Taste Atlas Dünyanın En İyi 10 Yemek Şehrini Seçti

Her yıl dünyanın en iyi yemekleri ve mutfakları ile ilgili yayımladığı listelerle adından söz ettiren Taste Atlas, dünyanın en iyi 10 yemek şehrini açıkladı. Dünyanın En İyi Yemek Şehirleri listesi yayımlandığı andan itibaren büyük yankı uyandırırken, 16 bin 600 şehir arasında Türkiye’den listeye giren Gaziantep, ilk onda yerini aldı.

5 Mart 2024 4dk okuma

Dünyanın en iyi yeme içme şehirlerini seçen Taste Atlas, 2015 yılında UNESCO tarafından gastronomi şehri seçilen Gaziantep’i ilk on şehir arasına dahil etti. Kebapları, baklavası ve daha birçok enfes yöresel yemeği ile Türkiye’nin en gözde şehirlerinden biri olan Gaziantep, listenin dokuzuncu sırasında yer alırken, İtalya’dan ise dört şehir listeye dahil oldu. İşte Taste Atlas'a göre dünyanın en iyi 10 yemek şehri...

Dünyanın En İyi Yemek Şehirleri


10.Endonezya – Bandung


Endonezya’nın Batı Cava bölgesinin başkenti olan Bandung, serin bir iklime sahip. Taste Atlas'ın Dünya'nın En İyi 10 Yemek Şehri listesine son sıradan giren şehrin en iyi yemekleri ise; Sekoteng, Bakso Tahu (Siomay), Martabak, Soto Bandung, Nasi Timbel ve Laksa Bandung olarak biliniyor.

 

bandung-yemekleri.webp

9.Türkiye – Gaziantep


Türkiye’nin yemek cenneti olarak bilinen Gaziantep, ülkenin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alıyor. Taste Atlas'ın En İyi 10 Yemek Şehri listesine 9. sıradan dahil olan Gaziantep'in en iyi yemekleri ise şu şekilde: Ali Nazik Kebabı, Beyran Çorbası, Yuvalama Çorbası, Nohut Dürümü, İçli Köfte, Patlıcan Kebabı, Simit Kebabı, Firik Pilavı, Antep Lahmacun, Şiveydiz ve Baklava.

Gaziantep uçak bileti ve Gaziantep otellerinden avantajlı fiyatlarla yararlanmak için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

 

gaziantep-yemekleri.webp

8.İtalya – Torino


Kuzey İtalya’da yer alan Torino, ülkenin yemek merkezlerinden biri olarak biliniyor. Şehrin bilindik yemekleri ise şu şekilde: Bagna Cauda, Yer Mantarı, Brasato Al Barolo, Tajarin ve Giandujotto.

 

torino-yemekleri.webp

7.Çin – Hong Kong


Çin’in özel idari bölgelerinden biri olan Hong Kong, kendine özgü kimliği ile dikkat çeker. Taste Atlas’ın en iyi yemek şehirleri listesine giren şehrin yöresel lezzetleri ise şu şekilde: Cheong Fun, Congee, Çin Çileği, Dim Sum, Noodles, Fish Balls (Yu Dan), Sago Mix, Pekin Ördeği, Siu Mei, Stinky Tofu, Snake Soup, Wontons, Tong Sui ve Sütlü Çay.

 

hong-kong-yemekleri.webp

6.Japonya – Osaka


Japonya’nın ekonomi merkezi olarak bilinen Osaka, yemekleriyle de dikkat çeken şehirler arasında yer alıyor. Şehrin en güzel yemekleri ise şu şekilde: Kitsune Udon, Taiko Manju, Kushikatsu, Udon ve Takoyaki.

 

osaka-yemekleri.webp

5.Japonya – Tokyo


Japonya’nın başkenti Tokyo, zengin kültürü ve yemekleriyle dünyanın en dikkat çeken şehirlerinden biri olarak kabul ediliyor. Taste Atlas’a Göre En İyi 10 Yemek Şehri listesine 5. sıradan giren Tokyo’nun meşhur yemekleri ise şu şekilde: Suşi, Ramen, Izakaya, Shabu-Shabu, Tonkatsu, Sake ve Soba.

 

tokyo-yemekleri.webp

4.Avusturya – Viyana


Avrupa’nın en etkileyici şehirlerinden biri olan Viyana, zengin kültürü, müziği ve daha birçok özelliği gibi yemekleriyle de dikkat çekiyor. Taste Atlas’ın En İyi 10 Yemek Şehri listesine 4. sıradan giren Viyana’nın meşhur lezzetleri şu şekilde: Bachendl, Elmalı Turta, Einspänner Kahve, Fiakedrgulasch, Fiaker Kahve, Gemischter Satz Şarapları, Kaisermelange, Imperial Torte, Kardinalschnitte, Rindsuppe, Maria Theresia Kahvesi, Sachertorte, Sütlü Kremalı Turta, Vanilyalı Ay Kurabiyesi, Tafelspitz, Viyana Gulaşı, Vienna Lager, Viyana Şinitzeli, Viyana Sosisi ve Viyana Kahvesi.

Hemen Avusturya uçak bileti ve otel rezervasyonunuzu yaptırın.

 

 

viyana-yemekleri.webp

3.İtalya – Napoli


Güney İtalya’da yer alan Napoli, Taste Atlas’ın En İyi 10 Yemek Şehri listesine 3. sıradan giriyor. Napoli’nin meşhur yemekleri ise şu şekilde: Sfogliatella, Limoncello, Gatto Di Patate, Napoliten Pizza, Margarita Pizza, Napoliten Ragu, Panuozzo di Gragnano, Napoliten Sandviç, Ricotta ve Armut Kek ve Rum Baba.

 

napoli-yemekleri.webp

2.İtalya – Bolonya


İtalya’nın kuzeyinde yer alan Bolonya, lezzetli yemekleri ile deneyenleri mest ediyor. Bolonya’nın meşhur yemekleri şu şekilde: Piadina, Totellini, Torta di Riso, Torta Tenerina Al Mascarpone, Cotoletta alla Bolognese ve Ragu alla Bolognese.

 

roma-yemekleri.webp

1.İtalya – Roma


İtalya’nın başkenti Roma, Taste Atlas’ın En İyi 10 Yemek Şehri listesinde birinciliği göğüslüyor. Avrupa’nın en lezzetli yemeklerine ev sahipliği yapan İtalya, listeye dört şehriyle dahil olurken Roma; Pizza Romana, Gelato, Suppli, Maritozzi, Pasta alla Carbonara, Carciofi alla Giudia, Saltimbocca alla Romana, Tonnarelli Cacio e Pepe, Crostata Ricotta e Visciole ve Trapizzino ile dünyanın en iyi yemek şehri olarak kabul edildi.

5 Mart 2024 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar