Trabzon - Diyarbakır Uçuş Bilgileri

560,45 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
335 KM Mesafe
AnadoluJet Popüler Havayolu
1 Saat Uçuş Süresi

Diyarbakır Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
19 Nisan 2024 Cuma
Min: 13ºC
Maks: 25ºC
Güneşli
20 Nisan 2024 Cumartesi
Min: 12ºC
Maks: 24ºC
Parçalı Bulutlu
21 Nisan 2024 Pazar
Min: 10ºC
Maks: 24ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
22 Nisan 2024 Pazartesi
Min: 9ºC
Maks: 24ºC
Güneşli
23 Nisan 2024 Salı
Min: 13ºC
Maks: 26ºC
Güneşli

En Ucuz Trabzon - Diyarbakır Uçak Biletleri

AnadoluJet
Trabzon
Trabzon Havalimanı
Diyarbakır
Diyarbakır Havalimanı
TL560
Türk Hava Yolları
Trabzon
Trabzon Havalimanı
Diyarbakır
Diyarbakır Havalimanı
TL3.596
Sıkça Sorulan Sorular
Trabzon Diyarbakır arası hava yolu ile 1 saat sürmektedir.
Trabzon Diyarbakır karşılıklı uçuşlarınızı Trabzon Havalimanı ve Diyarbakır Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
Trabzon Diyarbakır en ucuz uçak bileti 560,45 TL’den başlamaktadır.
Trabzon Diyarbakır arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AnadoluJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Şehir Merkezinden Trabzon Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Diyarbakır Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Diyarbakır’da Toplu Taşıma Nasıl?
Diyarbakır’da Ne Yenir?

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ortasında yer alan Diyarbakır, Türkiye’nin en kalabalık 12. şehridir. Diyarbakır’ın doğusunda Batman ve Muş, batısında Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya, kuzeyinde Elazığ ve Bingöl, güneyine de Mardin şehirleri komşu bulunmaktadır. Yaklaşık 9000 yıllık köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Diyarbakır, uzun tarihi boyunca farklı pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve gerek mimari özellikleri gerek kültürel özellikleri bakımından bugün hala bu çeşitliliği bünyesinde taşımaktadır. Diyarbakır’da yapılan araştırmaların sonucunda öğrendiğimiz üzere Yontma Taş Devri ve Cilalı Taş Devri’ne kadar uzanan tarihi izler günümüzde mevcuttur. Eğil ve Çermik ilçesindeki Sinag Çayı kabartmaları ve Silvan yakınında bulunan Hassuni Mağara Kenti ve Hilar Mağaraları da bunun kanıtı niteliğindedir. Tarih boyunca sırasıyla Asurlular, Urartular, Persler, Ermeniler, Romalılar, Bizanslılara ev sahipliği yapan Diyarbakır Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde de doğuya doğru sefer yapan orduların hareket üssü olmasıyla oldukça önemli bir şehir haline gelmiştir. Geçmişten beri güçlü bir şehir olan, volkanik Karadağ’ın eteklerine kurulmuş Diyarbakır’da 33 farklı kavmin izlerine rastlamak mümkündür. Eski çağların en gelişmiş uygarlıklarından olan Babil, Efes ve Ninova gibi uygarlıklar bile yok olurken Diyarbakır 5000 yıl boyunca sapasağlam ayakta kalmayı başarmıştır. İlk bakışta anıt görünümüne sahip olan şehir, çevresini tamamıyla saran surlarla ilgi çekmektedir. Diyarbakır’ı anlayabilmek için oldukça önemli olan bu surlar 4. yüzyılda inşa edilmiş olup 5,5 km uzunluğundadır ve 82 burç ile 4 adet kapıdan oluşmaktadır. Yukarı Mezopotamya’da bulunan kale şehirlerin simgelerinden biri olan Diyarbakır suları “kitabeler manzumesi” olarak da adlandırılmaktadır. Kitabelerde ise surları yapan ustaların adları ile surların yapıldığı dönemin padişahlarının adları geçmektedir. Sur burçlarını ise Abbasi, Eyyübi, Selçuklu, Osmanlı, Ertuklu, Roma ve Bizans kitabeleri oluşturmaktadır. Doğu’nun en önemli şehirlerinden olan Diyarbakır’ı gezmeye gitmek istiyorsanız Trabzon’dan en hızlı şekilde ulaşım sağlamak için Trabzon – Diyarbakır uçak bileti alarak yolculuk edebilirsiniz. Bilet Dükkanı üzerinden en uygun fiyata Trabzon – Diyarbakır uçak bileti satın almanız mümkündür. Yolculuğa çıkmadan önce Diyarbakır hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve Diyarbakır’da ne yenir öğrenmek için sitemizde hazırlamış olduğumuz rehber yazıdan yararlanabilirsiniz.

Şehir Merkezinden Trabzon Havalimanı’na Nasıl Gidilir?


Trabzon şehir merkezinin 6 km uzağında yer alan Trabzon Havalimanı 1957 yılında açılmış olup iç ve dış hatlarda hava yolu ulaşım hizmeti vermektedir. Şehir merkezinden Trabzon Havalimanı’na nasıl gidilir öğrenmek istiyorsanız Bilet Dükkanı sitesinde hazırlamış olduğumuz Trabzon – Diyarbakır uçak bileti başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Şehir Merkezinden Trabzon Havalimanı’na Havaş ile Ulaşım


Şehir merkezinden Trabzon Havalimanı uçak kalkış saatlerine göre hareket eden Havaş otobüsleri ile Beşirli, Uzunkum, Yavuz Selim Bulvarı, Tanjant Erdoğdu Kavşağı ve Tanjant yolu güzergahını takip ederek Trabzon Havalimanı’na ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Havaş otobüsleri ile şehir merkezinden havalimanına yapacağınız yolculuk yaklaşık olarak yarım saat sürmektedir.

Şehir Merkezinden Trabzon Havalimanı’na Dolmuş ile Ulaşım


Trabzon şehir merkezinde Hamamizade Kültür Merkezi Otoparkından hareket eden dolmuşlar ile Rize Caddesi ya da sahil yolundan giderek yaklaşık yarım saat içerisinde Trabzon Havalimanı’na varabilirsiniz.

Şehir Merkezinden Trabzon Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım


Trabzon’da bulunduğunuz yerden direkt olarak hızlı ve konforlu şekilde Trabzon Havalimanı’na ulaşım sağlamak istiyorsanız 7/24 hizmet veren taksileri tercih etmeniz sizin için daha iyi olacaktır. 

Diyarbakır Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Diyarbakır şehir merkezinin 10 km uzağında yer alan ve şehre yurtiçi ve yurtdışı hava yolu ulaşım hizmeti veren Diyarbakır Havalimanı 1952 yılından beri kullanıma açıktır. Diyarbakır Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım gerçekleştirmek için birkaç farklı yol alternatifiniz bulunmaktadır.

Diyarbakır Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım


Diyarbakır Belediyesi tarafından işletilen otobüsler 2 farklı hatta Diyarbakır Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım hizmeti vermektedir. Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için en hesaplı yollardan biri olan otobüslerin Z2 hattı ile Kamış Bulvarı, Nevruz Parkı, Zümrüt Kent, Göletli Park, Yeni Hal, Toptancılar, Kantar Kavşağı, Migros, Urfa Yolu, Tesisler, Batı Kent, Koşuyolu, Gevran Caddesi, Adliye, Dağ Kapı ve Üniversite duraklarından geçerek ulaşım sağlamaktadır. Havalimanından kalkan bir diğer otobüs olan Z3 hattı ile de Kamışlı Bulvarı, Zümrüt Kent, Yeniköy Mezarlığı, Eski Havaalanı Caddesi, Kuruçeşme, Alay, Ali Pınar, İstasyon, Eğitim Köşesi, Ayhan Durağı, Ofis, Ekinciler Caddesi, Vilayet, Akkoyunlu Caddesi, Dağ Kapı ve Hastane duraklarından geçerek ulaşım sağlamaktadır.

Diyarbakır Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Havalimanında gelen yolcu terminalinin çıkışında bekleyen taksiler ile Diyarbakır şehir içinde istediğiniz noktaya direkt ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlamanız mümkündür. 7/24 hizmet veren taksilerle Diyarbakır Havalimanı’ndan şehir merkezine 15 dakika içerisinde ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.

Diyarbakır Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Özel Transfer ile Ulaşım


Genellikle kalabalık gruplar halinde ya da yanında çok bagajla yolculuk yapanların tercih ettiği bir ulaşım şekli olan özel transfer servisleri ile şehir merkezinde dilediğiniz yere ya da otelinize direkt olarak konforlu bir ulaşım sağlamanız mümkündür. Özel transfer servisinden en iyi şekilde yararlanabilmek için önceden rezervasyon yapmanızı tavsiye ederiz.

Diyarbakır Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım


Diyarbakır’da geçireceğiniz süre boyunca ulaşım ile ilgili herhangi bir sıkıntı ya da kısıtlama yaşamak istemiyorsanız Diyarbakır Havalimanı’nda hizmet veren araç kiralama şirketlerinin ofislerine giderek size en uygun aracı kiralayabilirsiniz. Araç kiralama işleminizi yolculuğa başlamadan önce Bilet Dükkanı sitesinde en uygun fiyatlara rezervasyon yaparak da gerçekleştirmeniz mümkündür.

Diyarbakır’da Toplu Taşıma Nasıl?


Diyarbakır şehir merkezinde şehir içi ulaşımınızı yakın olan yerlere yaya olarak sağlayabileceğiniz gibi şehir içinde hizmet veren toplu taşıma araçları ile de gerçekleştirebilirsiniz. Diyarbakır’da toplu taşıma nasıl oluyor öğrenmek istiyorsanız Bilet Dükkanı’nda Diyarbakır hakkında hazırladığımız rehber yazısına göz atabilirsiniz. Diyarbakır şehir içinde belediye otobüsü, minibüs ve dolmuş gibi toplu taşıma araçları hizmet vermektedir. Belediye otobüslerinin F2, CE3, E8, H5, G1, E9, CE2, AZ, A5, A6 ve P1 hatları ile Araştırma Hastanesi ve Üniversite gibi önemli bölgeler ve şehir merkezi arasında ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Diyarbakır’da Ne Yenir?


Oldukça köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Diyarbakır’ın bu özelliği mutfağına da yansımış bulunmaktadır. Kendine has çok çeşitte yemeği olan zengin Diyarbakır mutfağı ülke çapında adını duyurmuştur. Leziz yöresel tatlara sahip olan Diyarbakır’da ne yenir sizler için tanıttık.

Meftune: Diyarbakır’ın yöresel tatları arasında adını en çok duyurmuş olanlardan biri olan meftune et ile yapılan ekşi tatta bir yemektir. Meftunenin kabak ve patlıcan eklenerek yapılan versiyonları da bulunmaktadır.

Pıçık: Ana malzemeleri yoğurt ve bulgur olan pıçık yemeği ev yoğurdu bulgurdan hazırlanan harcın küçük toplar haline getirilip haşlanmasıyla elde edilmektedir. Daha sonrasında bu topların üstüne yağda kızarmış Diyarbakır’a özgü baharatlar ve ekşi ev yoğurdu eklenerek servis edilmektedir.

Duvaklı Pilav: Bir kere yediğinizde tadı hafızanıza kazınacak olan duvaklı pilav yapması epey zahmetli bir yemektir. Genellikle düğün ve bayram gibi kutlamalarda yapılan duvaklı pilav, yaygın olarak yanında yayık ayran ile tüketilmektedir. Et, havuç, patates ve pilav ile hazırlanan bu yemek oldukça doyurucu ve besleyicidir.

Nardanaşı: Diyarbakır’da oldukça severek tüketilen nardanaşı, nar, nohut ve maydanoz ile pişirilen bir köfte yemeğidir. Ekşi ve salçalı bir tada sahip olan nardanaşı Diyarbakır’da akşam yemeklerinin vazgeçilmez unsurlarından biridir.

Ayvalı Kavurma: Diyarbakır’ın yöresel lezzetleri arasında öne plana çıkanlardan biri olan ayvalı kavurma yine meyve ve etin yan yana geldiği eşsiz lezzetlerden biridir. Kuşbaşı olarak doğranan kuzu etinin dilimlenmiş ayvalar ile kavrulmasıyla elde edilen bu yemeği Diyarbakır’da pek çok yerde bulabilirsiniz.

Mahlepli Diyarbakır Çöreği: Diyarbakır’ın yerli halkı tarafından sık sık tüketilen mahlepli Diyarbakır çöreği özellikle sabah kahvaltı sofralarından eksik olmamaktadır. Mahlebin güzel kokusu ve acımsı tadı ile yemeye başladığınızda durmakta zorlanacağınız mahlepli çöreği Diyarbakır’daki tüm pastanelerde bulabilirsiniz.

Cartlak Kebabı: Neredeyse tüm şehirlerinin kendine has bir kebabı olan ülkemizde Diyarbakır’da da yöresel kebap olarak bilinen cartlak kebabı vardır. Soğan, yufka ve közlenmiş biber ile servis edilen cartlak kebabının özelliği, harcının kuzu ciğeri, kuzu böbreği ve kuzu dalağı ile hazırlanıyor olmasıdır.

Paluze Tatlısı: Diyarbakır yöresine has bir tatlı olan paluze tatlısı Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmeyi başarmış, geleneksel damak tadımıza uygun bir tatlıdır. Paluze tatlısı üzüm, pekmez ve cevizden hazırlanmaktadır.