Miami Adaları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dünyanın en popüler deniz turizmi destinasyonlarından biri olan Miami’nin hareketli anakarası dışında sana cennetten bir köşedeymişsin gibi hissettirecek birbirinden güzel adaları var. Günübirlik geziler ya da birkaç gün konaklamalar, Miami adaları için her ne planlıyorsan hiç fark etmez, emin olduğumuz tek şey eğer Miami’ye gitmek gibi bir planın varsa oraya kadar gitmişken adaları da mutlaka görmen gerektiği! Miami Adaları hakkında bilinmesi gerekenler için bu içeriğimize göz atabilirsin.

15 Kasım 2023 4dk okuma

Miami Hakkında


Amerika Birleşik Devletleri’nin Orta Amerika’ya açılan kapısı Florida eyaletinin en popüler deniz şehirlerinden biri olan Miami dünyaca ünlü kişilerin tatil yapmayı tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Palmiyelerin süslediği sahilleri, sörf yapılan dalgalı denizi, gökdelenleri ve dünyanın en şık yazlıklarıyla bilinen Miami binlerce yıllık bir geçmişe sahip. İspanyol kaşiflerin Miami’yi keşfinden önce burada Tequesta, Seminole ve Calusa gibi yerel Amerikan kabileleri yaşıyordu. İspanyolların bölgeye “Mayami” ismini bir süre sonra ABD şehri İspanya Krallığı yönetiminden aldı ve şehrin ismi Miami olarak değişti.

19. Yüzyıl sonunda büyük atılımlar gösteren şehre demiryolu da inşa edilince çevredeki şehir, eyalet ve ülkelerden göç hareketleri yaşandı. Özellikle Küba’dan Miami’ye gelen göçmenlerin kültürü şehrin mutfağından sanatına çok sayıda bileşeninde görülebilecek hale geldi. Amerikan Rüyası’nın başlamasıyla birlikte 1920li yılların sonuna doğru şehrin mimari çehresi değişerek çok sayıda Art Deco tarzı bina inşa edildi. Miami hakkında en çok söylenenlerden biri de şehrin bugün Amerikan çağdaş sanatının merkezi haline geldiği.

miami.webp

Miami Türkiye’den Vize İstiyor Mu?


Miami Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletine bağlı bir şehir olduğu için buraya seyahat etmeyi düşünen vatandaşlar vizeye tabidir. Dolayısıyla Miami Türkiye’den vize istiyor mu sorusuna evet cevabı vereceğiz. Turistik amaçlı Amerika Vizesi için öncelikle başvuru formunu online olarak doldurman ve biometrik fotoğrafını siteye yüklemen gerekli. Form onayının çıktısını aldıktan ve vize ile ilgili tüm ödemeleri yaptıktan sonra, Amerikan elçiliği ya da konsolosluğundan randevu almalı ve randevuya bizzat kendin gitmelisin. Miami uçak bileti ile yola çıkmadan önce Bilet Dükkanı üzerinden Miami otelleri ve araç kiralama hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.

Miami’de Hep Yaz Mevsimi Mi?


Miami’de hep yaz mevsimi mi sorusu kulağa ilginç gelse de bu soruya cevabımız kesinlikle evet! Tüm sene boyunca subtropikal iklimin hakim olduğu Miami’de havalar her daim sıcak, kış aylarında hava sıcaklığı ortalaması 25 dereceye düşüyor. Yaz aylarında ise 30 dereceden daha sıcak olan şehir yılın her zamanı nemli. Bu yüzden sık sık yağmur yağsa da bu yağışlar kısa süreli ve insanı zor durumda bırakacak yağmurlar değil, çünkü etraf sıcaktan dolayı hemen kuruyor.

miami-adalari.webp

Miami’de Hangi Dil Konuşuluyor?


Turizm sektörünün dünya başkenti Miami’nin resmi dili her ne kadar İngilizce olsa da verilere göre nüfusun üçte ikisinden fazlası İspanyolca konuşuyor. Bunun nedeni Miami halkının çoğunlukla Küba, Dominik Cumhuriyeti, Kolombiya ve diğer Latin Amerika ülkelerinin yerlilerinden oluşması, bu insanların ana dilleri de İspanyolca. Durum böyle olunca ana dili İngilizce olan pek çok Miamili artık şehirde dil konusunda zorlanmaya başladıklarını bildirmiş. İspanyolca biliyorsan Miami’de bu senin için büyük bir artı olacak, ama sadece İngilizce biliyorsan da tabii ki hiç sorun değil, sonuçta şehrin resmi dili İngilizce.

Miami Adaları Hakkında Bilinmesi Gerekenler


Yazının asıl konusu olan Miami adaları hakkında bilinmesi gerekenler ile ilgili şeylere her adanın kendi başlığında yer vereceğiz. Bu adaların büyük çoğunluğu 20'li yıllardaki büyük Florida kara patlamasından sonra yapılan yapay adalar.

  • Star Island

    Adından da anlaşılacağı üzere Star Island dünya yıldızlarının yazlıklarının bulunduğu ve dünyanın en güzel yazlık konaklarına sahip zengin bir ada. Sahildeki 30 evin her birinin direkt olarak Biscayne Körfezi’ne erişimi var, lüks yatlar ve sürat tekneleriyle dolu rıhtımlardan Miami şehir silueti en güzel şekilde görülüyor.

miami-gezilecek-yerler.webp

  • Palm Island

    Dünyaca ünlü zenginlerin tropikal inziva yeri olarak da bilinen Palm Island sakinleri için mahremiyete büyük önem gösteriyor. Modern mimarideki yazlıklar, kulüp üyelerinin faydalanabileceği tenis ve basketbol sahaları, eğlence alanları ile Miami’de nezih ve tenha bir ortam yaratıyor.

  • Sunset Islands

    Köprülerle birbirine bağlı dört insan yapımı adadan meydana gelen Sunset Adaları Miami’de sofistike ve prestijin tanımı haline gelmiş bir diğer bölge. Bu adalar kürek sörfü, jet ski, tekne gezintisi ve yatçılık için körfeze doğrudan erişimi olan su sporları meraklıları için mükemmeldir. Akdeniz ve Art Deco mimarisinin birleştiği bu adanın peyzaj ve verandaları ise inanılmaz güzellikte.

  • Venice Islands

    Köprülerle birbirine bağlı altı yapay adadan meydana gelen Venedik Adaları Miami’nin en ünlü adalarından. Biscayne Adası, San Marco, San Marino, Di Lido, Rivo Alto ve Belle Isle’dan oluşan Venedik Adaları koşu ve yürüyüş yapmak ya da bisiklete binmek için muhteşem bir yer. Sadece sahillerde değil, adaların iç taraflarında da yazlıklar, kafe ve restoranlar oldukça yaygın.

miami-hakkinda.webp

  • Fisher Island

    Amerika Birleşik Devletleri’nde vatandaşların kişi başı en yüksek gelire sahip olduğu yerin Fisher Island olduğunu biliyor muydun? Buradan da anlayacağın üzere ada son derece zengin, lüks ve şatafatlı… Adaya ulaşmak için yalnızca helikopter, özel tekne, özel araba ve yolcu feribotu kullanmak gerekiyor. Üst düzey golf ve tenis kulüplerinin yer aldığı ada çok sayıda ünlü ismin de sığınağı.

15 Kasım 2023 4dk okuma

YORUMLAR

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
231 Yazı

Benzer Yazılar