Londra Vizesi Nasıl Alınır?

Ne Amerika’ya benziyor ne Avrupa’ya… Yağmur altında bile şemsiyelere direnen, kibarlığı ile ünlü Londra Avrupa’nın en kalabalık başkentlerinden. İngiltere'nin ruhunu hissedebileceğiniz bu şehir için yola çıkmadan önce yapmanız gereken her detayı sizin için hazırladık. 

2 Ocak 2024 5dk okuma

İngiltere’nin başkenti Londra’ya seyahat etmek istiyorsan, diğer yolculuklarında olduğu gibi burada da Bilet Dükkanı yanında! En uygun fiyatlara Londra uçak bileti ve otel rezervasyonu yapmadan önce Londra vizesi nasıl alınır diye merak ediyorsan, süreci senin için adım adım anlattık. Londra’ya gidebilmen için İngiltere vizesi alman gerekli.

Londra Hakkında


İngiltere’nin güney doğusundaki bu absürt ve komik şehir mizahı, müziği, edebiyatı ve tabii ki meşhur Kraliyet Ailesi ile Londra dikkatleri her zaman üzerine çekmiştir. 

Her mevsimin ayrı güzel geçtiği Londra’da ılıman iklim hakimdir, bu yüzden Londra’ya gitmen gereken kesin bir mevsim söyleyemiyoruz. Yazın sıcaklıklar 20°’nin üzerindeyken kışın ılıman fakat soğuk hava dalgaları nedeniyle zaman zaman üşüyebilirsin. Thames Nehri’nin kıyısındaki bu zamansız şehir köprüleri, eski saraylara ve gökdelenler geleneksel ve modern bir araya getiren bir ruha sahip.

londra-vizesi.webp

Londra birçok farklı bölgeden oluşan, büyük bir şehir. En bilinenleri West End (tiyatro ve alışveriş), East End (tarihi ve sanatsal bölgeler), City of London (finansal bölge), Westminster (hükümet binaları ve müzeler) ve South Bank (sanat ve eğlence) bölgeleri. Hangi bölgede konaklamayı düşünüyorsan Bilet Dükkanı web sitesinden Londra otelleri araması yapabilir, Londra’nın keyfini en uygun fiyatları çıkarabilirsin!

Londra hakkında ilginç bilgilerden biri de nüfusun %70’inden azının İngilizlerden oluşması! Oldukça farklı etnik gruplardan meydana gelen şehirde Türk nüfus da oldukça fazla. Ulaşımın da ikonikleştiği bu şehirde kırmızı otobüslere binip şehrin tadını çıkarabilir, metroda fotoğraf çektirebilirsin!

Biraz da şehrin tarihinden bahsedelim. 43 yılında Romalılar tarafından “Londonium” adıyla kurulan şehir ticaret ve ulaşım açısından önemli bir merkez haline gelmiş ve günümüzde hala bu stratejik önemini korumaktadır. Orta Çağ’da ise Anglosaksonlar, Vikingler ve Normanlar tarafından yönetilen şehrin kültürü daha da oturmuş. Ama şehir asıl atılımını 1485 – 1714 yılları arasında, Tudor ve Stuart döneminde yapmıştır. Viktorya döneminden önce Fransa kadar gücü olmayan bu imparatorluk kraliçeyle birlikte büyük gelişim göstererek dünyanın süper güçlerinden biri haline gelmiş ve İngiltere için “üzerinde güneş batmayan imparatorluk” denmeye başlamış. 

londra-vizesi-icin-gerekenler.webp

Sanayi devriminin de gelişmesiyle bugün dünyada söz sahibi ülkelerden biri olan İngiltere’nin dili de beynelminel bir dil olarak kabul edilmiş. Böyle güçlü bir ülkenin başkentini merak ediyorsan hemen Bilet Dükkanı’ndan Londra uçak bileti alabilir, Londra hakkında hazırladığımız içeriklere göz atabilirsin.

İngiltere Vizesi İçin Gerekenler


Öncelikle merak edilen bir soruyu yanıtlayalım: Schengen vizesi İngiltere’ye gidişlerde geçersiz. Bu yüzden turistik İngiltere vizesine başvurman gerekiyor. Pasaport, turistik amaçla gelineceğini bildiren dilekçe, varsa İngiltere’de yaşayan birinden davet mektubu, önceki pasaport ve vize fotokopileri, nüfus kayıt örneği ve ikamet bilgileri, banka hesap dökümü, maaş bordrosu, öğrenciler için öğrenci belgesi, mal varlığını gösteren bankadan alınmış belge (Dolar, Euro, Sterlin vb.), online dolduracağın başvuru formu, tapu ve araba ruhsatı fotokopileri, TC nüfus cüzdanı fotokopisi ve varsa masraflarını karşılayacak sponsor dilekçenle konsolosluğun danışmanlığını yapan şirkete başvurabilirsin.

İngiltere’de Gezilecek 5 Yer


İngiltere öyle büyük bir ada ülkesi ki burada sadece Londra’yı gezmek yetmez! En az Londra kadar ilgi çekici ve cennetten bir köşeyi andıran doğal güzelliklere sahip İngiltere’de gezilecek 5 yer hangileridir diye merak ediyorsan doğru adrestesin. Bilet Dükkanı olarak bu ülkede görmen gereken yerleri detaylıca anlatmaya çalıştık.

Londra


İngiltere’yi gezmeye tabii ki Londra’dan başlanır. Covent Garden, King’s Cross, Notting Hill, Camden Town, Shoreditch, Peckham ve Whitechapel gibi mahalleleri gezebileceğin Londra hakkında bilgilere yazımızın başında da yer vermiştik. Şehirde mutlaka görmen gereken başlıca yerler arasında Buckingham Sarayı, Tower of London, Big Ben ve Parlamento Binası, Westminster Abbey, British Museum (kaçak eserlerin sergilendiği ☺), Tower Bridge, Hyde Park, Covent Garden, Tate Modern ve Tate Britain yer alıyor.

londra-gezilecek-yerler.webp

Stonehenge


Londra’dan 1,5 saatlik sürüş mesafesi uzaklığında yer alan bu antik kente Londra’dan günübirlik turlar düzenleniyor. Günümüzde halen gizemini koruyan bu taşlar hakkında pek de bir şey bilmiyoruz. Salisbury’nin uçsuz bucaksız ovalarındaki bu taşlar 1986 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne ilk sıralardan girmeye hak kazanmış. Gizemli geçmişi, taşların muazzam yapısı ve astronomik özellikleriyle bugün hala seyahat severlerin ilgisini çeken Stonehenge’in M.Ö. 3000 ve 2000 yılları arasında yapıldığı tahmin ediliyor. 

Stonehenge.webp

Burada kullanılan büyük sarsen taşlar 30 km uzaklıktaki Preseli Tepeleri’nden getirilmiş, taşların neden bu uzaklığa taşınıp buraya konulmasının nedeni de halen gizemini koruyor.

Jurassic Coast


İngiltere’nin güneyindeki Manş Denizi sahillerinde yer alan Jurassic Coast 2001 yılında girdiği UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki yerini koruyor. Doğu Devon’a 154 km uzaklıkta yer alan sahil muhteşem jeolojik manzaralara sahne oluyor. Durdle Door, Weymouth Beach ve Lulworth Bay mutlaka görülmeli.

Jurassic-Coast.webp

Manchester


İngiltere’nin en cool, canlı ve eğlenceli şehirlerinden biri olan Manchester kuzeyde bulunuyor. Futbol tutkunları için de önemli olan bu şehirde Manchester Sanat Galerisi, Bilim ve Sanayi Müzesi ve Albert Meydanı’nı görebilirsin.

Cambridge


Üniversite okunabilecek en güzel şehirlerden olan Cambridge St. Mary Kilisesi’nin kulesine çıkınca manzarasıyla görenleri büyülüyor. Oldukça nizamlı ve yeşillikler içine kurulmuş bu şehirde üniversitenin botanik bahçesi ve Fitzwilliam Müzesi görülmesi gerekenler arasında.

2 Ocak 2024 5dk okuma

YORUMLAR

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
231 Yazı

Benzer Yazılar