Çeşme’de Kamp Yapabileceğiniz 5 Yer

Kampçılar toplansın! Çeşme’de Kamp Yapabileceğiniz 5 Yer yazımızı sizin için hazırladık. Ayrıca Türkiye’de Karavanla Tatil Yapabileceğiniz 7 Rota yazımızı okumadıysanız ve karavanla tatile çıkmak istiyorsanız, bu yazımızı okuduktan sonra sizi karavan rotalarını anlattığımız blog metnimizi okumaya da davet ederiz.

15 Ağustos 2023 6dk okuma

Kampçılar toplansın! Çeşme’de Kamp Yapabileceğiniz 5 Yer yazımızı sizin için hazırladık. Ayrıca Türkiye’de Karavanla Tatil Yapabileceğiniz 7 Rota yazımızı okumadıysanız ve karavanla tatile çıkmak istiyorsanız, bu yazımızı okuduktan sonra sizi karavan rotalarını anlattığımız blog metnimizi okumaya da davet ederiz.

Çeşme Nerede?

Deniz, kum ve güneş denince Türkiye’de ilk akla gelen ve en popüler noktalardan biri olan Çeşme, İzmir’in bir ilçesidir. Güneyi ve batısında Ege Denizi, kuzeyinde ise Urla ilçesi bulunur. Ayrıca İzmir merkezine yalnızca 1 saatlik sürüş mesafesinde bulunur. Her yıl yüz binlerce turisti ağırlayan Çeşme, bir diğer popüler yaz tatili destinasyonlarından biri olan Alaçatı’ya da oldukça yakındır.

 

cesmede-kamp-alanlari.webp


Çeşme’ye Nasıl Gidilir?

Çeşme’ye gitmek için birden fazla ulaşım alternatifi bulunur. Bunlardan en sık tercih edileni uçak ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yapmak ve oradan da araçla Çeşme’ye geçmektir. Öte yandan, Çeşme’ye özel aracınız ile de gidebilirsiniz. Özel aracınız yoksa da İzmir merkezden hareket eden ve Çeşme’ye giden minibüsler ile Çeşme’ye ulaşım sağlayabilirsiniz.
 

cesme (1).webp


Çeşme'de Kamp Yapılacak Yerler

İşte sizin için seçtiğimiz, Çeşme’deki kamp alanları…

  1. Çeşme Elit Çadır ve Karavan Kamp Alanı

    Ege Denizi’nin muhteşem güzelliğini gözler önüne seren enfes bir plaj ve hem çadır hem de karavan kamp alanı arıyorsanız, kamp alanı listenize mutlaka almanız gereken yer Çeşme Elit Çadır ve Karavan Kamp Alanı olmalıdır. 

    Çeşme Elit Club dahilinde bulunan bu kamp alanı kampçılara; huzur, doğal güzellik ve güler yüz vadediyor. İster çadırınızla isterseniz de karavanınızla kamp yapabilmenize olanak öne çıkan bu nokta, tatilinizi unutulmaz anılarla doldurabilmenize olanak tanıyacaktır.  

  2. Gerence Koyu Kamp Alanı

    Çeşme’de Kamp Yapabileceğiniz 5 Yer yazımızda öne çıkan ikinci kamp alanı pek tabi ki Gerence Koyu… Doğal güzellik denince Ege Bölgesi’nde ilk akla gelen noktalardan biri olan Gerence Koyu, çadır ya da karavan kampına uygunluğuyla öne çıkar. Göz alabildiğine uzanan deniz manzarası, incecik kumlardan oluşan plajı ve eşsiz günbatımlarına ev sahipliği yapan Gerence Koyu Kamp Alanı’nda siz de kamp yapabilirsiniz.
     

    cesme-koylari.webp


    Kamp alanı çevresinde alışveriş yapabileceğiniz bir yer bulunmadığından, yola çıkmadan önce ihtiyaçlarınızı karşılamanız gerektiğini unutmayın. Öte yandan, Gerence Koyu’na özel aracınız ile ulaşım sağlamanızın, en konforlu seçenek olduğunu da belirtelim. Bu noktada, şahsınıza ait bir özel aracınız yoksa Bilet Dükkanı rent a car hizmetinden yararlanabilieceğinizi ve oldukça avantajlı fiyatlara araç kiralayabileceğinizi unutmayın.

  3. Kleopatra Koyu Kamp Alanı

    Çeşme’de gezilecek yerler listesinde de mutlaka yerini alan, güzelliğiyle adeta kendine hayran bırakan Kleopatra Koyu Kamp Alanı, listemizin üçüncü sırasında yer alıyor. Kampçılar için Çeşme’nin en bakir noktalarından sayılan Kleopatra Koyu, aynı zamanda ücretsiz olmasıyla öne çıkyıor. Alaçatı’dan 12, İzmir merkezden ise 89 kilometre uzaklıkta yer alan koy, Alaçatı Halk Plajı’na giden yol üzerinde bulunuyor. 

    Elektrik, tuvalet ve duş imkanı olmasa da yanı başındaki Güvercinlikli Koyu Kamp Alanı’ndaki olanaklardan yararlanılabilceğini de belirtelim. Ayrıca sakin ve huzur dolu bir kamp tatili arıyorsanız, kesinlikle Kleopatra Koyu Kamp Alanı’nı tercih etmeniz gerektiğini de belirtelim.

  4. Delikli Koy Kamp Alanı

    Kampçıların en çok aradığı kamp alanı özelliği, o yerin bakir olması ve dingin bir yapıda, doğal güzelliğiyle göz kamaştırmasıdır. Tüm bu beklentileri karşılayan Çeşme’deki bir diğer kamp noktası da pek tabii Delikli Koy Kamp Alanı’dır. Esasında Alaçatı’ya biraz daha yakın olan ve Alaçatı Kamp Alanları başlığında listelenen Delikli Koy, Çeşme ile Alaçatı’nın tam orta noktasında konumlanıyor. 

    Binlerce yıl boyunca denizin gelgitleri neticesinde oldukça ilgi çekici şekillere bürünen pek çok kayalığa ev sahipliği yapan Delikli Koy, ismini de buradan alıyor. Çarpıcı manzarası ve doğal güzelliğiyle öne çıkan bu büyüleyici yer, diğer pek çok plaj ve koydan güzelliği ile ayrılıyor.
     

    delikli-koy.webp


    Kamp yaptığınız noktada deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak istiyorsanız mutlaka şans vermeniz gereken kamp alanlarından olan Delikli Koy, denize sıfır noktada bulunuyor. Öte yandan, koyda yürüyüş parkurları ve seyir alanları da bulunuyor. 

  5. Fedon Koyu Kamp Alanı

    Ülkemizde yazın gelişinin, deniz suyunun ısındığının ve dahi artık tatile çıkılabileceğinin en büyük kanıtı, Fedon’un denize düşmesidir! Bunu biz söylemiyoruz, dijital dünyadaki tüm sosyal medya mecraları dile getiriyor. Pek tabii Fedon Koyu Kamp Alanı’nın ismi, taverna müziğinin duayeni Fedon’dan gelmiyor ancak bu bilgiyi de yaz tatili demişken paylaşmasak olmazdı. Peki Fedon Koyu’nu ayrıcalıklı kılan özellikler neler? Hemen anlatalım…

    Dalgalı deniziyle öne çıkan Fedon Koyu, özel bir işletmeye ait olmadığından, kampçılara, ücretsiz kamp yapabilme imkanı sunuyor. Koyun çevresinde alışveriş yaparak ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir nokta bulunmadığından, yola çıkmadan evvel tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanız gerekiyor. Altınkum Bölgesi’nde bulunan Fedon Koyu Kamp Alanı, sessizlik, sakinlik ve deniz, kum ile güneşin tadını çıkarabileceğiniz imkanları bir arada sunduğundan, kamp yapmak için oldukça ideal.

    Fedon Koyu Kamp Alanı’nı tercih edecek olan kampçılara ufak bir de tavsiye vermek istiyoruz. Bu kamp alanına gidiş yolunda yol yer yer biraz bozuk ve engebeli. Bu nedenle ulaşımda altı alçak arabaları tercih etmemeniz gerekiyor.

     

    cesmede-kamp.webp


    Peki Fedon Koyu’nda neler yapılır dediğinizi duyar gibiyiz. Şöyle ki; bu koyda dalış yapabilir, balık tutabilir, bolca yüzebilir, trekking yaparak çevreyi keşfedebilir, güneşlenebilir ve bolca yüzebilirsiniz. Üstelik bu aktivitelerin tamamı ücretsiz! Ayrıca, burada balık tutmak isterseniz de öncesinde Balık Tutmanın Püf Noktaları isimli blog yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. 

Kampa Giderken Alınması Gerekenler

Çeşme’de Kamp Yapabileceğiniz 5 Yer yazımızda sizler için pek çoğu tamamen ücretsiz ancak çevresinde ihtiyaçlarınızı satın alabileceğiniz noktaları pek bulunmayan yerleri listelediğimizin farkındayız. Bunun için de yola çıkmadan önce yanınıza almanız gerekenlerle ilgili detaylı bir liste hazırlamamız gerektiğini düşündük. İşte kampa giderken yanınıza almanız gerekenler listesi:

  1. Çadır
  2. Mat 
  3. Uyku tulumu
  4. Şişme kamp yatağı
  5. Yastık ve battaniye ya da pike
  6. Sırt çantası
  7. Çok işlevli çakı
  8. Şişirilmesi gereken malzemeler için pompa
  9. Katlanabilir sandalye ve masa
  10. Fener
  11. Pil 
  12. Su filtresi
  13. Buzluk ya da soğutucu
  14. Yağmurluk
  15. Matara
  16. Termos
  17. Ocak 
  18. Yemek seti
  19. Yiyecek
  20. Temiz su
  21. Olta
  22. Misina

 

kamp-malzemeleri.webp


Yukarıda listelediğimiz kamp malzemelerini yanınıza aldığınız takdirde, kamp sırasında herhangi bir eksiklik yaşamayacağınız gibi, keyif dolu bir tatilin de tadını çıkaracaksınız. Ayrıca, sizin için listelediğimiz kamp alanları dışında da Çeşme’de kamp alanı bulmanız mümkün olduğunu belirtelim. Bunlardan en popüler olanı ise Pırlanta Plajı Kamp Alanı’dır. Öte yandan, Çeşme’de kamp yapabileceğiniz yerlerden bir diğeri de Ilıca Tanay Orman Kamp Alanı ile Gerence Koyu Kamp Alanı’dır. 
Bilet Dükkanı olarak şimdiden keyif ve macera dolu bir kamp geçirmenizi dileriz.

15 Ağustos 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
65 Yazı

Benzer Yazılar