Trabzon - Van Uçuş Bilgileri

1901,17 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
419 KM Mesafe
AnadoluJet Popüler Havayolu
1 Saat 5 Dakika Uçuş Süresi

Van Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
26 Nisan 2024 Cuma
Min: 10ºC
Maks: 17ºC
Güneşli
27 Nisan 2024 Cumartesi
Min: 13ºC
Maks: 18ºC
Güneşli
28 Nisan 2024 Pazar
Min: 13ºC
Maks: 18ºC
Güneşli
29 Nisan 2024 Pazartesi
Min: 11ºC
Maks: 18ºC
Güneşli
30 Nisan 2024 Salı
Min: 9ºC
Maks: 17ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

En Ucuz Trabzon - Van Uçak Biletleri

AnadoluJet
Trabzon
Trabzon Havalimanı
Van
Van Ferit Melen Havalimanı
TL1.901
Türk Hava Yolları
Trabzon
Trabzon Havalimanı
Van
Van Ferit Melen Havalimanı
TL2.185
Sıkça Sorulan Sorular
Trabzon Van arası hava yolu ile 1 saat 5 dakika sürmektedir.
Trabzon Van karşılıklı uçuşlarınızı Trabzon Havalimanı ve Van Ferit Melen Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
Trabzon Van en ucuz uçak bileti 1901,17 TL’den başlamaktadır.
Trabzon Van arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AnadoluJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Şehir Merkezinden Trabzon Havalimanına Ulaşım
Van Felit Melen Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım
Van’da Gezilecek Yerler
Van’da Ne Yenir?

Van, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Türkiye’nin nüfus bakımından en kalabalık dokuzuncu ilidir. Son yapılan nüfus sayımına göre şehrin nüfusu 1.141.015 kişiden oluşmaktadır. Van ili, kuzeyinde Ağrı, batısında Bitlis, güneybatısında Siirt, güneyinde Hakkari ve doğusunda ise İran’la sınır komşusudur. Ayrıca Van ili, Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü’nü toraklarında barındırmaktadır. Bu gölün kıyısında genellikle verimli topraklar bulunmaktadır. Van ili, hala yaşanmaya devam edilen dünyadaki en eski etkenlerden birisidir.
Van, yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük beşinci şehridir. Yaklaşık olarak 20.921 kilometrekarelik bir alanı kaplamaktadır. İlde sert bir ilkim hakim olduğundan tarımsal üretim zor şartlar altında gelişmek zorundadır. Genellikle hayvancılıkla uğraşılır. İl sınırlarının büyük bölümünü dağlar oluşturur. Bu durumda yol yapım maliyetlerini arttırır.

Van ilinin iklimi karasal iklimdir. Bitki örtüsü ise bozkırdır. Van’da yaz ayları çok sıcak ve kurak geçer. Türkiye’de en çok güneş alan illerden birisidir. Yaz aylarında yağış görülmez ama rüzgarlar olabilir. Van’da kış ayları ise çok sert geçmektedir. Özellikle kış aylarında karlı bir hava hakimdir. Bitki örtüsünün bozkır olmasından dolayı küçükbaş hayvan çokça yetiştirilir. Van’da çok kar yağdığından ve az güneş aldığından don olayları sıkça görülebilir. Yılın neredeyse 120 günü donlu gündür. Bu şehirde kar, yaklaşık 90 gün yerde kalabilir.

Şehir Merkezinden Trabzon Havalimanına Ulaşım


Trabzon Havalimanı, şehir merkezinden yaklaşık 5 km uzaklıktadır.1995 yılında havalimanı statüsüne kavuşan bu havalimanı Karadeniz bölgesinin en çok kullanılan havalimanı özelliğini de taşımaktadır. Bu havalimanına gitmek isteyen yolcular için birçok seçenek bulunuyor. Özel araçla yaklaşık 15 dakika süren yol, Havaş servisleri ve toplu taşıma araçları ile 30 dakikada gidilebilir. Havalimanına başka ulaşım seçenekleri ise araç kiralama, taksi ve dolmuştur.

Trabzon Havalimanı’na Araba ile Ulaşım


Özel aracınızla havalimanına ulaşmak isterseniz şehir merkezinin herhangi bir bölgesinden sahil yoluna çıkmanız gerekmektedir. Yolculuk maksimum 20 dakika sürmektedir. Ayrıca havalimanında aracınızı park edebileceğiniz bir otopark da bulunmaktadır.

Trabzon Havalimanı’na Dolmuş ile Ulaşım


Toplu taşıma tercih etmek isterseniz dolmuşları kullanabilirsiniz.Dolmuşların şehir merkezinden kalktıkları yer Hamamizade Kültür Merkezi Otoparkı’dır.Bu yolculuklar yaklaşık 30 dakika sürmektedir.

Trabzon Havalimanı’na Otobüs ile Ulaşım


Trabzon Havalimanı’na gitmek için otobüsü tercih eden yolcular için şehir merkezinden binebileceğiniz otobüsler bulunmaktadır. Bu otobüslerin numaraları 13, 18, 20 ve 32’dir.13 no’lu otobüs şehir merkezindeki Sahil Peronu durağından kalkar. Sırasıyla Meydan, Tanjant ve Değirmendere duraklarına gider. Sonra havalimanı durağına ulaşır.18 no’lu otobüs de Sahil Peronu durağından hareket ederek Şenol Güneş Caddesi’ne çıkar. Buradan sonra sırasıyla Valilik, Atapark, Tanjant ve Değirmendere duraklarına varır. Sonra havalimanı durağına ulaşır.32 no’lu otobüs de aynı güzergahı izleyerek en son havalimanı durağına varır.20 no’lu otobüs ise Fatih Park’ından kalkar ve ikinci durağı havalimanıdır. Ucuz bir yolculuk istiyorsanız otobüsleri tercih edebilirsiniz.

Trabzon Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım


Toplu taşımaya alternatif olabilecek rahat ve hızlı bir yolculuk istiyorsanız tercih etmeniz gereken ulaşım türü taksidir. Trabzon şehir merkezinde her yerden binebileceğiniz ticari taksilerle konforlu ve hızlı bir ulaşım sağlayabilirsiniz.

Trabzon Havalimanı’na Havaş ile Ulaşım


Şehir merkezinden havalimanına gitmek isteyen yolcular için bir diğer seçenek ise Havaş otobüsleridir. Bu otobüsler aynı zamanda Rize’den ve Tirebolu’dan da kalkar. Eğer şehir merkezinden gitmek istiyorsanız Beşirli Uzunkum Oteli Orhan Petrol Ofisi’nin önünden bu otobüslere binebilirsiniz. Bu yolculuklar genelde gece 3.00’te başlayıp akşam 19.00’da biter. Havaş otobüsleri sırasıyla Beşirli, Yavuz Selim Bulvarı Migros, Tanjant yolu ve Kiler Market önünden yolcu almaktadır. Yolculuk süresi trafiğin durumuna da bağlı olarak yaklaşık 30 dakika sürer.

Van Felit Melen Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım


Van Felit Melen Havalimanı, şehir merkezine 8 km uzaklıktadır. Trabzon’dan Van’a uçakla gelen yolcular şehir merkezine ulaşım sağlayabilmek için birçok seçeneği değerlendirebilirler. Bunlardan en hızlı ve konforlu olanı havalimanı taksileridir. Van Büyükşehir Belediye’si tarafından işletilen belediye otobüsleri de sizi şehir merkezine götürebilir. Ayrıca havalimanı yakınında araç kiralayabilirsiniz. En uygun araç kiralama şirketleri için Bilet Dükkanı’nı ziyaret edebilir, istek, ihtiyaç ve en önemlisi bütçenize uygun araçları listeleyebilirsiniz.

Van Felit Melen Havalimanından Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım


Van Büyükşehir Belediye’si tarafından işletilen bu otobüsleri şehir merkezine gitmek için kullanabilirsiniz. Seferlere göre hareket eden bu otobüslerle yolculuk ortalama 25 dakika sürmektedir.351 no’lu otobüs şehir merkezine gitmektedir.351 no’lu otobüsün güzergahını aşağıda görebilirsiniz:

351 No’lu Havalimanı: Havalimanı Kavşağı – Havalimanı – İpekyolu Bulvarı – Şabaniye Caddesi – Sebze Hali Kavşağı – Hacıbekir Caddesi – Cumhuriyet Caddesi – Maraş Caddesi – Milli Egemenlik Caddesi – İkizler

Van Felit Melen Havalimanından Şehir Merkezine Özel Halk Otobüsü ve Minibüs ile Ulaşım


Havalimanından şehir merkezine gitmek isteyen yolcular için bir diğer seçenek ise özel halk otobüsleridir. Bu otobüsler havalimanından 30 dakikada bir kalkıyor. Ayrıca havalimanına 1 kilometre uzaklıkta Edremit ve şehir merkezine giden minibüsler de bulunmaktadır. Bu araçları da kullanıp şehir merkezine gidebilirsiniz.

Van Felit Melen Havalimanından Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Konforlu ve hızlı bir şekilde şehir merkezine gitmek istiyorsanız siz de taksiyi tercih edebilirsiniz. Taksi ücreti gideceğiniz yere göre belirlenmektedir. Ortalama taksi ücreti 50 TL olup ulaşım süresi de 15 dakikadır.

Van Felit Melen Havalimanından Şehir Merkezine Özel Transfer ile Ulaşım


Eğer siz de Trabzon’dan Van’a uçakla gelen bir gezginseniz ve şehir merkezine gitmek istiyorsanız, tercih edebileceğiniz bir diğer seçenek de özel transfer hizmetidir. Böylece toplu taşıma araçlarını beklemenize ve taksi gibi sabit ücreti olmayan bir aracı kullanmak zorunda kalmazsınız. Bu araçlarla sadece şehir merkezine değil Van’ın diğer bölgelerine de gidebilirsiniz.

Van’da Gezilecek Yerler


Doğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli şehirlerinden olan Van, eşsiz doğasıyla sizleri bekliyor. Trabzon’dan Van’a uçakla gelen bir gezginseniz gezip görebileceğiniz bir çok yer vardır. Van yıllardan beri birçok medeniyete ev sahipliği yaptığından dolayı birçok medeniyetin izlerini burada görmek mümkün. Şimdi size kesinlikle görmeniz gereken yerleri sıralayalım

Van Kalesi


Aynı zamanda şehrin de sembolü olan bu yapı Urartular tarafından inşa edilmiştir. Tarihi neredeyse M.Ö 800’lü yıllara dayanır. Van Kalesi’nden aynı zamanda Van Gölü’nü görebilir ve eşsiz manzaranın tadını çıkartabilirsiniz. Sonradan restore edilen kaleye çıkmayı kolaylaştıran merdivenler de bulunmaktadır. Van şehir merkezine 5 km uzaklıkta olan bu kaleyi kesinlikle görmenizi tavsiye ediyoruz.

Akdamar Kilisesi


Yıllardır farklı dine mensup toplumlara ev sahipliği yapan Van, bu toplumların mimari eserlerini de içinde barındırmıştır. Bu eserlerden birisi de Akdamar Kilisesi. Bir Ermeni Kralı tarafından inşa ettirildiği bilinmektedir. Belli bir döneme kadar kapalı olan kilise, günümüzde ayin günlerinde açılıyor ve ziyaret ediliyor. Mimari özelliklerine bakıldığında bir haç gibi inşa edilmiş kilise, görülmeye değer bir yapıdır.

Van Gölü


Van denilince hepimizin aklına Türkiye’nin en büyük gölü olma özelliğine sahip olan Van gölü gelir.Bu gölün suyu sodalıdır ve nadir bir canlı olan inci kefaline ev olmuştur.Ayrıca üzerinde feribot seferleri yapılabilen tek göldür.Bitlis-Van arası vapur seferleri de üzerinde yapılmaktadır.Su seviyesi mevsimden mevsime değişklik gösterir.120 km uzunluğa sahiptir.Bu görüntüsüyle denize benzer.Eğer siz de göl kenarında eşsiz bir doğa deneyimi yaşamak isterseniz Van Gölü’nü ziyaret edebilirsiniz.

Abalı Kayak Merkezi


Van’da kış mevsimi aşırı set geçtiğinden dolayı kış turizmi de gelişmiştir. Abalı Kayak Merkezi’ne gidip kış mevsimin tadını çıkartabilirsiniz.

Van Evleri


Kalecik Mahallesi’nde yer alan bu evler, Van’ın en çok ziyaret edilen bölgelerinden birisidir. Bu bölge 1915 Ermeni isyanları sonucu yakılan evlerin tekrardan inşa edilmesiyle oluşmuştur. Bu mahallede herhangi bir inşaat bile yasak. Koruma altında olan mahalledeki evler genellikle kerpiçten ve ahşaptan inşa edilmiş. Yatay bir mimariye sahip evlerin bulunduğu mahallenin görünümü insanı çok rahatlatıyor.

Van’da Ne Yenir?


Doğu Anadolu mutfağının etkisinde olan Van mutfağı eşsiz lezzetleri içinde barındırıyor. Hayvancılığın da gelişmesinden dolayı zengin bir mutfak ortaya çıkmış. Van’da herkesin damak tadına uyan birçok lezzet bulunmaktadır. Bunlardan bazıları Çiriş Pilavı, Tandırda Van Balığı ve Kurut Aşı.

Çiriş Pilavı: Bulgur pilavına benzese de tam olarak bulgur pilavı gibi değildir. Çiriş otu yaprağı içine atılarak yapılır.

Kurut Aşı: Van şehir merkezinde en çok tercih edilen lezzetlerin başında gelmektedir. Erişte, mercimek, yoğurt ve Van’a özgü kurut kullanılarak yapılır.

Tandırda Van Balığı: Adından da anlaşılacağı üzere tandırda pişen bir balık lezzetidir. Tandırda piştiği için balık eti yumuşar ve yiyenin ağzında dağılır.

Murtuğa: Kahvaltılarda ve akşam yemeklerinde tüketilen bu yemek aslında bir omlettir. Normal omletten farkı hakiki tereyağı ile pişirilmesi ve içine un eklemesidir.

Sengeser Yemeği: Sengeser Yemeği’ni Van’dan başak bir yerde görmeniz pek mümkün değildir. Çoğunlukla evde yapılır. Soğan ve mercimekler beraber pişirilip üstüne maydanoz atılarak hazırlanır.