Cenevre’de Yapabileceğiniz 5 Aktivite

Yaşam kalitesi endeksinde Cenevre’nin ismini üst sıralarda görünce burayı bir ziyaret edip kendime mola versem diye hayallere dalmış olabilirsin! O zaman seyahat planı yapmadan önce sevdiklerinle Cenevre’de yapabileceğiniz 5 aktivite yazımıza göz atmanı tavsiye ederiz.

1 Kasım 2023 5dk okuma

Alp Dağlarının sarmaladığı, İsviçre’nin başkent Zürih’ten sonra en kalabalık ikinci şehri olan Cenevre aynı zamanda ülkenin Fransızca konuşulan bölgesi Suisse Romande’ın en büyük şehridir. İsmini kıyısında yer aldığı Cenevre Gölü’nden alan şehir çikolatası, saatleri ve örnek gösterilen medeniyetiyle dünyanın en merak edilen şehirlerinden.

Her sene refah seviyesinin en yüksek olduğu ülkeler listesinde başı çeken İsviçre’nin bu güzel şehrini sakin ve huzurlu bir Avrupa tatili yapmak isteyenler tercih ediyor. Yaşam kalitesi endeksinde Cenevre’nin ismini üst sıralarda görünce burayı bir ziyaret edip kendime mola versem diye hayallere dalmış olabilirsin! O zaman seyahat planı yapmadan önce sevdiklerinle Cenevre’de yapabileceğiniz 5 aktivite yazımıza göz atmanı tavsiye ederiz. Cenevre uçak bileti ile yolculuğa çıkmadan önce, Cenevre otelleri ve araç kiralama hizmetleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, erken rezervasyon fırsatlarından faydalanabilirsiniz.

Cenevre Hakkında


Tarihi M.Ö. 120li yıllara dayanan Cenevre’nin Romalılar tarafından kurulduğu tahmin ediliyor. O dönem adı “Ad Rhenum” olan şehir Orta Çağ boyunca komşu ülkelerle devamlı çatışma içindeydi. 1500lü yıllarda Reformist hareketlerin merkezi haline gelen Cenevre 1798 Fransız Devrimi’nde Fransa’ya ilhak edildi. Sonrasında Cenevre’yi dünya ülkeleri için bu kadar önemli kılan asıl nokta uluslararası ilişkiler ve diplomaside kritik bir rol oynamasıdır.

cenevrede-yapılacak-aktiviteler.webp

Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere çok sayıda uluslararası örgütün merkezi haline gelen şehirde pek çok anlaşma yapılmıştır. Bu sebeple huzur ve diplomasinin başkenti olarak bilinen Cenevre Avrupa’da görülmesi gereken şehirler arasında. İnsan hakları savunuculuğunun merkezi olan Cenevre’deki hoşgörüyü gördüğünde şehri daha çok seveceksin. 

Cenevre’nin İsviçre’nin Fransızca konuşulan bölgesinde yer almasından yazımızın başında bahsetmiştik fakat İngilizce, Almanca ve İtalyanca da şehirde sıklıkla konuşulan diller arasında. Alpler’e yakın olması sebebiyle kış sporlarının da bol bol yapıldığı Cenevre ve çevresinin dünyanın en pahalı şehirlerinden olduğunu da eklemeliyiz.

Cenevre Uçak Bileti Fiyatları


Cenevre’de yapabileceğiniz 5 aktivite yazımızı okumaya başlamadan önce Cenevre uçak bileti fiyatları hakkında bilgi edinmek istiyor olabilirsin. Cenevre uçak bileti fiyatları şehri hangi mevsimde ziyaret edeceğine göre değişiklik gösterecektir. En uygun fiyatlara Cenevre uçak bileti satın almak istiyorsan Bilet Dükkanı web sitesindeki kampanya ve imkanlara göz atmayı unutma!

Cenevre’ye Ne Zaman Gidilir?


Cenevre’ye gitmek için en uygun zamanı seçerken kişisel tercihlerini göz önünde bulundurmalısın: hangi mevsimin insanısın? Eğer yaz aylarından hoşlanıyorsan seyahatini Cenevre’nin Haziran – Ağustos dönemine denk getirerek sıcak ve güneşli havalarda keyifli aktiviteler yapabilir, göl kenarında güneşlenebilir ve su sporları yapabilirsin. Ancak Avrupa’nın her şehrinde olduğu gibi yaz aylarında da Cenevre’nin turist akınına uğrayacağını hatırlatalım.

cenevre.webp

Bahar ayları da Cenevre’yi seyahat etmek için harika bir dönem. Fakat kış demek Cenevre demek! Her ne kadar yazın seyahat etmek daha kolay olsa da şehirde kurulan Noel Pazarları, yılbaşı etkinlikleri ve en önemlisi Alplerde yapacağın kış sporlarıyla unutulmaz bir kış tatili geçirebilirsin.

İsviçre Vizesi Nasıl Alınır?


Her ne kadar İsviçre bir Avrupa Birliği ülkesi olmasa da ülkeye girişlerde bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlar Schengen Vizesi’ne tabidir. Seyahatinizden en az 2 hafta önce randevunuz almanı tavsiye ederiz. C tipi turistik vize için İsviçre vize başvuru formu, biyometrik fotoğraf, vukuatlı nüfus kayıt örneği, son 3 aya ait banka hesap dökümleri, sigorta poliçesi ve varsa araba ruhsatı – tapuların fotokopisi gerekmektedir.

Cenevre’de Yapılacak 5 Aktivite


Tarihi ve kültürel zenginlikleri, doğal manzaraları, barış içinde yaşayan insanları ve tabii ki çikolatalarıyla Cenevre Avrupa’nın en eski şehirlerinden. Cenevre’de yapılacak 5 aktivite için yazımızı okumaya devam et!

Lac Léman çevresinde keyifli bir gün geçir: Cenevre Gölü olarak da bilinen Léman Gölü’nde kartpostallık manzaralar yakalayabilirsin. Gölde yüzebilir, rüzgar sörfü ve diğer su sporlarına katılabilirsin.

cenevrede-ne-yapilir.webp

Jet d’Eau’yu İzle


Cenevre'nin sembolik bir simgesi olan Jet d'Eau, Cenevre Gölü'ne suyu 140 metre yükseğe püskürtür. Bu büyüleyici su fıskiyesi geceleri ışıklandırılır ve gölün çevresindeki manzarayı aydınlatır.

Vieille Ville’in Sokaklarında Dolan


Old Town anlamına gelen Vieille Ville şehrin en eski bölgesi. Dar sokakları, tarihi binaları ve St. Pierre Katedrali’ni gezdikten sonra bir restoran ya da kafede oturarak günün yorgunluğunu atabilirsin.

Uluslararası Kızıl Haç Müzesi’ni Gez


1863 yılından beri insani yardım çalışmalarının tarihini ve önemini gösteren eserlerin sergilendiği müze uluslararası yardımın gerekliliğini yeniden hatırlatıyor.

CERN’ü Ziyaret Et


Dünya'nın en büyük parçacık fiziği laboratuvarlarından biri olan CERN (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi), Cenevre yakınlarında yer alır. CERN, Higgs bozonu gibi önemli keşiflere ev sahipliği yapmıştır.

cenevrede-yapilacaklar.webp

Cenevre’den Alpler’e Nasıl Gidilir?


Apaçık ve güneşli bir havada Cenevre’den Alpleri görebilirsin ama hazır İsviçre’ye kadar gitmişken yeterli vaktin varsa Alpleri bir de yakından görmelisin, çünkü bu hayatının en unutulmaz deneyimlerinden biri olacak! Cenevre’de yapabileceğin 5 aktivite arasında en popüler ama planlama isteyen seçenek tabii ki Alplere gitmek.

Bazı Alp bölgelerine hava yoluyla gidebilir, Zermatt ve diğer kayak destinasyonlarına yakın olan Sion Havalimanı'na Cenevre’den uçabilirsin. Ayrıca bazı otobüs ve tren firmaları her gün Cenevre’den bazı Alp bölgelerine sefer düzenliyor. Trenle Zermatt ve Chamonix gibi kış tatili merkezlerine gidebilirsin. Eğer kalabalık bir ekipleysen araç kiralamayı da değerlendirebilir ve fiyatı bölüşebilirsiniz.

Cenevre’de Ulaşım Ücretsiz Mi?

Her ne kadar dünyanın en pahalı ve zengin şehirlerinden biri olsa da Cenevre’de turistler için toplu taşımanın ücretsiz olduğu doğru! Otellerde konaklayacak olan turistlerin bu konuda detaylı bilgi için Cenevre’nin resmi toplu taşıma ağı UNIRESCO’nun web sitesini ziyaret edebilirsin.

1 Kasım 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar