Antalya’nın Gözbebeği Kaş’ta Gezilecek Yerler

Kaş’a seyahat etmek isteyenler, en uygun uçak bileti satın alırken Bilet Dükkanı’nın, sağlamış olduğu fırsat dolu kampanyalardan yararlanıyor. Bilet Dükkanı, doğa ve tarihle iç içe kültürel tatil yapmak isteyen kullanıcıları için, Kaş’ta gezilecek yerler, antik kentler, doğal alanlar, en güzel koylar, en güzel plajlar ve konaklamak için en iyi oteller hakkında detaylı bilgileri derledi.

5 Şubat 2023 20dk okuma

Maviliklerin içinde antik zamana yolculuk yapmak isterseniz Kaş bunun için vazgeçilmez bir rotadır. Zengin tarihi mirası, benzersiz doğa güzellikleri, tertemiz plajları, insanın içini açan koyları ile mükemmel bir tatil destinasyonu olan Kaş, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.  Kaş’a seyahat etmek isteyenler, en uygun uçak bileti satın alırken Bilet Dükkanı’nın, sağlamış olduğu fırsat dolu kampanyalardan yararlanıyor. Bilet Dükkanı, doğa ve tarihle iç içe kültürel tatil yapmak isteyen kullanıcıları için, Kaş’ta gezilecek yerler, antik kentler, doğal alanlar, en güzel koylar, en güzel plajlar ve konaklamak için en iyi oteller hakkında detaylı bilgileri derledi.

Kaş’ta Gezilecek Tarihi Yerler

Patara Antik Kenti

Likya’nın en önemli şehirlerinden biri olan Patara Antik Kenti, Kalkan ve Demre arasındaki Ovagelemiş Köyü sınırları içinde konumlanıyor. Bu antik kentin tarihi değeri kadar tabiat açısından da önemi büyüktür. Nesli tükenmekte olan Caretta Caretta’lar, yumurtalarını burada, koruma altına alınmış sahillere bırakıyor. Kaş'ta gezilecek yerler listesinde baş çeken Patara Antik Kenti'ni mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Antiphellos Antik Mavi MağaraKenti

Roma döneminde en şaşaalı zamanlarını yaşamış olan ve  Likya Kentler Birliği’nin başka bir önemli kenti olan Antiphellos zamana kısmen meydan okuyabilmiş. Günümüzde harabe şeklinde olsa da zamanında büyük bir kentti. Antik tiyatro ve kaya mezarları ise zamanın yıpratıcı etkisine karşı koyabilmiş  ve görkemleri ile dikkat çekiyor.

kasta-gezilecek-yerler-1536x1024.jpg

Xanthos Antik Kenti

Likya Kentler Birliği’nin idare merkezi Xanthos, zamanında yaklaşık 40.000 kişinin yaşadığı dev bir kentken günümüzde dünyanın her yerinden tarihsever ziyaretçi ağırlayan bir keşif alanı olmuştur.

Kaleköy (Simena)

Eski zamanlarda Likya’nın en küçük kentlerinden biri olan Simena, günümüzde Kaleköy ismi ile biliniyor. Kara yolu ile ulaşımın olmadığı yer, büyükşehirlerin gürültüsünden ve kalabalığından sıkılanlara çok iyi geliyor

Aperlai Antik Kenti

Ulaşım deniz yolu ya da yürüyerek sağlanan Aperlai Antik Kenti, Likyalılardan daha eski döneme ev sahipliği yapmıştır. Bir kısmı sular altında kalmıştır. Teknelerle gidebileceğiniz bu doğa harikası yerde dilerseniz dalış yaparak sular altında kalmış kentte keşfe çıkabilirsiniz. 

Noel Baba Kilisesi

Kaş ve Finike şehirleri arasındaki Demre ilçesinde yer alan Noel Baba Kilisesi, Noel Baba olarak bilinen Aziz Nicholas anısına yaptırılmış ve ölümünün ardından bir süre burada yattığı düşünülüyor. 

Kaş’ta Gezilecek Doğal Yerler 

Mavi Mağara

Kaş sınırları içerisinde bulunan Kalkan Mahallesi’ndeki mağara, önünde yer alan denizin renginden dolayı bu ismi almıştır. Mağaranın önündeki denizin rengi, turkuaz, mavi ve yeşil renklerinin birleşmesiyle oluşmuştur ve büyüleyici bir görünüme sahiptir. 

Çukurbağ Yarımadası

Bölgenin hem doğal güzellikleri bakımından, hem de tarihi yapıları sınırları içerisinde bulundurmasından ötürü oldukça ziyaret edilen bir bölgedir.  

Saklıkent Kanyonu

Eşen Çayı’nın bir parçası olan Karaçay’dan doğan bir kanyon olan Saklıkent Kanyonu, şiddetli akan suyu, dik yamaçları ve tahta köprüleriyle Kaş’ta gezilecek yerler ve görülmeye değer doğa güzelliklerinin başında geliyor.

saklikent-kanyonu-300x200.jpg

Kıbrıs Kanyonu

Kaş ve Elmalı arasında bulunan Kıbrıs Kanyonu, yabancı hayatı koruma bölgesidir. Doğa sporu sevenlerin en gözde yeri, el değmemiş yapısıyla oldukça ön plana çıkıyor. Batı Toroslar’da bulunan Akdağlar’dan eriyen kar suları süzülerek Akdeniz’e ulaşıyor. Katran ve Susuz Dağları’nın arasında bulunan kanyon içinde; birbirini kovalayan şelaleler ve onların oluşturduğu göletler, hızlı akan su ziyaretçilerine görsel şov sunuyor. Kaş'ta gezilecek yerler listesinde en popüler mekanlardan biri olan Kıbrıs Kanyonu'nu görmeden tatilinizi bitirmeyin.

Felen Yayla

Felen Yayla, Kaş’a 12 kilometre mesafede yer alıyor olup, tüm bölgeye görüş açısından hakimiyeti altına alan tepede konumlanmaktadır. M.Ö. 4. yüzyılda Phellos önemli bir kent iken, Antiphellos şehri, Phellos’un limanı olarak kullanılmış. 

Kekova

Kekova, yıllar içerisinde meydana gelen depremler sonucu yıkılarak sular altında kalmıştır. Suların içine gömülen; basamaklar, anıt ve tapınakların kalıntıları ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. 

Güvercinlik Mağarası (Güvercin İni Deniz Mağarası)

Bölgenin meşhur doğal güzelliklerinden olan Mavi Mağara’ya nazaran daha küçük bir yapıya sahip olan mağarada bulunan güvercinlerden ötürü mağaraya bu isim verilmiştir. 2 metrelik yüksekliği ile oldukça dikkat çekici bir doğal oluşum olan mağaraya, sahilde her gün düzenli olarak gerçekleştirilen tekne turları ile gidilebilmektedir.

Hemen Kaş uçak bileti ve otel rezervasyonunuzu yaptırın.

 

 

Kaş’ta Gezilecek Plajlar

Kaputaş Plajı

Hem yerli turistlerin hem de yabancı turistlerin gözde rotalarından biri olan bu plaj bir aynı zamanda kanyon ağzı plajı ve birinci derece sit alanıdır. Bu nedenden dolayı el değmemiş bir doğal güzelliğe sahip. Dünyaca ünlü  Kaputaj Plajı’nın sahil yapısı kum ve çakıldan oluşmaktadır.

Patara Plajı

Antalya’nın Kaş ve Fethiye ilçeleri arasında Gelemiş Köyü sınırları içerisinde yer alan Patara Plajı ismini Patara Antik Kenti’nden alıyor.Birçok sinema filmine ev sahipliği yapmış olan bu plajı özellikle gençlerin sıklıkla tercih ettiği bir bölge. İnce kumları ve tepeleri ile kum plajları sevenler tarafından öncelikli tercihler arasında yer alıyor. Kaş'ta gezilecek yerler listesinde bulunan Patara Plajı'nı mutlaka ziyaret edin.

Küçük Çakıl Plajı

Kaş’ın merkezinde bulunan Küçük Çakıl Plajı, biraz küçük bir alanda yer aldığı ve herhangi bir tabelası olmadığı için bulunması zor olabiliyor. Küçük Çakıl Plajı çok temiz ve kaynak sularından dolayı serin sulara sahip olduğu için Akdeniz’in sıcağında mükemmel bir seçenek. 

Büyük Çakıl Plajı

Yer aldığı koyda soğuk su kaynağı yer aldığı için denizin suyu biraz serin ama sıcak yaz günlerinde insanı çok güzel bir şekilde ferahlatıyor. İsminden de anlaşılacağı üzere plajı biraz çakıllı, bu yüzden deniz ayakkabısı almadan bu plaja uğramayın.

buyuk-cakil-plaji-300x200.jpg

Akçagerme Plajı

2010 yılından itibaren her yıl mavi bayrak sahibi olan Akçagerme Plajı, bölgenin en uzun plajlarından biridir. 200 metre uzunluğundaki sahili küçük taşlardan oluşan bir yapısıyla,  sığ bir denize sahip olduğu için çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor. Denizin suyu ise her zaman berrak ve ılıktır. 

İnceboğaz Plajı

Kaş’ın Çukurbağ Yarımadası Yolu üzerinde yer alır. Plajı, yarımadanın en ince noktasında bulunduğu için bu adı almış. Plaj açık denize bakan yapısı itibariyle biraz rüzgarlı ve dalgalıdır. Koya bakan kısım ise daha sakin. Deniz bu kısımda sığ ve deniz suyu daha ılık olduğundan daha çok tercih edilir. Bu sebeple çocuklu aileler plajın bu kısmını daha çok tercih ediyor.

Limanağzı Plajı

Mavi bayraklı olan Limanağzı Plajı’nın ılık ve dalgasız sularında saatlerce yüzebilirsiniz. Bu eşsiz yere  Kaş’tan kalkan küçük tekneler ile ulaşabilirsiniz. Doğal sit alanı olan bu plaj doğa ile baş başa kalabileceğiniz müthiş yerlerden biri. 

Kaş’ta Gezilecek Koylar

Hidayet Koyu

Eski zamanlarda burada yaşayan bir yerliden ismini alan Hidayet Koyu, Kaş'ta gezilecek yerler listesinde bulunan ve merkeze 2.5 kilometre uzaklıkta Çukurbağ Yarımadası’nda yer alıyor. Bu koyu caretta carettaları, renkli balıkları görebilmek için çok sayıda kişi ziyaret ediyor. 

Yağlıca Koyu

Kaş Kekova arasında yol alan tekne turlarının sıkça ziyaret ettiği bu koy el değmemiş bir yapıya sahiptir. Dibi kum olan dalış ve deniz keşfi için mükemmel bir derinliğe sahip olan bu koy sert kayalık sahil şeridiyle körfez bir fiyordu andırdığından dolayı daha çok profesyonel dalış yapanların rotasıdır. 

İnönü Koyu

Kaş’tan Kekova'ya giden tekne turlarının mutlak uğrak noktalarından biri olan İnönü Koyu yüzmeyi sevenler için harika bir duraklama alanı. İnönü uzaktan bir mağarayı andırmaktadır ve ismi de aslında buradan gelmektedir.

inonu-koyu.jpg

Aperlai Koy

Kıyı boyunda sur ve kuleler görülebilmektedir. Çünkü Kaş ile Demre arasında yer alan Alerlai Koyu aynı zamanda bir antik kenttir.

Fırnaz Koyu

Muar Kürü olarak da bilinen Fırnaz Koyu koruma altına alınan bir koy olduğu için herhangi bir tesise sahip değildir. Koyun sık sık ziyaret edilme sebeplerinden biri ise cilde faydalı gelen mineraller içeren çamurudur. Kaş'ta gezilecek yerler arasına dahil edebileceğiniz Fırnaz Koyu'nu mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Akvaryum Koyu

Kekova Koyları’ndan biri olan Akvaryum Koyu özellikle tekne turlarının önemli dinlenme koylarından biridir. Burada şnorkel ile deniz altında ufak bir gezintiye çıkılabilir ve birbirinden farklı çeşitli deniz canlılarını yakından görülebilir. Kano da sıkça tercih edilen aktivitelerden biri.

Kaş’ta Konaklayabileceğiniz  Oteller

Club Hotel Barbarossa,Kalamar Hotel, Doria Hotel Yacht Club, Hotel Pirat, La Salvia Hotel Kaş, Peninsula Gardens Hotel, Çınar Butik Kaş, Hera Hotel Kaş, Upperhouse Boutique Hotel, Diva Residence All Suite Hotel, Cappari Aqua Princess Hotel, Sea View Otel, Habesos Hotel, Artemis Hotel Kaş, Kale Hotel, Villa Hotel Kuluhana, Flower Pension, Amphora Hotel, Patara Prince Resort, Hotel Sema, St. Nicholas Pension, Golden Lighthouse Hotel.

5 Şubat 2023 20dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar