Şehzadeler Şehri Manisa’da Ne Yenir?

Manisa’da ne yenir sorusunun cevabını vereceğimiz yazımızda Bilet Dükkanı olarak bu şehrin yöresel ve en lezzetli yemeklerini özenle derledik. Manisa en iyi yemek mekanları listesini de hazırlamayı ihmal etmedik.

6 Şubat 2023 18dk okuma

Manisa, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde yer alan şehirlerindendir. Tarihi zenginliğinin yanı sıra gastronomik açıdan gelişmişliğiyle de öne çıkan Manisa, Ege mutfağının en güzide örneklerini lezzet kültüründe barındırır. Öte yandan Manisa, Osmanlı Devleti’nin himayesinde bulunduğu yıllar boyunca onlarca şehzadeye ev sahipliği yaptığından “Şehzadeler Şehri” unvanıyla da anılır.

Manisa’da ne yenir sorusunun cevabını vereceğimiz yazımızda Bilet Dükkanı olarak bu şehrin yöresel ve en lezzetli yemeklerini özenle derledik. Manisa en iyi yemek mekanları listesini de hazırlamayı ihmal etmedik.

Bilhassa yaz turizmi bakımından oldukça gelişmiş olan Manisa’da ne yenir sorusuna cevap vereceğimiz yazımızı okumayı tamamladığınızda, bu şehrin en meşhur yemeklerine ve içeriklerine hakim olacaksınız. Öte yandan, tüm bu damak çatlatan lezzetlerin nerede en lezzetlilerini yiyebileceğinizi de öğreneceksiniz.

Manisa Meşhur Yemekleri

Manisa şehri, Türkiye’nin her noktasında olduğu gibi hatırı sayılır derecedeki zengin mutfağıyla öne çıkar. Manisa meşhur yemekleri dendiği takdirde akla gelenleri ve içeriklerini anlattığımız bu başlıkta tabi ki ilk olarak Manisa kebabına yer verdik.

Manisa Kebabı

Manisa meşhur yemekleri nelerdir diye sorulduğunda ilk akla gelen hiç kuşkusuz ki Manisa kebabıdır. Manisa yemekleri arasında en sevilen lezzetlerden biri olan bu kebap, bir nevi pideli köftedir. Baharatlarla zenginleştirilmiş domates sosunu iyice içine çekmiş pidelerin üzerine özenle yerleştirilen köfteler, yoğurt ve tereyağı ile servis edilirken yanına közlenmiş biber ve domates eklenir. Bu haliyle ilk görüşte İskender kebabı andırsa da Manisa kebabı ayrı güzel, ayrı lezzetlidir.

 

manisada-ne-yenir.jpg

Nohutlu Mantı

Manisa’da ne yenir sorusunun en güzel cevaplarından biri de nohutlu mantıdır. Kıyma yerine nohut püresi kullanılarak hazırlanan bu mantı, Manisa yemekleri arasında en sevilenlerden biridir. Öte yandan, yapımı zahmetli olsa da Manisa’nın birçok lokantasında servis edilir.

Alaşehir Kapaması

Hamur ve etin en güzel buluşmalarından biri olan Alaşehir kapaması, zeytinyağında bekletilerek mayalandırılan yumuşacık hamurun ipince açılmasının ardından içine konan baharatla tatlandırılmış kıymayla kapatılarak kızartılmasıyla oluşur. Manisa yemekleri arasında en sevilenlerden biri olan Alaşehir kapaması, bu şehre gidildiği takdirde mutlaka tadılması gereken lezzetlerdendir.

Börülce Tarator

Taze börülcelerin haşlandıktan sonra sarımsak, limon suyu, tuz ve zeytinyağı ile buluşmasından oluşan börülce tarator, Manisa’da ne yenir sorusunun en lezzetli cevapları arasında yer alıyor.

 

borulce-tarator-1024x614.jpg

Odun Köftesi

Manisa yemekleri arasında en lezzetlilerinden biridir. İsmini, odun ateşinde pişmesinden alır. Öte yandan, oldukça az malzeme kullanarak etin öz lezzetinin ön plana çıkarıldığı bir yemektir. Közlenmiş domates ve biber ile birlikte servis edilir.

Simit Ekmeği

Nevşehir simidini andıran bir lezzete sahip olan simit ekmeği, nohut mayasıyla yapılır. Bu nedenle patates cipsini andıran bir kokuya sahiptir. Öte yandan, içerisine susam da konan bu ekmek, susam yoğunluğu sebebiyle simit olarak anılır.

Şevket-i Bostan

Ege mutfağının en leziz otlarından biri olan şevket-i bostan, Manisa yemekleri arasında da listeye üst sıralardan giren bir lezzettir. Zeytinyağı ve sarımsakla birlikte kavrulduktan sonra hazır hale gelen bu lezzet, ağırlıklı meze olarak tüketilir. Sıcak veya soğuk olarak yenebilir.

Ekmek Dolması

Yuvarlak bir ekmek kullanılarak hazırlanan ekmek dolması, Manisa’da ne yenir sorusunun cevaplarından biridir. Oldukça yöresel bir lezzet olan ekmek dolması, yuvarlak ekmeğin içi oyulduktan sonra yerleştirilen dolma harcının ağır ateşte uzun uzun pişirilmesiyle oluşur.

 

ekmek-dolmasi-1068x713.jpg

Börülce Tarator

Manisa yemekleri arasında meze statüsüne giren lezzetlerden biri de börülce taratordur. Taze börülceden yapılan bu lezzet, bol sarımsak, zeytinyağı ve sirkenin yanı sıra cevizle lezzetlendirilir.

Höşmerim

İlk bakışta Çanakkale ve Edirne’deki peynir helvalarını andırsa da başlı başına farklı bir lezzet olan höşmerim, Manisa’nın en meşhur yemekleri arasında, tatlılar kategorisinde bulunur. Keçi peyniri kullanarak hazırlanan bu tatlının kıvamını tutturmak zor olsa da lezzeti tüm zahmete değer.

Şekerli Pide

Manisa yemekleri denince tatlılar kısmında en sevilenlerden biridir. Kula ilçesinin yöresel yiyeceği olan şekerli pide, tahin, toz şeker, ceviz ve tarçın ile hazırlanır.

Kabaklı Pide

Manisa’da ne yenir sorusunun bir diğer cevabı da kabaklı pidedir. Balkabağından hazırlanan ve tuzlu bir lezzet olan kabaklı pide, Manisa’nın kesinlikle denenmesi gereken yöresel lezzetlerindendir.

Kula Güveci

Manisa meşhur yemekleri arasında ilk sıralarda gösterilmesi muhtemel olan Kula güveci, Manisa’nın en özel lezzetlerinden biridir. Orijinal Kula güvecinin içerisine girecek etler, yemek yapılmadan bir gece öncesinden odun fırınında kısık ateşte tüm gece boyunca pişirilir. Etinin lif lif ayrılması en büyük özelliği olan Kula güveci, Manisa’da mutlaka tadılması gereken yemeklerdendir.

kula-guveci.jpg

Sinkonta

Balkabağı ile yapılan bir başka Manisa lezzeti de sinkontadır. Zeytinyağı, soğan, sirke, salça, sarımsak ve baharatlarla tatlandırılan sinkonta, yöresel Manisa yemeklerindendir.

Pideli Paça

Manisa yemekleri arasında en eski tarihlerden birine sahip olan yemek pideli paçadır. 400 yıllık tarihi bulunan bu yemek, Manisa meşhur yemeklerinden biridir.

Mantar Tatlısı

İsmi ilk duyuşta biraz garip gelse de mantarın kendi karamelizasyonu ardından şerbetlenerek pişirilmesiyle oluşur ve oldukça lezzetlidir.

Mesir Çayı

Manisa lezzetleri nelerdir sorusuna cevap verirken mesir çayından bahsetmesek olmazdı. Aynı zamanda mesir macununun da anavatanı olan Manisa’da sıklıkla tüketilen ve oldukça şifalı ve lezzetli olan mesir çayı da kesinlikle denenmesi gerekenler arasındadır.

Hemen Manisa uçak bileti ve otel rezervasyonunuzu yaptırın.

 

 

Manisa’nın En İyi Yemek Mekanları

Manisa’da ne yenir sorusuna oldukça detaylı bir cevap verdik. Şimdi sıra Manisa’nın en iyi yemek mekanlarını anlatmakta. Yöresel yemekleriyle öne çıkan Manisa, zengin mutfağı ile bilinir. Üstelik, bu lezzetlerin deneyimlenebileceği pek çok özel ve titizlikle işini yapan yemek mekanlarına da sahiptir. Manisa en iyi yemek mekanları dendiğinde akla ilk gelenleri, en çok puan ve yorum alanları sizin için listeledik. Ayrıca belirtelim ki listemizde Manisa’nın meşhur yemeklerini servis eden mekanların haricinde dünya mutfağından seçkiler sunan restoranlara da yer verdik. İşte Manisa’nın en iyi yemek mekanları…

Litany Ristorante

İsminden de anlaşılacağı üzere Litany Ristorante bir İtalyan restoranıdır. Marine edilen et yemekleri ile meşhur olan ve Manisa’nın en iyi yemek mekanları arasında gösterilen bu restoran, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Keçiliköy OSB Mahallesi üzerindeki Cumhuriyet Bulvarı’nda konumlanır.

 

litony-ritorante-300x143.jpeg

Şehzadeler Kebap Salonu

Manisa’da ne yenir sorusuna cevap verirken sizlere Manisa kebabının bu şehirdeki lezzet kültüründe ne denli önemli bir yere sahip olduğundan ve ne kadar sevildiğinden bahsetmiştik. Manisa’nın en iyi yemek mekanları listesini hazırlarken Manisa kebabının en lezzetlilerinden birinin yenebileceği mekanı da ekledik. Şehzadeler Kebap Salonu bilhassa Manisa kebabı ile meşhurdur. Şehzadeleriyle meşhur olan şehrin unvanından adını alan restoran, Manisa’nın merkezinde, 1. Anafartalar Caddesi üzerinde konumlanır.

Ege Çiftliği

Manisa’nın en iyi yemek mekanlarından bahsediyorken bu şehrin kahvaltı kültürünün sonuna kadar hissedilebileceği Ege Çiftliği’ni de listemize eklemek istedik. Adeta kahvaltı için biçilmiş kaftan olan bu mekan, servis ettiği tüm ürünlerin organik olmasıyla öne çıkıyor.

Menekşe Et Lokantası

Manisa yemekleri arasında çokça sevilen Manisa köftesinin en lezzetlilerinden birini servis eden Menekşe Et Lokantası, bu şehirde kesinlikle uğranması gereken mekanlardan. Köfte piyazı ve tabi ki döneri ile meşhur olan lokanta, et yemeği sevenlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biri. 1. Anafartalar Mahallesi, Hakkı İplikçi Caddesi üzerinde konumlanıyor.

menekse-et-lokantasi.jpg

Sema Usta Ev Yemekleri

Manisa yemekleri nelerdir sorusuna cevap verirken özellikle yöresel lezzetler kısmında kabak sinkontadan bahsetmiştik. Manisa yöresel lezzetlerinin tamamına ulaşılabilecek mekanlardan biri olan Sema Usta Ev Yemekleri, adının hakkını verircesine ustalıkta yapıyor işini. Pek tabii günlük menüsü değişebiliyor ancak mevsimi ise kabak sinkonta listeden hiç eksilmiyor. 75. Yıl Mahallesi 5306. Sokak üzerinde konumlanan lokanta, şehrin merkezinde bulunuyor.

Şafak Kebap Salonu

Kula güvecini diğer güveçlerden ayıran özellikten ve yapımının ne kadar zahmetli olduğundan bahsetmiştik. Manisa’nın en iyi yemek mekanlarından bahsederken Kula güvecini en güzel yapan mekanlardan birini de eklemek istedik. Yarhasanlar Mahallesi, 2108. Sokak üzerinde konumlanan restoran, Manisa’nın en iyi et yemeklerini yapan yerler arasında gösterilir.

Meşhur Köfteci Mustafa Usta

Manisa yemekleri arasında önemli bir yere sahip olan odun köftesinin neden meşhur olduğunu anlatırcasına, damak çatlatan haliyle servis eden ve Manisa’nın en iyi yemek mekanları arasında bulunan Meşhur Köfteci Mustafa Usta da listemizde bulunan önemli restoranlarından biri. Üçpınar Köyü’nün Merkez Caddesi’nde konumlanan mekan, bu şehre gelindiyse kesinlikle uğranması gereken yerlerden biri.

Yukarıda Manisa’nın en iyi yemek mekanlarını listelerken Manisa’da ne yenir sorusuna cevap verdiğimiz kısımda da bahsettiğimiz yemekleri servis edenleri özellikle seçip derledik. Öte yandan, yine Manisa’nın en iyi yemek mekanları arasında sayılan Gülcemal Manisa Kebapçısı’nda bohça kebabı deneyebileceğinizi de belirtelim. Ve pek tabii, Tatlıcı Osman’da Manisa’nın en leziz tatlılarının tadına varabileceğinizi de ekleyelim. 

Bilet Dükkanı olarak şimdiden sağlıklı uçuşlar ve afiyet dolu bir Manisa gezisi dileriz.

6 Şubat 2023 18dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
215 Yazı

Benzer Yazılar