İstanbul Havalimanlarına Yakın Konaklama Seçenekleri

“Dünyanın En Güzel Şehri” unvanına sahip İstanbul'a seyahat edecek veya birkaç günlüğüne konaklayıp başka bir şehre ya da ülkeye aktarma yapacak yolcuların mutlaka göz atması gereken İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na yakın en uygun konaklama seçeneklerine Bilet Dükkanı'nda göz atmaya hazır mısın?

2 Ekim 2023 12dk okuma

Türkiye’nin başkenti Ankara’dan sonra en önemli şehri olan İstanbul, “Dünyanın En Güzel Şehri” unvanına sahiptir. Bununla birlikte iki farklı kıtada yer alan dünyadaki tek şehir olmasıyla da ünlü olan İstanbul; hem Avrupa hem de Asya kıtalarında yer alır. Göz alıcı İstanbul Boğazı, ormanları, sahil kenarları, tarihi değerleri, müzeleri ve kültürel zenginliğiyle her yıl milyonlarca turisti ağırlayan İstanbul’un doğal olarak hava trafiği de bir hayli yoğundur. Öyle ki İstanbul’un hem Avrupa hem de Anadolu Yakası’nda iki farklı havalimanı bulunur. Bunlardan Avrupa Yakası’nda olanı İstanbul Havalimanı’yken; Anadolu Yakası’nda bulunanı İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’dır.

Bilet Dükkanı olarak İstanbul uçak bileti ile İstanbul’a seyahat edecek ya da birkaç günlüğüne İstanbul’da konaklayıp başka bir şehre ya da ülkeye aktarma yapacak olanlara özel hazırladığımız bu yazımızda İstanbul havalimanlarına yakın konaklama seçeneklerini belirledik. Bu aşamada en çok dikkat ettiğimiz husus, havalimanlarına yürüme mesafesi 30 dakikayı geçmeyen konaklama merkezleri oldu. Zira yakınlık kavramı göreceli olsa da 15 dakika ile 30 dakikayı aşan yürüme mesafesinde konumlanan herhangi bir konaklama merkezi çok da yakın sayılamayacağından, listemize eklemedik.

istanbul-havalimanlarina-yakin-konaklama-yerleri-2-977x420.webpİstanbul Havalimanı

İstanbul havalimanlarına yakın konaklama seçeneklerini sizlere aktarmadan evvel, havalimanları hakkında birkaç kısa bilgi vermek istiyoruz. İlk olarak İstanbul Havalimanı hakkında bilgi vererek anlatımımıza başlıyoruz…

“Avrupa’nın En İyi Havalimanı Ödülü” sahibi olan İstanbul Havalimanı 29 Ekim 2018 tarihinde hizmete açılmış bir uluslararası havalimanıdır. Türk Hava Yolları başta olmak üzere Türkiye’den yurt dışı uçuşların en fazla gerçekleştiği havalimanlarından biridir. Tayakadın Kavşağı üzerinde konumlanan ve Devlet Hava Meydanları İşletmeleri tarafından yönetilen İstanbul Havalimanı, şehrin en büyük havalimanıdır.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı

Genellikle Sabiha Gökçen Havalimanı olarak bilinen bu havaalanının tam ismi İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’dır. Şehrin Anadolu Yakası’nda konumlanan ve görece İstanbul Havalimanı’na göre daha az yurt dışı uçuşa ev sahipliği yapan, genellikle yurt içi uçuşlar için kullanılan Sabiha Gökçen Havalimanı, 8 Ocak 2001 tarihinde hizmete açılmıştır.

Türkiye’nin ilk kadın pilotlarından, dünyanınsa ilk kadın savaş pilotu olan Sabiha Gökçen’den adını alan havalimanı, İstanbul’un Pendik ilçesinde konumlanır.

İstanbul Havalimanı’na Yakın Konaklama Seçenekleri

İstanbul Havalimanı, merkezden biraz uzak bir konumda bulunduğu ve Tayakadın Kavşağı üzerinde konumlandığı için en yakın konaklama merkezleri ortalama 30 dakikalık yürüme, 5 ile 7 dakika arasında değişen sürüş mesafesinde konumlanıyor. İşte sizin için seçtiklerimiz…

YOTELAIR Istanbul Airport (Airside) 

İstanbul Havalimanı’na en yakın konaklama merkezi kuşkusuz ki YoteAir İstabul Airport Airside’tır. Zira bu konaklama merkezi, İstanbul Havalimanı’nın bizatihi içinde konumlanır.yotel-air-977x420.webp

YoteAir İstabul Airport Airside’ın konuklarına sağladığı en büyük avantaj, yolcuların burada konaklama yaptığı takdirde 7/24 check-in ya da check-out yapılabiliyor. Öte yandan, burada konaklayacak olanlar, odalarına 18.00’den sonra giriş yapabilir ve sabah 7.00’den önce çıkış yapabilir. Bununla birlikte, acil ihtiyaçlar ve kişisel bakım malzemeleri konusunda da lüks hizmet sağlayan bu konaklama merkezinin tek önemli detayı ise büyük boy bagaj ile giriş yapılamamasıdır.

Adres: Airside, İstanbul Havalimanı, Terminal Caddesi, No: 1, 34283 Arnavutköy/İstanbul

Khavi Airport Apartment 

İstanbul Havalimanı’na en yakın konumdaki konaklama merkezlerinden biri olan Khavi Airport Apartment, adını da havalimanına yakın oluşundan alır. 4 dairesiyle hizmet veren konaklama merkezinde çamaşırhane, klima, ücretsiz otopark, bedava internet, ve ortak kullanımlı bir de mutfak bulunur. Bunun yanı sıra bulaşık makinesi, buzdolabı, fırın, espresso makinesi, çay ve kahve makineleri de vardır. Evcil hayvanıyla seyahat edenler için uygundur.

Adres: Tayakadın Köyü, Tayakadın Yassıören Caddesi, No: 103-1, 34277 Arnavutköy/İstanbul

House Airport Hotel 

İstanbul Havalimanı’na yakın oluşuyla öne çıkan bir diğer konaklama merkezi de House Airport Hotel’dir. 7/24 resepsiyon hizmeti bulunan bu konaklama merkezinde wi-fi da bulunur. Evcil hayvanıyla seyahat edenler için de uygun olan otel, İstanbul Havalimanı’na yalnızca 5 dakikalık sürüş mesafesinde konumlanır. En erken 13.00 ve sonrasında giriş yapılabilen otele çıkışlar ise 12.00 ve öncesidir. Ayrıca belirtelim ki odalarında sigara içilmesi yasaktır.

Adres: Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi, Nurşen Sokak, No: 6, 34283 Arnavutköy/İstanbul

Skymoon Airport Hotel 

24 saat açık resepsiyonu bulunan Skymoon Airport Hotel, kablosuz internet bağlantısı, oda servisi, restoranı, ısıtma ve soğutma sistemleri, kahvaltı salonu, oda temizliği, tur ve danışma hizmetlerinin yanı sıra misafirlerinin konforunu düşünen pek çok diğer hizmetleri de barındırır. Bunların başında ise otele hızlı giriş ve hızlı çıkış yapabilme ayrıcalığıdır.

skymoon-airport-hotel-977x420.webp

Adres: Nenehatun Mahallesi, Serengül Sokak, No: 2, 34220 Arnavutköy/İstanbul

The Private Airport Hotel 

İstanbul’a yakın konaklama seçenekleri listemizin sonuncu maddesini The Private Airport Hotel oluşturuyor. Diğer seçeneklere göre görece daha makul fiyatlara sahip olan bu otel, çok işlevli odalarıyla hizmet veriyor. 24 saat açık resepsiyonu, bavul depolama alanları, ortak alanlarda ücretsiz kablosuz internet bağlantısı, farklı dillerde hizmet seçeneği ve sigara içilen odalarıyla konuklarının konforlu bir konaklama yapabilmesi için olanaklar sağlıyor.

Adres: Yavuz Selim Mahallesi, Kıbrıs Caddesi, No: 43, 34925 Arnavutköy/İstanbul

Hemen uçak bileti, araç kiralama ve otel rezervasyonu yaptırın.

 

 

Sabiha Gökçen Havalimanı’na Yakın Konaklama

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, İstanbul Havalimanı’na göre görece çok daha merkezi bir konuma sahiptir. Bu nedenle Bilet Dükkanı olarak sizin için hazırladığımız Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakın konaklama seçenekleri de ortalama 15’er dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor.

İşte Bilet Dükkanı olarak sizin için seçtiğimiz Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakın konaklama merkezleri…

ISG Airport Hotel 

Hiç kuşkusuz ki İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na en yakın konumda bulunan konaklama merkezi ISG Airport Hotel’dir. Zira bu otel, havalimanının içerisinde yer alır. Deluxe ve corner süite olmak üzere iki farklı oda kategorisi olan otel, sık seyahat edenler için oldukça kullanışlı bir seçenek olabiliyor. 24 saat açık resepsiyon hizmetinin yanı sıra yine 24 saat boyunca oda servisi de bulunuyor. Öte yandan minibar, ses izolasyonlu odaları, duş, gardırop, ücretsiz internet bağlantısı, uydu yayınlı LCD TV, telefon ve duş ayrıcalıkları bulunuyor.

isg-airport-hotel-977x420.webp

Skyport İstanbul Hotel

Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakın oteller kategorisinde en zarif mimariye sahip olan konaklama merkezidir. Ücretsiz internet hizmeti, mini buzdalabı, 24 saat oda servisi, LCD televizyona sahip odaları ve oldukça konforlu bir lobisi bulunur. Pek tabii restoranı, çamaşırhanesi ve çocuklu aileler için uygun olması da onu öne çıkaran unsurlardandır. Tamamı süit odalardan oluşan bir oteldir.

Adres: Kurtköy Mahallesi, Ankara Caddesi, No: 353, 34912 Pendik/İstanbul

Best Hotel Pendik 

Güler yüzlü personeli ve havalimanına yakın oluşuyla dikkat çeken Best Hotel Pendik’e girişler en erken 12.00 ve sonrasında, çıkışlar ise en geç 12.30 ve öncesinde yapılıyor. 7/24 resepsiyon hizmeti bulunan otelde LCD televizyon, çay-kahve ikramları, elektrikli su ısıtıcısı bulunan odalar ve ücretsiz internet hizmeti bulunuyor.best-hotel-pendik-977x420.webp

Adres: Şeyhli Mahallesi, Ankara Caddesi, No: 261, 34906 Pendik/İstanbul 

VPlus Hotel – Pendik 

65 adet odayla hizmet veren VPlus Hotel, Sabiha Gökçen Havalimanı’na yalnızca 5 dakikalık sürüş mesafesinde konumlanıyor. 7/24 resepsiyon hizmeti bulunan otele girişler en erken 14.00 ve sonrası yapılabilirken; çıkışlar 12.00 ve öncesi yapılıyor. Duş, ısıtıcı, klima, elektrikli su ısıtıcısı ve LCD televizyon bulunan odalara sahip otel, 2 yaşına kadar olan çocuklar için ücret talep etmiyor.

Adres: Şeyhli Mahallesi, Kader Sokak, No: 9, 34906 Pendik/İstanbul

Hill Suites 

Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakın konumda bulunan konaklama merkezleri listemizin sonuncusu Hill Suites… Pek tabii gerek İstanbul Havalimanı’na gerekse de Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakın daha onlarca farklı otel bulunuyor ancak Bilet Dükkanı olarak en fazla tercih edilen ve konuklarınca tam puan alanları listemize ekledik.

hill-suites-977x420.webpGirişlerin 14.00 ve sonrası yapılabildiği Hill Suites’e çıkışlar ise 12.00 ve öncesinde yapılması gerekiyor. Hill Suites’in misafirlerine sunduğu ayrıcalıklar ise şu şekilde; ücretsiz internet bağlantısı, 24 saat hizmet veren resepsiyon, otopark, klimalı odalar ve çamaşırhane. Ayrıca çocuklu aileler için de uygun bir otel olduğunu belirtmek isteriz. 

Adres: Şeyhli Mahallesi, Mevlana Caddesi, No: 2/1, 34906 Pendik/İstanbul

Bilet Dükkanı olarak İstanbul havalimanlarına yakın konaklama seçeneklerini sizin için derledik. Şimdiden keyif dolu bir seyahat dileriz.

2 Ekim 2023 12dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar