Arnavutluk'a Gitmek İçin 5 Sebep

Arnavutluk’ta, plajları ve canlı başkenti Tiran hakkında muhakkak bir şeyler duymuş olabilirsiniz. Uzun yıllar boyunca izole olan bu ülke hala turistler tarafından büyük ölçüde keşfedilmemiş olsa da işler değişiyor… Arnavutluk Akdeniz'in en parlak yıldızlarından biri olma yolunda adım adım ilerlerken, bu yazımızda size keşfedilmemiş Arnavutluk’u anlatacağız…

16 Ekim 2023 5dk okuma

Arnavutluk Hakkında


Karadağ ile Yunanistan arasında, çoğu zaman insanların gözden kaçırdığı veya haritada nerede olduğunu bile bilmediği gizli bir cennet yatıyor: Arnavutluk… Yıllar boyunca Avrupa'nın büyük tatil destinasyonları arasında yer almayan bir tür Sindirella figürüydü Arnavutluk. Ancak sırrı ortaya çıktıkça bu durum değişiyor. Hırvatistan kadar görkemli bir kıyı şeridi, hafif bir İstanbul yankısı taşıyan Osmanlı döneminden kalma kasabaları, Adriyatik'tekilere rakip olacak Roma kalıntıları ve kalbinde gürültülü bir başkenti var. 

Kırsal kesimdeki kaleleri, sahillerde uzanan eski sığınakları, su sporları yapabileceğiniz alanları, gölleri, dağları, tarihi yapıları, müzeleri, kahve ve yemek kültürü ile Arnavutluk’a hayran kalacağınızı garanti edebiliriz. Bilet Dükkanı'ndan alacağınız Arnavutluk uçak bileti ile Arnavutluk gezisi planlamadan önce, seyahatinizde oldukça işinize yarayacak bu yazımızı okumadan yolculuğa çıkmayın. Hadi başlayalım…

arnavutluka-neden-gidilir.webp

Arnavutluk'a Gitmek İçin 5 Neden


Herkesin hayatında en az bir kez ziyaret etmesi gereken bir destinasyon varsa o da Arnavutluk'tur. Kayalıkların kenarındaki deniz manzaralarından büyüleyici kıyı köylerine, hareketli Başkent Tiran'dan muhteşem dağlık manzaralara kadar Arnavutluk'u ziyaret etmek için elbette bir çok neden var. Ama biz size bunlardan 5’ini sıraladık. 

  • Avrupa'nın En Güzel Plajları

    Arnavutluk, Avrupa'da ve hatta dünyada görebileceğiniz en güzel el değmemiş plajlara sahiptir. Ünlü komşuları Yunanistan, İtalya ve Karadağ gibi Arnavutluk da herkese uygun muhteşem plajlara ev sahipliği yapıyor. ister kumlu ister çakıllı koyları tercih edin, bu ülkede hepsini bulabilmeniz mümkün… Kristal mavisi denizi ve beyaz kumlu plajları ile uygun fiyatlı tatilin keyfini burada çıkarabilirsiniz.  

  • Ucuz Fiyatlar

    Her tatilseverin Arnavutluk'a gelmesinin nedenlerinden biri de uygun fiyatlı olmasıdır. Ülke, yalnızca birkaç euro harcayarak birçok şeyi ziyaret etme, butik otellerde gece geçirme ve mükemmel gurme restoranlarda yemek yeme şansı sunar. Fiyatlar Hırvatistan, Karadağ, Yunanistan gibi komşu ülkelerin  neredeyse yarısı kadar olduğundan bir sonraki yaz seyahatinizi planlıyorsanız, ajandanıza Arnavutluk’u mutlaka eklemelisiniz. 

  • Arkadaş Canlısı Bir Ülke

    Muhtemelen her turistin Arnavutluk hakkındaki ilk yorumlarından biri ülkede yaşayanların ne kadar arkadaş canlısı olacağı ile ilgilidir. Eğer bir sokağı bulamazsanız ya da herhangi bir bilgiye ihtiyacınız olursa size yardımcı olmaktan mutluluk duyacak bir Arnavutluk halkı karşınızda olacaktır. Misafirperverliği de oldukça yüksek olan bir millettir. Güven Arnavutlar için son derece önemlidir, dolayısıyla bir şeye ihtiyacınız olursa onlara güvenebilirsiniz.

arnavutluk.webp

  • Mükemmel Yemekleri

    Börek, pide, yoğurt, sandviçler, zeytin ve peynir… Türk damak tadına çok uygun olan Arnavut yemeklerini yerken kendinizden geçmemeniz elde değil. Avrupa’nın en iyi sokak yemeklerine sahip Arnavutluk’ta, çok sayıda harika restoran da bulacaksınız. Hem sokak yemeklerini hem de restoranları denemenizi ve her ihtimale karşı daha büyük bir pantolon almanızı öneririz ☺

  • Kahve Kültürü

    Başkent Tiran'ın çeşitli kafelerinden birinde kahvenizi yudumlamadan Arnavutluk'a gittiğinizi söylememelisiniz. Kahve içmek burada adeta bir yaşam biçimi: Tiran şehir merkezinde dolaşırken her yaştan insanın zamanının çoğunu kahve yudumlayarak ve sohbet ederek geçirdiği çok sayıda harika kafe ve bar göreceksiniz.

