Balayı İçin Gidilebilecek Yerler

Sevdikleri insanla hayatlarını birleştiren ve birlikte yeni bir hayata yelken açan çiftler, nikah işlemlerinin ardından balayına gitmek için önceden hazırlıklarını yapar. Balayına gitmek her zaman nikahın hemen sonrası gerçekleşmeyebilir. Uygun bir zaman aralığı çiftler arasında nikahtan sonraki ilk müsait olma dönemine göre ayarlanabilir.

11 Mayıs 2023 14dk okuma

Sevdikleri insanla hayatlarını birleştiren ve birlikte yeni bir hayata yelken açan çiftler, nikah işlemlerinin ardından balayına gitmek için önceden hazırlıklarını yapar. Balayına gitmek her zaman nikahın hemen sonrası gerçekleşmeyebilir. Uygun bir zaman aralığı çiftler arasında nikahtan sonraki ilk müsait olma dönemine göre ayarlanabilir. 

Çiftlerin yeni başladıkları evlilik hayatlarında üstlenmesi gereken yeni sorumluluklardan uzak ve nikah, düğün gibi hazırlıklar nedeniyle yaşadıkları bol stresli dönemlerin yorgunluğundan kurtulmak istedikleri balayı dönemleri oldukça özeldir. Zira çiftler balayı dönemlerini, yeni hayatlarının başındaki ilk, en güzel ve en önemli anı olarak hatırlamak ister. Bunun için de nikahtan bile aylar önce balayı için gidilebilecek yerler araştırılır. Bu noktada iki tarafın da isteklerine doğru oranda hitap edecek yeri bulmak çok önemlidir. 

Bilet Dükkanı olarak “Balayı için Gidilebilecek Yerler” başlıklı yazımızı hazırlarken, balayına ne zaman gidilir, balayı için yurt dışında nereye gidilir, kışın balayına gidilebilecek yerler nerelerdir, sonbaharda balayına nereye gidilir ve Türkiye’de balayı için gidilebilecek yerler nerelerdir sorularının tamamına detaylıca cevap verdik. İlk olarak çiftlerin en çok merak ettiği konu olan balayına ne zaman gidilir sorusunu cevaplayacağız. 

Balayına Ne Zaman Gidilir? 

Günümüzde çiftler, balayına ne zaman gidilir sorusuna cevap aramaktansa nikahlarının hemen ardından unutulmaz bir tatile çıkmaya çalışıyorlar. Halbuki oldukça stresli ve yoğun geçen nikah hazırlıklarının ardından ortalama bir hafta bekleyip, biraz dinlendikten sonra balayına çıkmak, yapılan araştırmalara göre o tatilden daha çok keyif alınmasına olanak sağlıyor. Öte yandan balayına ne zaman gidilir, balayı için gidilebilecek yerler nerelerdir gibi sorular çiftlerin uzun süre akıllarını kurcalayan sorulardan başlıcaları oluyor. Bu gibi durumlarda esasen çiftlerin en sevdiği tatil anlayışı baz alınarak karar vermek en uygunu olarak görülüyor. Yani çiftler yaz tatilini mi kış tatilini mi yoksa karavan içerisinde geçirilecek bir doğayla iç içe tatili mi daha çok seviyor, önce bunu belirlemeli ve balayı alternatiflerini ona göre gözden geçirmeli.

balayi-icin-gidilebilecek-yerler-1.webp

Balayına ne zaman gidilir sorusunun en doğru cevabı, yukarıda da söylediğimiz üzere çiftlerin hangi tip tatilden zevk aldığıyla doğru orantıda değişkenlik gösteriyor. 5 yıldızlı otelde geçirilecek bir tatil bir çifte ideal balayı tatili olarak görülebilirken bir diğer çift kayak tatili ile unutulmaz bir balayı geçireceğini düşünüyor olabilir. Bilet Dükkanı olarak her tatil tipine göre çıkılabilecek balayı tatillerine uygun tavsiyeleri yazımızın devamında anlattık. İlk olarak, çiftlerin en sık tercih ettiği balayında yurt dışı tatili yapmak isteyenlere yönelik soruları yanıtlayacağız.

Balayı için yurt dışında nereye gidilir?

Balayı için gidilebilecek yerler dendiğinde ilk olarak akla yurt dışı tatilleri geliyor. Çiftler, yeni bir düzene ve yoğun iş temposuna sahip hayatlarına başlamadan önce yurt dışında balayı yapmak istiyor. Bu durumda balayı için yurt dışında nereye gidilir sorusu en çok merak edilen konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Yurt dışında balayı dendiğinde ilk akla gelen yerler şüphesiz ki Paris, Roma, Phuket, Maldivler ve Venedik oluyor.

Paris

“Dünyanın en romantik şehri” unvanına sahip olan Paris, balayı için gidilebilecek yerler listesinin başında geliyor. Öyle ki Paris, yıl içerisinde milyonlarca yeni evli çiftin balayı için ilk tercih ettiği yer olarak karşımıza çıkıyor. Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Notre Dame Katedrali, Zafer Takı, Tuileries Bahçesi, Sainte Şapeli, Lüksemburg Bahçesi, Concorde Meydanı ve daha sayısız gezilecek yeri ile Paris, yurt dışında balayı tatili yapmak isteyen çiftler için oldukça ideal bir yer. Bilet Dükkanı üzerinden satın alacağınız Paris uçak bileti ile keyifli bir seyahat yapabilir, balayınızı unutulmaz anlarla taçlandırabilirsiniz.

Roma

Sanat, tarih ve gastronominin bir arada bulunduğu eşsiz noktalardan biri olan Roma, balayı için gidilecek yerler listesinin yurt dışı ayağını oluşturan en önemli şehirlerden biri. Zira çiftlerin yurt dışında balayına gidilecek yerler listesinin de ilk sıralarında bulunuyor. Her yıl yüz milyonlarca turisti ağırlayan Roma; Aşıklar (Trevi) Çeşmesi, Kolezyum, Kutsal Melek Kalesi, Nanona Meydanı, Piazza del Popolo ve sayısız bazilika ile kilisesinin yanı sıra muazzam İtalyan mutfağı seçkileriyle de çiftleri cezbediyor.

roma.webp

Phuket

Balayı için yurt dışında nereye gidilir sorusunun son yıllardaki en popüler cevabı hiç kuşkusuz Phuket adaları. Yaz tatili seven çiftlerin ilk tercihi olan Phuket; dünyada ünlü Büyük Buda Heykeli’nin yanı sıra Cape Phrom Thep, Eski Puket Kalesi ve göz alabildiğine uzanan sahilleri ile yeni evli çiftlerin adeta gözdesi!

Maldivler

Doğal güzelliği ile insanı büyüleyen Maldivler, evli çiftlerin balayı için yurt dışında nereye gidilir sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan biri. Tıpkı Phuket gibi yurt dışında unutulmaz bir yaz tatili yapmak isteyen çiftler, Gulhi ile Hulhamale gibi dünyanın en güzel sahilleri arasında gösterilen noktalarıyla meşhur Maldivler’i tercih edebilirler. 

Venedik

Balayı için yurt dışında gidilecek yerler listesinin en gözde şehirlerinden biri de Venedik’tir. Dünyanın en romantik şehirleri unvanında Paris ile yarışan Venedik, gondol ile tüm şehri dolaşma imkanı vermesinin yanı sıra San Marco Meydanı ve Bazilikası, Rialto Köprüsü, Aziz Mark’ın Çan Kulesi, Fenice Tiyatrosu, Büyük Kanak ve daha sayısız tarihi değeri barındırıyor. Tabii damak çatlatan lezzetlere sahip mutfağını da unutmamak gerek.

Hemen uçak bileti, otel rezervasyonu ve araç kiralama yaptırın.

 

 

Kışın Balayına Gidilebilecek Yerler

Balayı için gidilebilecek yerler listesi hazırlarken oldukça titiz davrandığımızdan söz etmiştik. Yazımızın başında da bahsettiğimiz üzere balayı tatilleri, çiftlerin en sevdiği tatil tipini belirlemesiyle doğru orantılıdır. Yoksa elbette ki Türkiye’de kışın evlenen bir çift, o dönem Miami gibi yaz mevsimini yaşayan bir coğrafyada balayı tatilini yapabilir ancak kış tatili yapmak isteyenler için birkaç en sevilen ve tercih edilen yerden bahsetmek istiyoruz. 

Kapadokya

Yılın her mevsimi oldukça sevilen ve tercih edilen Kapadokya, kışın balayına gidilebilecek yerler listesinin ilk sırasında bulunuyor. Türkiye’nin en romantik yeri olarak kabul edilen Kapadokya bölgesi; peribacaları, sıcak hava balonları, at binme tesisleri, çömlek atölyeleri; aksiyon sevenlere atv turları ve muazzam testi kebabı ile şarap tadım merkezleriyle yeni evli çiftlerin adeta bir numarası!

kapadokya.webp

Abant

Balayında, göl kenarında sakin ve dingin bir kış tatili yapmak isteyen çiftler Abant’ı da listelerine ekleyebilir. Zira oldukça huzurlu ve özellikle de kışın çokça romantik olmasıyla öne çıkan Abant, nikah ve düğün telaşeleri ile fiziksel ve ruhsal olarak yorulan çiftlerin dinlenebileceği bir ortamı barındırıyor. 

Uludağ

Türkiye’de kayak tatili dendiğinde akla ilk gelen yer olan Uludağ, kışın balayında gidilebilecek yerler listesinde yer alan bir başka nokta olarak karşımıza çıkıyor. Kayak yapmayı seven ve bembeyaz karlarla kaplı mekanları romantik bulan çiftlerin tercihi olan Uludağ, Bursa’nın en çok turist çeken yerlerinin başında geliyor.

Palandöken

Son yıllarda Türkiye’de kar tatili yapılacak yerler denince öne çıkan noktalardan biri olan Palandöken Kayak Merkezi, içerisinde bulunan konaklama tesisiyle de tatilcilerin bir numaralı adresi! Kar kalitesi oldukça yüksek olan Palandöken, kayak tatili yapmak isteyen çiftlerin balayı tatilleri için enfes bir tercih olabilecek potansiyelde.

Sonbaharda Balayına Nereye Gidilir? 

Türkiye’de geçirilen sonbahar oldukça özel bir mevsimdir ki; ne tam olarak yaz bitmiş sayılır ne de kış tamamen başlamış olur. Bu sebeple çiftler Akdeniz Bölgesi’nde yaz tatili yapabilirken; sonbaharın sonlarına doğru gelindiyse Palandöken gibi kayak merkezlerinde kış tatili yapabilir. Tabii Mardin, Şanlıurfa, Kars gibi noktalarda da kültürel turizme ayak uydurabilir ve binlerce yıllık birikimi olan bu coğrafyadaki şehirlerin kültürel miraslarının izini sürebilir. Öte yandan sonbaharda balayına nereye gidilir sorusuna spesifik olarak cevap vermek gerekirse; Yedigöller, Trabzon, Polonezköy ve Kaz Dağları’ndan söz edilebilir.

balayi-rotalari-1-887x420.webp

Türkiye'de Balayı İçin Gidilecek Yerler

Balayı için gidilebilecek yerler dendiğinde günümüzde her ne kadar akla ilk olarak yurt dışı gelse de Türkiye’de balayı için gidilebilecek yerler de oldukça fazladır. 

Türkiye’de balayı için gidilebilecek yerler dendiğinde ilk akla gelen Kapadokya ve çevresi başı çeker. Tabii yaz tatili yapmak isteyenler için Fethiye Ölüdeniz, Gökçeada ve Bozcaada, Amasra, Belek, Antalya, Side, Alaçatı, Çeşme, Olympos, Gökçeada, Cunda Adası, Bodrum ve Assos başı çeken lokasyonlar arasında bulunuyor. Öte yandan kış aylarında balayına çıkmak isteyen çiftler için Palandöken ve Uludağ başta olmak üzere diğer yurt içi lokasyonlardan da bahsettik. 

Türkiye’de balayı için gidilecek yerler dendiğinde fark edileceği üzere ilk olarak adalar ve çevresi başı çekiyor. Öte yandan kültürel bir tatil yapacak olanlara ise Anadolu’nun her noktası sonuna kadar mutfak kültürü ile zaten hitap ediyor. 

Tüm çiftlere şimdiden keyif dolu bir balayı dileriz.

11 Mayıs 2023 14dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
203 Yazı

Benzer Yazılar