Abu Dabi Konaklama ve En Güzel Yemekleri

Ortadoğu’nun en zengin ve otantik şehirlerinden biri olan Abu Dabi modern dokusuyla sıcak kumların, muazzam gökdelenlerin ve lüksün bir yer. Bu çarpıcı şehir, sadece göz alıcı mimarisi ve alışveriş caddeleriyle değil, aynı zamanda sıcakkanlı insanları ve zengin kültürüyle de ön plana çıkıyor. Geleneksel çarşıların ve modern alışveriş merkezlerinin bir arada bulunduğu bu şehir eskiyle yeniyi en güzel şekilde harmanlıyor. Gün batımını izleyip çöl safarilerine katılabileceğin Abu Dabi hakkında hazırladığımız içeriklere Bilet Dükkanı’ndan ulaşabilir, Abu Dabi konaklama rezervasyonunu en uygun fiyatlara yapabilirsin.

20 Kasım 2023 4dk okuma

Abu Dabi Hakkında


Sanılanın aksine, Ortadoğu’nun en zengin ülkelerinden olan Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai değil, Abu Dabi. Fakat Dubai’de yapıp Abu Dabi’de yapamayacağın hiçbir şey yok, hatta Abu Dabi’de gezerken sokaklar çok daha sakin ve kalabalıktan uzak olacaktır.

Aynı zamanda Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük emirliği olan Abu Dabi Arap Yarımadası’nın doğusu, Basra Körfezi’nin güneyinde yer alıyor. BAE’nin toplam yüzölçümünün büyük kısmını oluşturan emirliğin tarihinin eski çağlara dayandığına inanılıyor. 19. Yüzyıla kadar balıkçılık ve inci dalıcığıyla geçimini sürdüren Abu Dabi, 20. Yüzyılın başlarında petrolün keşfiyle bambaşka bir noktaya evrilerek zenginleşmeye başladı. Bugün devasa altyapı projeleri, lüks oteller, gökdelenler ve alışveriş merkezleriyle dikkat çeken şehir Arap Yarımadası’nın en turistik yerlerinden.

Abu Dabi’ye girişlerde bordo pasaport sahipleri vize almak zorundadır. Yeşil, gri ve siyah pasaport sahipleri ise 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftırlar.

abu-dabi-2.webp

Abu Dabi Türkiye’den Uçakla Kaç Saat?


İstanbul’daki her iki havalimanından da Abu Dabi’ye yapacağın uçuşlar ortalama olarak 4 saat 25 dakika sürecektir. Bu süre aktarmasız uçuşlar için, aktarmalı uçulacaksa havalimanlarında bekleme süreleri dahil edildiğinde zaman uzayacaktır. En uygun fiyatlı Abu Dabi uçak bileti için sen de hemen Bilet Dükkanı’ndan biletini al!

abu-dabi.webp

Abu Dabi’ye Hangi Mevsim Gidilir?


Peki tipik çöl ikliminin görüldüğü ve havaların çok sıcak olduğu Abu Dabi’ye hangi mevsim gidilir diye sorduğunu duyar gibiyiz! Yaz aylarında hava sıcaklığı çoğu zaman 40 derecenin üzerine çıkıyor, kış aylarında ise ortalama hava sıcaklığı 25 derece. Kasım – Mart ayları Abu Dabi’yi ziyaret etmek için en güzel zaman hem sıcaktan bunalmadan şehirde gezebilir hem de denize girebilirsin. Abu Dabi uçak bileti ile yolculuğa çıkmadan önce Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Abu Dabi otelleri ve araç kiralama hizmetleri ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Abu Dabi’de Nerede Denize Girilir?


Bembeyaz kumları, çarşaf gibi denizi ve harikulade manzaralarıyla Abu Dabi’de denize girebileceğin yerleri merak ediyorsan doğru adrestesin. 

  • Corniche Plajı: Mavi bayraklı bu plaj dünya çapında bir üne sahip. Aileler, bekarlar ve genel halkın girebileceği şekilde üçe bölünen bu halk plajında soyunma odaları, şemsiye ve şezlonglar ücretli.
  • Saadiyat Plajı: Saadiyat Adası’ndaki bu plaj Abu Dabi’nin en eski halk plajlarından. Ilık ve tertemiz bir suya sahip plaj aynı zamanda kaplumbağaların doğal yuvalama alanı.
  • Al Bateen Plajı: Girişi ücretli olan Al Bateen Plajı Hudariyat Köprüsü’nün manzarasıyla oldukça romantik bir atmosfere sahip. Plaj 10.00 – 22.00 saatleri arasında açık ve akşam saatlerinde yüzmek kadınların güvenliklerinden dolayı yasaklanmıştır.

abu-dabi-deniz.webp

Abu Dabi’de Nerede Kalınır?


Abu Dabi seyahatlerinden farklı beklentileri olanlar için Abu Dabi’de nerede kalınır diye araştırdık. Şehre ilk defa gelenler için The Corniche, ailelerin konaklayabileceği Yas Adası, lüks deniz tatili isteyenler için Saadiyat Adası, gece hayatı için Al Zahiyah, kafe ve restoranlara yakın olmak isteyen alışveriş tutkunları için Al Khalidiya ve bütçeyle seyahat edenler için uygun fiyatlı konaklama opsiyonlarının olduğu Khalifa City & Al Raha.

Abu Dabi Kaç Günde Gezilir?


Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’ye gidildiğinde genelde Dubai de gezilir, bu sebeple çoğu tatil sever BAE seyahatlerinin 2-3 gecesini Abu Dabi’ye, kalanını Dubai’ye ayırmaktadır. 2-3 günlük bir Abu Dabi seyahati şehrin önemli turistik noktalarını görmek ve çeşitli aktiviteleri yapmak için yeterli olacaktır.

abu-dabi-plajlari.webp

Abu Dabi Yemekleri


Yazıyı okurken bazı okurlarımızın en çok bu kısmı merak ettiğini biliyoruz, işte karşınızda Arap, Fars, Hint ve Akdeniz etkileriyle şekillenen, şık tabaklardan sokak lezzetlerine damak çatlatan Abu Dabi yemekleri:

  • Chebab: Bir çeşit Abu Dabi krepi de diyebileceğimiz Chebab kahvaltıların vazgeçilmezi. Maya, kakule ve zerdeçaldan hazırlanan incecik hamur hurma şurubuyla servis edilir.
  • Thareed: Büyük parça patates, havuç ve kabakla hazırlanan sığır yahnisi ağır ateşte pişiriliyor.
  • Madrooba: Ramazan aylarında iftarların vazgeçilmezi olan Madrooba tuzlu balık, baharat ve kalın bir sosla hazırlanan çok doyurucu bir yemek.
  • Köbbeh: Abu Dabi’nin içli köftesi, en sevilen sokak lezzetlerinden Köbbeh kuzu kıyması, soğan ve çam fıstığıyla hazırlanır, tahin veya tzatziki sosla servis edilir.
  • Manakiş Za’atar: Yuvarlak pide şeklindeki hamurun üzerine zeytinyağı ve kuru otlar ilave edilir, basit ama çok lezzetli bir hamur işi.

abu-dabi-denize-girilecek-yerler.webp

  • Falafel: Anavatanı Ortadoğu olan Falafel veganların da en sevdiği opsiyonlardan, Abu Dabi’de de nohuttan hazırlanan falafelin en iyisini yiyebilirsin.
  • Machboos: Kırmızı et, tavuk ya da karidesten yapılan bu yemek loomi baharatı ve kuru misket limonuyla marine edilir. Etin altına pirinç, patates, domates ve soğan koyulur.
  • Lugaymat: Lokma severler buraya! Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık olan bu tatlı hamur topları özel günlerde servis ediliyor.
  • Knafeh: Hatay’dakinin yerini hiçbiri tutamaz ama Abu Dabi usulü künefenin de iyi bir rakip olduğunu kabul edelim.
20 Kasım 2023 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar