Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen 10 Şehri

Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerini hiç merak ettiniz mi? Üstelik listede Türkiye'den de iki şehir var. Birbirinden farklı kültürleri, hayran bırakan köklü tarihleri, doğal güzellikleri ve hareketli gece hayatları ile işte dünyanın en çok ziyaret edilen 10 şehri... 

20 Ekim 2023 5dk okuma

Her yıl milyonlarca insan dünyanın dört bir köşesini keşfetmek için yola çıkıyor. Şehir turizminin son yıllarda artmasına bağlı olarak ziyaretçiler; birbirinden değerli tarihi eserleri sergileyen müzeleri, deniziyle yazın tadını çıkarabilecekleri şehirleri ya da doğal güzellikleri ile huzur veren şehirleri tercih ediyor.

Antalya

 

Türkiye'nin Akdeniz kıyılarının pırıl pırıl mücevheri olan Antalya, altın kumlu plajlara, kristal berraklığında turkuaz sulara ve zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Doğal güzellikleri ile turizm cenneti olarak anılan bu şehir; antik kalıntılar, canlı çarşılar ve keşfedilmeyi bekleyen ağız sulandıran mutfağı ile eşsiz bir tatil ve unutamayacağınız maceralar sunar.

antalya-gezilecek-yerler.webp

Bilet Dükkanı’nın birbirinden avantajlı kampanyalarından yararlanarak avantajlı fiyatlara uygun Antalya uçak bileti aldıktan sonra seyahatiniz boyunca size yardımcı olacak otel, transfer ve araç kiralama hizmetlerine de göz atabilirsiniz. Böylece tatilin tadını çıkarırken hem bütçenizi zorlamadan, ev konforunda unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Tokyo

 

Seyahat için dünyanın en tatmin edici şehri olarak seçilen Tokyo; tarihi yerler, doğal manzaralar, kültürel deneyimler ve tadı damağınızda kalacak eşsiz yemekler de dahil olmak üzere eğlenceli şehir hayatıyla sizi şaşırtacak.

tokyo.webp

Japonya’nın başkenti Tokyo dünyanın en çok turist çeken şehirleri arasındadır. Oldukça kalabalık olan bu şehir, sayısız konaklama seçeneğine sahiptir. Bilet Dükkanı ile Tokyo otelleri arasından sizin için en uygun olanı seçebilirsiniz. Şehrin simgesi haline gelmiş olan birbirinden güzel bahçelerde kartpostaldan farksız fotoğraflar çekebilirsiniz. Tokyo'ya mart ve mayıs aylarıdır.

İstanbul

 

Tüm dünyanın gözdesi İstanbul; dillere destan olan zengin Türk mutfağına, zengin bir kültüre, çok sayıda değerli tarihi esere, sizi zamandan yolculuk yaptıracak dev saraylara, nefesinizi kesecek manzaralara ve huzur veren sahillere sahiptir. Hayalleri süsleyen şehirler arasında ilk sıralarda yer alan İstanbul turistlerin gözdesi kapalı çarşıları ile misafirlerini büyüler. Her dönemin en kıymetlisi İstanbul’da Ayasofya Camii, Galata Kulesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Sultanahmet Camii, Süleymaniye Camii, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı ise gezebileceğiniz muhteşem yerlerden sadece birkaçı!

istanbul.webp

İstanbul uçak bileti aldıktan sonra hayran kalacağınız İstanbul Boğazı’nda ister tekne turu yapın, ister ödüllü restoranlardan çay bahçelerine kadar boğazda leziz yemekler yiyin, ister boğazın manzarasını gören eşsiz müzeleri ziyaret ederek çok sayıda ünlü eseri inceleyin.

Gün içinde İstanbul turu yaptıktan sonra hareketli gece hayatına hazır olun.

New York

 

Sitcom dizilerinden aşina olduğumuz, Amerika denince ilk akla gelen, New York, dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında yer alıyor. Broadway tiyatroları, yükselen gökdelenleri ve ikonik simge yapıları ile tanınan canlı bir şehirdir. New York’a adım atan herkesin mutlaka Özgürlük Heykeli ve Brooklyn Köprüsü’nü görmesi gerekir.

new-york.webp

Times Meydanı’nda ikonik bir fotoğraf çektirmeniz gerektiğini söylememize gerek yoktur diye düşünüyoruz. :) Eğer imkanınız olursa New York’u Noel zamanı görmeyi deneyin!

Kuala Lumpur

 

Asya’nın en gelişmiş şehirleri arasında yer alan ve ​​Malezya’nın başkenti olan Kuala Lumpur; yüksek gökdelenler, lüks alışveriş merkezleri, hareketli sokak pazarları, ödüllü restoranlar ve gösterişli bir gece hayatı sahnesine sahiptir.

kuala-lumpur.webp

Şubat ve Mart aylarında ziyaret ederseniz Çin Yeni Yıl kutlamalarında çok eğlenebilir ve bu farklı kültürün eğlenceli kutlamalarına şahit olabilirsiniz.

Singapur

 

Küçük bir ada üzerinde yer alan Singapur, kültür çeşitliliği açısından son derece zengindir. Keyifli bir alışveriş, farklı lezzetlerde çeşitli yemekler yemek, sınırsız eğlence ve gece hayatına sahiptir. Tarihi güzellikleri ve gelenekleri ile de ziyaretçilerini etkileyen Singarapor’a gezilecek yerler saymakla bitmez.

singapur-gezilecek-yerler.webp

Yine Singapur uçak bileti olan yolcuların mutlaka Singapur Botanik Bahçesini, Garden By The Bay Parkı’nı, Buddha Tooth Relic Tapınağı ve Müzesi’ni ziyaret etmelidir. Singapur’a gitmişken Singapur Flyer’a binmeyi sakın ihmal etmeyin.

Dubai

 

Modern yaşam ve geleneksel Arap kültürünün bir karışımı olan Dubai, lüks alışveriş merkezleri, nefes kesen gökyüzü restoranları, ödüllü şeflerin yer aldığı mekanları ile günü her saati  her şeyin ışıltılı olduğu bir şehirdir. Köklü bir tarihe sahip olmamasından dolayıtarihi güzellikler bakımından çok zengin değildir.

dubai-gezilecek-yerler.webp

Aktivite bakımından bir dakika bile boş kalmayacağınız Dubai’de Burj Khalifa, Dubai Çeşmesi, Palm Jumeirah Adası’nı gezdikten sonra çöl safarisi yapmayı sakın unutmayın.

Londra

 

İngiltere'nin zengin mirasının ve tarihinin simgelerini barındıran Londra, her yıl 20 milyonun üzerinde turist ağırlar. Sayısız büyüleyici manzaraya ve sizi hayran bırakacak çok renkli kozmopolit bir karaktere sahiptir.

londra-gezilecek-yerler.webp

Birbirinden değerli eserlere ev sahipliği yapan muhteşem müzeler, her köşe başında insanları bekleyen yeşilin her tonuna sahip parklar, eğlenceli gece hayatı ile misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatır. Royal Family hayranlığınız varsa Buckingham Sarayı’nın gösterişini ziyaret edebilir, doğayı seviyorsanız Hyde Park’ta yürüyüş yapabilir, St. Pauls Katedrali’nin güzelliğine yakında şahit olabilirsiniz. Londra uçak bileti alan her turistin kırmızı otobüsler ile Londra şehir turu yapacağının da kesin olduğunu şimdiden söyleyelim.

Paris

 

Dünyanın en romantik seyahati Paris uçak bileti aldığınızda başlar. Dünyanın en çok turist çeken şehirlerinden birisidir ve ziyaret etmek için en uygun zaman yılın neredeyse her ayıdır. Sonbaharın sarı tonlarını Eyfel Kulesi’nin tepesinden izleyebilir, romantik bir evlilik teklifi için sıscaık bir Paris akşamını tercih edebilir ya da kışın soğukluğundan lezzetli bir kruvasan ve latte ile korunabilirsiniz.

paris-gezilecek-yerler.webp

Bir rüya şehri olan Paris, gezegendeki en büyüleyici destinasyonlardan biri olarak bilinir. Şehrin büyülü ruhunu ortaya çıkaran Paris'in aydınlatıcı ama sakin sokaklarında huzuru bulabilirsiniz. Moda’nın ruhunu yaşamak, lüks markaların ana vatanını deneyimlemek ve tarihi güzellikleri görmek için Fransa’nın bu gözde şehrini seyahat planlarınıza mutlaka ekleyin.

Bangkok

 

Tayland’ın başkenti Bangkok, dünyanın en çok turist çeken şehirleri arasında ilk sıradadır.

bangkok-gezilecek-yerler.webp

Bir parti merkezi ve alışveriş cenneti olan Bangkok, eğlence ile eş anlamlıdır. Muhteşem tarihi yerleri, canlı kültürü  ve bitmeyen şehir hayatıyla milyonlarca insanı kendine çeker. Yerli parasının değeri düşük olduğundan dolayı bütçenize de son derece uygundur. 

20 Ekim 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar