Marmara’nın Güzeli Yalova’da Gezilecek Yerler

Sahip olduğu kaplıcalar ile de yoğun bir turist akışına sahip olan Yalova, her mevsim yoğun miktarda misafir ağırlamaktadır. İstanbul ve Bursa’ya yakın bir konumda olması da yine sıkça turist gelmesinin bir diğer sebebidir. Bilet Dükkanı olarak Yalova’yı ziyarete gelen misafirlerimiz için Yalova’da gezilecek yerler ve yapılacak aktiviteleri listeledik. 

7 Şubat 2023 17dk okuma

Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde yer alan Yalova, az nüfusa ve küçük bir yüz ölçümüne sahiptir. Zamanında İstanbul’a bağlı iken 1995 senesinden sonra ayrı bir il haline gelmiştir.  Tertemiz plajları ve doğası ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Yalova, Samanlı Dağları eteklerinde bulunması ile ziyaretçilerine enfes bir manzara sunmaktadır. 

Sahip olduğu kaplıcalar ile de yoğun bir turist akışına sahip olan Yalova her mevsim yoğun miktarda misafir ağırlamaktadır. İstanbul ve Bursa’ya yakın bir konumda olması da yine sıkça turist gelmesinin bir diğer sebebidir. 

Bilet Dükkanı olarak Yalova’yı ziyarete gelen misafirlerimiz için Yalova’da gezilecek yerler ve yapılacak aktiviteleri listeledik. 

Yalova’ya Nasıl Gidilir?

İzmit, İstanbul ve Bursa gibi yoğun turist akışı olan ve kalabalık nüfusa sahip olan illere çok yakın olan Yalova, binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Yalova’da gezilecek yerler listesi yapmadan önce ulaşım ile ilgili detayları vereceğim. 

Kendi aracı ile Yalova’ya gelecek olan misafirlerimiz gelecek oldukları şehirden kendilerine en yakın karayoluna bağlanarak Yalova’ya ulaşım sağlayabilir. İstanbul’dan Yalova merkeze gelmek isteyenler, Avrupa veya Anadolu yakalarından yola çıkarak İstanbul – İzmit otoyolunu takip ederek İzmit – Yalova otoyolundan Yalova’ya rahatça ulaşım sağlayabilir. İstanbul harici illerden gelecek olan misafirlerimiz; E80, E90, D200, D150, D575 gibi otoyol seçeneklerini de kullanabilirler.

 

yalovada-gezilecek-yerler.jpg

Yalova otobüs şirketleri misafirlerimizin yararlanabileceği diğer bir seçenektir. Otogara ve çevre ilçelere giden otobüslerden yararlanabilirsiniz.

Yalova’da havalimanı bulunmamakla birlikte dileyen misafirlerimiz en yakın havaalanları olan Kocaeli ve İstanbul havalimanlarını kullanabilirler. 

Denizyolu ile Yalova’ya ulaşım da mevcut olup İstanbul’dan karşılıklı olarak yapılan seferler ile misafirlerimiz Yalova’ya seyahat edebilirler.

Yalova’ya Uçakla Ulaşım

Yalova’da havalimanı bulunmamakla beraber İstanbul, İzmit havalimanları kullanılarak Yalova’ya ulaşım mümkündür. Sabiha Gökçen Havalimanı, Yalova’ya 133 km uzaklıkta olup gelen misafirlerimiz araba kiralayarak ya da deniz ve otobüs seferlerini kullanarak Yalova’ya ulaşım sağlayabilirler. İstanbul’dan Yalova’ya ulaşım yaklaşık 2 saatlik sürmektedir.

Kartepe’de bulunan Cengiz Topel Havalimanı, Yalova’ya yaklaşık 80 km uzaklıkta bulunmaktadır. 

Yalova’ya Otobüs ile Ulaşım

Yalova otogarı sahilde feribot iskelesinin hemen yanında bulunmakla birlikte farklı illerden gelen otobüs firmalarını bünyesinde barındırmaktadır. Otobüs şirketleri, Türkiye’nin çoğu yerinden Yalova’ya ulaşım kolaylığı sağlıyor. İstanbul’dan gelecek olan misafirlerimiz yaklaşık 2 saatte, Ankara’dan gelecek olanlar ise 4 buçuk saatte Yalova’ya ulaşmaktadır.

yalova-1024x576.jpg

Yalova’ya Deniz Yolu ile Ulaşım

Yalova, denize kıyısı olan bir şehir olmasından dolayı denizyolu ulaşımı son derece aktiftir. Yalova feribot seferleri yıl boyu İstanbul ile karşılıklı olarak hizmet vermektedir. Araçlarla veya yaya olarak ulaşımın da mümkün olduğu denizyolu ulaşımı ile araba ile seyahat etmek isteyen yolcularımız da  yine denizyolu il ulaşım sağlayabilirler. Yalova’dan İstanbul’a olan seferlerin ulaşım noktaları aşağıdaki gibidir:

Ayrıca;

• Yalova – Yenikapı

• Yalova – Pendik

• Topçular – Eskihisar vapuru seferleri bulunmaktadır.

Yalova’ya Özel Araç ile Ulaşım

Yalova’ya kendi aracı ile gitmek isteyen yolcularımız, karayolu bağlantılarından yararlanarak Yalova’ya ulaşım sağlayabilirler. Bursa ve Kocaeli otoyollarını kullanarak başka illerden de kolaylıkla Yalova’ya ulaşılabilir.

Yalova’nın yakınında yer alan Bursa’ya bağlı olan karayolu, özellikle yeni araba sürmeyi öğrenmiş olan misafirlerimiz için virajları ile bir tık tehlikelidir.  Yalova’da gezilecek yerler için de özel araç son derece konforludur. 

İstanbul’dan Yalova’ya Araç ile Ulaşım

İstanbul’dan Yalova’ya gelecek olan misafirlerimiz Anadolu veya Avrupa Yakası’ndan yola çıkarak İzmit Otoyolu üzerinde yaklaşık 2 buçuk saatlik yolculuk ile Yalova’ya ulaşım sağlayabilirler.

Ankara’dan Yalova’ya Araç ile Ulaşım

Ankara’dan Yalova’ya gelecek olan misafirlerimiz Ankara – İzmit otoyolunu kullanarak yaklaşık 4 buçuk saatlik bir yol ile Yalova’ya ulaşım sağlayabilirler. 

Yalova’da Gezilecek Doğal Yerler

Çınarcık

Yalova’nın en yoğun turist alan bölgesi olan Çınarcık, Çınarcık Plajı ile yaz aylarında yüzmeyi seven misafirlere harika bir tatil sunarken kış aylarında ise uzun yürüyüşler ve sakinlik için muhteşem bir seçenek. Erikli Yaylası, Delmece Yaylası, Karlık Yaylası gibi doğal güzellikleri görmeye değer. 

Tertemiz plajları ile kafa tatili yapmak için bire bir olan Çınarcık sahilinde Yürüyen Köşk de görülmeye değer bir yapı olmakla birlikte Yalova’nın sembolü olmuştur. 

Yine Çınarcık’taki doğal güzelliklerden olan Erikli Şelalesi ve Çaldere Şelalesi doğa seveler için harika bir atmosferdir. Yalova’dan Çınarcık’a gitmek için Yalova merkezden minibüsler kullanılmaktadır.

 

yalova-cinarcik-150x108.jpg

Altınova

Yine yoğun turist akışının olduğu Altınova, İstanbul’a yakın olması ile de tercih edilen bölgeler arasındadır. Hersek Lagünü gibi etkileyici güzellikleri olan Altınova doğa severlerin dikkatini çekmekte. Lagünde piknik yapmak ve doğa yürüyüşleri yapmak son derece keyifli aktiviteler arasında. 

Sudüşen Şelalesi

Yalova’nın doğal güzellikleri arasında ince kumlu plajı ile harika denizi ile muhteşem manzarası olan ve turistlerin sıkça tercih ettiği bir bölge.

Armutlu

Gemlik Körfezi'nde  olan Armutlu, Yalova’ya yaklaşık bir saat uzaklıkta bulunmaktadır.  Yine harika plajı ve ünlü Armutlu kaplıcaları ile meşhurdur. 

Çiftlikköy

Yalova merkeze 5 kilometre uzaklıkta olan ve yoğun turist getiren Çiftlikköy su parkları, restoranları ve harika sahilleri ile özellikle çocuklu ailelerin tercihi olmaktadır. Yine, tarih severlerin ilgisini çekecek olan Kara Kilise de mutlaka görülmesi gereken tarihi yapılar arasındadır. 

Dipsiz Göl

Yalova Kent Ormanı’nda bulunan Dipsiz Göl, Erikli Yaylası’nda bulunan muhteşem bir manzara sunuyor. Yalova’da gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alır. 

Erikli Yaylası

Çınarcık ilçesine bağlı olan Erikli Yaylası, yaz aylarında serinlemek isteyen misafirlerimiz tarafından sıkça tercih edilen yerlerdendir. Çeşitli ağaç türlerini bünyesinde barındırmasıyla özellikle doğa severlerin ilgisini çeken Erikli Yaylası enfes yürüyüşler ve kamplar için harika bir tercih.

Hemen Yalova uçak bileti ve otel rezervasyonunuzu yaptırın.

 

 

Yalova Kaplıcaları

Termal Yalova Kaplıcaları Tesisleri

Yalova şehir merkezine yaklaşık 11 kilometre uzaklıkta olan tesiste evcil hayvan kabul edilmekte olup bünyesinde bulundurduğu restoranı, barı, spor salonu ve spa hizmeti ile misafirlerine harika bir ortam sunmakta. Yalova’da gezilecek yerler arasında en sağlıklı olan seçeneklerdendir. 

Thermal Saray Hotel & Spa Yalova

Odaların içerisinde akan termal su, spa hizmeti, jakuziler ile misafirlerine konforlu bir tatil sunmakta. 

Black Bird Termal

Yalova merkeze çok çok yakın olan termal otelde masaj, spa, vücut bakımı gibi imkanlar sunmaktadır. Restoranda verilen öğlen ve akşam yemeği servisi ile ücretsiz kahvaltı hizmeti mevcuttur. Odalarda, normal duşların haricinde termal banyo da bulunmaktadır. 

Hotel Thermo Vital

Yine Yalova merkeze çok yakın olan otel, kapalı havuzu, saunası 24 saat oda servisi her odada bulunan mini barı ile müşterilerine hizmet sunmaktadır. 

Esila Termal Otel & Spa

Yalova merkeze yakın olan otel, Yalova’nın Termal ilçesinde bulunan yeşillikler içerisinde olan ve her odada termal su hizmeti ile misafirlerine harika bir tatil sunmaktadır. Cinsiyet dağılımına göre farklı spa alanları ile müşterilerimize hizmet sunmaktadır. 

Limak Termal Boutique Hotel

Her odaya sunulan termal su akan küvetler ve harika manzarası , yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna, buhar banyosu ve masaj merkezi ile misafirlerinin ilgisini çeken otel Atatürk’ün de zamanında misafiri olan bir oteldir.

 

limak-termal-yalova-696x409.jpg

Zir Dream Thermal & Spa Hotel

Oda kahvaltı dahil olan otel, öğlen sunduğu atıştırmalıklar  ile termal havuzu, hamamı, saunası ve termal duşları ile misafirlerine hizmet vermektedir. Ekstra ücret dahilinde jakuzili termal odalar, özel aile banyoları, tuz odası ve masaj hizmetleri bulunmaktadır.

Armutlu Kaplıcaları

Armutlu, plajları ile de son derece ilgi gören bir bölge olması ile birlikte kaplıcaları ile de yoğun bir turist akışı sağlamaktadır.  Çam ormanları içerisinde konumlanan ve tertemiz havası ile akan şifalı suları ile hem sağlıklı hem de dinlendirici bir tatil sunakta. Yalova merkeze yaklaşık 1 saat uzaklıkta olan Armutlu ’ya minibüs ile ulaşım sağlamak mümkündür. Yalova'da gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında yer alan Armutlu Kaplıcaları'nın şifalı sularıyla tatilinizin keyfini çıkarın.

Fıstıklı Kaplıcaları

Yine Yalova merkeze 1 saat uzaklıkta olan Fıstıklı Kaplıcaları, yine Armutlu sınırları içerisinde bulunmaktadır. Kapalı havuzları, termal banyoları ile hem sağlıklı hem de keyifli bir tatil yapmak mümkün. Ayrıca Fıstıklı Plajı’na da son derece yakın olan Fıstıklı Kaplıcalarına gelen misafirlerimiz yürüyerek kolayca plaja ulaşım sağlayabilir ve masmavi denizin keyfini çıkarabilirler.

7 Şubat 2023 17dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar