Güzel Koyları İle Marmaris’te Gezilecek Yerler

Muğla’nın küçük bir kasabası olan Marmaris, dünya çapında bilinen bir tatil rotasıdır.  Turkuaz denizi, yemyeşil ormanları,  tertemiz plajları, zengin tarihi mirası, cennet gibi koyları ve her bütçeye uygun fiyatlarıyla Marmaris, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapar. Marmaris’e seyahat etmek isteyenler, en uygun uçak bileti satın alırken Bilet Dükkanı’nın, sağlamış olduğu fırsat dolu kampanyalardan yararlanıyor. Bilet Dükkanı, doğa ve tarihle iç içe kültürel tatil yapmak isteyen kullanıcıları için, Marmaris’te gezilecek yerler, antik kentler, doğal alanlar, en güzel koylar, en güzel plajlar ve konaklamak için en iyi oteller hakkında detaylı bilgilere erişim sağlıyor.

8 Şubat 2023 19dk okuma

Muğla’nın küçük bir kasabası olan Marmaris, dünya çapında bilinen bir tatil rotasıdır.  Turkuaz denizi, yemyeşil ormanları,  tertemiz plajları, zengin tarihi mirası, cennet gibi koyları ve her bütçeye uygun fiyatlarıyla Marmaris, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapar. Marmaris’e seyahat etmek isteyenler, en uygun uçak bileti satın alırken Bilet Dükkanı’nın, sağlamış olduğu fırsat dolu kampanyalardan yararlanıyor. Bilet Dükkanı, doğa ve tarihle iç içe kültürel tatil yapmak isteyen kullanıcıları için, Marmaris’te gezilecek yerler, antik kentler, doğal alanlar, en güzel koylar, en güzel plajlar ve konaklamak için en iyi oteller hakkında detaylı bilgilere erişim sağlıyor. 

Marmaris’in En Güzel Koyları 

Yaz tatillerin vazgeçilmez rotalarından olan Marmaris, masmavi denizi ve berrak koyları ile tatilcilerin ilk durakları arasında yer alıyor. Bilet Dükkanı, yeşil ve mavinin buluştuğu bir noktada tatil yapmak isteyenler için Marmaris’teki koyları derledi: 

Turunç Koyu

Amos koyuna çok yakın konumlanan Turunç Koyu, İçmeler ardından Marmaris’in en çok bilinen koylarının başında geliyor. Mavi bayraklı denizi ile gönül rahatlığıyla denize girilen bölgede, yazın sıcaklığına rağmen su oldukça serindir. Küçük bir plaja sahip olduğundan kişiler genellikle, tekne turları ile gelip uğrayıp gitmektedir.

 

marmariste-gezilecek-yerler-1536x1024.jpg

Amos Koyu

Turunç Koyu’nu keşfettikten sonra Turunç ile Kumlubük arasındaki Amos Koyu’nu ziyaret edebilirsiniz. Koya ulaşım sağlayan toplu taşıma bulunmasa da özel şekilde gidebilirseniz  bembeyaz çakıltaşları ve yumuşacık kumsalların tadını çıkarabilirsiniz. 

Gebekse Koyu

Ziyaretçilerini eşsiz denizi ile karşılarken denizaltı canlıları ile büyüler. Dalış sporu ile ilgilenenlerin adresi olan Gebekse Koyu, Türkiye’nin en iyi dalış noktalarından biridir. araç ile ulaşım olmamasından dolayı gidiş zor olsa da karşılaşacağınız manzara buna değecektir. Marmaris gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alır. 

Kumlubük Koyu

Şehir stresinden uzaklaşıp sadece doğayla iç içe kalmak isteyenlerin tercihlerinden olan Kumlubük Plajı, huzurun adresidir. Yumuşacık kumlardan oluşan plajında yapılacak yürüyüşler, masmavi denizinde serinlenen dakikalar ile bir yaz tatiline yakışan destinasyonlardandır.  Cam gibi görünen denizi Marmaris’in sevilen adreslerinden biridir.

Çiftlik Koyu

Ulaşım zorluğu ve yerleşim yerleri açısından bakir oluşuyla doğası hiç bozulmamış olan Çiftlik Koyu’nda deniz aşırı derecede berrak ve tertemizdir. Marmaris’in diğer koylarına ve plajlarına kıyasla su soğuk serin değildir. Sıcak ve temiz denizine rağmen bu koy genelde sakindir. Bu yüzden kafa dinlemek isteyenler burayı tercih ediyor. 

Cennet Koyu

Adının hakkını veren bir diğer koy ise cennet koyu, sessiz, sakin el değmemiş doğal güzellikler ve çarşaf gibi sakin denizi ile ziyaretçilerini büyülen bir rotadır. Berrak suyun altındaki her şeyi görebilme imkanı sağlayan ve serin olmayan suları tam anlamıyla bir cennet.

Marmaris Kızılkum Koyu

Koy adını gerçekten de kızıl renkli olan kumlarından alıyor.  Marmaris gezilecek yerler arasındaki meşhur plajlar arasında bulunan Kızılkum Koyu, efsanelere konu alacak güzelliktedir. Masmavi denizi ve kendine has renkli koyu ile her yıl çok sayıda ziyaretçiyi ağırlar. Denize huzurlu bir yürüyüş yapmak isteyenler için 600 metre uzunluğundaki sahili son derece idealdir. Plajın güzelliği nedeniyle özellikle tatilcilerin çoğaldığı yaz sezonunda kalabalık olmaktadır.

 

kizilkum-koyu-1-696x385.jpg

Marmaris’in En Güzel Plajları

Marmaris denince akla gelen tatil planları aynı zamanda en güzel Marmaris plajlarını da getiriyor. Özel hissedeceğiniz plajlardan, sakince huzur bulacağınız sahillere, kamp kurabileceğimiz yerlerden herkese ücretsiz halk plajlarına kadar çoğu kişinin isteklerine uygun Marmaris plajları tatil için en uygun yerlerdendir. 

Kleopatra Plajı

Bölge altın sarısı kumsalı ve denizi ile meşhur Kleopatra Plajı, sahip olduğu sedir ağaçları, ve hayran bırakan manzarası ile eşsiz bir tatil deneyimi yaşatıyor. Marmaris'te gezilecek yerler arasında mutlaka görülmesi gereken doğallıktadır. Koyun adı, bir zamanlar Kleopatra’nın bu koyda denize girmesi hikayelerinden geliyor. 

Kızkumu Plajı

Orhaniye’ye geldiğinizde ilk etapta dikkatinizi hemen denizin ortasında yürüyen yüzlerce insan çekecektir. Koyun sığlık derecesi denizde yürüyüş imkanı sağlıyor. Koyun ortasına kadar bir kanal gibi ilerleyen sığlık mevcut bu rotada. 

Marmaris Halk Plajı

Marmaris Halk Plajı, ekonomik tatili en güzel şekilde yaşamak isteyenlerin adresidir. Uzunyalı plajı ile birleşen sahil sıcak havaların tadını çıkarmanıza olanak sağlar. Serinlerken tatili keyifli geçirmenize olanak tanır. 

Turunç Plajı

Marmaris’e 21 kilometre mesafede bir sahil kasabası. Muhteşem doğası, otelleri ve restoranlarıyla ziyaretçilerini büyüleyici imkanlar sağlıyor. Turunç Koyu mavi bayraklı plaj statüsü ile sualtı ortamı ve berrak denizi ile tatilcileri büyülüyor. Turunç kayalık alanların ve sualtı mağaralarının çokluğu sebebiyle popüler dalış noktalarından biri ve Marmaris'te gezilecek yerler arasında en popüler olanıdır.

İçmeler Plajı

Marmaris’in en popüler adresi burasıdır.  Özellikle konaklama ve plaj imkanı sayesinde Marmaris’e en yakın ve tercih edilen yerleşim bölgesidir. Marmaris ve İçmeler ayrılmaz birer parça gibidir. Karşıda adacıkları, çevrede ormanlarla kaplı yüksek tepeleri ile tatilcilere güzel bir dinlenme imkanı sağlıyor.

 

icmeler-plaji-747x420.jpg

Akyaka Plajı

Akyaka kent merkezinde bulunan ve mavi bayrak ünvanına sahip Akyaka plajı, aynı zamanda Akyaka Halk Plajı konumunda. Akyaka plajında deniz çok berraktır. Sahilden yaklaşık 200 metreye kadar sığdır ve özellikle çocuklu aileler için çok ideal bir deniz keyfi imkanı sunmaktadır. 

Marmaris’te Gezilecek Tarihi Yerler

İlk olarak tarihçi Heredot’un bahsettiği Marmaris Antik dönemde Karialılar'ın yaşadığı ve Physksos olarak bilinir. Ünlü tarihçiye göre kentin kuruluşu M.Ö. 3000 yıllarına uzanırken sayısız medeniyete ev sahipliği yapmasından dolayı kültürel olarak çok zengindir. İşte Marmaris’te gezilecek tarihi yerler… 

Marmaris Kalesi

Büyük İskender tarafından yıkılan ancak Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1557 yılında tekrar yaptırılan kale Marmaris’in en ünlü tarihi eserlerindendir. Evliya Çelebi’nin yazıtlarına göre kale tam bir kare şeklindedir. Duvarlar kırk ayak sayımı kadar uzunluğundadır. Marmaris'te gezilecek yerler arasında bulunan Marmaris Kalesi'ni ziyaret etmeden tatilinizi sonlandırmayın.

Physkos Antik Şehri

Marmaris’in eski adına isim sahipliği yapmaktadır. Karya dilinde “doğa kenti” anlamına gelen Physkos, hem maviyi hem de yeşili barındıran doğası ile bu adı sonuna kadar taşıyor. MÖ. 3400 yıllarına dayandığı düşünülen tarihinden birçok özel öğeyi günümüzde de görmek mümkün oluyor.

Hafsa Sultan Kervansarayı

Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Valide Hafsa Sultan için 1545 yılında yaptırdığı kervansaray Marmaris Kalesi yakınında yer alıyor. Yapımı tamamlandıktan sonra Rodos seferinde konaklama noktası olarak da kullanılmıştır. 

Amos Antik Kenti

Marmaris’in güney tarafında bulunan Turunç Mahallesi içindeki Kumlubük Koyu’ndaki Amos Antik Kenti muhteşem bir denize karşı dağ yamacında kurulmuştur.

 

amos-antik-kenti-696x385.jpg

Kedrai Antik Kenti

Marmaris Muğla karayolu 12. kilometrede bulunan Sedir Adası’nda yer alan antik kent bölge halkı tarafından da Kleopatra Plajı ile bilinir. Tarihe canlı şahit olmak isteyenler ziyaretçilerini büyülerken Marmaris’te gezilecek yerler arasında önemini korur. 

Nimara Mağarası

12.000 yıl boyunca birçok farklı topluluğa ev sahipliği yapmış olması, mağaraya Marmaris bölgesinin tarihi cevheri niteliği kazandırmıştır. Günümüzde yerli yabancı birçok arkeolog Nimara’yı inceleyerek tarihin sayfalarına ışık tutmaktadır.

Hemen Marmaris uçak bileti ve otel rezervasyonunuzu yaptırın.

 

 

Marmaris’te Gezilecek Doğal Yerler

Marmaris’te tatilin tadını çıkarırken diğer yandan büyüleyici Marmaris’te gezilecek doğal yerler ile huzur bulabilirsiniz. İşte görenlerin ağzını açık bırakacak ihtişama sahip Marmaris’te gezilecek yerler… 

Saklıgöl

Saklı Göl adeta saklı bir cennet gibidir. Ağaçlar arasında kalan bu nefes kesici doğal güzellik Marmaris'te gezilecek yerler arasında en sevilen doğal güzelliklerinden biridir. Marmaris merkeze 17 kilometre uzaklıktadır.

Turgut Şelalesi

Marmaris merkeze 9 kilometre mesafede bulunan Turgut Köyü, Turgut Şelalesi gibi mükemmel bir doğal güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Cip safarilerinin vazgeçilmez adreslerinden olan Turgut Köyü, birçok aktivitenin bir arada bulunduğu adreslerdendir. Piramit Mezarlığı gibi özel bir adresi de sınırları içerisinde bulunduran köyde, bu mezarlığın yanından yürünen 5 dakikalık patika yol ile şelaleye ulaşılmaktadır.

Selimiye Köyü

Marmaris’in gizli cennetlerinden olan Selimiye Köyü, koy çevresinde bulunmasından ötürü yeşil ağaçların mavi denizle birleştiği benzersiz bir konumda yer almaktadır. Marmaris'te gezilecek yerler arasında bulunan Selimiye Köyü'nü mutlaka görmelisiniz.

 

selimiye-koyu-300x169.jpg

Fosforlu Mağara

Marmaris’e bağlı bir yarımada olan Cennet Adası’nda konumlanan Fosforlu Mağara, bölgenin önemli doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. Sıra dışı görünümü mağaranın doğal fosforla kaplı olmasına dayanmaktadır. Özellikle akşam saatlerinde fosforun deniz yüzeyine yansıması ile birlikte nefes kesen bir görünüme sahip olur. Bölge halkı tarafından Dilek Mağarası olarak da bilinen mağaraya, bölgedeki hakim olan inanca göre bozuk para atılıp, dilek dilenmektedir.

Dişlice Adası

Volkanik patlamadan sonra oluşan Dişlice Adası, Marmaris merkeze son derece yakın önemli doğal oluşumlardan biridir. Uzaktan diş gibi görünen ada adını bu görünümünden almıştır.  Kara ulaşımı mümkün olmayan adaya giderken deniz ekipmanlarının alınması çok yararlı olacaktır.  Deniz gözlükleri ile sualtının güzelliklerini keşfedebilirsiniz. 

Marmaris’te Konaklabileceğiniz Oteller 

Poseidon Hotel, Blue Bay Platinum, D Maris Bay, Grand Pasa Hotel, Marbella, Club Palm Garden Keskin, City Hotel Marmaris, Class Beach Hotel, Kayamaris Hotel, Palmea Hotel, Myra Hotel, Oasis Hotel, Costa Mare Suites,  Romance Beach Hotel, Rayon Apart, Dantel Sahil Hotel, Elegance Hotels International Marmaris

8 Şubat 2023 19dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar