tercih edilir.

 

kusadasi.webp

Gökçeada ve Bozcaada (Çanakkale): Yukarıda da bahsettiğimiz üzere Çanakkale esasında Marmara Bölgesi’nde olsa da kıyıları Kuzey Ege’de yer alır. Gökçeada ve Bozcaada da Ege tatili yapmak isteyenler için adeta huzur, eğlence ve yaz tatiline dair aranan tüm dingin nitelikleri barındıran bir coğrafyadır. Ege’de gezilmesi gereken tatil beldeleri denince ilk akla gelen yerlerden olmasa da kesinlikle tercih edilmesi gereken noktalardandır.

Hemen Ege Bölgesi'ne uçak bileti ve otel rezervasyonunuzu yaptırın.

 

 

Ege’de Gezilecek Doğal Yerler

Ege’de gezilecek yerler yazısını hazırlarken, bu bölgeye dair pek çok merak edileni de açıklayacağımızı söylemiştik. Ege tatili yapacak ve Ege’de gezilecek yerler listesi hazırlayacak olan tatilcilerin en çok merak ettiği konulardan biri de Ege’de gezilecek doğal yerler nerelerdir sorusu oluyor. Bu noktada göz kamaştırıcı doğal güzellikleriyle doğaseverlerin adeta cenneti olan Ege’de gezilecek doğal yerler listesi şu şekilde: 

Saklıkent Kanyonu: Muğla’da yer alan kanyon, 6 Haziran 1996 tarihinde Milli Park statüsünü almıştır. Fethiye’ye 50, Kaş’a 65 kilometre uzaklıktadır. 09.00 – 19.30 saatleri arasında açık olan kanyonu da içerisine alan milli park, haftanın her günü ziyaret edilebilir. 

İztuzu Plajı: Ege gezilecek yerler listesi hazırlanıyorsa bir Ege tatilinin olmazsa olmaz mekanı İztuzu Plajı’dır. 4,5 kilometre uzunluğundaki plaj, dünya üzerinde caretta carettaların yumurta bıraktığı nadir bölgelerden biri olduğundan “Kaplumbağa Plajı” ismiyle de anılır.

Ölüdeniz: Muğla’daki bir başka doğal güzellik olan Ölüdeniz, muhteşem kumsalı ile 2006’da yüzde 82’lik oranla ‘Dünyanın En Güzel Kumsalı’ seçilmiştir. Ege tatili denince ilk akla gelen yer olan Ölüdeniz, Ege’de gezilecek yerler listesi hazırlanırken yerini ilk sıralardan alır.

 

oludeniz.webp

İçmeler Plajı: Muğla’da bulunan birbirinden güzel plajlardan biri de İçmeler’dir. Tamamı kumdan oluşan sahili ve yavaş yavaş derinleşen denizi ile Ege tatili için idealdir.

Dalyan Kanalı: Muğla ilçesinin Köyceğiz Gölü sularını taşıyan bu kanalda sandal ve motorlarla gezinti yapmak mümkündür. Ege’de gezilecek yerler dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olmasa da kesinlikle görülmesi gereken noktalardandır.

Altınkum Plajı: İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan ve göz alabildiğine uzanan kumsalı ile kendine hayran bırakan bu plaj, Ege tatiline çıkacakların kesinlikle Ege’de gezilecek yerler listesine eklemesi gereken yerlerdendir.

Kelebekler Vadisi: Muğla’da, Ölüdeniz beldesindeki Saklı Cennet sınırlarında bulunan vadi, 350 metreyi bulan sarp kayalıklarla çevrilidir. 80’in üzerinde kelebek türüne ev sahipliği yapar. Doğaseverlerin uğrak noktasıdır. Ek olarak, pek çok kelebek türü bulunsa da ismi esasen kaplan kelebeği denen türden gelir.

 

kelebekler-vadisi.webp

Azmak Deresi: Gökova Körfezi’ne dökülen bir akarsu olan bu dere, Ege’de tatil yapmak isteyenlerin mutlaka uğraması gereken doğal güzelliklerdendir.

Bitez Plajı: Sahili ve göz alıcı güzellikteki deniziyle kendine hayran bırakan Bitez Plajı, Ege’de gezilecek yerler listesinde kesinlikle yer alması gereken gezi noktalarındandır. 

Palamutbükü Plajı: Ege’de tatil dendiğinde en meşhur olan plajlardandır.

Kız Kumu Plajı: Sığ suyu nedeniyle denizin ortasında yürüyor hissi yaratan bu plaj, Ege’de tatil yapacakların en çok tercih ettiği noktalardandır. 

Pamukkale Travertenleri: Ege’de bulunup da denizi olmayan tek şehir diyebileceğimiz Denizli’dedir. Dünyaca ünlü olan bu travertenler, Ege’de tatilin olmazsa olmazıdır.

 

pamukkale-travertenleri.webp

Sarsala Koyu: Türkiye’de yeşille mavinin en güzel tonlarını buluşturan noktalardan biridir. Yıl içerisinde yüzbinlerce ziyaretçi ağırlar.

Ege Bölgesi Tarihi Yerleri

“Ege’de Gezilecek Yerler” başlıklı yazımızda doğal güzelliklere ve tatil beldelerine yer verdiğimize göre artık Ege bölgesindeki tarihi yerlerden de bahsedebiliriz. On binlerce yıllık tarihi bulunan Ege Bölgesi’nin sayısız tarihi değeri bulunur. Bunlar içerisinde kesinlikle görülmesi, Ege’de gezilecek yerler listesinde yer alması gereken yerler ise şüphesiz ki antik kentlerdir. Bölgede yaşamış hemen her medeniyetin izini taşıyan bu antik kentlerden en çok öne çıkanları ise kesinlikle Efes, Kaunos, Sardes, Bergama (Pergamon), Milet ve Halikarnassos Antik Kenti’dir. Öte yandan Bodrum Kalesi, Atena Tapınağı ve Meryem Ana Evi de yine Ege Bölgesi tarihi yerleri denince mutlaka gezilip görülmesi gerekenler listesinde yer alır.

11 Mayıs 2023 8dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
204 Yazı

Benzer Yazılar