Kış Tatilinde Yapılacak En İyi Aktiviteler

Etraf karlarla kaplandığı zaman yılın en büyülü dönemini yaşadığımızı hissettiğimiz kış mevsimini ne kadar romantize etsek az kalır. Bilet Dükkanı olarak unutulmaz anılar yaşayabileceğiniz kış tatilinde yapılacak en iyi aktiviteleri topladık, hadi başlayalım... 

15 Aralık 2023 5dk okuma

Kış mevsimi geldi ve Türkiye'nin pek çok noktası beyaz bir örtüyle kaplandı. Şimdi sıra kış aktiviteleri ile eğlenceli zaman geçirmeye geldi. Özellikle ailecek tatil yapmayı sevenler için en ideal kış tatili dönemi olan sömestir tatili yaklaştıkça herkesin aklına kış tatilinde yapılacak en iyi aktiviteler geliyor. Bilet Dükkanı'nın birbirinden ayrıcalıklı kampanyalarından yararlanarak dilediğiniz yere uygun uçak bileti, otobüs bileti satın alabilir, tatil boyunca ulaşım kolaylığı yaşamak için araç kiralama ve transfer hizmetlerine göz atabilir ve konforlu bir konaklama seçeneği için otel rezervasyonu yaptırabilirsiniz. İşte sizin için hazırladığımız bazı alternatifler... 

Kış Tatili Ne Zaman Başlıyor?


Kış mevsiminin, soğuk havanın ve karlarla kaplı kayak merkezlerinin doyasıya keyfini çıkarmak için koca bir kış mevsimi bulunsa da çocuklu aileler mecburen okulların tatil olduğu tarih aralığını değerlendirebiliyor. Bu nedenle daha okullar açılır açılmaz ara tatil tarihlerine bakıp ona göre plan program yapmak isteyen aileler için Bilet Dükkanı olarak kış tatili başlangıç zamanını da içeren, kış tatili ile ilgili bilgiler verdiğimiz blog yazımızı okuman faydalı olacaktır. 2023 – 2024 eğitim öğretim yılında MEB’e bağlı okulların kış tatili 22 Ocak 2024 tarihinden başlayıp 2 Şubat 2024’e kadar devam edecek.

Kışın Ne Aktivite Yapılır?


Kış döneminde yapabileceğin birbirinden keyifli pek çok farklı çeşitte aktivite bulunuyor. Soğuk havaya karşı gardını aldıysan bu etkileyici kış aylarında yapabileceğin aktivitelerin neler olduğuna bakalım. Hava koşulları nedeniyle insanlar dışarıda bir şeyler yapmanın zor olduğunu düşünse de aslında kışın da açık havada yapabileceğin fiziksel aktiviteler mevcut. Kayak, snowboard, buz pateni kış denince akla gelen ilk aktivitelerden. Bunlara ek olarak kışın kar yağında kar tanelerinin sesi absorbe etmesinden dolayı etrafın daha sessiz, sakin ve huzurlu olduğunu daha önce de duymuş olabilirsin. Bunun çok doğru bir tespit olduğunu söylememiz gerek. 

karda-yuruyus.webp

Sakin bir atmosferin doyasıya tadını çıkarmak için doğa içinde yürüyüşler yapabilirsin. Maceracı bir ruha sahipsen ve havanın soğukluğuna aldırmadan ekstrem aktiviteler peşinde koşuyorsan kış kampı ve buz tırmanışı gibi seçenekleri de değerlendirebilirsin. E tabi herkes adrenalin tutkusu taşımıyor. Bazen kış aylarında yapılacak en güzel aktivite evde sıcak bir battaniye altında oturup sakin sakin dizi ve film izlemek de olabilir. Peki sana bu aktivitelerden hangisi daha çok uyuyor?

Türkiye’de Kış Tatili Nerede Yapılır?


4 mevsimin de en güzel haliyle yaşanabildiği Türkiye’de kış tatilini de keyifle geçirebileceğin pek çok sayıda yer bulunuyor. Kış tatili denince akla bembeyaz karlarla örtülü bir doğa ve eğlenceli kış aktiviteleri akla geliyor. Türkiye’de kış tatili denince akla gelen yerlere birlikte bakalım!

Bursa Uludağ: Bursa şehir merkezinden 1 saatlik mesafede yer alan Uludağ Kayak Merkezi, kış tatillerinin ilk akla gelen merkezlerindendir. Aralık – Şubat aralığında en kalabalık dönemini yaşayan Uludağ’da 3-4 gün geçirebilirsin. 

Erzurum Palandöken: Yine kış tatillerinin popüler destinasyonlarından bir diğeri olan Palandöken Kayak Merkezi de kışın sert hava koşulları ve yoğun kar tabakalarıyla bilinen şehirlerimizden olan Erzurum’da yer alıyor. Kış ayları daha soğuk ve sert geçtiği için Palandöken’e Aralık’tan başlayarak Mayıs’a kadar istediğin tarihte gidebilirsin. Hemen Bilet Dükkanı avantajları ile Erzurum uçak bileti satın alın, keyifli bir kış tatili geçirin. 

kayak-uludag.webp

Bolu Abant: Abant’ın karlar altındaki görüntüsünden büyüleneceğine eminiz. Kışın Abant’ta çekeceğiniz fotoğraflar adeta kartpostal niteliğinde olacaktır. Abant Gölü’nü çevreleyen yemyeşil ağaçlar ve ağaçları kaplayan bembeyaz karlar ile çevrelendiğin doğada huzur bulmak için kış tatilini burada değerlendirebilirsin. Bolu'da eşsiz bir kış tatili geçirmek istiyorsanız ancak uzak bir yerden gelecekseniz İstanbul uçak bileti ya da Ankara uçak bileti alabilir ve ardın yine Bilet Dükkanı'nın ayrıcalıklarından yararlanarak uygun fiyatlı araç kiralama hizmetlerine göz atabilirsin. 

Kars Sarıkamış: Daha çok Doğu Ekspresi ile ünlenmiş bir rota olan Kars’ta Sarıkamış Kayak Merkezi’nde birkaç gün geçirerek hem çeşitli aktiviteler yapabilir hem de kara ve kışa bir hayli doyabilirsin. 2500 rakıma sahip Çamurlu Dağı’nda bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi’nde 5 etaplı bir pist bulunuyor. 

Kayseri Erciyes Dağı: Uluslararası Kış Spor Merkezi’ne sahip olan Erciyes Dağı’nda kaliteli olduğu kadar güvenli de olan kayak pistleri bulunuyor.

Sömestr Tatilinde Ailecek Gidilecek Tatil Yerleri


Kışın tatil planını çocukların da eğleneceği ve zevk alacağı şekilde tasarlamak istiyorsan tam da doğru adrestesin. Kışın ailecek yapılabilecek faaliyetler arasında kayak tatiline gitmek, karla kaplı bir doğa ile iç içe olabileceğiniz yerlere gitmek (yeri geldiğinde ailecek kardan adam ve kar topu savaşı yapmak), güzel bir dağ evi bulup kış ambiyansını, kış ruhunu doyasıya yaşamak, soğuk havadan yorulanlar için termal otellerin sıcacık şifalı sularında ısınmak gibi seçenekler mevcut. 

kıs-tatil.webp

Bu tür çeşitli aktiviteler yapmak için Türkiye içinde Sarıkamış, Uludağ, Erciyes, Palandöken ve Abant gibi yerlere; yurtdışında ise Bulgaristan, Gürcistan, Polonya gibi yerlerdeki kayak merkezlerine gidebilirsin. Ayrıca özellikle yurtdışında tam Noel heyecanı yaşayabileceğin, şahane Noel marketleri olan Almanya, Fransa, Çekya, Belçika gibi çeşitli Avrupa şehirlerini de gezebilirsin. Eğer yurtdışına çıkmak gibi bir planın yoksa Türkiye’de de son zamanlarda sayıları artan Noel marketi etkinliklerine bilet alabilirsin.

Yurt Dışında Uygun Fiyatlı Kış Tatili Yapabileceğiniz Rotalar


Kış tatilinde hem konsepte uygun bir şekilde gezmek hem de dünya üzerinde yeni yerler tanımak, keşfetmek istiyorsan tam sana göre bir yazımız var. Tabi tüm bunları yaparken maddi olarak yorulmaman için bütçe dostu rotaları derledik. 

Öncelikle hiç vize işlemlerine bulaşmak istemiyorsan sadece haklı olduğunu dile getirebiliriz. Yurt dışında güzel bir kış tatili yapabileceğin ve vize istemeyen yerlerden ilki Bosna – Hersek. Bilet Dükkanı ayrıcalıklarından yararlanarak Bosna Hersek uçak bileti satın alabilir ve bu kış tatilini hayatınızın unutulmaz anıları arasına sokabilirsiniz. Burada Jahorina Kayak Merkezi’nde çok uygun fiyata kaliteli bir tatil yapabilirsin. Vize istemeyen ideal destinasyonlardan bir diğeri ise Gürcistan Gudauri. Kafkas Dağları üzerine kurulu bir kayak merkezi olan Gudauri’nin etkileyiciliği karşısında şok olacaksın. Bunlara ek olarak vizeyi dert etmeyenler için de Bulgaristan Bansko, Polonya Zakapone, Romanya Poiana Braşov ve Slovakya Jasna’yı da önerebiliriz. 

15 Aralık 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar