Ara Tatil Ne Zaman 2023

Okul heyecanının başladığı 11 Eylül 2023 Pazartesi itibarıyla gerek velilerin gerekse de öğrencilerin ilk aklına gelen sorulardan biri ara tatil ne zaman oldu. İşte 2023 ara tatil tarihleri...

4 Ekim 2022 7dk okuma

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan ilk ve ortaöğretim eğitim kurumları, 11 Eylül 2023 Pazartesi yeni öğretim hayatlarına başladı. 20 milyon öğrencinin yeni eğitim ve öğretim hayatına adım atmasıyla birlikte, yaklaşık 1,2 milyon öğretmen de yeni eğitim yılına başladı.

Okul heyecanının başladığı 11 Eylül 2023 Pazartesi itibarıyla gerek velilerin gerekse de öğrencilerin ilk aklına gelen sorulardan biri ara tatil ne zaman oldu. Bunun için arama motorlarında sıklıkla ara tatil ne zaman sorusu arattırılmaya başlandı. Bilet Dükkanı olarak biz de 2023 ara tatil dönemleri ile ilgili bu bilgilendirici yazıyı yazarken, sizlerin erken rezervasyon fırsatlarını kaçırmadan, istediğiniz sömestir tatilini önceden planlayabilmeniz için gerekli tüm verileri topladık. Ara Tatil Ne Zaman 2023 başlıklı yazımızda, sömestir tatilinin zamanı ve süresiyle ilgili bilgi vermekle beraber, ara tatilde gidilecek yerler başlığını da yazımıza ekledik.

somestir-tatili-tarihi.webp

Yazımızın devamında bulunan ‘Sömestir Tatilinde Gidilecek Yerler’ başlığımıza da mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz. Zira, bu başlık altında yalnızca liste vermekle kalmadık, sömestirde gidilecek yerlerde neler yapabileceğinize dair de fikirler sunduk. Ancak öncesinde en çok merak edilen sorunun cevabını verelim; Ara tatil ne zaman?

Ara Tatil Ne Zaman?

20 milyon öğrenci ve yaklaşık 1,2 milyon öğretmen için 2023 – 2024 eğitim öğretim yılı, 11 Eylül 2023 Pazartesi itibariyle başladı. İki ara tatilin bulunduğu yeni eğitim – öğretim yılında, ilk ara tatil 19 Ocak 2024 Cuma günü öğrenciler için başlayacak. 15 gün boyunca sürecek olan ara tatil, 5 Şubat Pazartesi 2024 tarihine kadar devam edecek. 

İkinci Ara Tatil Ne Zaman?

Yaklaşık 20 milyon ilk ve ortaöğretim öğrencisi için oldukça önemli olan ikinci ara tatil, 5 Nisan 2024 Cuma akşamı itibarıyla başlayacak ve 15 Nisan 2024 Pazartesi gününe kadar devam edecek. Bu yıl Ramazan Bayramı da aynı tarihlere denk geldiği için, öğrenciler fazladan bayram tatili yapamayacak.

somestir-tatili.webp

Ara Tatilde Gidilecek Yerler

Sömestir tatillerinin en güzel yanı, bu zaman dilimini ailece gidilen tatillerle unutulmaz bir hale getirmektir. Çocuklu ailelerdeki ebeveynler de bu nedenle yıllık izinlerinin bir kısmını ara tatil dönemlerine denk getirerek, kış ve bahar tatillerine çıkarlar. 
Bilet Dükkanı olarak Ara Tatil Ne Zaman 2023 başlıklı yazımızda ara tatil tarihlerini verirken, bu tatil zamanlarını daha verimli hale getirebilmek için gidebileceğiniz tatil noktalarını da bol alternatifli olarak listeledik. İşte ara tatilde gidilecek yerler listemiz…

  • Hobbit Evleri

    Ara tatilde gidilecek yerler listemizin başında Hobbit Evleri bulunuyor. Ara tatilde çocukların en çok gitmek istediği yerlerin başında gelen Hobbit Evleri, ailece harika vakit geçirebileceğiniz, oldukça eğlenceli bir gezi noktası.

    Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde konumlanan Ormanya Doğal Yaşam Parkı içerisindeki Hobbit Evleri, adeta bir masal diyarına ışınlanılmış hissi uyandırıyor ziyaretçilerinde. Bir yandan doğayla iç içe bir yandan da masalsı bir evrene yolculuk etmek isteyenler, sömestir tatilinde Hobbit Evleri’ni tercih edebilirler.

  • Yedigöller

    Doğayla özdeş bir yarı yıl tatili yapmak isteyen aileler tarafından ara tatilde gidilecek yerler alternatiflerinden bir diğeri olan Yedigöller, ailece kamp yapabilmeye de olanak tanır. Bolu’da bulunan Yedigöller, aynı zamanda bir milli park olduğundan, yeşilin en güzel tonlarının bir arada toplandığı muazzam bir doğaya sahiptir. Bilet Dükkanı üzerinden avantajlı fiyatlarla Bolu uçak bileti satın alabilir, Yedigöller'i yakından görme imkanı bulabilirsiniz.

yedigoller (1).webp

  • Bozcaada

    Ara tatilde çocuklarınızla birlikte zaman yolculuğu yapmaya ne dersiniz? Daracık ve tarih kokan sokakları, tam anlamıyla adalı olmanın ne olduğunu anlatan huzurlu yapısı ve aceleci olmayan insanlarıyla Bozcaada, sömestir tatilinde ailece gidebileceğiniz yerler arasında bulunuyor. 

    Tarihi Rum evleri, Arnavut kaldırımlı sokakları, göz alabildiğine uzanan deniz manzarası, damak çatlatan lezzetleri ve daha nicesiyle siz de ara tatilinizi Bozcaada’da değerlendirebilirsiniz. 

  • Mardin

    Mistik bir tatile çıkmaya ne dersiniz? Daracık sokakları, göz alıcı mimarisi, eşsiz mutfak kültürü ve daha nicesiyle siz de ara tatilde Mardin’i keşfedebilirsiniz. 
    Birbirinden cana yakın ve güler yüzlü insanı ile “Gece gerdanlık gündüz seyranlık” olarak betimlenen Mardin, unutulmaz bir deneyim yaşamanız için sizi bekliyor. 7’den 77’ye her yıl milyonları aşan yerli ve yabancı turisti ağırlayan Mardin, sizi de kendine hayran bırakacağı gibi; asla unutamayacağınız güzel anılar biriktirmenizi de sağlayacaktır. Avantajlı Mardin otelleri ile ilgili bilgi almak ve erken rezervasyon fırsatlarından faydalanmak için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

mardin.webp

  • Kartalkaya

    Ara tatil denince ilk akla gelen aktivitelerden biri olan kayak sporunun en önemli merkezlerinden Kartalkaya, Bolu ilinin en popüler noktalarından biridir. Zira Kartalkaya Kayak Merkezi her yıl on binlerce kişiye hizmet verir.
    Kar kalitesi oldukça yüksek olan kayak merkezlerinden biri olan ve 1850 metre ile 2220 metre arasında değişkenlik gösteren rakım noktalarıyla inanılmaz temiz bir havaya sahip olan Kartalkaya’da muhteşem bir kış tatili yapabilirsiniz. 

  • Uludağ

    Oldukça zengin bir coğrafyaya sahip olan Türkiye’de kayak yapabilmek için bir hayli farklı kayak merkezi bulunuyor. Bunlardan biri de uzun yıllardır en popüler olan kayak merkezlerinden biri olan Uludağ olarak karşımıza çıkıyor. 
    Bursa’nın Osmangazi ilçesinde konumlanan Uludağ, bilhassa Marmara Bölgesi’ndekiler için en popüler kış tatili / kayak tatili lokasyonlarından biridir.

uludag.webp

  • Cunda Adası

    Ada kültürünün en güzel şekilde yaşatıldığı yerlerden bir diğeri de Cunda Adası’dır. Ara tatilde siz de çocuklarınızla birlikte Cunda Adası’na gidebilir ve unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz. 

    Zengin zeytinyağlı kültürüyle de damağınızı şenlendirecek sayısız Ege lezzetini mutfağında barındıran Cunda Adası’nda sömestir tatili boyunca unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

  • Kars

    Kars’ın muazzam tarihi ve mimari güzelliklerini bilmeyenler için Ara Tatilde Gidilecek Yerler başlığında bu şehri görmek biraz şaşırtıcı olmuş olabilir ancak ‘Serhat Şehri’ olarak da bilinen Kars, ara tatilde gidebileceğiniz harika bir yerdir.

    93 Harbi olarak da bilinen 1877 – 1878 tarihleri arasında olan Osmanlı – Rus Savaşı ardından 40 yıl boyunca Ruslara karşı kaybedilen bu şehir, II. Nikolay tarafından dönemin en iyi Baltık Mimarisi eserlerini ortaya koyan mimarlar getirtilerek şehir adeta yeni baştan yaratılmıştır.

kars.webp

  • Baltık Mimarisi eserleriyle dolu olan Kars, 1900’lerin başında mini bir Moskova olarak görülür. Öte yandan, sınır yani serhat şehri olması dolayısıyla da pek çok farklı kültürden beslenmiştir. Dünyaca ünlü gravyer ve eski kaşar başta olmak üzere damak çatlatan lezzetlere ev sahipliği yapan mutfağıyla öne çıkan Kars, Alexander Puşkin’in de uzun zaman yuvası olmuştur. Diğer yandan Kars, dünya tarihinde de önemli bir yere sahip olan Ani Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapmaktadır.

    Gezilip görülecek tonla yeri, denenmesi gereken müthiş lezzetleri olan Kars, ara tatilde rotanızı çevireceğiniz muazzam yerlerden biri. 

  • Kapadokya

    Ara tatilde gidebileceğiniz yerlerden söz ediyorsak Kapadokya Bölgesi’ni es geçmek olmaz. Bilhassa Nevşehir’de toplanan peribacaları, göz alabildiğine uzanan manzarada mistik bir hava yaratır. Bir diğer yandan, yerin 7 – 8 kat altına kadar inen yeraltı şehirleriyle de öne çıkan Nevşehir, ziyaretçilerini kendine hayran bırakacak kadar güzeldir.

kapadokya (2).webp

  • Ara tatilde Kapadokya Bölgesi’ni tercih ettiğiniz takdirde milattan sonra 100’lü yıllardan kalan kilise yapılanmalarını ve yeraltı şehirlerini görebilir, testi kebabı başta olmak üzere Nevşehir’in damak çatlatan lezzetlerini tadabilir, Kızılırmak’ın üzerindeki Sallanan Köprü’de yürüyebilir, çömlek yapımını öğrenebilir, sıcak hava balonuna binebilir, ATV turuna çıkabilir ya da ailece at binebilirsiniz. 
  • The Land of Legends

    Ara tatilde gidilecek yerler listemizin sonuncusu ve belki de çocuklar tarafından en çok sevilen noktası olan The Land of Legends, tatil rotanızı oluşturabilir. Antalya’nın Belek isimli ilçesinde bulunan bu masalsı park, çocuklarınızla birlikte unutulmaz anılar biriktirmenizi ve belki de şimdiye kadarki en eğlenceli zamanınızı geçirmenizi sağlayacaktır.

Bilet Dükkanı üzerinden, "Tatil Fotoğrafları İçin 5 Tüyo" ve "Erken Rezervasyon Fırsatları Nelerdir?" başlıklı yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

4 Ekim 2022 7dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar