Dubai'nin Gezilebilecek En Güzel 5 Bölgesi

Dubai gezegendeki başka hiçbir şehre benzemiyor. Cesur mimarisi ve abartılı tarzıyla Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük şehri, Bedevi mirasının ve kendine özgü ultra modern kültürün farklı bir birleşimidir.Bu şehir beklentilerinizin çok daha üstünde. Dubai’de parıltıyı ve cazibeyi keşfedeceksiniz ancak aynı anda bu çok yönlü şehrin eski geleneklerini de deneyimleyebileceksiniz. Dubai seyahat ipuçlarının tamamını bu seyahat rehberinde bulabilirsiniz.

13 Kasım 2023 6dk okuma

Arap Çölü'nde yer alan bir zenginlik vahası olan Dubai, gezginleri egzotik bir kültür, mimari ve lüks panoramasına kapılmaya çağırıyor. Bilet Dükkanı olarak sizler için titizlikle hazırladığımız bu Dubai gezi rehberimiz ile şehirde ziyaret edilecek en büyüleyici yerlerden bazılarını keşfederek unutulmaz bir yolculuğun kapısını aralayacaksınız. 
Geleneğin modernlikle iç içe geçtiği bu şehirde Burj Khalifa'nın yükselen ihtişamından Altın ve Baharat çarşılarının cazibesi adeta sıradan şeylere yer bırakmıyor. Bu çöl metropolü, beton ormanlarla tam bir tezat oluşturan, güneşle öpülmüş plajlarıyla canlı kişiliğinin bir başka yönünü sunuyor.

Palm Jumeirah ve Mall of Emirates gibi Dubai'nin insan yapımı harikaları, Dubai'de ziyaret edilecek yerlerin repertuarını genişleterek her gezgin için farklı bir seyahat programı vaat ediyor.  Dubai'nin bu ikonik turistik yerlerini keşfetmeye, lüks konaklamaya ve enfes yemeklerin size eşlik etmesine izin verin.

dubaide-gezilecek-yerler.webp

Şehrin tamamı görülmeye değer güzelliktedir. Ancak bir liste oluşturacak olursak gezinize Dubai Marina’dan başlayabilirsiniz. Modern gökdelenler, lüks yatlar ve güzel plajlarıyla ünlüdür. Burada yürüyüş yapabilir, restoranlarda yemek yiyebilir veya deniz kenarında dinlenebilirsiniz. İkinci olarak ise Palmiye Adaları olarak da bilinen Palm Jumeirah iyi bir tercih olacaktır. Burası yapay bir adadır ve ünlü oteller, lüks villalar ve plajlarıyla dikkat çeker. Adanın ucundaki Atlantis The Palm, büyük bir turistik mekandır. Zarif plajları ve lüks konutlarıyla ünlü olan Jumeirah’ta Burj Al Arab, Jumeirah Plajı ve Jumeirah Camii gibi turistik yerler ziyaretinizin noktaları arasında yer alabilir.

Burj Khalifa'nın bulunduğu Downtown Dubai, şehrin merkezi ve en popüler bölgesidir. Burada Dubai Mall, Burj Park ve Dubai Fountain gibi birçok turistik ve alışveriş mekanı bulunmaktadır. Dubai Su Kanalı, Downtown Dubai ile Jumeirah arasında yer alan yapay bir kanaldır. Bu bölgede yürüyüş yapabilir, restoranlarda yemek yiyebilir veya akşamları ışık gösterilerini izleyebilirsiniz.
Öyleyse her anın beklentilerinizi aşacak şekilde tasarlandığı bu çöl cennetine doğru bir yolculuğa gelin birlikte çıkalım…

Dubai Hakkında


Dubai şehri, Basra Körfezi'nde uzun bir kıyı şeridine sahiptir. Dehşet verici güzellikte olan bu şehir yetişkinlerin oyun alanı gibidir!  Dubai gece hayatı, restoranları ve eğlence mekanları ile ünlüdür. Eğlence aktiviteleri olarak çöl safarileri, su parkları, golf sahaları ve deniz yürüyüşleri gibi birçok seçenek bulunur. Kent yüksek yaşam standardı, lüks olanakları ve modern atmosferi ile dünyanın dikkatini çeken bir şehirdir. Turistler için birçok gezilecek, görülecek ve deneyimlenecek yerleri vardır. Bir çöl üzerine kurulu bu şehirde yazlar son derece sıcaktır. Gündüz sıcaklıkları bazen 50 derecenin üzerindeyken geceler nadiren 30 derecenin altına düşer. Kışlar da genellikle sıcak-ılıman bir atmosferdedir.

dubai-gezilecek-yerler.webp

Dubai’de kalacak pek çok alan vardır. Kısa bir süre için ziyaret ediyorsanız Deira'daki havaalanı yakınında veya Dubai Körfezi boyunca bir yerde kalabilirsiniz. Tarihi Al Fahidi bölgesi burada keşfedilecek en popüler yerlerden biridir. Lüks ve modern yaşantı ile ilgileniyorsanız, Jumeirah sahilinde ve Dubai Marina'da konaklama yerleri arayabilirsiniz.
Tıpkı gösterişli şehir manzarası ve tatil bölgeleri gibi Dubai'deki yemek deneyimi de bir o kadar sizi memnun edecektir. Şehirde o kadar çok muhteşem kafe ve restoran var ki! Orta Doğu'dan Asya’ya, Batı’dan Arap mutfağına kadar her şeyi bulabilirsiniz. Özellikle son dönemde bitki bazlı veya vegan seçeneklerin artması da şehrin kendini her geçen gün yenilediğinin kanıtıdır. 

Dubai seyahatinizde bilmekte fayda oldığunu düşündüğümüz şeyleri de sizlere aktaralım. Burada içki içme yaşı 21’dir ve fotoğraf çekmenin yasak olduğu alanlar vardır. Bu nedenle tabelalara dikkat edin ve kurallarına ve yerel halkın kültürüne saygılı olun. Dubai'de hava çok sıcak olabilir ancak kıyafetlerinizi daha muhafazakar tarafta tutmaya dikkat etmelisiniz. Metroda yemek ve içmek yasaktır. Buna sakız çiğnemek de dahil… Yalnızca kadınlara özel ya da altın sınıf gibi farklı kategorilere ayrılan kabinler bulunmaktadır. Bu nedenle tabelalara dikkat edin. 

Dubai Vizesi Nasıl Alınır?


Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı resmi sitesinde İzmir Dubai uçak bileti alarak ülkeye gitmek isteyenler için detaylı bir açıklama yapılmıştır. Umuma Mahsus pasaportların yani bordo pasaporta sahip ziyaretçilerin vizeye tabi olduğu açıkça belirtilmiştir. Vizeler Ankara’daki BAE Büyükelçiliğinden, İstanbul’daki BAE Başkonsolosluğundan veya iki ülke arasında seferleri bulunan havayolları tarafından temin edilebilmektedir. 90 gün boyunca geçerli vizesiz seyahat hakkı ise sadece diplomatik, hususi ve hizmet pasaportları için geçerlidir.

dubaide-gezilecek-en-guzel-yerler.webp

İstanbul Dubai Arası Uçakla Kaç Saat?


Heyecan verici bir deneyim Dubai ziyaretçilerini beklerken, Bilet Dükkanı sitemizden kolayca ve en ucuz fiyatlarla alabileceğiniz İstanbul Dubai uçak bileti ile yolculuk planlaması yapanlar için çeşitli rotalar bulunuyor. Bu kapsamda İstanbul’dan Dubai’ye direkt uçuş seferleri bulunmaktadır. Türkiye’nin diğer şehirlerinden gitmek isteyenler ise genellikle aktarmalı olarak uçuşlarını gerçekleştirmektedir. İstanbul’dan Dubai’ye uçuş süresi yaklaşık olarak 4 saat 30 dakika sürmektedir.

Dubai'de Gezilecek 5 yer


Dubai, BAE'nin en popüler tatil noktası ve dünyada en çok ziyaret edilen dördüncü kenttir. Gökdelenler ve alışveriş merkezleriyle dolu ışıltılı şehir, ıssız bir liman olmaktan çıkıp turistlerin hem eğlenmek hem de dinlenmek için akın ettiği muhteşem bir destinasyona dönüştü . 2021 yılında dünyanın en iyi beşinci şehri olarak Tokyo ve Los Angeles'ın üzerinde yer alan Dubai'de ziyaret edilecek en güzel yerleri sizler için listeledik. 

Burj Khalifa


Dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa'yı ziyaret edebilir ve muhteşem bir panoramik manzara eşliğinde Dubai'nin keyfini çıkarabilirsiniz.

burj-khalifa.webp

Palmiye Adaları


Palmiye Adaları, yapay olarak oluşturulan bir takım adalardan oluşur ve plajları, lüks otelleri ve restoranlarıyla ünlüdür. Palmiye Adası'na bir tekne turu düzenleyerek bu güzel yerleri keşfedebilirsiniz.

Dubai Mall


Dubai Mall, bir alışveriş merkezi olarak dünyanın en büyüklerinden biridir. Burada birçok alışveriş mağazası, restoran, eğlence merkezi ve hatta bir akvaryum bulunmaktadır.

Burj Al Arab


Dünyanın en lüks otellerinden biri olan Burj Al Arab, Dubai sahilinde yer almaktadır. Bu ünlü otelin dışını görmek ve çevresindeki plajları ziyaret etmek için oraya gidebilirsiniz.

burj-al-arab.webp

Dubai Museum


Dubai Museum, Al Fahidi Hisarı'nda bulunur ve şehrin tarihini ve geleneklerini daha iyi anlamak için ziyaret edebileceğiniz bir müzedir.

Dubai Pahalı mı?


Evet, Dubai genel olarak pahalı bir şehir olarak bilinir. Dubai, lüks ve gösterişli yaşam tarzıyla ünlüdür ve bu da şehirdeki yaşam maliyetlerini yüksek tutar. Özellikle lüks oteller, restoranlar, alışveriş merkezleri ve eğlence mekanları gibi yerlerde fiyatlar oldukça yüksektir. Para birimi Dirhem'dir. Burada nakit hâlâ en geçerli yöntemdir. Çoğu yerde kredi kartı kabul edilse de, her zaman yanınızda nakit para taşımak en iyisidir. 

Size tavsiyemiz Dubai uçak bileti ile yapacağınız seyahatinizde Dubai otelleri, yeme-içme, ulaşım ve aktiviteler için bütçenizi iyi planlamanız olacaktır. Ancak, uygun fiyatlı seçenekler ve indirimli etkinlikler de mevcuttur, bu nedenle bütçenize uygun olanakları Bilet Dükkanı üzerinden araştırarak tasarruf yapabilirsiniz.

13 Kasım 2023 6dk okuma

YORUMLAR

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
224 Yazı

Benzer Yazılar