Arnavutluk Vize İstiyor Mu?


Türkiye Arnavutluk uçak bileti ile ülkeye seyahat etmek isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri de kuşkusuz vize. Avrupa’ya vize almanın zorlaştığı şu dönemlerde Arnavutluk Türk vatandaşları için en iyi destinasyonlardan bir tanesi. Neden mi? İki ülke arasında vize şartı bulunmamaktadır. 180 gün içerisinde 90 gün süre ile ülkede rahatça konaklayabilirsiniz.

arnavutluka-gitmek-icin-nedenler.webp

İstanbul Arnavutluk Arası Kaç Saat?


Bilet Dükkanı internet sitesinden alacağınız Türkiye-Arnavutluk uçak bileti ile seyahatinizde direkt uçuş gerçekleştirebilirsiniz. 1,5 saat süren uçak yolculuğunun ardından Arnavutluk Tiran Rinas Hava Limanı'na varabilirsiniz. Ülkeye karayoluyla gitme şansı da bulunmaktadır. Arabayla gitmek ya da otobüsle ulaşım sağlamak biraz uzun ve prosedürlerle dolu bir yolculuk gerektirse de tercihler arasında elbette yer alabilir. 

İstanbul Arnavutluk Uçak Bileti Fiyatları


Ucuz Arnavutluk uçak bileti ile yolculuk yapmak için birçok havayolu şirketini karşılaştırabileceğiniz, en ucuz, en hızlı ve en uygun fiyatı Bilet Dükkanı sitesini ziyaret ederek bulabilirsiniz. Yakın dönemli uçuşlarınızda fiyatlar 5.500 liradan başlasa da ileri tarihli uçuşlarınızda daha uygun fiyatlı uçak bileti bulabilirsiniz. Bilet Dükkanı üzerinden uçak biletlerinin yanı sıra avantajlı Arnavutluk otelleri ve araç kiralama hizmetleri ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Arnavutluk'ta Denize Girilecek Yerler


450 kilometrelik büyüleyici kıyı şeridiyle Arnavutluk'ta her biri kendine has karaktere ve çekiciliğe sahip çok sayıda plaj bulunuyor. Ülkenin en iyi kıyı bölgesi Arnavutluk Rivierası olarak adlandırılıyor. Bu bölge, altın kumlarda tembellik yapmak ve turkuaz sulara dalmak isteyen yüz binlerce turisti her yıl kendisine çekmeyi başarmıştır. Bölge aynı zamanda mağaralar ve su altı kaynakları, şirin kıyı köyleri, zeytinliklerin muhteşem manzaraları, antik kalıntılar ve hatta kullanılmayan bir veya iki nükleer sığınak dahil yapılacak bir dizi başka şeye ev sahipliği yapar.

arnavutluka-neden-gitmeliyim.webp

Arnavutluk'un Güney ucunda, Saranda'dan yaklaşık 15 dakika uzaklıkta bulunan - 'İyonya'nın İncisi' olarak adlandırılan Ksamil Kasabası, ülkenin bu taraftaki güneş, kum ve deniz başkentidir. Bölgede çok sayıda küçük ve orta ölçekli plaj bulunmaktadır. Ancak ana plaj berrak, parlak mavi sulara ve ince taşlara sahiptir. Sahil tatil yerlerinin rahatlığını tercih eden aileler için idealdir. Tesisler iyi donanımlıdır. Tekne gezileri ve deniz bisikleti dahil olmak üzere sayısız aktiviteyi de burada yapabilirsiniz. Tüm bunların yanında Ksamil büyüleyici arkeolojik kalıntıların ve muhteşem biyolojik çeşitliliğin bulunduğu bir hazinedir. Roma kalıntılarının bulunduğu Butrint antik kenti, Ksamil Plajı'nın güney kısmına açılan kapıdır. Arnavutluk Mavi Gözü, Syri i Kaltër ve güzel pazar şehri Gjirokaster ise arabayla sırasıyla yalnızca 30 ve 90 dakika uzaklıktadır.

16 Ekim 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar