Adana - Bodrum Uçuş Bilgileri
1.651 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
700 KM
Mesafe
|
AJet
Popüler Havayolu
|
1 Saat 30 Dakika
Uçuş Süresi
|
Bodrum Ortalama Sıcaklık
En Ucuz Adana - Bodrum Uçak Biletleri
Adana Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Muğla’nın 13 ilçesinden biri olan Bodrum, Türkiye’nin en popüler tatil destinasyonlarındandır. Yılın yarısının yaz mevsimindeymiş gibi geçtiği Bodrum nüfusu, gelen yüz binlerce yerli ve yabancı turist ile yılın belli dönemleri 1,5 milyona kadar çıkmaktadır. M.Ö 650’lerde adı “Halikarnassos” olan Bodrum’da dünyanın yedi harikasından biri olan Halikarnas Mozolesi’ne ait kalıntılar bulunmaktadır.
Büyük Anadolu depremiyle yıkılan anıtın taşları ise daha sonrasında Bodrum Kalesi’nin inşasında kullanılmıştır. Tarihi yerlerinin yanı sıra Bodrum’da bulunan Bitez, Yalıkavak, Türkbükü, Gümüşlük, Gümbet, Turgutreis, Torba, Gündoğan, Ortakent, Mazı, Yalıçiftlik ve Akyarlar tatil beldeleriyle de turistlerin gözde yerlerinden biridir.
Bilet Dükkan’ının sunduğu kampanyalarla ucuz Adana Bodrum uçak bileti alarak Bodrum’un birbirinden güzel yerlerinden birinde tatil yapabilir, Bodrum hakkında detaylı bilgiye Bilet Dükkanı sitesinden ulaşabilirsiniz.
Adana Şehir Merkezinden Çukurova Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
10 Ağustos 2024 tarihinde açılan Çukurova Havalimanı, Adana şehir merkezinin 37 km uzağındaki Mersin'in Tarsus ilçesinde olup yakınında Mersin ve Osmaniye’nin de hava yolu ulaşımını sağlamaktadır. Şehir merkezinden Çukurova Havalimanı’na ulaşım için birkaç farklı yol bulunmaktadır.
Adana Şehir Merkezinden Çukurova Havalimanı’na HAVAMAŞ Otobüsleri ile Ulaşım
Mersin'in Tarsus ilçesinde yer alan Çukurova Havalimanı'na HAVAMAŞ otobüsleri ile ulaşım oldukça kolaydır. Her gün hizmet veren HAVAMAŞ otobüslerinin sefer saatleri için buraya tıklayabilirsiniz.
Adana Şehir Merkezinden Çukurova Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım
Adana şehir merkezinden yalnızca 37 km uzaklıkta olan Çukurova Havalimanı’na taksi ile gidebilirsiniz.
Adana Şehir Merkezinden Çukurova Havalimanı’na Araç Kiralama ile Ulaşım
Çukurova Havalimanı’nına Adana şehir merkezinden araç kiralama ile ulaşım da son derece kolaydır.
Bodrum Milas Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
1997’de kurulan Bodrum Milas Havalimanı (BJV) Muğla’nın Milas ilçesi sınırları içinde yer almaktadır. Bölgedeki turizm hareketini iyice canlandıran havalimanı Bodrum merkezine 32 km uzaklıktadır. Bodrum Milas Havalimanı’ndan merkeze ulaşım için birkaç seçenek bulunmaktadır.
Bodrum Havalimanı’ndan Şehir Merkezine MUTTAŞ Otobüsleri ile Ulaşım
Havalimanından kalkan MUTTAŞ otobüsleri ile Bodrum merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz. Uçuş saatlerine uyumlu olarak sefer düzenleyen MUTTAŞ otobüsleri iç hatlar gelen yolcu çıkışından hareket etmektedir. Milas Üç Yol-Yatağan güzergahını takip edecek olan MUTTAŞ otobüsleri hareket saatinden 15 dakika önce kalkış yerinde olmanız ve bilet ücretini şoföre nakit olarak vermeniz gerekmektedir.
Bodrum Milas Havalimanı’ndan Şehir Merkezine HAVAŞ Otobüsleri ile Ulaşım
Bodrum Milas Havalimanı’ndan uçuş saatlerine göre kalkan HAVAŞ otobüsleri Bodrum Milas Havalimanı – Güvercinlik – Torba Yolu - Bodrum Otogar güzergahını takip etmektedir. Trafik yoğunluğuna göre değişebilmekte olan havalimanından merkeze yolculuk ortalama 45 dakika sürmektedir. Adana Bodrum uçak bileti olanlar rahat ve hızlı olmasından dolayı Havaş servislerini tercih eder.
Bodrum Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım
7/24 hizmet veren havalimanı taksilerini kullanarak gitmek istediğiniz yere rahat ve hızlı bir şekilde direkt ulaşım sağlayabilirsiniz. Taksiler iç ve dış hatlar gelen yolcu çıkışının önünde durmaktadır. Taksiye binmeden gideceğiniz yerin mesafesine göre ücretin ne kadar tutacağını öğrenmenizde fayda var.
Bodrum Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Özel Transfer ile Ulaşım
Özellikle fazla bagajla gelen ziyaretçilerin işine yarayacak olan özel transfer servisleri ile sorunsuz bir seyahat geçirebilirsiniz. Havalimanından çevre ilçelere servis hizmeti veren firmalardan birinden özel transfer servisi rezervasyonu yapabilirsiniz.
Bodrum Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım
Bodrum’a geldiğinizde birkaç yer görmeden dönmek istemiyorsanız araç kiralamak yapacağınız tatil boyunca rahat bir ulaşım sağlamanıza yardımcı olacaktır. Bodrum Milas Havalimanında ofisi bulunan bir araç kiralama şirketinden ihtiyacınıza göre seçtiğiniz aracı ister Bodrum'a gitmeden önce rezervasyon yaptırarak isterseniz de havalimanına indikten sonra ofislerine giderek kiralayabilirsiniz. Adana Bodrum uçak bileti olan yolcular seyahat boyunca rahat etmek amacıyla araç kiralama yöntemini kullanır.
Bodrum’da Gezilecek Yerler
Muğla’nın en turistik yeri olan Bodrum bembeyaz evleri, masmavi denizi ve rengarenk çiçekleriyle ziyaretçilerine adeta cennetten bir köşe izlenimi vermektedir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra köklü bir tarihi geçmişe sahip olması nedeniyle de pek çok gezilmesi gereken yeri bulunmaktadır. Her sene akın akın turist gelen Bodrum’a tatil planlamak istiyor ama nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız Bilet Dükkanı olarak sizler için hazırladığımız Bodrum’da gezilecek yerler yazımızdan faydalanabilirsiniz.
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi: Türkiye’nin tek su altı arkeoloji müzesi olan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Kalesi içerisinde bulunmaktadır. İçerisinde 14 tane sergi salonu bulunan müzede su altında yapılan kazı çalışmalarından çıkartılan kalıntılar sergilenmektedir. Müzede sergilenen batık gemi kalıntısının 1025 yılında batmış olan bir gemiden kaldığı ve dünyanın en eski gemi kalıntısı olduğu bilinmektedir.
Zeki Müren Sanat Müzesi: Hayatının son dönemlerini Bodrum’da geçiren sanat güneşimiz Zeki Müren’in vefatının ardından buradaki evi müzeye dönüştürülmüştür. Müzeye gittiğinizde sizi ilk olarak ön bahçede bulunan Zeki Müren’in arabası ve heykeli karşılamaktadır. Evin üst katında ise sahne kostümleri, ödülleri, takıları gibi kişisel eşyaları sergileniyor. Zeki Müren’e gelen hayran mektuplarını okuyabileceğiniz, kendisinin hayatı ve eserleri ile ilgili belgeleri görebileceğiniz müzede duygusal nostaljik anlar yaşayacağınıza eminiz. Adana Bodrum uçak bileti olanların şahit olması gereken eserlere sahiptir.
Bitez Plajı: Bodrum’un en gözde plajlarından olan Bitez Plajı aynı zamanda buradaki en uzun sahil şeridine sahiptir. Plajın bir diğer özelliği ise denizinin sığ olmasıdır. Bitez Plajı’nda bulunan sörf okullarından sörf yapmayı öğrenebilir, tatilinizde farklı deneyimlere yer verebilirsiniz.
Bodrum Deniz Müzesi: Bodrum Deniz Müzesi’nde Bodrum tipi tekne modelleri ve birçok yerden toplanmış olan deniz kabuklarının sergilenmektedir. Bunlara ek olarak Halikarnas Balıkçısı olarak tanıdığımız Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın kişisel eşyaları ve fotoğraflarına da müzede yer verilmiştir. Sürekli olarak etkinliklerin de düzenlendiği Bodrum Deniz Müzesi’ni ziyaret etmeye geldiğinizde bulunan etkinliklere de katılım gösterebilirsiniz.
Gün Batımı Plajı: Gün batımının en güzel halini, Turgutreis’te bulunan adı üstünde Gün Batımı Plajı’ndan izleyebilirsiniz. Halka açık olan bu plaj mavi bayrağa sahiptir. Gün Batımı Plajı’na toplu taşımalar ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Adana Bodrum uçak bileti olanlar denizin tadına varmak için buraya gidebilir.
Karaincir Plajı: Akyarlar beldesinde bulunan Karaincir Plajı, Bodrum’un en soğuk suyuna sahiptir. Yazın en sıcak döneminde bile gelseniz bile su hala buz gibi soğuk olacaktır. Burada denizin sığ ve deniz tabanının kumlu olmasından dolayı tatilciler tarafından sıklıkla tercih edilen bir yerdir.
Bodrum’da Ne Yenir?
Bodrum’da geçireceğiniz tatil süresince görmek istediğiniz yerleri ve yapmak istediğiniz aktiviteleri planladıysanız sırada gitmişken mutlaka denemeniz gereken Bodrum lezzetleri var. Akdeniz ve Rum mutfağından da ögeler barındıran Bodrum lezzetlerinde özellikle yabani otlara ve mezelere rastlayabilirsiniz. Yarımada niteliğindeki Bodrum’da deniz ürünlerinin de ayrı bir yeri bulunmaktadır. Bodrum’da ne yenir iyice merak ettiyseniz Bilet Dükkanı’nın sizin için hazırladığı bu listeye bir göz atmanızı öneririz. İşte Adana Bodrum uçak bileti olanların yemesi gerekenler…
Kabak Çiçeği Dolması: Kabak çiçeği yetiştiriciliğinin yaygın olduğu Bodrum’da haliyle kabak çiçeği dolması da sıklıkla tüketilmektedir. Farklı biçimleri de bulunsa da genellikle içerisine pirinç ve dereotu konan dolma yaygın olarak zeytinyağlı yapılmaktadır.
Kefal Dolması: Kefal dolması Muğla yöresine has bir lezzettir. Kefal balığının içine pirinçli iç harç konularak hazırlanan dolma tadılması gereken farklı bir lezzet sunmaktadır.
Ekşili Palamut: Bodrum mutfağında balığın ayrıcalıklı bir yere sahip olduğunu söylemiştik. İçinde domates, sarımsak, salça ve maydanozun bulunduğu özel bir sosla hazırlanan palamut bambaşka bir lezzete bürünüyor.
Keşkek: Bodrum’un yöresel yemeklerinden biri olan keşkek ülke çapında da tüketilmektedir. Buğdayla yapılan bu yemeği bir de oğlak veya tavuk etiyle yapılan Bodrum usulünde tatmanızı öneririz.
Lokum Pilavı: Bodrum’da düğün yemeği olarak da anılan lokum pilavının içinde ne bulgur ne de pirinç bulunmakta. Açılan yufkanın küçük kareler halinde kesilip kurutulduktan sonra haşlanarak hazırlanan, hamurdan oluşan bu pilav bölgenin en geleneksel lezzetlerindendir.
Kaya Koruğu Salatası: Otların geniş bir yer kapladığı Bodrum mutfağında kesinlikle denenmesi gereken şeylerden bir tanesi. Ege kayalarındaki kayalıklarda yetişen kaya koruğu otu haşlandıktan sonra sarımsak ve zeytinyağı ile kavruluyor ve üzerine sirkeli sos gezdirilip servise hazır hale getiriliyor.
Bitez Dondurması: Namı Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış olan Bitez dondurması, 25 yıl önce Bitez’de yapılmaya başlanmıştır. Şeker ilavesiz ve tamamen organik meyvelerden üretilen dondurmanın yirmiden fazla çeşidi mevcuttur. Gerçek Bitez dondurmasını yalnızca Bitez’de tadabileceğinizi unutmamanızı tavsiye ederiz.