Galata Kulesi Hikayesi

Galata Kulesi, Orta Çağ'a kadar uzanan büyüleyici bir tarihe sahiptir. İstanbul'un gözde yapılarından birini gelin yakından tanıyalım... 

2 Nisan 2023 3dk okuma

Galata Kulesi Hikayesi


İsa Kulesi olarak da bilinen Galata Kulesi, Orta Çağ'a kadar uzanan büyüleyici bir tarihe sahiptir. 1300'lerin sonlarında Cenevizliler tarafından inşa edilen kule, şehri potansiyel işgalcilerden korumak için stratejik bir gözetleme kulesi görevi görmüştür. O zamanlar Konstantinopolis'ten ayrı bir şehir olan Galata semtindeki konumu, Cenevizlilerin ticaret yollarına hâkim olmalarını ve bölgedeki ekonomik hakimiyetlerini sürdürmelerini sağlamıştır.

Yüzyıllar boyunca kule, İstanbul tarihinde birçok önemli olaya tanıklık etmiştir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde kule hapishane ve yangın gözetleme istasyonu olarak kullanılmıştır. Aynı zamanda gökbilimciler tarafından yıldızları ve gezegenleri incelemek için bir gözlem noktası olarak kullanan Galata kulesi, bilim adamları için de merkez görevi görmüş bir yerdir.

Galata Kulesi ile ilgili en unutulmaz hikayelerden biri, 17. yüzyılın başlarında kuleden uçmaya çalışan Türk havacısı Hezarfen Ahmet Çelebi'nin uçuşudur. Efsaneye göre Çelebi, kollarına kanat takarak yaklaşık 3 kilometre uçarak şehrin Anadolu yakasında yer alan Üsküdar civarına güvenli bir şekilde inmiştir. 19. yüzyılda Galata Kulesi’ne simgesel çatısı eklenmiş ve ona bugün bilinen belirgin görünümü verilmiştir.

Bugün Galata Kulesi, İstanbul'un zengin tarihi ve kültürel mirasının önemli bir simgesi olarak ayakta durmaktadır. Şehrin panoramik manzaralarına hayranlıkla bakmak ve büyüleyici geçmişi hakkında bilgi edinmek için dünyanın her yerinden gelen ziyaretçilerin uğrak noktalarından biridir. Popüler Galata semtindeki konumu, aynı zamanda hem yerel halk hem de turistler için bölgedeki canlı gece hayatının, benzersiz mağaza ve restoranların tadını çıkarmak için onu popüler bir mekan haline getirmiştir.

Galata Kulesi Biletleri Ne Kadar?

İstanbul'a gelenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden biri olan Galata Kulesi, her gün 08:30-24:00 saatleri arasında açıktır. Ancak, kuledeki bilet gişesi genellikle uzun kuyruklara sahip olabileceğinden, önceden çevrimiçi bilet satın almanız önemle tavsiye edilmektedir. Galata Kulesi'ne giriş, gözlem platformuna çıkan ekspres asansör kullanımı ve profesyonel bir yerel rehber eşliğinde 90 dakikalık Galata mahallesi yürüyüş turu dahil olmak üzere farklı alternatif ziyaret imkanları için çevrimiçi olarak biletlerinizi kolayca satın alabilirsiniz.

Müze Kart sahipleri için Galata Kulesi'nde geçerli olduğunu bilmek sizi memnun edecektir. Bu da bu tarihi simgeye ücretsiz girişin keyfini çıkarabileceğiniz anlamına gelmektedir. Henüz bir Müze Kart’ınız yoksa, Galata Kulesi de dahil olmak üzere İstanbul'daki 300'den fazla müze ve turistik mekana erişim için Müze Kart edinmeniz şiddetle tavsiye edilmektedir.

Galata Kulesi'ndeki deneyiminizi geliştirmek istiyorsanız, özellikle daha fazla bilgi edinmek ve olabildiğince bölgeyi keşfetmek için rehberli bir tura çıkmanız kesinlikle değerlendirilmesi gereken bir alternatiftir. Taksim ve Galata'daki 2 saatlik yürüyüş turu, size Galata Kulesi'nin tarihi geçmişi ile Galata ve Taksim semtlerinin Avrupa mirası hakkında daha derin bir fikir verecektir. Uzman bir rehber ile gizli hazineleri keşfedebilir ve bölge hakkında büyüleyici hikayeler öğrenebilirsiniz.

Ayrıca, İstanbul'un müzelerini ve ilgi çekici yerlerini keşfederken zamandan ve paradan tasarruf etmek istiyorsanız, Istanbul City Passes Welcome Card satın almayı düşünebilirsiniz. Deluxe Card, Premium Card ve Classic Card gibi alternatifler rehberli turlar, seyahat tüyoları ve özel indirimler gibi çeşitli avantajlar sunmaktadır. İstanbul'daki seyahat deneyiminizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için seyahat uzmanları tarafından tasarlanan Saver Combo Card'ı da seçebilirsiniz. Istanbul City Passes Welcome Card ile şehirde kolayca gezinebilir ve gezinizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

2 Nisan 2023 3dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı