Datça’da Gezilecek Yerler

Hem doğanın tadını çıkarıp hem de deniz tatili yapmak isteyenlerin vazgeçilmez rotası olan Datça’ya seyahat etmek isteyenler, en uygun uçak bileti satın alırken Bilet Dükkanı’nın, sağlamış olduğu avantajları değerlendiriyor. Bilet Dükkanı, fırsat dolu kampanyalarıyla doğa ve tarihle iç içe kültürel tatil yapmak isteyen kullanıcıları için, Datça’da gezilecek yerler, antik kentler, doğal alanlar, en güzel koylar, en güzel plajlar ve konaklamak için en iyi oteller hakkında detaylı bilgileri sizler için derledi. 

2 Şubat 2023 20dk okuma

El değmemiş doğası, zengin tarihi kültürü ile Ege’nin en güzel köşelerinden biri olan Datça Muğla’nın şirin bir ilçesidir.  Masmavi denizi ve yemyeşil çam ormanlarının oluşturduğu ahenkle önemli br tatil destinasyonu olan Datça’ çok sayıda mavi bayraklı plajı ve bükü bünyesinde barındırıyor. Hem doğanın tadını çıkarıp hem de deniz tatili yapmak isteyenlerin vazgeçilmez rotası olan Datça’ya seyahat etmek isteyenler, en uygun uçak bileti satın alırken Bilet Dükkanı’nın, sağlamış olduğu avantajları değerlendiriyor. Bilet Dükkanı, fırsat dolu kampanyalarıyla doğa ve tarihle iç içe kültürel tatil yapmak isteyen kullanıcıları için, Datça’da gezilecek yerler, antik kentler, doğal alanlar, en güzel koylar, en güzel plajlar ve konaklamak için en iyi oteller hakkında detaylı bilgileri sizler için derledi. 

Datça’da Gezilecek Tarihi Yerler

Eski Datça

Merkeze 3 kilometre uzaklıkta bulunan Eski Datça, mistik ve güzel sokaklarıyla gezilip görülmesi gereken değerlerin başında geliyor.  Özenli bir şekilde korunmaya alınan mimarileri, dar sokakları ve taş desenleri ile zevkli bir yürüyüş sunarken, tarihte yaşıyormuş hissi de uyandırıyor.

 

datcada-gezilecek-yerler.jpg

Knidos Antik Kenti

Zamanının en işlek ticaret ve sanat merkezlerinden olan Knidos şehrinden geriye kalanların kalıntıların bulunduğu yerde tarihten çok sayıda ize rastlarken, sadece bu kalıntıları bile geçmişteki görkemini anlatmaya yetiyor. Datça merkeze 38 kilometre uzaklıkta yer alan antik kent Datça gezilecek yerler arasında mutlaka yer alır.  

Mehmet Ali Ağa Konağı

Yerli halk tarafından Kocaev olarak adlandırılan ve günbatımı ve tarihi mekân denilince ilk uğranması gereken yerlerden biri de Mehmet Ali Ağa Konağı’dır. 19. yy’dan günümüze kadar sağlam kalmayı başaran Mehmet Ali Ağa Konağı geniş arazi üzerine kurulu bahçesiyle meşhurdur. 

Tarihi Papaz İni Kalıntıları

Yarık Dağı’nın yamacındaki kaya oyuğu içine yapılan ev muhteşem manzaraya sahip olan Papaz ini Hızırşah’ta bulunuyor. Tam olarak ne zaman yapıldığı bilinmeyen yapı genel olarak trekking rotasında olduğu için sıkça ziyaret ediliyor.

Tarihi Su Sarnıçları

Geçmiş dönemde hayvanların sulağı ve insanların su ihtiyacı karşıladığı yerlerden biri olan su sarnıçları, şimdilerde ıssız arazinin ortasında bulunuyor. Datça’da birçok yerde ru sarnıçlarına rastlayabilirsiniz. 

Datça Kale Kalıntıları

Datça’nın eski tarihini göz önünde bulundurarak ilçede kale olmaması ihtimali yok denecek kadar düşüktür. Datça’daki kalelerin birçoğu yıkılmış olsa da tarihi anlamda gezilip görülmesi gereken lokasyonlardır.  İlçeyi ziyaretinizde ilk olarak Eski Datça Mahallesi’nde bulunan Eski Datça Kalesi, daha sonra Hızırşah Köyü’nde bulunan Yarıkdağ Kalesi görülebilir. Ayrıca; Kumyer Kalesi, Yazıköy Kalesi, Cıngırık Kalesi, Özil Kalesi, Damlantı ve Gökyer Kalesi, Adatepe Kalesi, Ada Kale Datça Gezilecek yerler listesinde mutlaka yerini alır. Özellikle Yarıkdağ Kalesi, direkt olarak Ege ve Akdeniz'i gördüğü için manzara açısından ziyaretçilerini büyüler.

 

datca-kale-kalintilari-300x225.jpg

Datça’da Gezilecek Doğal Yerler

Kent Parkı

Datça’yı gezerken soluklanıp bir çay içilebilecek yeşil bir alan ararsanız Ilıca Gölü’nün hemen yanında bulunan Kent Park’ı tercih edebilirsiniz. Parkın diğer bir güzel yanı ise muhteşem bir deniz manzarası olduğundan dinlenmek için mükemmel bir alandır.

Sedir Adası

Datça’ya yaklaşık 93 km uzaklıkta olan  Kleopatra Plajı olarak da bilinen Sedir Adası, kumlu plajı ve berrak denizi ile oldukça tercih edilen deniz tatiline uygun tatil rotasıdır. 

Hacetevi Tepesi

Toplamda 385 metreyi aşan yüksekliği ile birlikte taşlar ile kaplı bir tepe olan Hacetevi Tepesi, Datça’nın manzarasının en güzel göründüğü yerlerden biridir.  Hızırşah Mahallesi içerisinde yer alan ve Datça’ya 5 kilometre uzaklıkta bulunan Hacetevi Tepesi, ulaşım açısından son derece rahattır. misafirler; özel araç, taksi veya Hızırşah minibüsleriyle tepeye ulaşabilir.

Ovabükü

Datça’da gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer alan ve en çok tercih edilen lokasyonları arasında bulunan Ovabükü, sakin atmosferi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Doğa gezileri yapılabilecek pek çok alana sahip olan Ovabükü, özellikle kamp severler tarafından en çok tercih edilen yerlerin arasındadır.

 

ovabuku-1-1024x682.jpg

Kızılbük

Datça’nın gizli cenneti olan Kızılbük, ilçe merkezine 20 kilometre mesafededir.  Sessiz ve huzurlu yapısı ve çevresinde yapılaşmanın fazla olmaması sebebiyle el değmemiş  bir bölgede bulunan Kızılbük, durgun denizi ve atmosferi ile birlikte Datça tatilinde ziyaret edilecek doğal güzellikler arasında en dikkat çekici lokasyonlardan biridir.

Domuz Bükü

Tekne turlarının en uğrak noktalarından biri olan Domuz Bükü ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan ve ulaşımlar yalnızca tekneler ile yapılabilmektedir. Etrafında hiçbir yapılaşmanın bulunmaması sebebiyle oldukça bakir bir yapıya sahip olan bölge, sakin atmosferi ve mavi denizi ile birlikte ön plana çıkıyor. 

Palamutbükü Adası

Datça’da gezilecek yerler arasında olan ve en popüler doğal güzellikler arasında yer alan Palamutbükü Adası, ilçe merkezine yaklaşık 26 kilometre mesafede bulunmaktadır. Ağaçlarla kaplı olan doğa ile iç içe bir yapıya sahip olan,berrak suları ile birlikte özellikle deniz turizminde ülke çapında hatırı sayılır bir noktada bulunan adaya ulaşımlar tekneler aracılığı ile yapılmaktadır. Oldukça uzun bir sahili olan Palamutbükü birbirinden güzel koylara ev sahipliği yapıyor.

Hemen Datça uçak bileti ve otel rezervasyonunuzu yaptırın.

 

 

Datça’da Gezilecek Plajlar

Hastanealtı Plajı

İsmi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Hastanealtı Plajı da şehir merkezindeki plajlardan bir tanesi. Datça Devlet Hastanesi’nin hemen yanında yer aldığı için bu ismi alan plaj kuzeyden esen rüzgârlar nedeniyle serin sularıyla sıcak yaz günlerinde deva oluyor. Çok sıcak yaz günlerinde serinleme garantisi istiyorsanız hiç düşünmeden bu plaja gidebilirsiniz. 

Karaincir Plajı

Deniz sığ, ılık ve dalgasız olmalı diyenlerdenseniz Karaincir Plajı sizin aradığınız rotadır. Masmavi ve tertemiz denizinde zaman geçirmekten büyük bir keyif alacağınız bu plaj özellikle acemi yüzücüler için en doğru adres lokasyon olabilir. Datça'da gezilecek yerler arasında en popüler mekanlardan biri olan Karaincir Pajı'nı ziyaret etmeden tatilinizi sonlandırmayın.

Kumluk Plajı

Datça’nın merkezinden çok uzaklaşmak istemeyenler için Kumluk Plajı nokta atışı olacaktır. Adından da anlayabileceğiniz gibi plaj kumlu ve oldukça sığ. Bu nedenle de herkes için uygun bir adres olduğu ifade edilir.

 

kumluk-plaji-1-1024x586.jpg

Taşlık Plajı

Mavi bayrak almaya hak kazanan ve şehir merkezinde bulunan Taşlık Plajı da en çok tercih edilen noktalar arasında ilk sıralarda geliyor. Denizi son derece sakin ve durgun olan Taşlık Plajı’nda huzurla tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Kargı Koyu Plajı

Datça’nın merkezine yalnızca 3 kilometre uzaklıkta olan Kargı Plajı’na yürüyerek bile ulaşabilirsiniz. Datça'da gezilecek yerler listesinde en sık ziyaret edilen ve akvaryum gibi bir denize sahip olan bu plaja merkezden yarım saatlik bir yürüyüşle ulaşabilir ve sporunuzu yaptıktan sonra serin sularda dinlenebilirsiniz. 

Datça’da Gezilecek Koylar

Balıkaşıran Koyu

Marmaris, Hisarönü’nden Datça Yarımada’sına geçtiğinizde, sizi ilk Emecik’teki Balıkaşıran Koyu selamlıyor. Denizi temiz ve durgun olan bu koy yer yer sazlıklarla kaplı durumda. 

Akçabük Koyu

Ovabükü ile Palamutbükü arasında konumlanan koy,  Akçabük Yarımadası’nın en iyi plajları arasında gösteriliyor.  

Kargı Koyu

Merkeze 4 kilometre mesafede yer alan Kargı Boyu, çanak şeklinde olup etrafı dağlarla çevrili bir şekildedir. Datça'da gezilecek yerler arasında bulunan Kargı Koyu, yapısı rüzgarı almasına engel olduğu için denizi oldukça ılıktır. Plajı çakıl taşlı olmasına karşın sevilen yerler arasındadır.

 

kargi-koyu-1024x560.jpg

Domuz Çukuru Koyu

Datça’nın Mesudiye Köyü’ne yakın bir noktada konumlanan Domuz Çukuru Koyu, kafa tatili yapmak isteyen yazlıkçılar ın mesken tuttuğu bir yerdir. Koya kara ulaşımının olmaması doğal güzelliklerini korumasına yardımcı olmuş.

Lindos Koyu

Hisarönü Körfezi’nin yakınındaki Lindos, Datça’nın en doğusundaki en güzel koylardan. Datça’nın sınırında bulunan koy Marmaris’e de çok yakın.

Armutlu Su Koyu

Kargı Koyu’ndan istikametle İnceburun’a doğru giderken göreceğiniz ilk koy olup, küçük bir yerdir. Mavi yolculuk teknelerinin sıkla ziyaret ettiği Armutlusu’ya, karadan Kargı Koyu yürüyüş patikasından yürüyerek de gidebilirsiniz.

Bencik Koyu

Datça Limanı’nın en dar yerinde bulunan Bencik Koyu, Hisarönü ve Gökova Körfezleri’nin ortasında yer alıyor. Bu koyda kafanızı dinleyip, kısa yürüyüşlere çıkabilir muhteşem deniz manzarasının keyfini sürebilirsiniz.

Murdala Koyu

Datça’ya 38 kilometre uzaklıkta yer alan Murdala, aynı zamanda yerleşim bölgesidir. Datça'da gezilecek yerler listesinde yer alan Knidos yolundan yürüyüş yapanların uğradığı Murdala Koyu denizin tadını çıkarmak isteyenlerin vazgeçilmezidir. 

Mersincik Koyu

Murdala’nın ardından gelen büyük koy Mersincik’in hemen yanında bulunan küçük koy Poyraz yer alıyor. Rüzgara kapalı koyda mavi yolculuk tekneleri demirlemektedir. Doğa yürüyüşçüleri de Mersincik Koyu’nu sık sık tercih eder. 

Datça’da Konaklayabileceğiniz Oteller 

Eski Datca Evleri, Hotel Mare Datca, My Marina Select Hotel, Olive Farm Of Datca, Beyaz Konak Evleri, Orcey Hotel, Fora Apart Hotel, Flow Datca Surf & Beach Hotel, Adaburnu Golmar Beach Hotel, Hotel Mavi Beyaz, Villa Anfora Otel, Konak Tuncel Efe, Villa Asina, Perili Bay Resort, Thomas Suites Datca, Otel Mavi Beyaz Palamutbükü, Datça Masal Gibi, Kocca Ev, Doada Hotel, Datça Sapphire Hotel, Zephyros Hotel, Mehmet Ali Aga Konagi

2 Şubat 2023 20dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
204 Yazı

Benzer Yazılar