Miami’de Yapılacak Aktiviteler

Pek çok insana göre dünyanın bir numaralı deniz tatili destinasyonu olan Miami’yi eminiz herkes duymuştur! Şarkılara ve şehirlere konu olan dünyanın en eğlenceli tatil şehirlerinden Miami tropikal havasıyla da Amerika’nın en çok sevilen, adını duyunca bile insanın içini kıpır kıpır eden bir bölge. Eğer hayallerindeki o büyük tatili yapmak için hazırsan, dünyanın bir ucundaki çılgın şehir Miami için bavulunu hazırlamaya başla! Uçak bileti ve otel rezervasyonlarının dışında Miami’de yapılacak aktiviteler ve Miami hakkında erişebileceğin bilgiler için bu içeriğimize göz atabilirsin.

15 Kasım 2023 4dk okuma

Miami Hakkında


Amerika’nın güneyindeki Florida eyaletinin güneydoğu kıyılarında yer alan Miami etnik çeşitliliği ve farklı zevklere hitap eden büyüleyici ortamıyla ilgiyi üzerinde topluyor! Latin Amerika ve Karayipler’den gelen göçmen nüfusunun fazla olduğu şehirde kültürel yelpaze oldukça geniş ve yer yer İspanyolca konuşuluyor. Uzun yıllar boyunca İspanya Krallığı’na bağlı olan şehir Amerika’ya geç dahil olan bölgelerden. Cenneti andıran bembeyaz kumlu plajları, palmiyeleri ve yükselen gökdelenleriyle Miami insanı hem şehrin göbeğinde hem de bir tatil beldesinin ortasındaymış gibi hissettiriyor.

Her sene Miami Uluslararası Film Festivali, Art Basel Miami Beach ve Carnaval Miami gibi önemli etkilnliklere ev sahipliği yapan şehirde yaz ayları sıcak ve nemli, kış ayları ise ılıman geçiyor. Gece hayatının da gündüz plajları kadar hareketli olduğu şehirde bir de Karayipler’e gemilerin kalktığı bir liman var, maceraya gemilerden birine binerek de devam edebilirsin!

miamide-ne-yapilir.webp

Miami Turist Vizesi Nasıl Alınır?


Miami’de yapılacak aktiviteler için öncelikle Amerika Turist Vizesi sahibi olman gerekiyor. Miami’ye turistik amaçla yapılacak seyahatler için öncelikle DS – 160 vizesinin başvuru formunu online olarak doldurmak ve siteye ABD vizesi biometrik fotoğraf kurallarına göre çekilmiş fotoğrafını dijital olarak yüklemen gerekiyor. Başvuru formunu doldurduktan sonra karekodlu başvuru onay formunu yazdırmalısın. Sonrasında ABD elçiliği ya da konsolosluğundan alacağın randevuya giderken yanında çıktısını aldığın formu ve gerekli evrakları götürmelisin.

Miami Uçak Bileti Fiyatları


Tıpkı diğer denizaşırı şehirlere olduğu gibi Miami uçak bileti fiyatları da ortalamaya göre daha pahalı olacaktır. Türk Hava Yolları İstanbul Havalimanı’ndan Miami’ye uçuş seferleri düzenlemektedir. Hangi mevsimde şehri ziyaret edeceğine bağlı olarak, havayolunun web sitesinden ya da Bilet Dükkanı’ndan Miami uçak bileti fiyatlarına göz atabilirsin. Bunun yanı sıra yine sitemiz üzerinden Miami otelleri ve araç kiralama hizmetleri ile ilgili detaylı bilgiye ulaşarak, erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

miamide-yapilacaklar.webp

Miami’de Yapılacak Aktiviteler


Miami’de yapılacak aktiviteler hakkında bilgi vermek aslında epey zor, çünkü burada yapılacak o kadar fazla aktivite ve görülecek o kadar fazla yer var ki hepsine bu yazıda yer vermek imkansız! Şehrin başlıca cazibe merkezlerini görebileceğin bir plan için alttaki başlıklara göz atabilirsin:

  • Skyviews Dönme Dolabına Bin: Biscayne Körfezi’nin eşsiz manzarasını kuşbakışı seyredebileceğin bu dönme dolap şehrin simgelerinden biri haline gelmiş.
  • Gece Kano Turuna Katıl: Gün batımından itibaren Miami bambaşka bir havaya bürünüyor, ama ay ışığının aydınlattığı denizde kano yapmak unutulmaz bir keyif olacaktır.
  • Vizcaya Müzesi ve Bahçeleri’ni Gez: 10 dönümden büyük bahçeye sahip ve İtalyan Rönesans mimarisini yansıtan bu villa günümüzde müze olarak kapılarını açmıştır.
  • Rooftop Cinema Club’da Film İzle: Harika günbatımını izleyebileceğin bu rooftop sineması Miami Beach’de bulunuyor.
  • Lincoln Yolu’nda Yürü: Miami’nin en ünlü alışveriş caddelerinden biri olan Lincoln Road şık binaları ve lüks restoranlarıyla gece gündüz fark etmeden mutlaka uğranması gereken bir yer.
  • Wynwood’da Sokak Sanatını Keşfet: Deniz tatilinde olduğu kadar özellikle son yıllarda kültürel faaliyet alanında da adından sıkça söz ettiren Miami’nin yetenekli sokak sanatçılarını ve duvar resimlerini merak ediyorsan Wynwood bölgesine mutlaka uğramalısın.
  • Adrienne Arsht Center’da Gösteri İzle: Şehir merkezinde yer alan bu sanat merkezine dünyanın her yerinden sanatçılar geliyor ve yaptıkları bu etkinliklerin bazıları ücretsiz! İlk defa gidecek turistlere ise bir Broadway gösterisi izlemeleri tavsiye ediliyor.
  • Phillip & Patricia Frost Bilim Müzesi Planetaryumunda Uzaya Çık: Kubbesindeki geniş ekranı, rahat koltukları ve gelişmiş ses sistemiyle kendini kozmosun derinliklerinde bulacağın bu planetaryumu listene dahil etmeyi unutma!

miamide-neler-yapilir.webp

Miami’ye Giderken Yanınızda Götürmeniz Gerekenler


Pek çok yabancı destinasyona olduğu gibi Miami’ye giderken yanınızda götürmeniz gerekenler hakkında fikir edinmek hayat kurtarıcı olabilir! Öncelikle Miami’de tropikal iklimin yaşandığını, bu sebeple her an yağmura yakalanabileceğini unutma. Bu yüzden yanında mutlaka şemsiye bulundurmalısın. Sörfüyle ünlü olan bir şehir elbette ki rüzgarıyla da ünlü olacaktır: yanına bir rüzgarlık ya da sweatshirt almanı tavsiye ederiz. Hava sıcak olacağı için şapka, bol bol şort ve tişörtü de valizinden eksik etme!

miamide-yapilmasi-gerekenler.webp

Miami En Güzel Hangi Mevsimde Olur?


Miami en güzel hangi mevsimde olur sorusunun cevabı her ne kadar kişisel tercihlere göre değişse de deneyimli turistlerin büyük çoğunluğu şehri ziyaret etmek için kış ve bahar aylarını tercih ediyor. Aralık – Şubat aylarında havanın sıcak ve güneşli olması, yağmurun daha az yağması ve daha az turist olması tatil severler için önemli bir tercih sebebi. Sonbahar ise bize göre en güzel mevsim, hem yaza kıyasla turist sayısı daha az hem de hava denize girebilecek kadar sıcak ama bunaltıcı değil. Mart – Mayıs aylarında da fazla turist olmayacaktır, mayısda denize rahatça girebilirsin! Yaz ayları ise Miami maalesef fazla sıcak ve kalabalık oluyor.

15 Kasım 2023 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar