Adana - Giresun Uçuş Bilgileri

1.579 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
444 KM Mesafe
AnadoluJet Popüler Havayolu
33 Dakika Uçuş Süresi

Giresun Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
28 Nisan 2024 Pazar
Min: 12ºC
Maks: 18ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
29 Nisan 2024 Pazartesi
Min: 11ºC
Maks: 15ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
30 Nisan 2024 Salı
Min: 11ºC
Maks: 16ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
01 Mayıs 2024 Çarşamba
Min: 11ºC
Maks: 17ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
02 Mayıs 2024 Perşembe
Min: 11ºC
Maks: 14ºC
Orta kuvvetli yağmurlu

En Ucuz Adana - Giresun Uçak Biletleri

AnadoluJet
Adana
Adana Şakirpaşa Havalimanı
Giresun
Ordu - Giresun Havalimanı
TL1.579
Sıkça Sorulan Sorular
Adana Giresun arası hava yolu ile 33 dakika sürmektedir.
Adana Giresun karşılıklı uçuşlarınızı Adana Şakirpaşa Havalimanı ve Ordu - Giresun Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
Adana Giresun en ucuz uçak bileti 1.579 TL’den başlamaktadır.
Adana Giresun arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AnadoluJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Giresun Hakkında
Şehir Merkezinden Adana Şakirpaşa Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Ordu – Giresun Havalimanı’ndan Giresun Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
Giresun’a Hangi Ayda Gidilir?
Giresun’da Hafta Sonu Gidilebilecek Yerler
Giresun’da Gezilecek 5 Yer
Giresun’da Ne Yenir?

Avantajlı Adana Giresun Uçak Bileti


Akdeniz’in en coşkulu ve sıcak şehri Adana’dan bambaşka bir iklime, kuzeye gidiyoruz: fındığı ve yemyeşil doğasıyla Doğu Karadeniz’in incisi Giresun hakkında merak ettiklerini bu yazıda topladık! En uygun fiyatlara Adana Giresun uçak bileti almak için Bilet Dükkanı web sayfasını ziyaret edebilir, farklı havayolu firmalarına ait Adana Giresun uçak bileti fiyatlarını karşılaştırarak biletini satın alabilirsin.

Adana'dan Giresun uçak bileti ile gerçekleştireceğiniz yolculuk öncesi Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Giresun otelleri ve araç kiralama hizmetleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Giresun Hakkında


Doğu Karadeniz’in en güzel şehirlerinden biri olan Giresun yüzyıllar boyunca Miletoslular, Pontuslular, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar gibi pek çok farklı medeniyet, krallık ve imparatorluk tarafından yönetilmiş. Bu çok kültürlü ortamın meyvesini verdiği Giresun Karadeniz’in tarihi en zengin şehirlerinden. 122 km uzunluğundaki sahil şeridiyle de önemli bir liman şehri olmaya aday Giresun’un tarım faaliyetleri de fındık başta olmak üzere epey popüler.

Şehir Merkezinden Adana Şakirpaşa Havalimanı’na Nasıl Gidilir?


Şakirpaşa Havalimanı Adana şehir merkezine sadece 4 km uzaklıkta yer alıyor. Taksiye binerek ya da Bilet Dükkanı’ndan araç kiralama ve transfer işlemi yaparak Adana Şakirpaşa Havalimanı’na en kısa sürede gidebilirsin.
Şu an için Adana Şakirpaşa Havalimanı’na giden Havaş otobüsleri sadece Mersin şehir merkezi ve Tarsus’tan kalkıyor. Bu yüzden Adana şehir merkezinden havalimanına Havaş ile gidilemiyor. Bunun yerine 125 ve 135 numaralı belediye otobüslerine binerek havalimanına 20-25 dakikada ulaşabilirsin. 125 numaralı otobüs Beyceli, Kozan Yolu, Hacı Sabancı Bulvarı, Barış Bulvarı ve Yeşil Bulvar’dan geçip havalimanına gidiyor. 135 numaralı otobüs ise Balcalı, Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampüsü, Mithat Özsan Bulvarı, Atatürk Caddesi ve Obalar Caddesi’nden geçerek havalimanına gidiyor.

Ordu – Giresun Havalimanı’ndan Giresun Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?


Giresun şehir merkezine 26 km uzaklıkta yer alan Ordu – Giresun Havalimanı Türkiye’nin en yenilerinden ve denizin doldurulmasıyla inşa edilen ilk havalimanı. Taksiye binerek ya da Bilet Dükkanı’ndan araç kiralama işlemi yaparak Giresun’un istediğin noktasına gidebilirsin. Ayrıca Ordu – Giresun Havalimanı’ndaki araç kiralama firmalarının ofisleriyle görüşerek araç kiralayabilir ve Giresun seyahatin boyunca şehrin farklı noktalarını dilediğince görebilirsin. Rezervasyonunu önceden yapmak istersen Bilet Dükkanı’ndan Ordu – Giresun Havalimanı araç kiralama işlemi yapabilirsin.

Giresun’a Hangi Ayda Gidilir?


Giresun’da tipik Karadeniz iklimi hakim, bu da yıl boyunca şehrin ılıman, nemli ve yağışlı bir havaya sahip olduğu anlamına geliyor. Bu yüzden dört mevsim de Giresun’da gezmeye elverişli. Ama yaylaların en güzel zamanı ilkbahar ve yaz. Doğanın uyanmaya başladığı, yazın ise yemyeşil hale bürünen yaylalarda konaklamak istiyorsan Bilet Dükkanı’ndan Giresun otelleri rezervasyonu yapabilirsin.

Giresun’da Hafta Sonu Gidilebilecek Yerler


Geçmişi neredeyse 5000 yıl öncesine uzanan, Karadeniz’in en tarihi şehirlerinden Giresun’da hafta sonu gidilebilecek yerler:

  • Marsilya’yı andıran evleriyle Zeytinlik Mahallesi
  • Kafelerle dolu Giresun sahili
  • Giresun Müzesi
  • Kümbet Yaylası
  • Sis Dağı Yaylası

Giresun’da Gezilecek 5 Yer


Mavinin yeşille buluştuğu, ülkemizin en doğal şehirlerinden biri olan Giresun’da gezilecek 5 yer:

  1. Giresun Adası

    İnsan yerleşiminin olduğu, Karadeniz’in tek adası olma özelliği taşıyan Giresun Adası sahilden yaklaşık 1,5 km uzaklıkta yer alıyor. İkinci derece tarihi sit alanı olarak belirlenen ada birbirinden farklı endemik bitki türlerine sahip. Dünyanın dört bir yanından Giresun’a gelen mitoloji severlerin gelme sebepleri arasında sırf bu adayı görmek var. Öyle ki gücü sembolize eden tanrı Herkül’ün bu adayı ziyaret ettiğine inanılıyor. Giresun sahilinden kalkan kayıklarla adaya yarım saat içinde varabilirsin. Antik dönemden kalma sur, kule ve manastır kalıntılarını görmeyi unutma!

  2. Gelin Kayası

    Şehir merkezine bağşı Mesudiye Köyü’nde, bu dimdik yamaç üzerinde tüm zarafetiyle boy gösteren bu devasa taş halk arasında Gelin Kayası olarak adlandırılmış. İnanışa göre başkasını seven genç ve güzel bir kız, ailesinin uygun gördüğü biriyle evlendirilmek istenir. Evlenmemek için tanrıdan gelin olmak istemediğini ve kendisini taş edip dondurmasını ister. İyi kalpli kızın duası kabul olur ve taşa dönüşür. Bugün Gelin Kayası’nı ziyaret edenler taşın bir yüzünde bu kızın siluetinin olduğunu söylüyor.

  3. Giresun Kalesi

    Pek çok Adana Giresun uçak bileti sahibi yolcu şehre iner inmez, diğer şehirlerde de olduğu gibi ilk olarak tarihi kaleyi ziyaret ediyor, elbette Giresun’da da kale var. M.Ö. 2. Yüzyılda Pontus Kralı 1. Farnakes’in talimatlarıyla inşa edildiğine inanılan kale şehrin en stratejik noktasına yapılmış. Şehrin her yerini gören kalede antik kalıntıları görebilirsin.

  4. Kapu Cami

    Şehir merkezinde Kapu Mahallesi’nde yer alan cami geleneksel Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden. Fatih Sultan Mehmet’in 15. Yüzyılda yaptırdığı caminin ismi, kuzeyindeki süslü ve ahşap giriş kapısından geliyor. 

  5. Meryem Ana Manastırı

    Şehrin güneyindeki Şebinkarahisar ilçesinin Sarıyer Köyü’nde bulunan, kayaların oyulmasıyla yapılan bu kilise neredeyse 2000 yıllık. Bir dönem ibadetin yasak olduğu bölgede insanlar ibadetlerini gizli gizli gerçekleştirebilsin diye bu kilise mağaranın oyulmasıyla, kuytu bir yere yapılmış.

Giresun’da Ne Yenir?


Fındığıyla dünyanın başka yerlerine ihracat yapan şehrimiz Giresun’da başka neler yiyebilirsin birlikte bakalım. Giresun’un en lezzetli yemekleri arasında; Fındıklı Baklava, Görele Pidesi, Isırgan Otu Yemeği, Karalahana Çorbası, Fasulye Diblesi, Hamsi Tava bulunur.