Düsseldorf’ta Yapılabilecek Aktiviteler

Eğer Avrupa’da tarihi şehirleri görmekten sıkıldıysan, daha modern mimari çizgiye sahip şık ve yeni şehirler ilgini çekiyorsa Düsseldorf tam sana göre! İşte Düsseldorf'ta yapabileceğiniz aktiviteler...

9 Kasım 2023 5dk okuma

Almanya’nın en kalabalık eyaleti Kuzey Ren – Vestfalya’nın başkenti Düsseldorf ismini yanı başına kurulduğu Düssel Deresi’nden alıyor. Avrupa’nın en yeni ve modern şehirlerinden biri olan Düsseldorf hem ülkemizden hem de dünyanın dört bir yanından çok sayıda alışveriş tutkunu turisti ağırlıyor. Eğer Avrupa’da tarihi şehirleri görmekten sıkıldıysan, daha modern mimari çizgiye sahip şık ve yeni şehirler ilgini çekiyorsa Düsseldorf tam sana göre! Hemen şimdi Bilet Dükkanı’nı ziyaret et, en uygun fiyatlara Düsseldorf uçak biletini al, Düsseldorf otelleri arasında sana en uygun olan otel için rezervasyonunu tamamla.

Düsseldorf Hakkında


Düsseldorf’un bugünkü nüfusu 700.000’i geçmiştir. Buna rağmen ülkenin en kalabalık eyaletinin başkenti olması oldukça ilginç, bu da hem sakin hem de gelişmiş ve zengin bir şehrin seni karşılayacağı anlamına geliyor. Düsseldorf için her ne kadar yeni bir şehir desek de maalesef şehrin acı dolu bir geçmişi var. 2. Dünya Savaşı süresince Nazi yönetimindeki ülke büyük zarar görmüştü, kentsel olarak en çok zarar gören, neredeyse yerle bir olan Almanya şehirlerinin başında Düsseldorf geliyor. Savaş sırasında hasar gören şehirde bu sebeple sayılı tarihi eser var. Düsseldorf’un bugün sanayi ve moda kenti olarak anılmasının sebebi kendini adeta baştan yaratması.

dusseldorfta-gezilmesi-gereken-yerler.webp

Savaş sonrası hızlıca toparlanmaya başlayan şehirde yeni fabrikalar ve modern yapılar kuruldu. Sıfırdan şehirleşmeye başlayan Düsseldorf toparlanmak için endüstri alanlarına yatırım yaparak oldukça mantıklı bir hamle yaptı, bugün ise Almanya’nın hatta Avrupa’nın en medeni ve zengin şehirlerinden biri olarak gösteriliyor. Almanya’nın batısında yer alan, Köln ve Ruhr bölgelerinin çevrelediği Düsseldorf moda, sanat ve kültürel faaliyetlerin başkenti. Ayrıca Avrupa’nın en iyi okulları da burada yer aldığı için genç nüfusun yoğun olduğu dinamik bir şehir burası. 

Ilıman iklimin hakim olduğu Düsseldorf Batı Avrupa’nın denizlerinden gelen esintilerle yıl boyunca yağış alırken hava sıcaklığı farkı yıl içinde pek değişiklik göstermiyor. Bu yüzden buraya gelirken yanına muhakkak şemsiye almanı tavsiye ederiz. Düsseldorf’ta yapılacak aktiviteler hangi mevsimden daha çok zevk aldığına göre değişecektir. Emin olduğumuz tek şey Düsseldorf her mevsimde ayrı güzel olduğu!

İstanbul Düsseldorf Uçak Bileti Fiyatları


İstanbul Düsseldorf uçak bileti fiyatları için detaylı bilgiye Bilet Dükkanı web sitemizden ulaşabilirsin. Farklı havayollarına ait uçuş fiyatlarını karşılaştırabileceğin Bilet Dükkanı’nın indirimden faydalanmak için seni ana sayfamızı ziyaret etmeye davet ediyoruz!

Düsseldorf’ta Yapılacak Aktiviteler


Düsseldorf, hem kültürel açıdan hem de eğlence açısından zengin bir şehir olduğu için birçok farklı zevke hitap eden aktiviteler sunar. Farklı ilgi alanlarına sahip herkese göre Düsseldorf’ta yapılacak aktiviteler mevcut.

dusseldorf-2.webp

Altstad Sokaklarında Kaybol


Düsseldorf’un yeniden kurulan bir şehir olduğundan bahsetmiştik fakat çoğu Avrupa şehrinde olduğu gibi burada da şehrin kalbindeki küçük bölge savaşta hasar görmeyen nadir yerlerden. Yani Düsseldorf seyahatine şehrin en eski yerinden başlamak istiyorsan Altstad bölgesinin sokaklarını keşfederek başlamalısın. Buradaki butik restoran ve kafelerde günün yorgunluğunu atabilirsin.

Köningsallee’de Alışveriş Turuna Çık


İtiraf edelim, bazılarımızın yeni bir yeri keşfederken aklına ilk gelen şey bölgenin alışveriş yapılabilecek yerlerini keşfetmek oluyor! Düsseldorf Almanya’nın moda başkenti, bu kadar şık bir cadde olunca da Königsallee bazı bütçeleri zorlayabilir. Alışveriş yapmasanız da bu nezih ortamın havasını soluyup vitrinlere göz atmak, hiç değilse bir yürüyüş yapmak da yeterince keyifli.

Rheinuferpromenade’de Bisiklete Bin


Ren Nehri kenarında yer alan bu huzur dolu yolda yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilir ya da romantik nehir manzarasının tadını çıkarabilirsin.
Almanya Operası’nda bale izle: Düsseldorf’un sanat şehri olduğunu söylemiştik. Seyahat edeceğin tarihlerde opera ya da baleye denk gelirsen harika olabilir! Ama biletlerini önceden almalısın.

dusseldorfta-yapilacak-aktiviteler (1).webp

Carlsplatz Pazarı'nda Ayaküstü Atıştırmalıkların Tadına Bak


Burası sokak lezzetleri başta olmak üzere çiçek ve antika eşya gibi farklı ürünlerin satıldığı bir açık hava pazarı. Sevdiklerine ve kendine hediyelik eşyalar alırken satıcılarla pazarlık yapmayı unutma!

Düsseldorf Toplu Taşıma


Metro, otobüs ve tramvayların yoğun olarak kullanıldığı Düsseldorf’ta tüm toplu taşımalar için aynı bilet geçerlidir ve biletinizi online olarak ya da istasyonlardaki biletmatiklerden satın alabilirsiniz. Tek yön bilet ücreti 1,8 Euro ve 24 saatlik bilet ücreti 5 Euro.

Düsseldorf’ta Mutlaka Tatmanız Gereken 3 Lezzet


Çok sayıda restoran ve bira bahçesiyle dolup taşan Düsseldorf’ta yapılacak aktiviteler sonrasında karnın acıktığında şehre özgü bu üç lezzetin tadına mutlaka bakmalısın, hatırlatalım, Düsseldorf özellikle et yemeklerinin fazla olduğu bir şehir:

  • Rheinischer Sauerbraten: Düsseldorf’un geleneksel lezzeti olan bu ana yemek tabağı, marine edildikten sonra uzun süre pişirilmiş dana eti ile hazırlanıyor. Et, ekşi bir sosla servis edilir ve genellikle kartoffelklösse (patates köftesi) veya patates püresi ile servis edilir.
  • Rheinischer Döbbekooche: St. Martin Günü’nde et almaya parası yetmeyenlerin kaz eti yerine patatesten hazırladığı bu kek Düsseldorf’ta oldukça ünlü. İçinde rendelenmiş patates, soğan ve bazen sosis ya da pastırma bulunur ve fırında pişirilir. Turşu veya elma sosu ile servis edilir.
  • Himmel und Erde: Tatlı ve tuzlunun bir arada bulunduğu bu “siyah puding” yemeği her damak tadına hitap etmese de şehrin özel lezzetlerinden, oldukça meşakkatli bir yemek. Himmel, karaciğerden yapılan siyah pudingtir ve gökyüzünü temsil eder. Erde ise yer anlamına gelir ve elma püresini temsil eder. Elmalar tereyağı ve baharatlarla pişirilerek püre haline getirilir.
9 Kasım 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar